Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bedrijf Forum voor Democratie zakt nog dieper in de schulden en is technisch failliet

  •  
07-12-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7220 keer bekeken
  •  
ANP-486707417

Forum voor Democratie bv, een bedrijf dat is opgericht om geld te verdienen aan de politiek van de partij van Thierry Baudet, zakt steeds verder weg in de schulden. Dat onthult RTL Nieuws. De onderzoeksjournalisten achterhaalden dat de onderneming voor een fors bedrag in het krijt staat.

48.561 euro om precies te zijn, zo blijkt uit de jaarrekening over 2023 die onlangs is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In 2023 werd er een verlies van 22.000 euro in de boeken gezet. Het eigen vermogen was ook in 2022 al negatief. Dat betekent dat het bedrijf nu al twee jaar lang technisch failliet is. Opmerkelijk, want het verlies van 2022 werd toegeschreven aan een flinke eenmalige afschrijving en het feit dat het geen verkiezingsjaar was. "In 2022 waren er geen verkiezingen. In verkiezingsjaren is de omzet een stuk hoger", liet een woordvoerder destijds weten.

Bij de verkiezingen van 2023 wist de partij, die grossiert in complotverhalen en andere extreemrechtse wartaal, 3 zetels te behalen. De BV probeert via de verkoop van drank en boeken geld te verdienen aan de kiezers. Overigens betekent "technisch failliet" niet dat het bedrijf ook echt failliet gaat. Zo lang de schuldeisers, waarvan de grootste de partij zelf is, niet in actie komen kan de BV aan blijven modderen.

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

Omschrijving *

Typ hier je reactie...


