Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bedrijven lappen energiebesparingsplicht aan hun laars

  •  
29-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
507 keer bekeken
  •  
radiatorfolieisolatie

Al sinds 1993 zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. In de praktijk houden maar weinig bedrijven zich aan dit wettelijke voorschrift, bericht NU.nl.

Er kan met deze vrij simpele maatregelen - zoals het beter instellen van de verwarming en automatisch uitschakelen van verlichting - nog veel energie worden bespaard. Onderzoeksbureau TNO berekende vorig jaar dat dit het equivalent van 750 miljoen kubieke meter aardgas kan schelen, vergelijkbaar met het verbruik van 650.000 huishoudens.

Hoewel de energiebesparingsplicht de afgelopen jaren iets beter wordt gehandhaafd, is het nog altijd totaal onduidelijk hoeveel bedrijven zich aan de energiebesparingsplicht houden. De verplichting geldt voor bedrijven die 50.000 kilowattuur stroom of 25.000 kubieke meter gas verbruiken.

Besparingsmaatregelen zijn niet alleen gunstig voor het klimaat, ze zorgen er ook voor dat Vladimir Poetin minder geld binnenkrijgt om oorlog te voeren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.