Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

'Bedrijven moeten bepalen of ze mee willen betalen aan het seksisme van GeenStijl'

  •  
04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hasna
De websites van de Telegraaf Media Groep (TMG) Dumpert en GeenStijl liggen onder vuur vanwege seksisme. Na columns van onder meer Rosanne Hertzberger (NRC) en Heleen Mees (de Volkskrant) besloot een aantal adverteerders het seksisme van die websites niet langer financieel mogelijk te maken. In het Mediaforum schoof Joop-redacteur Hasna El Maroudi aan, samen met Casper Sikkema, hoofdredacteur van VICE om het besluit van de adverteerders te bespreken. Daar waar sommigen vrezen dat de adverteerders op deze manier zich te veel bemoeien met de inhoud van de websites, wijst El Maroudi erop dat seksisme het businessmodel van de GeenStijl is. Aan adverteerders om te bedenken of ze aan zoiets mee willen werken en aan de consument om adverteerders die dat wel willen, te wijzen op de verwerpelijkheid.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (119)

Okke2
Okke25 mei 2017 - 17:26

Goh ik maar denken dat je als zelfstandige mondige consument nog wat macht met de voeten kon uitoefenen, als in: als de Efteling iets stoms doet (adverteren op Geenstijl) dan boycotten we ze, zullen we eens kijken hoe snel ze draaien. Blijkt dat de bon-ton norm nu is om bij de adverteerders zelf te gaan klikkebrokken, wel fijn voor de consumenten, hoeven ze nergens over na te denken. Nu lees ik op Geenstijl dat de eerste consumenten boycots voor Grolsch, volkskrant en nrc en alle andere bedrijven die besluiten zich iets aan te trekken van dit ge-nsb al begonnen zijn, spannende tijden.

1 Reactie
Django3
Django36 mei 2017 - 9:35

"Nu lees ik op Geenstijl dat de eerste consumenten boycots voor Grolsch, volkskrant en nrc en alle andere bedrijven die besluiten zich iets aan te trekken van dit ge-nsb al begonnen zijn, spannende tijden." De ene helft van Nederland boycot de andere in een poging tot verbinden en inclusie, de andere helft van Nederland boycot die ene helft weer terug in een poging hun recht op meningsuiting te verdedigen. Dit land gaat een mooie toekomst tegemoet.

flardinga
flardinga5 mei 2017 - 15:39

@RobSon, Bedrijven moeten helemaal niks, ik begrijp wat u zegt, ik heb het vermoeden dat personen bedoelen dat indien jij Dumpert of Geenstijl d.m.v. reclame(sponsoring) geeft en je er niet meer achter staat wat die site soms schrijft over vrouwen dat jij als bedrijf daar dan zou mee kunnen stoppen, vind je dat echter geen probleem dan ga je daar mee door, wat vind u van mijn bewoordingen, dat hoor ik dan graag, ook al moet u natuurlijk helemaal niks, vriendelijke groet van mijn kant!!

Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 15:12

Zonet gezien: morgen komt er een vraag van VK en NRC/Hb aan de adverteerders. Een lang epistel dat zegt waarop het staat. Onze verzamelde woedende kleuters zijn ontzet. Naar verluidt is menig enthousiast Dumpert-reedtend reageerder op slag impotent geworden. (Nu wonen al die lui, zoals bekend, op ongeveer vijftigjarige leeftijd nog bij hun moeder, dus vanuit die bedompte zolders zal er geen opstand uitbreken - hooguit zal de verkoop van die heel zware zwerversbieren in halve-liter-blikken sterk toenemen, dit weekend.) Dit is een heel heuglijke Bevrijdingsdag, mensen. Als precies de juiste typetjes zwaar op hun nano-pikje getrapt zijn, dan mogen wij zeggen dat de dames Hertzberger, Mees, en Reijmer het vaderland een grote dienst bewezen hebben!

1 Reactie
Chupacabra2
Chupacabra28 mei 2017 - 7:24

is nano-pikje geen seksistische micro agressie om zodoende de mening te ondermijnen van iemand anders? Alsof de maat van de penis de mate van intelligentie bepaalt. Teleurstellende reactie.

RobSon2
RobSon25 mei 2017 - 12:44

Bedrijven 'moeten' helemaal niks.

3 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:08

RobSon Bedrijven moeten keuzes maken.

Django3
Django36 mei 2017 - 7:24

Zandb Fijn reactie. Lekker kort ook. Geen onderbouwing, prima.

menage
menage6 mei 2017 - 9:42

@zanb Zwart wit keuzes op het simpele het in de ether geflikkerde "grolsch - sexisme". Dat is geen keuze. Dat is namelijk nee, ruimte voor discussie of antwoord is er nauwelijks. Blij dat sommigw bedrijven dat inzien. Maar zo overtuig je mij iig niet. Grijze gebied is mij te groot en ik verdom het om een kant te kiezen als het over wat blote billen gaat. Ik laat ook niet een paar vrouwen die dit vinden het morelel compas van Nederland worden. Daarnaast bind ik de persoonlijke aanvallen van GS dan wel te ver gaan.

Middelkoop2
Middelkoop25 mei 2017 - 12:42

Het zegt wat over het vermogen tot zelfreflectie als iemand die er geen enkele moeite mee heeft om een sexuele relatie met een getrouwde man aan te gaan meent als moreel kompas te kunnen dienen.

4 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 13:48

Ah - interessant. Dus Heleen Mees mag nu, na arrestatie, proces, en veroordeling, niet meer zeggen wat haar zoal bezig houdt? Net als U is ze een vrije burger, met de daartoe behorende rechten. Net als U kan ze door ervaring wijzer worden. Maar niet net zoals U schrijft ze zo'n lelijk berichtje op Joop. De relatie met een getrouwde man is iets anders als de smerige verkrachtingsfantasieën van het GS-gewormte dat zich als 'reageerder' uitgeeft; en ook iets anders als het keuren van vrouwenbillen als ware het vlees bij de slager. Nee, een moreel kompas bent U zelf helemaal niet. Ik bedenk nog: heeft U zelf een geheel rechtschapen en onbezoedeld, eerlijk leven geleid, op het gebied van de liefde? Als U in het privéleven van een ander duikt, en met drek gaat gooien, dan verstout ik mij U deze vraag te stellen, omwille van het beginsel: wie zonder zonde is. ?

7anpau1
7anpau15 mei 2017 - 13:59

Hij was getrouwd toch?

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:16

Middelkoop Hoe komt u er in vredesnaam bij dat adverteerders op het moreel kompas van Mees moeten varen? Als het aan Mees ligt, trekken adverteerders zich om genoemde redenen terug. Dat moeten ze niet doen omdat Mees dat wil of zegt maar dat moeten ze doen als ze vinden dat daar inderdaad goede argumenten voor zijn. Zelfs op een kompas dat op moreel eenzame hoogte functioneert, valt niet blindelings te varen.

Django3
Django36 mei 2017 - 7:55

Zandb "Hoe komt u er in vredesnaam bij dat adverteerders op het moreel kompas van Mees moeten varen? Als het aan Mees ligt, trekken adverteerders zich om genoemde redenen terug. " En dus Mees wil, voor zover dat aan haar is, dat deze bedrijven op haar morele kompas varen. Een andere conclusie kan ik hier, uit uw zin, niet trekken.

