Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

'Bedrijven mogen niet omvallen van het kabinet maar kinderen wel'

  •  
19-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1475 keer bekeken
  •  
ellen

Bij De Nieuws BV zet Ellen Deckwitz in haar Druktemakers-column helder uiteen hoe rampzalig de houding van de regering Rutte is. Noodlijdende burgers worden in voortdurende onzekerheid gelaten door een kabinet dat meer bezig is met imago dan met beleid. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Kuifje3
Kuifje320 sep. 2022 - 14:41

Beetje vreemde kop bij dit artikel als je weet dat bakkers of tuinders die geconfronteerd worden met extra tonnen voor hun gasrekening niet worden geholpen. Dit kabinet vindt ongefundeerde stikstofdoelstellingen belangrijker dan het welzijn van het volk. Dan bedoel ik zowel de bedrijven als kinderen. De wandaden van deze regering zijn overigens niet links, rechts of ook niet neo-liberaal, maar gewoon het gevolg van verregaande onkunde.

Bouwman2
Bouwman220 sep. 2022 - 13:53

Met permissie, mevrouw jokt of het gedrukt staat. Kinderen hebben juist prioriteit, kinderbijslag net verhoogd, scholen helemaal van Overheidswege gefinancierd in de leerplichtfase en klassen en uitrusting klein respectievelijk om over naar huis te schrijven. Inhoudelijk komt Nederland heel behoorlijk mee. Smartboards en laptops. Elke dag wordt het sanitair gepoetst. Overal speelgelegenheid en wipkippen bij de vleet. Kinderopvang, op elke hoek. En dan heb ik het nog niet eens over het immer hardwerkend personeel. Gaat u eens kijken bij de buren, mevrouw. Dan ziet u zelf uw jokkentjes wel in.

Jan vd Akker
Jan vd Akker20 sep. 2022 - 8:28

Ik denk zelf dat we weer een beetje terug moeten gaan naar een ver verleden waar je dingen op gemeentelijk niveau oploste. Zet een boer,boswachter,iemand van jeugdzorg , een aannemer en een vluchtelingenwerker aan een tafel met zo’n lelijk dik kleed, paar flesje bier, colaatje,koffie en laat ze een avondje met elkaar in gesprek gaan. Daar komen meer oplossingen uit dan hoe het nu gaat.

PVDB2
PVDB219 sep. 2022 - 16:32

Inderdaad. Zeker de maanden voor een verkiezing treed je op, in een spelshow, in talkshows, bij muzikale evenmenten om te laten zien dat je o zo gewoon bent. Zeker een VVD die dat niet is, want niet de achterban. Maar wat je niet hebt aan kiezers kan je krijgen. Af en toe een voorstel voor de buhne. Of 1 waar je achterban het meest profijt van heeft maar verpakt als sociaal pakket waar je alle plannen moet nemen of niet. Belastingsverlaging bijvoorbeeld. Een clubje als de VVD wil in feite geen acties ondernemen die niet populair zijn. Maar die je zal moeten de komende jaren. Die geld gaan kosten, die de huidige way of life gaat aan tasten. En je laat de echte moelijke dossiers aan de naaste concurrent over. Aan de zijkant heb je de roepers. Geven soms een fatsoenlijke voorstel dat de lagere klases nog wat wil helpen. Je hebt er ook die alles op buitenlanders wil schuiven. Zoals Ellen zegt wel een interview met de Linda wil. Over de huisdieren etc. Maar niet naar Nieuwsuur omdat de kans is dat je doorgezaagd word en je door de mand valt. Vele willen geen verandering, men weet wat men heeft. Vinden VVD minder erg dan PVV of FVD, de populisten die voorlopig alleen maar veel belastinggeld kosten. En sommige stemmen tegen hun eigen belang op de VVD (als werknemer). Dat bedrijven en vermogenden veel sneller en beter geholpen werden is zeker. Waarvan veel niet duidelijk waar besteed, of het echt nodig was en nuttig. Het verkeerde vertrouwen zou je bijna zeggen...

adriek
adriek19 sep. 2022 - 14:36

"... door een kabinet dat meer bezig is met imago dan met beleid. " Niet zo vreemd in een wereld waar verkiezingen steeds meer het karakter van een populariteitspoll à la Xfactor krijgen in plaats van een onderzoek naar 'de wensen van het volk'. Degene met de spitsvondigste tweets wint de verkiezingen, ongeacht het verkiezingsprogramma (of het stemgedrag in de Tweede Kamer)