0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

PGS
PGS
20 jun. 2024 - 4:31
Zodra een politicus begint over " witte mensen " dan haak ik gelijk af. Ik ben er helemaal klaar mee dat er bepaalde eigenschappen wordt toegekend op basis van je huidskleur. Nooit gedacht dat links ooit in die valkuil is gestapt.
Pater
Pater
20 jun. 2024 - 0:16
Wat Timmermans echt zei: er mogen best minder arbeidsmigranten komen. Wat is daar precies op tegen? Zolang maar duidelijk is dat daar niet de hoofdoorzaak ligt van de problemen in NL. In de VS loopt het trouwens electoraal nogal slecht met de Democraten en het trema migratie.
Kapitein_Haddoque
Kapitein_Haddoque
19 jun. 2024 - 18:22
Een stukje 'Realpolitik' die de PvdA realistisch gezien geen windeieren had gelegd, mits ze zo realistisch waren geweest zich dit 10 jaar terug al te realiseren. Maar goed, laten we reëel blijven; nu ze met GL zijn gesiameesd, wordt een dergelijke partijpolicy natuurlijk nimmer realiteit.
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen
19 jun. 2024 - 15:22
"Als dat klopt dan zul je erop achteruitgaan als er nieuwe mensen aanschuiven om de taart mee te verdelen. In werkelijkheid is de economie geen zero-sum game en hebben andere spelers aan tafel het grootste deel van die taart in handen" Maar als het geen zero-sum game is, waarom zou je er dan wel op hameren dat 'de X procent allerrijksten hun vermogen met zoveel procent hebben zien groeien'? Of dat 'de rijkste X procent meer dan 50 procent van alle welvaart bezitten' of zoiets? Om de een of andere reden zien mensen in de onderklasse 'de rijke' of 'het grootkapitaal' gewoon niet als vijand. En waarom zouden ze, als het geen zero-sum game is? Let wel, in die gevallen waarin het wél een zero-sum game is zien ze het wel degelijk. Ik meen me te herinneren (ik kan het zo snel niet vinden) dat er een tijdje terug ophef was in Californië over golfbanen die goed nat gehouden werden terwijl er in die staat een watertekort was. Een hoop mensen hebben wat Orwell ooit een 'spirituele' afkeer van socialisme noemde, daarom slaan verhalen over de economie zelden echt aan. Wat ook niet helpt denk is is om te doen alsof de cultuurstrijd er eigenlijk niet toe doet, om het vervolgens wel heel belangrijk te vinden dat jouw kant die strijd wint, zoals Klaver onlangs deed. De vraag is waarom je solidair zou zijn met iemand die in bepaalde opzichten helemaal niet op jou lijkt, opzichten die voor jou heel belangrijk zijn maar door anderen worden afgedaan als irrelevant.
2 Reacties
Gerygrr
Gerygrr20 jun. 2024 - 10:55
De laatste vraag is tekenend voor de foute aannames. Er is juist altijd solidariteit geweest tussen al die verschillende mensen. uiterlijkeof andere verschillen waren inderdaad irrelevant. Socialisme werd door rechts geframed. De socialist geeft welvaart, bezit weg en niemand zou nog iets mogen bezitten. Rechtse politiek speelt in op angsten bij degenen, jong vaak die ook rijk willen worden. Ze verzinnen zelf de redenen voor de brede en gemixte groep armen om die te verdelen in elkaar bestrijdende groepen. De meest linkse groep moet verdacht worden gemaakt. Je krijgt arme mensen zo gek om elkaar aan te vallen. En dan speel je de vermoorde onschuld. Kijk naar de opstelling van Mona. Je bent tegen de stikstofmaatregelen, maar als je het persoonlijk goed uitkomt beroep je je juist op een te grote stikstofuitstoot. Opportunisme stuurt het gedrag. Ontkerkelijking neemt toe. De scholen op confessionele grondslag groeien daarentegen. Opportunisme! Laat de “zwarte” school maar aanmodderen. We bewijzen gewoon, dat de juffen daar racistisch zijn….. Ga maar verder bezuinigen en laat arme kinderen maar verder barsten…. Het zal gaan spaaklopen. Op het moment, dat een groep te groot wordt, verandert het verhaal. Ouderen werden de grijze plaag. Harder werken in plaats van ontzien worden, omdat je ouderdomskwalen krijgt… Wie dergelijke omslagen meemaakte weet, dat de overheid meningen stuurt. De a.o.w kosten moesten omlaag. Geen vroegpensioen meer.
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen20 jun. 2024 - 13:00
Gerygrr, Het spijt me, ik heb moeite om de strekking van je reactie te begrijpen. Een punt is wel helder: "Ze verzinnen zelf de redenen voor de brede en gemixte groep armen om die te verdelen in elkaar bestrijdende groepen." Ik denk niet dat ze die redenen zelf verzinnen, ze haken aan bij verschillen die er al zijn en proberen die te uit te vergroten. En het feit is dat mensen die verschillen zelf ook belangrijk vinden, het wordt ze in die zin niet aangepraat ofzo.
Jozias2
Jozias2
19 jun. 2024 - 15:06