Derck Walters
Derck Walters5 mei 2017 - 12:23

Het kan niet anders dan dat deze neo-inquisitie om dezelfde redenen net zoveel tegen heeft op b.v. Charlie Hebdo dat zeker niet onderdoet voor GeenStijl. Charlie Hebdo is niet afhankelijk van adverteerders of subsidie zoals veel andere media maar van betalende abonnees. Maar dat zal de neo-inquisitie, omdat het hen immers niet om de afhankelijkheid gaat van derden maar om de te bestrijden vorm en stijl, niet weerhouden andere middelen te zoeken ter bestrijding zonder dat inhoudelijk te doen zoals nu bij GeenStijl en dus ook media als Charlie Hebdo. Of is er toch een verschil, en zo ja, welk?

Chupacabra2
Chupacabra25 mei 2017 - 11:39

Ik blijf mij verbazen. Eerdere berichten over reclames in London met te mooie vrouwen verbieden in reclame uitingen omdat vrouwen er een laag zelfbeeld over krijgen. En nu weer allemaal berichten over vrouwen die in lingerie fungeren als sterren. let wel, deze vrouwen zijn gewoon ingehuurd bij een professioneel reclame bureau en lopen een rondje voor de camera voor een aardig bedragje. Voor het lolletje in een item van een website. Een flauwe gimmick, niet meer en niet minder. Wat zijn we puriteins tegenwoordig. Niets kan meer, want alles objectiveert vrouwen. Naar mijn bescheiden mening een non issue. Ik kijk zelf graag naar mooie vrouwen, en met mij vele anderen. Vrouwen in lingerie zijn top. Hunkemöller reclames zijn top. Parfum reclames zijn top. Leontien Ruijters was top. Mooie vrouwen zijn top. En ja, dat is seksistisch, want ik voel mij aangetrokken tot vrouwen, mooie vrouwen in het bijzonder. Maar is dat slecht? Ik vind van niet. andersom is het nooit een probleem. In ieder geval heb ik nooit dit gezeur gehoord inzake reclames van bijvoorbeeld Coca Cola Light, Aqua di Gio of kaften van boeketreeksromannen. Uitingen waarin het mannelijk lichaam duidelijk seksistisch wordt ingezet als ideaal, sekssymbool en wat al niet meer. Ook heb ik nog nooit een man horen klagen over dat er vrouwen zijn die naar Ajax gingen met de hoop dat Dani zou scoren en zijn shirt zou uittrekken om half naakt en bezweet langs de tribunes te stormen. Waarom is seks opeens weer vies? Waarom mag er niet meer worden geflaneerd met seksualiteit? Waarom is het negatief seksistisch als dames, die zich vrijwillig hebben ingeschreven bij een modellenbureau en "ja" hebben gezegd op de opdracht, met hun mooie billen en lichamen meedoen aan een flauwe gimmick van een weblog? Ik zie het niet. Ik begrijp niet datr bedrijven zich hebben laten opstoken. Ik snap niet waarom er opeens een hetze is ontstaan. Waarom maakt Heleen zich hier zo druk om? Het doet mij vermoeden dat er iets anders speelt. En ik hoop oprecht nog lang zonder stigma te mogen genieten van mooie vrouwen en mannen in de media.

5 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 13:55

Prachtige woordenbrij, maar zinloos - seks is niet vies, en we worden ook niet weer puriteins, en niets wordt er hier verboden. Jij mag blijven genieten van die vrouwen die hun billen etaleren; en desgewenst commentaren schrijven op GS en Dumpert. Maar wij hebben het volste recht om te kijken wie deze show, die wij niet waarderen, betalen, en als wij daar zin in hebben, bij die betalers geen produkten meer te kopen.\ Dat heet: vrijheid van meningsuiting, vrije markt, keuzevrijheid, en fatsoen. Bijeen zijn dit voorwaarden voor een samenleving. En als het element 'fatsoen' hieruit geëlimineerd wordt, dan mogen wij, eerlijke, hardwerkende, en moreel hoogstaande Hollanders er iets van vinden, en daarnaar handelen. Gesnopen?

Jan Willem de Boer
Jan Willem de Boer5 mei 2017 - 15:38

En als het element ‘fatsoen’ hieruit geëlimineerd wordt, dan mogen wij, eerlijke, hardwerkende, en moreel hoogstaande MOSLIMS er iets van vinden, en daarnaar handelen. Begint het muntje te vallen Cliff.

Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 17:04

Nee. Welk muntje? Wat hebben moslims nu met Dumpert te maken? Het zit je wel hoog, niet?

Josef K
Josef K5 mei 2017 - 21:53

Frank: 'Het zit je wel hoog, niet?' Eh, wie is de winnaar # reacties op dit topic? U, meneer. Overigens kan ik mij uw stuitende reacties nog herinneren mbt de aanrandingen rond OnN Keulen 15/16. Was allemaal niets van waar, toch, want niet bewezen?? Bah!

Chupacabra2
Chupacabra28 mei 2017 - 7:19

@Cliff Clavin 5 mei 2017 at 15:55 Veel aannames in uw reactie en daarnaast komt u nogal agressief en arrogant over. Als deze toon bij u als moreel hoogstaand te boek staat, begrijp ik uw verwarring. Ik zal er toch even op ingaan. Ik vind zeker dat u het recht heeft om de producten niet meer af te nemen van de adverteerders van GS en Dumpert. Iets anders is oproepen tot een boycot. Daarmee wordt er namelijk een precedent geschapen alsof uw "moreel hoogstaande mening" meer vrijheid moet genieten dan die van de in uw ogen "foute mening" van anderen. Oftewel, u dicht uzelf meer vrijheid toe dan dat u de ander gunt. Snapt u de denkfout? Of, ik ben erg sociaal en spiegel daarom graag in communicatie, kan ik beter zeggen: gesnopen?

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen5 mei 2017 - 11:07

Geenstijl plukt nu de vruchten van de zaadjes die in de jaren 60 en 70 door de babyboomers geplant waren ivm. vrijheid, blijheid en blootheid. De psp poster vergeten?

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot5 mei 2017 - 14:14

'De psp poster vergeten?' Ik moet bij GS toch echt eerder aan puisterige PVV stemmende pubers op zolderkamertjes denken dan aan die PSP poster..

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2017 - 15:13

P.S. in die tijd liepen de koeien in de wei en hadden ze nog hoorns.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen5 mei 2017 - 11:04

"Fijne mening. Lekker kort ook. Dank." schreef de man die zich geroepen voelt om onder elke post te reageren met een oneliner.

2 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:22

Nou Berend, De meeste "one-liners: bestaan dan wel uit meer dan een lijn, hoor..... En dat ik nu op elke post reageer, dat is ook wel wat bezijden de waarheid. En dat een eenlijner niet duidelijker kan zijn dan niets meer dan een bloot meninkje, dat staat ook nog te betwijfelen. Ik ben de PSP-poster trouwens niet vergeten. Wat was daar nu zo seksistisch aan, dat je de fratsen van Dumpert als een gevolg van de toen ingezette ontwikkeling kan beschouwen?