“Er is een langlopende discussie binnen linkse partijen over in hoeverre je om dat te kunnen doen je je standpunten moet aanpassen aan die stemmers in het midden, of vast moet houden aan je idealen en je standpunt overtuigender moet brengen.“ Wat zijn die idealen van links dan op het migratie dossier? Volgens mij zijn die idealen ook niet het onbeperkt toelaten van vreemdelingen en het accepteren van overlast door arbeidsmigratie. Ik denk dat je als links een realistisch verhaal moet hebben dat je enerzijds de mensen wil opvangen die vluchten voor oorlog of politieke vervolging en dat diegene die daar kansrijk aanspraak op maken humaan op wil vangen. Maar dat het daarvoor nodig is om vreemdelingen die niet vluchten voor oorlog en vervolging maar vanwege economische redenen daar dan niet in thuis horen. Economische vluchtelingen moet je voorkomen door hulp bij de economische vooruitgang (ook door het opheffen van handelsblokkades) van die landen. Veilige landers die toch komen moeten streng worden geweerd omdat deze groep zorgt voor bovenmatige overlast en het draagvlak voor de echte asielzoekers beperkt. En voor wat betreft de arbeidsmigranten is het eerlijke verhaal dat we die tot op zekere hoogte nodig hebben maar dat de manier waarop het nu wordt afgewenteld op bepaalde buurten ongewenst is. Dat vraagt om meer waarborgen door de betreffende bedrijven en uitzendorganisaties.
Ewout Pool
Ewout Pool
19 jun. 2024 - 14:14
Gezien de peilingen lijkt de strategie van Race Class Narrative toch niet echt aan te slaan. Bovendien komt het mij over als "We moeten het beter uitleggen", en ook dat is niet echt een doorslaand succes gebleken.
1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr20 jun. 2024 - 11:06
Als minder geschoolde of minder ontwikkelde mensen iets gaan uitleggen aan bv hoogleraren dan werkt het inderdaad niet. Dan krijg je een Maarten van Rossem, die met scepsis wordt benaderd. Of Han v d Horst, die steeds weer in discussies belandt. Ik zie een opvoedprobleem Een generatie verwende jongelui. Ze hebben niet geleerd te presteren, iets te leveren. De school faalt, niet jij! Ze geven je geen kans….
Campanula
Campanula
19 jun. 2024 - 14:08
Of je veel electoraat kunt verliezen of winnen met een anti-migratie standpunt betwijfel ik. Die koppeling is niet hard te stellen. Allereerst formuleer je een visie voor jezelf en daarna zie wel wat dat oplevert. Door het geen anti-migratie maar bijvoorbeeld beheersing van migratie te noemen kun je het al naar je toe trekken zonder copycat te hoeven spelen. Links moet de eigen grenzen aangeven met een eigen woordkeuze. Duidelijkheid geven is altijd goed.
Gerygrr
Gerygrr
19 jun. 2024 - 10:59
De reacties lezende kan ik alleen concluder3n, dat niemand zich realiseert, dat je eerst moet leren lezen voor je uberhaupt die vaardigheid ergens in de praktijk gaat brengen. De basisscholen moeten al zoveel. Ze hebben al ingeleverd op al het inhoudelijk niet correcte boek. Dus is er minder in schoolbibliotheken. Aanvankelijk lezen heeft veel aan te schaffen werkboekjes nodig. Elk jaar opnieuw. Zonder die materialen blijven kinderen analfabeet.
2 Reacties
Zandb
Zandb19 jun. 2024 - 11:43
Gerygrr Zo lang we genoegen nemen met een systeem van leren lezen dat pas leerlingen kan gaan 'helpen' als ze hopeloos en vaak onherstelbaar vastgelopen zijn, dan hebben uw 'maatregelen' geen zin. Echt, het is niet anders: Alleen wie kan lezen, heeft leesboekjes nodig. En dat is dan niet om het lezen te oefenen. Aanvankelijke lezers hebben niets aan leesboekjes. Maar om te genieten van het lezen of om de informatie tot zich te nemen. Voor wie kan lezen is het dan ook van belang dat hij/zij iets leest waar het qua woordkennis en begrip aan toe is.(Daaruit volgt, dat het indelen in leesniveaus niet zo veel zin heeft. Je kan immers lezen of je kan het niet.)
Gerygrr
Gerygrr19 jun. 2024 - 15:27
Zandb, Welke we gaan pas leerlingen “helpen” als ze zijn vastgelopen? Juist het passend onderwijs is ingevoerd als leidende methode. En in mijn tijd was er geen enkel kind functioneel analfabeet bij het verlaten van de basisschool. Ieder kind had het hoogste AVI-niveau. Het verplicht toetsen, ofwel volgen van individuele kinderen en hun leesprestaties maken leerkrachten elke drie maanden bewust van de meest recente vorderingen van bunnleerlingen
Inzicht
Inzicht
19 jun. 2024 - 10:41
Zodra iemand deskundig links wordt, gaat deze meestal uitleggen dat we een voorbeeld moeten nemen aan hoe goed links het wel niet doet in de VS! Strategie is belangrijk, maar eerst moet een inhoudelijke koers worden bepaald. De economie kan niet volledig worden beschouwd als zero-sum game, maar beweren dat schaarste alleen door boze speculanten wordt gecreëerd, is ook een beetje te idealistisch. Tuurlijk moeten de problemen in Nederland samen worden opgelost. En tuurlijk moeten we erop blijven hameren dat xenofobie altijd in de eerste plaats een middel is van de elite om het volk te verdelen. Timmermans beweert niks anders. Maar ook moet er een verstandig immigratiebeleid worden voorgesteld.
Gerygrr
Gerygrr
19 jun. 2024 - 10:33