Django3
Django36 mei 2017 - 7:32

Zand "En dat ik nu op elke post reageer, dat is ook wel wat bezijden de waarheid." U slaat er inderdaad wel eens ééntje over. U zult tenslotte ook eens naar het toilet moeten neem ik aan. "En dat een eenlijner niet duidelijker kan zijn dan niets meer dan een bloot meninkje, dat staat ook nog te betwijfelen." En zo zien we weer dat alleen woorden achter elkaar zetten nog geen begrijpelijke Nederlandse zin oplevert. Maar u heeft het nogal druk en er zijn ook nog tientallen andere reacties waar u op moet reageren, dus ik begrijp het wel. Misschien eens tijd voor meer kwaliteit en minder kwantiteit?

ko2
ko25 mei 2017 - 10:59

Ik ben blij met en site als Joop maar ook met Geen stijl. Altijd handig bij het vormen van je mening. Wat dat adverteren betreft: hoe gaan bv. de advertenties van badkleding eruitzien of lingerie? mag dat ook niet meer.?

ko2
ko25 mei 2017 - 10:54

Waar zijn de tijden gebleven. Weet nog dat de PSP een verkiezingsposter had met een fraaie jonge dame erop. Zou dat nu ook nog kunnen?

Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 10:40

Het is bijzonder verheugend voor mij, conservatief en weldenkend Nederlands staatsburger, dat ik op Bevrijdingsdag mag vaststellen: dames Hertzberger, Mees, en Reijmer: jullie actie heeft tractie! ------- Ik heb in de voorbije twintig minuten zoveel mogelijk dom-rechtse reacties gelezen, hier op Joop, op GS, en enige zich als nieuwsites afficherende open inrichtingen (TPO, DDS). Dat was lachen, mensen. Maar we mogen zeggen dat het ook een sterk onderschat maatschappelijk fenomeen gaat. Er leven in onze mooie natie veel mensen, zelfs gestudeerden, die geen inzicht hebben in de begrippen 'vrije meningsuiting', 'vrije keuze', 'eigen verantwoordelijkheid', 'fatsoenlijk burgerschap', en 'normaliteit'. Deze overrijpe kleuters krijsen momenteel als speenvarkens, omdat zij waarlijk geloven dat hen de mond gesnoerd wordt door levensgevaarlijke onderdrukkers, geharde stalinisten, en morbide tirannen. Zou er iets in hun drinkwater zitten, waardoor symptomen van achtervolgingswanen floride zijn geworden? Je zou het denken. In elk geval vormen die reacties een kostelijke collectie tekstjes over de geestelijke gestagneerdheid bij een aanzienlijke subpopulatie onzer bevolking - eentje die van 'sarren' en 'intens gekwetst zijn' een dagtaak gemaakt heeft. ------- (Ik denk nog even aan Dumpert, zijn vreemde en soms met geweld geassociëerde 'aanbiedingen', en de zelfmoord van een 68-jarige vrouw, nog niet zo lang geleden. En dan wordt het mij droef te moede.)

2 Reacties
7anpau1
7anpau15 mei 2017 - 14:07

is kapitalisme toch nog ergens goed voor hè mijnheer Lensen.

foxdie
foxdie5 mei 2017 - 14:44

"Er leven in onze mooie natie veel mensen, zelfs gestudeerden, die geen inzicht hebben in de begrippen ‘vrije meningsuiting’, ‘vrije keuze’, ‘eigen verantwoordelijkheid’, ‘fatsoenlijk burgerschap’, en ‘normaliteit’" U weet net zo goed als ik dat deze en subjectief, en regio en tijdgebonden zijn. Laten we persoonlijke levensbeschouwing daar nog even van weg. Anders zat ik nog wel elke zoindagochtend in de kerk omdat ik anders een afvallige zou zijn. Luister, Geen Stijl gaat soms te ver, veel te ver, maar om het nu om Dumpertreten te gooien? Helemaal correct als het om privacyschending gaat, of grofheden gericht naar een persoon. Maar dumpertreten? Doet mij denken dat jonge jongens geen pubers meer mogen zijn en maar weer naar de Wehkamp catalogus moeten grijpen. Want sexisme, koltruien weer aan. En dat Hertzenberg alleen maar een vraag stelt is contra het geniffel op Twitter als er weer een adverteerder afhaakt. De andere kant speelt het net zo treiterig. Alleen dan zonder lul en poep opmerkingen.

Beppy2
Beppy25 mei 2017 - 9:57

Wat een opgeklopte flauwekul .

5 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 10:30

Fijne mening. Lekker kort ook. Dank.

Django3
Django35 mei 2017 - 11:22

Zandb Tja , de een vindt dit en de ander vindt dat. Soms in lange bewoordingen, soms in korte bewoordingen. Zo gaat dat. Of u dat nu fijn of lekker vindt, of juist niet.

Engineer2
Engineer25 mei 2017 - 15:23

@Django goede imitatie. Ik trapte erin :).

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:32

Django De een vindt dit, de ander dat...... Klopt. Maar de vragen die u zou moeten stellen zijn: "Wat vindt Beppy dan" en "Wat vindt Zandb dan"? Knappe jongen als u daar een correct antwoord op geeft. En dan weet u ook meteen, wat ik met die onnozele reactie waar niemand wat mee kan, bedoel natuurlijk.

Django3
Django36 mei 2017 - 7:38

Zandb "Maar de vragen die u zou moeten stellen zijn:.." Nee Gerrit, de vragen die ik MOET stellen zijn de vragen waarvan ik vind dat ik ze moet stellen. U bepaalt niet welke vragen ik stel. Noch past het u om over die keuzes vervolgens een moreel oordeel uit te spreken zoals "onnozele reactie". Wat vindt u daar nu zelf eigenlijk van?; Kijk, de een stelt deze vraag omdat hij/zij dat wil, interessant vind of belangrijk vind. De ander stelt een geheel andere vraag, omdat hij/zij wat kennis ontbeert, of omdat iemand lekker wil zuigen. En dat is de diversiteit waar we mee moeten leven op deze wereld. Het geeft dan werkelijk geen pas om een ander te vertellen welke vragen gesteld dienen te worden. U stelt uw vragen, ik stel mijn vragen. En meer dan dat valt er niet over te zeggen mijn waarde.

Het is Wat2
Het is Wat25 mei 2017 - 9:53

Deze non discussie, je weet wel vrijheid van meningsuiting, het feit dat je die site makkelijk kunt ontlopen als je er bezwaar tegen hebt, de hypocrisie die aan de dag gelegd wordt etc.... Helpt Geenstijl alleen maar, natuurlijk ze verliezen nu een paar adverteerders maar tegelijkertijd zullen er ook bedrijven zijn die wel gewoon de Nederlandse normen en waarden hoog in het vaandel hebben en de vrijheid van meningsuiting belangrijker vinden dan het doordrammen van hun eigen opvattingen (en terecht!) die nu juist zullen adverteren op deze sites. Daar komt bij dat Geenstijl nu veel aandacht krijgt wat er voor zorgt dat, wanneer deze storm in een glas water weer is gaan liggen zij er alleen maar beter van geworden zijn. Het is eigenlijk best hilarisch om te zien hoe politiek correct Nederland zich maar geen houding weet te vinden in de veranderde wereld en dat zij juist door hun huidige gedrag hetgeen ze willen bestrijden in het zadel helpen, dat zie je bijv. ook met Wilders. Hoe meer aandacht jullie dit geven hoe beter het voor ze is. Het wordt misschien ook eens tijd om niet alleen andere op hun (mogelijke) misstanden te wijzen maar eens bij jullie zelf te raden gaan, jullie meninkje is immers ook maar slechts een meninkje en niet de absolute waarheid zoals men doet voorkomen.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot5 mei 2017 - 14:12

'je weet wel vrijheid van meningsuiting,' Precies! Wat Hertzberger doet valt daar ook onder. Maar owee wat zijn de voorstanders van die vrijheid van meningsuiting ineens op hun teentjes getrapt als het kritiek aan hun adres betreft. En oja, jouw meninkje is net zoals die van ieder ander ook niet meer dan zomaar een meninkje.

RobSon2
RobSon25 mei 2017 - 9:22

Als het aanpakken van sexisme werkelijk het doel is (wat ik betwijfel) dan zijn er volgens mij nog wel grotere 'doelwitten' om aan te pakken en de energie in te steken.

5 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 10:30

RobSpn Volgens mij ook. Maar dat betekent toch niet, dat je hier geen aandacht aan hoeft te geven?

Django3
Django35 mei 2017 - 11:24

Zandb "Maar dat betekent toch niet, dat je hier geen aandacht aan hoeft te geven? " Noch dat je het wél zou moeten geven.

RobSon2
RobSon25 mei 2017 - 12:47

@Zandb Dat betekent het inderdaad niet. Maar je kunt je energie maar één keer inzetten. Dan zou mijn advies zijn om die energie te steken in een 'doelwit' dat meer zoden aan de dijk zet. Het advies is uiteraard vrijblijvend.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:35

Django U hebt de bekende weg gevonden. RobSon Het is een vrijblijvend advies? Prima.

Django3
Django36 mei 2017 - 7:40

Zandb "U hebt de bekende weg gevonden." Ik wel en zonder dat ik daar elke keer om moet vragen. Waarom lukt u dat niet?

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer25 mei 2017 - 9:16

"Aan adverteerders om te bedenken of ze aan zoiets mee willen werken en aan de consument om adverteerders die dat wel willen, te wijzen op de verwerpelijkheid." Dit is een behoorlijk enge ontwikkeling, en behoorlijk achterbaks om via email en social media achter bedrijven aan te gaan. Geen discussie, geen uitwisseling van meningen. Het is vergelijkbaar met wat men in de jaren '70 deed met de blootblaadjes. En dat alles om een luis in de pels het zwijgen op te leggen. Vergis u niet, dit gaat niet om een paar foto's van welgevormde billen, dit gaat erom de schande van het referendum weg te poetsen.

2 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 10:37

Bruggenbouwer U vindt stakingen, demonstraties, oproepen, boycots enz enz enz allemaal "achterbakse" manieren om "zonder discussie of een uitwisseling van meningen" (is dat niet hetzelfde?) achter mensen en organisaties aan te gaan? Dat zijn dan aanders wel de middelen, die onze democratische rechtsstaat beschermt als "vrijheid van meningsuiting". Vergis u niet; het gaat om iets wat de een verwerpelijk vindt en de ander dan weer niet. En dit heeft niets met welk referendum dan ook te maken.

RobSon2
RobSon25 mei 2017 - 12:49

" dit gaat erom de schande van het referendum weg te poetsen " Dat gevoel heb ik ook een beetje. Iedereen mag oproepen wat ze willen (behalve geweld), maar ik hoop dat de bedrijven een stabiele ruggengraat hebben, en zich hier niet voor laten lenen.

Thijsv2
Thijsv25 mei 2017 - 9:07

Ieder bedrijf dat toegeeft aan dit soort politiek correcte dwingelandij kan mijn klandizie vergeten.

3 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 10:39

Thijsv En anderen vinden: "Ieder bedrijf dat deze kritiek niet ter harte neemt, kan mijn klandizie vergeten." Iedereen blij, toch?

Jan Willem de Boer
Jan Willem de Boer5 mei 2017 - 15:53

Mag zijn iedereen blij, maar ik hou niet zo van die Stasi achtige kliklijntjes Zandbergen. Ik hou wel van Stephen Fry: “It's now very common to hear people say, 'I'm rather offended by that.' As if that gives them certain rights. It's actually nothing more... than a whine. 'I find that offensive.' It has no meaning; it has no purpose; it has no reason to be respected as a phrase. 'I am offended by that.' Well, so fucking what."

Django3
Django36 mei 2017 - 7:53

Zandb "Iedereen blij, toch?" Als u dat werkelijk zou vinden, waarom reageert u dan? Iemand die werkelijk blij is zou Thijsv zijn mening gunnen, of desnoods in zijn sop laten gaarkoken. De boodschap is immer bij u (geparafraseerd) "en andere mensen denken er weer anders over, zo is het nu eenmaal...", terwijl uzelf meer dan eens faalt in het ter harte nemen van uw eigen plattitude. Misschien moet u eens minder andere mensen wijzen op inconsistenties en eens wat meer die van uzelf onder de loep nemen.

JStokx
JStokx5 mei 2017 - 8:26

Volgens mij zijn we weer in de jaren vijftig beland wat betreft kuisheid en elk woord drie keer omdraaien. Is er in deze tijd iets mis met naakt? Is een bewuste keuze maken om met je lichaam te poseren niet ook feminisme?

4 Reacties
Josef K
Josef K5 mei 2017 - 10:17

Haha inderdaad, en GeenStijl is wat men toen 'dat langharig tuig' noemde.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 11:26

JStolx Als het om "kuisheid" zou gaan dan zou men dat wel zeggen, lijkt mij. En dan zijn er ook nog genoeg andere (zelfs directe) vormen van reclame denkbaar, die de toets der kritiek niet kunnen doorstaan. Ik vind het wel erg vergezocht, als het feit dat de billetjes bloot zijn, de aanleiding zouden vormen voor deze kritiek. Josef Ja, en?

JStokx
JStokx5 mei 2017 - 14:10

Geenstijl maakt toch geen verborgen beelden van naakte vrouwen ofzo? Allemaal afbeeldingen van poserende modellen. En ja, wat mensen er vervolgens op internet over zeggen is de vrijheid van meningsuiting.

Django3
Django36 mei 2017 - 7:59

Zandb "Ik vind het wel erg vergezocht, als het feit dat de billetjes bloot zijn, de aanleiding zouden vormen voor deze kritiek." U vindt dat vergezocht, echter een ander niet. De een vind dit en de ander vind dat, toch. In het algemeen kunnen we gerust stellen dat blote billen vaak, heel vaak zelfs, aanleiding zijn voor kritiek en ook vaak voor een oproep tot kuisheid.

Draconisch
Draconisch5 mei 2017 - 8:04

Het is uiterst naïef om te denken dat het hier alleen om seksisme zou gaan. GS zoekt voortdurend de grenzen op en heeft met haar reaguurders het begrip hufterigheid een nieuwe betekenis gegeven. Zolang zij daarmee geen wetten overtreden is hen dat natuurlijk toegestaan, maar het volstrekt logisch en begrijpelijk dat hun doelwitten (iedereen met ook maar een flinter fatsoen in zijn of haar lijf) daar op een zeker moment klaar mee zijn. Je kunt eens een harde grap over iemand maken, maar het getreiter van GS is een regelrechte voortzetting van ongewenst schoolpleingedrag. En laten we wel wezen: daar zijn ze zelf bijzonder trots op. Wat mij betreft is elk wettelijk middel om deze huftertjes van repliek te dienen geoorloofd. Een clubje dat zichzelf op de borst slaat met de kwalificaties tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend 'nodig' noemen in het medialandschap? Het is een grove belediging voor iedere journalist die op integere wijze zijn of haar werk probeert te doen.

2 Reacties
menage
menage5 mei 2017 - 11:37

Dan moet je het niet in het "sexisme" sausje gieten, GS heett wel grotere issues dan "Dumpertreeten". Toen dat een doelwit werdt was alle logica al overboord. Want het onstijgt de gemiddelde uitgave van FHM niet. De meeste mensen vinden dat niet aanstootgevend. Puberaal ja, het waard om er iets tegen te doen, nee. Domme internet videos doet mensen niks meer.

Draconisch
Draconisch5 mei 2017 - 15:08

@menage Iets met druppels en emmers die overlopen.

harry6
harry65 mei 2017 - 7:44

Eerlijk gezegd vind ik het wel leuk die strijd tussen policor links, en politiek incorrect Nederland. Want zo zie ik deze fittie. Seksisme is alleen maar een handvat voor de sjw,ers om uit te halen naar Dumpert/GS, dat zie je aan de hypocriete foto,s van blote reeten in het NRC bijvoorbeeld. Daar kraait geen sjw,er naar, hoe bedoel je hypocriet. Ik zou zeggen, ga vooral door, en onderschat het bereik van GS/Dumpert maar. Die komen nog wel met wat leuks, denk ik zo maar. Ik vermaak me intussen wel, al blijft het een sneue actie om adverteerders te gaan bellen.

5 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 11:31

harry Blijkbaar bent u van mening dat politiek incorrect, gewoon correct is? Blijkbaar gelooft u wel dat GS zuivere motieven heeft maar niet dat de mensen die kritiek hebben vanwege het seksistische karakter van een website, die hebben? Blijkbaar vermaakt u zich maar doet men u wel een plezier dat u tegelijkertijd niet weet te waarderen?

harry6
harry65 mei 2017 - 13:53

Zandb – 5 mei 2017 at 13:31 Van de 4 zinnen van u reactie beginnen 3 er met het woord "blijkbaar" Nuff said!

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:44

harry Veel inhoudelijker wordt het niet, ben ik bang. Ik tel trouwens maar drie zinnen.

harry6
harry65 mei 2017 - 19:12

Zandb – 5 mei 2017 at 18:44 harry Veel inhoudelijker wordt het niet, ben ik bang. Geeft niet, ik ben het gewend van u.

Django3
Django36 mei 2017 - 8:03

Zandb Blijkbaar heeft u geen mening. Blijkbaar doet u wel alsof u een mening heeft. Blijkbaar heeft u tijd teveel. Blijkbaar vind u meningen van anderen belangrijker dan het vormen van een eigen mening. Blijkbaar verwart u platitudes en open deuren met wijsheid. Blijkbaar dit... blijkbaar dat... Blijkbaar wilt u iets zeggen, maar het wordt nergens duidelijk wat dit dan is. In welke 'blijkbaar' kun je jezelf vinden Gerrit?

Ikkyu
Ikkyu5 mei 2017 - 7:43

"wijst El Maroudi erop dat seksisme het businessmodel van de GeenStijl is" Wat een onzin. Het businessmodel van geenstijl is recalcitrant zijn in alles wat ze doen. Ze schoppen tegen zowel rechts als links, en daarmee zijn ze geen fake media met een agenda zoals Breitbart in de US. En het lukt ze af en toe best om een beerput open te trekken waar de overige media hun handen niet aan durven branden. Ik ben geen fan van 80% van wat ze doen, maar wat mij betreft verdienen ze een plek in het Nederlandse medialandschap, net als Joop. Beiden zijn nodig. Ik vind het dus allemaal weer een beetje hypocriet. Waar is de kritiek op andere media? Waarom de eenzijdige focus op Geenstijl? Een hetze om je onwelgevallige media monddood te maken kan ik niet steunen

3 Reacties
Muxje3
Muxje35 mei 2017 - 10:27

U noemt het onzin, ik noem het een leugentje om bestwil. Wat er hier namelijk gebeurt is namelijk niet "adverteerders die dat wel willen, te wijzen op de verwerpelijkheid" zoals het artikel stelt. Als dat het doel is volstaat een mailtje naar de afdeling marketing. En het is ook niet zo dat bedrijven er zo beducht op zijn om geassocieerd te worden met een site als GeenStijl: ze weten donders goed wat daar te vinden is en of dat een beetje bij hun doelgroep past. Het doel van deze leugen is om de achterban op te hitsen, en ze over te halen om op lawaaiige wijze hun eigen netwerk ook te activeren om zo adverteerders onder druk te zetten. Het is agitprop; noem het maar een bedreiging (als Hertzberger mag overdrijven mag ik het ook). "Trek je advertentie terug of we ontketenen een publicitaire storm waarin we jouw naam door het slijk gaan halen". Want dat is uiteindelijk waar adverteerders wèl gevoelig voor zijn: haatcampagnes rond hun merk. Al zullen ze dat nooit toegeven, vandaar die vage bewoordingen als "we wisten niet eens dat we op die site stonden". Geloof er niets van. Nu zou het voor sommige mensen misschien leuk zijn dat een site waar ze een hekel hebben mogelijk op zwart gaat, maar het vervelende van dit middel is dat het in principe tegen elke publicatie kan worden ingezet, dat is in de VS wel gebleken. Dit soort haatzaaien gecombineerd met de opkomst van de nieuwe politieke correctheid met haar trigger words en microaggressions levert een publieke ruimte op waar straks niets van belang meer gezegd kan worden.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 11:35

Clavan Laten we het dan wat ruimer zien; laten we dan heel dat GS maar laten schoppen maar dan zonder adverteerders. Niemand wil een website monddood maken. Mensen willen adverteerders er op wijzen op welke site(s) ze reclamemaken en vragen te overwegen of dat werkelijk hun bedoeling is.

Django3
Django36 mei 2017 - 8:45

Zandb "Niemand wil een website monddood maken. " U kunt in de hoofden van de betrokkenen kijken? Hoe kunt u dit met zulke grote stelligheid zeggen, terwijl u geen enkel zicht heeft op eventuele achterliggende, secundaire, motieven? Uw wens lijkt me hier de vader van de gedachte.

JanVanBlaten
JanVanBlaten5 mei 2017 - 7:32

Als ze nu geld tekort komen bij geenstijl, dan kunnen ze nog altijd beroep doen op het Powned ledengeld! (naar goed voorbeeld van ....... )

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder5 mei 2017 - 7:26

Jaren geleden had ik GeenStijl vanwege alle aandacht die het kreeg in mijn favorieten gezet. Na drie dagen had ik er al genoeg van. Geloof het of niet, maar sindsdien nooit meer bekeken. Dat lukt prima. Het verbaasd me altijd dat criticasters van die akelige websites meestal precies weten wat er op staat. Probeer wat zelfcontrole uit te oefenen dan hoef je ook nergens op te klikken. Cold Turkey is de beste methode. Je word er echt gelukkiger van.

5 Reacties
KnorretjeBig
KnorretjeBig5 mei 2017 - 8:44

@Jonas DeRidder Zouden de criticasters Geen Stijl bij de kapper lezen?

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 11:42

Jonas Ik denk er hetzelfde over. Als je het nieuws beroepsmatig moet volgen, kun je natuurlijk niet net doen of GS niet bestaat. Verder is het wel zo, dat als je kritiek wilt leveren, je natuurlijk wel moet weten waar je het over hebt. Dus dat "bij de kapper" van Knorretje Big kun je wat mij betreft met een paar kilo strooizout nemen.

KnorretjeBig
KnorretjeBig5 mei 2017 - 15:26

@Zandb Welk onderdeel van het begrip "zelfcontrole" begrijpt u niet?

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:48

KnorretjeBig Als je kritiek wilt leveren, moet je van de hoed en de rand weten. Welk onderdeel van zelfcontrole, begrijpt u niet?

KnorretjeBig
KnorretjeBig5 mei 2017 - 20:26

@zandb Zie je wel dat het lukt om met een stukje zelfbeheersing een antwoord te geven? Met veel oefenen kunt u reacties geven zonder een tegenvraag te stellen.

nico333
nico3335 mei 2017 - 7:00

en bijv..."bedrijven moeten bepalen of ze mee willen betalen aan zwarte piet standpunt Volkskrant/NRC" "bedrijven moeten bepalen of ze mee willen betalen aan vluchtelingenstandpunt Volkskrant/NRC" "bedrijven moeten bepalen of ze mee willen betalen aan EU-standpunt Volkskrant/NRC" Wat als tegenstanders van die standpunten zelfde lage methode gaan toepassen als Rosanne Hertzberger (NRC) en Heleen Mees (de Volkskrant) en hun adverteerders gaan bellen om hen de mond te snoeren ? Onder druk van de adverteerders zouden heel wat journalisten weleens slappe knieën kunnen krijgen.

Angelina B
Angelina B5 mei 2017 - 6:09

Als vrouw kan ik erg genieten van sommige artikelen van Geenstijl, die belangrijke zaken aansnijden, vol humor en (zelf)spot geschreven, .. ik scroll die billen wel even snel door. Net zoals ik hier op joop af en toe een goed stuk vind, en de rest van de columnisten (ik zal geen namen noemen) snel doorscroll.

1 Reactie
Molly Sweet2
Molly Sweet25 mei 2017 - 14:23

Ben het, als vrouw, volledig met je eens.

Wittemuis2
Wittemuis24 mei 2017 - 22:42

Dat bepalen de bedrijven inderdaad zelf, denk niet dat het voorbestaan in het geding komt van de website geen steil.

Maxim2
Maxim24 mei 2017 - 22:23

Frappant. Ik lees in Het Parool dat Ikea ook besloten heeft om haar advertenties terug te trekken. Diezelfde Ikea publiceert een catalogus zonder vrouwen in Israel voor de orthodoxe Joden. Hoezo dubbel moraal?

jandebakker
jandebakker4 mei 2017 - 21:29

Dit gedoe zou best eens kunnen uitmonden in een pyrus overwinning voor het "twitter activisme". Geenstijl heeft een tegenaanval ingezet tegen bedrijven die publiekelijk hun advertenties hebben ingetrokken. Waardoor die bedrijven nu imago schade oplopen dankzij hun poging om imagoschade te voorkomen. Dit in tegenstelling tot bedrijven die niet op de kritiek van Mevr. Hertzberger zijn ingegaan. Waarmee deze rel uitmondt in een wedstrijd tussen Geenstijl en Mevr. Hertzberger wie de grootste achterban, bereik en invloed heeft. Het betekent echter ook dat bedrijven nu merken dat het meegaan in kritiek op bijv. Twitter negatief kan uitpakken als blijkt dat de twitteraars niet representatief zijn voor hun doelgroep, en dat het soms beter kan zijn om kritiek van een klein groepje twitter activisten te negeren.

6 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2017 - 6:40

jan Dat is dan nog steeds aan de adverteerders om te bepalen, toch? En als adverteerders zelf geen ander normbesef bezitten dan winstbejag, tja, dan hoop ik de consument daaruit de juiste conclusie trekt.

Draconisch
Draconisch5 mei 2017 - 7:49

Wat een bullshit. Alleen bedrijven en bedrijven alleen zijn verantwoordelijk voor hun advertentiebeleid. Het staat bedrijven dan ook vrij zich al dan niet te willen associëren met de roze hufters van Geenstijl. Het is uitstekend dat zij door consumenten gewezen worden op die verantwoordelijkheid.

7anpau1
7anpau15 mei 2017 - 9:08

beste Zandb., Natuurlijk is het aan de adverteerders zelf. Maar JandeBakker heeft wel gewoon gelijk. Het is een wedstrijdje verplassen geworden. Een inhoudelijk debat is er niet gevoerd. Met het bestrijden van seksisme heeft het dus niets te maken.

jandebakker
jandebakker5 mei 2017 - 11:30

@ Zandb &Draconisch Ik zeg nergens dat bedrijven niet zelf verantwoordelijk zijn voor hun advertentiekeuzes. Ook zeg ik nergens dat het verkeerd is dat consumenten bedrijven wijzen op hun verantwoordelijkheid. Wat er nu gebeurt is dat Geenstijl de tactiek van Mevr. Hertzberger heeft overgenomen om consumenten te mobiliseren die bedrijven wijzen op hun verantwoordelijkheid. Een tactiek die voor bedrijven betekent dat zij ZELF een keuze moeten maken tussen twee verschillende groepen consumenten. Wat dus neerkomt op een wedstrijdje verplassen tussen beide groepen. Een wedstrijdje waarin "twitter activisten" in het nadeel zijn als zij hun peilen richten op een groot medium. Dit omdat bedrijven op een locatie (bijv. dumpert) adverteren omdat hun doelgroep zich daar bevindt. Bedrijven die meegaan in de kritiek van activisten schofferen daarmee hun eigen doelgroep (dumpert kijkers zijn seksistisch). Wat dus negatief kan uitpakken voor bedrijven, vooral als de activisten die de rel zijn gestart niet behoren tot de doelgroep (iemand die geen Grolsch drinkt kan niet stoppen met Grolsch drinken vanwege hun advertentiekeuzes).

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 11:51

7anpau Als het dan een wedstrijdje verplassen is geworden, dan ligt dat niet aan mij. Ik vind het werkelijk te gek voor woorden, dat deze oproep aan adverteerders zo'n wedstrijd noodzakelijk oproept. De adverteerders zijn er immers vrij in om er gehoor aan te geven of niet. M.n. de mensen die zich ergeren aan deze oproep, die doen er van alles aan om de oproep tot onderwerp van "dat zullen we nog wel eens zien" te maken. En die zullen daar inderdaad ook effect mee ressorteren.

Django3
Django36 mei 2017 - 9:45

Zandb "Als het dan een wedstrijdje verplassen is geworden, dan ligt dat niet aan mij." U plast ook mee, dat maakt u dan ook mede aansprakelijk voor de gevolgen van die discussie. Weliswaar voor een zeer klein deel, maar toch. Wel willen meepraten om dan vervolgens te zeggen "het ligt niet aan mij' is de retoriek van het schoolplein.

ratio2
ratio24 mei 2017 - 19:11

Ik weet niet of het verstandig is om hier zoveel aandacht aan te besteden. Als je de reaguurders opfokt, en ze weten hoe internetadverteren werkt, kunnen ze makkelijk GeenStijl een stuk rijker maken door veel op advertenties op de website te gaan clicken. Dan loopt GS binnen.

5 Reacties
Pater
Pater5 mei 2017 - 0:10

Toch geen reden om de aanval op het schandelijke sexisme te staken? Wie blijft adverteren verliest mij als klant, en vast & zeker velen met mij. Ik heb ook wel enige koopkracht!

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 6:46

ratio GS loopt dan binnen. Ja. Zo werkt dat dan. Stil blijven zitten dan maar? Laat iedereen, desnoods maar misselijke dingen, doen vanwege de klikjes?

Django3
Django35 mei 2017 - 11:28

Zandb "Laat iedereen, desnoods maar misselijke dingen, doen vanwege de klikjes? " Of zaken misselijk zijn of niet is een kwestie van smaak. Zolang deze zaken niet tegen de wet indruisen, kunt u het misselijk vinden wat u wilt. U heeft dan, voor de verandering, ook eens een mening, maar meer ook niet. U vindt het één, een ander vindt weer iets heel anders, zo gaan die zaken.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 16:55

Django Lezen is een kunst die ik niet altijd beheers. U blijkbaar ook niet. Als ik iets misselijk vind, moet ik daar vooral geen uiting aan geven. Dat is het advies wat hier gegeven wordt. Ik bepaal zelf wel of en hoe ik uiting geef aan iets wat ik misselijk vind. In uw woorden: "Zolang deze zaken niet tegen de wet indruisen, kunt u er van vinden wat u dan weer wilt." De een vindt dit, de ander dat en in dit geval zijn er adverteerders die daar op de een of andere manier op reageren, al is het door niet te reageren. Zo gaan die zaken.

Django3
Django36 mei 2017 - 8:42

Zand "Als ik iets misselijk vind, moet ik daar vooral geen uiting aan geven. Dat is het advies wat hier gegeven wordt." Dat staat er helemaal niet. Dat maak jij ervan, om weer eens met een nietszeggende platitude te kunnen reageren. De verstandigheid wordt in twijfel getrokken Gerrit, da's iets anders. En twijfelen is ons aller recht, sterke nog, twijfel ligt grotendeels aan de basis van kennis(vergaring).

Terry Berdet
Terry Berdet4 mei 2017 - 18:52

Dit zag je met de zwartepieten discussie ook. Een paar schreeuwers die in eerste instantie terrein lijken te winnen, maar als het momentum eruit is en de media-aandacht verslapt, zijn ze verder van huis dan waar ze begonnen. Gaat ook hier gebeuren. Bedrijven pakken een beetje media-aandacht door op deze golf mee te liften, en als de SJWs weer iets anders aan het hoofd hebben, komt het allemaal gewoon weer terug bij de doelgroep die ze willen bereiken. Alleen when all is said and done, heeft Geenstijl aan het langste eind getrokken, want hun positie is des te meer gevestigd. Zelfs nu al kun je bezoekersaantallen van Geenstijl en Dumpert toe zien nemen op de verschillende monitoring tools. En die targeted doelgroep zal geen enkel weldenkend bedrijf links laten liggen.

7 Reacties
Voud Gespelt
Voud Gespelt4 mei 2017 - 22:15

Eens. Alleen al denken dat het terugtrekken van een adverteerder ook maar één rimpeling in het water zou veroorzaken getuigt van een gebrek aan kennis. Zo werkt adverteren niet meer. Het gaat hier om morele superioriteit versus drie miljoen clicks. Tja.. welkom in 2017.

Pater
Pater5 mei 2017 - 0:11

De Zwarte piet discussie verdwijnt niet meer en over vijf jaar is een zwarte zwarte piet zeldzaam.

Rrr Can Jensen
Rrr Can Jensen5 mei 2017 - 6:40

Zwarte piet is toch met kleur en veegpieten , oo de nationale intocht. Dus in feite is het doel wel degelijk bereikt eb kun je stellen dat het een succes was.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 6:51

Terry Dit is een vrij land. Als mensen op niet verboden misselijke manieren een feestje willen vieren of er voor willen zorgen dat ze met klikjes geld genereren, laat ze dan toch lekker; het kan immers altijd nog erger. Vraag je vooral niet af, waar je als adverteerder of als mens je medewerking aan wilt geven. Zelfs in tijden van oorlog kom je zo het verst; kijk bv maar naar de Telegraaf.....

Django3
Django35 mei 2017 - 11:39

Zandb "Dit is een vrij land. Als mensen op niet verboden misselijke manieren een feestje willen vieren.." Juist, hou die gedachte vast. "Zelfs in tijden van oorlog kom je zo het verst; kijk bv maar naar de Telegraaf…." Blote konten als verdienmodel vergelijken met de oorlog als verdienmodel: al was de suggestieve Godwin nog zo snel, de belachelijkheid ervan achterhaald hem wel.

Zandb
Zandb5 mei 2017 - 17:03

Django U begrijpt zo weinig....... Is het nu zo moeilijk, dat bij alles in het leven, je keuzes maakt. En dat, als je iets misselijk of vervelend of gevaarlijk of wat dan ook vindt, dat je dan de keuze hebt om wat van je te laten horen of niet, om mee te werken of niet. In dit geval gaat het, in mijn ogen om misselijke streken met geen andere bedoeling dan geld te verdienen. In een ander geval gaat het om treinen die keurig op tijd mensen van de ene naar de ander bestemming brengen: "Dit is een vrij land", zei ik cynisch, "dus laat mensen dan lekker hun dingetje doen....." Zijn het misselijke mannetjes, is het de Telegraaf in oorlogstijd, zijn het mensen die anderen onderdrukken.... Laat ze en hou je mond.

Django3
Django36 mei 2017 - 8:16

Zandb "U begrijpt zo weinig……. " Is dat niet wat aanmatigend Gerrit? Ben jij zo wijs dat je dit voor een ander kunt bepalen? "..als je iets misselijk of vervelend of gevaarlijk of wat dan ook vindt, dat je dan de keuze hebt om wat van je te laten horen of niet". Da's wel interessant dat je dit zegt. Want de mensen hier doen niet anders. En jij doet niets anders dan mensen hooghartig aan te spreken op hun keuze die mening te uiten Ook hebben mensen het recht om dingen te doen op hun eigen website. U en anderen mogen daar een mening over hebben. Deze mensen misselijke mannetjes noemen, spreken van misselijke streken, blote billen en seksisme vergelijken met de collaboratie van de Telegraaf in WO2 mag ook. Echter als ik uw woorden: "als je iets misselijk of vervelend of gevaarlijk of wat dan ook vindt, dat je dan de keuze hebt om wat van je te laten horen of niet"ter harte neem, om te wijzen op het , in mijn ogen, groteske karakter van uw vergelijking, dan is zo'n toevoeging mijn deel. Alsof iemand die commentaar op u heeft, maar weinig begrijpt. "ik heb de wijsheid in pacht en wie het niet met mij eens is, begrijpt er niets van", zoiets..

Cliff Clavin
Cliff Clavin4 mei 2017 - 16:57

Ode An Die Schadenfreude: ze krijgen het benauwd op onze achterbuurtige zustersites. Een kleine rondgang langs GS, TPO, en DDS maakt me vrolijk. Ze willen daar niet begrijpen dat burgers in een open samenleving dingen mogen benoemen, en mogen besluiten om bepaalde produkten van bepaalde bedrijven, die door hun advertentiebeleid die vrije burgers niet zo bevallen, niet meer te kopen. Tja, dom-rechtse broeders: hardwerkende burgers hebben burgerrechten, en vrijheid van meningsuiting, en vrijheid van winkelkeuze. (Wie aldoor kuilen graaft voor anderen, en niet zo snugger is, die verdwijnt op enig moment zelf in de aardbodem.)

5 Reacties
Jhonathan
Jhonathan4 mei 2017 - 17:25

@ Cliff Clavin 4 mei 2017 at 18:57, Nu is het geen geheim dat u niet tegen onwelgevallige meningen bent opgewassen. Daarom begrijp ik uw reactie zo goed, zoals: "hardwerkende burgers hebben burgerrechten, en vrijheid van meningsuiting, en vrijheid van winkelkeuze."... Maar die vrijheid hebben ze uiteraard alleen als het binnen uw straatje past.

Gerda rozendal
Gerda rozendal4 mei 2017 - 17:44

@ Cliff Clavin '(Wie aldoor kuilen graaft voor anderen, en niet zo snugger is, die verdwijnt op enig moment zelf in de aardbodem.)' Daar ben ik niet zo zeker van. https://nl.wikipedia.org/wiki/Markies_de_Sade De Sade valt bij voorkeur hypocrisie, religie en vooroordelen aan, maar ook de standpunten van verlichte filosofen (zoals Voltaire), waarbij hij opvalt door uiterst gevat, sterk, agressief en humoristisch taalgebruik. De vele herhalingen hebben zijn omvangrijke boeken echter vaak het predicaat 'onleesbaar' opgeleverd. De Sades radicale houding van 'alles zeggen', ook op het gebied van de donkere kanten van de individuele seksualiteit, maakte dat zijn werk gevierd werd door onder meer de surrealisten. Zijn werk is lang verboden geweest, wat nauwelijks door het pornografische karakter van zijn werk verklaard kan worden, maar veeleer door de nietsontziende brutaliteit ervan, en wellicht ook door het feit dat in De Sades werk de machthebbers zo praten zoals de onderdrukten denken dat ze praten. Het oeuvre van De Sade is in 1990 opgenomen in de Bibliothèque de la Pléiade, tussen dat van andere grote Franse schrijvers (deze uitgave werd in de Franse pers 'de hel op bijbelpapier' genoemd). Minder tekstgetrouwe uitgaven van zijn schandaalwerken zijn legio.

Rene3
Rene34 mei 2017 - 18:07

zelf produkten niet meer kopen of bedrijven boycotten is goed maar om bedrijven te benaderen en onder druk zetten en om niet meer om op een bepaalde site te adverteren is iets anders. Om het journaal werdt vermeld dat defensie in eerste instantie bleef adverteren en werd zodanig geassocieerd met seksisme en worden ze in principe gedwongen om te stoppen met adverteren. Nu met geenstijl is er nog niet veel aan de hand, maar ik hoop niet dat het normaal wordt om mensen met een niet welgevallige mening dmv publieke druk de mond te snoeren

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2017 - 18:28

En als bedrijven om welke reden dan ook niet geassocieerd willen worden met bepaalde media staat ze dat ook vrij.

BARTOK81
BARTOK814 mei 2017 - 19:16

'Ze willen daar niet begrijpen dat burgers in een open samenleving dingen mogen benoemen,' Dan raad ik u aan om de reactie van GS eens goed door te lezen..

Kim Jong Boem
Kim Jong Boem4 mei 2017 - 16:43

"...wijst El Maroudi erop dat seksisme het businessmodel van de GeenStijl is." Onzin.

2 Reacties
Quibus2
Quibus24 mei 2017 - 21:14

Niet alleen seksisme natuurlijk. Ook racisme, en in het algemeen het objectiveren en degraderen van eenieder die van de GS-norm afwijkt. Het open riool van Neerlands internet.

harry6
harry66 mei 2017 - 13:00

Quibus – 4 mei 2017 at 23:14 Niet alleen seksisme natuurlijk. Ook racisme, en in het algemeen het objectiveren en degraderen van eenieder die van de GS-norm afwijkt. Het open riool van Neerlands internet. Ook onzin!

tweetert
tweetert4 mei 2017 - 16:17

Er is hier maar 1 woord voor, ZIEK. Benieuwd wat de volgende redenen zijn om ongewenste websites/blogs/tv programmas de mond te gaan snoeren. Zit Noord Korea hier achter, Ome Fidel nog wat nagelaten misschien???. Laten we de Lama's maar meteen verbieden hun show te geven, Rappers opsluiten want bitches&ho's. Paul de Leeuw met z'n show boycotten, ga zo maar door, er is altijd wel iets te vinden wat deze dames niet aan zal staan. Ik zeg, boycot de boykotters, wegens schending van vrijheid van meningsuiting!

5 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin4 mei 2017 - 17:19

Je begrijpt werkelijk helemaal niets van wat er aan het gebeuren is. Wat een hilarische flauwekul.

BARTOK81
BARTOK814 mei 2017 - 19:15

@Cliff Clavin, Bij Geenstijl roeren ze waar het stinkt en bovendien bereiken ze samen met Dumpert een publiek waar ze bij het AD en de Volkskrant alleen maar van kunnen dromen. Trouwens, als het mannen six-packs waren geweest in plaats van vrouwen billen het er helemaal geen ophef geweest.

KeesV3
KeesV34 mei 2017 - 19:24

@cliff Wat gebeurt is dat politieke tegenstanders worden aangepakt onder het mom van seksisme. Maar om je voor te zijn. Mogelijk heb ik het fout. Als GS het begin is en er nu doorgepakt wordt naar andere media, dan heb ik ongelijk. Tot die tijd zie ik vooral een strijd tussen links en rechts en niet een strijd tegen seksisme. Als het tegengaan van seksisme het doel is, dan kan ik namelijk wel wat belangrijkere dingen bedenken dan 'dumpertreeten'.... Overigens ben jij een van de betere bewijzen dat het helemaal niet te doen is om seksisme. Het gaat je om het tegengaan van 'extreem-rechts'...

Quibus2
Quibus24 mei 2017 - 21:21

@KeesV Je hebt het fout. Hertzberger werkt voor het NRC, en die krant is tamelijk rechts. Niet het kleuterrechts van TMG, maar een ander soort rechts wat zowaar nog voor de beschaafde wereld door zou kunnen gaan. Het is dus een geval van salonrechts tegen kleuterrechts. En die kleuters hadden al lang en breed een stukje exra opvoeding nodig.

Maxim2
Maxim24 mei 2017 - 22:50

Cliff Clavin, je doet eer aan je naam. Want in feite ben jij degene die er niets van begrijp. Net als in Cheers. Laten we tweetert' voorbeeld van hiphop muziek eens nemen. Net als Dumpertreeten, ter vermaak geschreven en met commerciele doeleinden. Dáár kraait geen haan naar, terwijl het doorspekt is met sexisme. En waarom is dat? Omdat het met een korreltje zout wordt genomen. Zoals alle internet discussies dienente worden beschouwd (kijk voor de grap eens op Youtube naar Steve Jones 'being offended'). Kijk eens naar een gemiddelde clip en de schuddende billen batsen continue in het zicht. De dames krijgen er tevens voor betaald en velen doen precies hetzelfde zaterdagavond in de club. Er zijn bar weinig dames die dan sexisme roepen. Wellicht hebben we hier eerder te maken met een paar fragiele te-ver-doorgestuudeerde wereldverbeteraars met een diepgewortelde haat voor GS. Men noemt GS het riool van het internet. Fout. Het internet zelf is grotendeels het riool van onze samenleving. Ongeacht land, cultuur, ras en geslacht.