Exact! Samen bereik je meer. Een woord, dat ik mis: respect voor elkaar. Samenwerken in onderling respect.
2 Reacties
Zandb
Zandb19 jun. 2024 - 11:45
Gerygrr Alsjeblieft....... Doe een leerling maar een leerkracht die hem zo goed begrijpt, dat hij hem leert lezen en rekenen.
Gerygrr
Gerygrr20 jun. 2024 - 11:10
Zandb Die zijn wegbezuinigd. Ik was het, maar moest ermee stoppen. Te duur. Kennis op afstand. De ib’er stuurt alle leerkrachten aan. Deskundige leiding vervangen door de manager. Enz. enz.
Karingin
Karingin
19 jun. 2024 - 10:29
Ja over die uitverkoop van de zorg stond een heel artikel in De Groene, echt schokkend! Minder zorg voor meer geld; typisch rechts om de graaiers te paaien en bij de burger de duimschroeven aan te draaien... Ik erger me ook dood aan de manier van communiceren bij mijn zorgcentrum, direct bellen met een assistent voor een afspraak is er niet meer bij - en volgens mij is die nog niet eens in handen van een grote speler, maar die hebben wel de maat gezet met al die zogenaamde digitale zorg
WimGroothoff
WimGroothoff
19 jun. 2024 - 10:06
De Timmerman snapt er echt nog steeds helemaal niets van
TheunT
TheunT
19 jun. 2024 - 9:59
Hoezo is er geen schaarste? Meeste goederen zijn niet hernieuwbaar en qua draagkracht van milieu kan je ook niet boven een bepaald quota komen. Ongeacht de locatie.
Gajes
Gajes
19 jun. 2024 - 9:55
Er is geen schaarste aan middelen in Nederland om iedereen te voorzien van goed onderwijs, een woning en de zorg waar je recht op hebt". Maar dat is er dus wel, vele PVV kiezers hebben schulden, leven in sociale huurwoningen in wijken waar geen enkele Hollandse bakker ed is. Waar de huisartspraktijk niet iedere dag meer bereikbaar is, alleen voor spoedgevallen. Dus zulke zinnen ervaart die kiezer als van salon socialist nr zoveel. Zoals zij Timmermans ook ervaren, iemand in een villa die hun leven niet begrijpt en de luxe heeft van moraliseren en afval scheiden. De economische zwakkere kiezer wil bestaanszekerheid, de middenklasse wil minder zwaar belast worden. Waar is winst ? Energietransitie waar saldering weer terugkomt totdat er een goed belastingsysteem wordt opgezet. Infrastructuur waar de burger met nu waardeloze zonnepanelen geen teruglevering kosten hoeft te betalen. Batterij en transistorhuisjes aanpassen zodat je teruglevering aan een batterijpark is, waar je ook energie kunt terughalen. Dan creëer je zelfredzaamheid die in het privé leven opbrengt, plus het is groen. Het belastingstelsel moet ook meer de middenstand helpen en niet weer de grootaandeelhouder. Toeslagenstelsel moet veranderen, EV moet ontzien worden , aandeelhouders belastingtechnisch meer beteugelen, laten zien dat je niet bang bent om financiele scheefgroei aan te pakken. Je kunt niet vanuit die ivoren toren mensen aan je binden, zonder hun ervaring te erkennen.
WillemdeGroot
WillemdeGroot
19 jun. 2024 - 9:37
'En dat is logisch, want politiek gaat niet alleen over idealen, maar ook over macht, en zonder die stemmen ga je geen meerderheid in de Tweede Kamer hebben'. En hier ligt voor mij nu juist het kantelpunt. Dit stellende maak je, om het even hedendaags te zeggen, van politiek een wedstrijd om de meeste stemmen te behalen. Maar politiek hoort in mijn ogen geen opportunistische bezigheid te zijn, dus winnen op basis van populariteit, maar een idealistische bezigheid. Je schets hoe je (de partijstroming) de maatschappij ingericht wilt zien, en wie dat ook zo wilt, stemt op mij (de partij). En geen wedstrijdje hoe je met populistische voorstellen die niet de betreffende maatschappijvisie voor ogen hebben, het wedstrijdje kunt winnen. Dat hoort de kern van de ware politiek te zijn. Populisme legt de bodem om 'het volk' naar de mond te praten, met, zoals we nu kunnen zien, desastreuze gevolgen voor idealisme en betrouwbaarheid.
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine
19 jun. 2024 - 9:14
Ik denk eigenlijk dat de kiezer helemaal niet zo veel problemen heeft met de meeste arbeidsmigratie. We snappen allemaal dat we kenniswerkers, expats via het internationale bedrijfsleven, en de handjes in de bouw en de industrie gewoon nodig hebben. Je kunt discussiëren over slachthuizen en kassen, maar dat is maar een klein percentage (waar sommigen graag op focussen). De aandacht verleggen van de asielmigratie naar arbeidsmigratie is iets waar snel doorheen geprikt gaat worden, en iets waar je geen verkiezingen mee gaat winnen.
2 Reacties
MG1968-2
MG1968-219 jun. 2024 - 12:08
"De aandacht verleggen van de asielmigratie naar arbeidsmigratie is iets waar snel doorheen geprikt gaat worden, en iets waar je geen verkiezingen mee gaat winnen." Je draait de boel om. Je matties hebben het alleen over asielmigratie en juist niet over arbeidsmigratie. Niet de kenniswerkers maar ook niet de uitgebuite handjes in slachthuizen en kassen. Maar ik besef goed wat je hier zegt. Verkiezingen win je alleen als je de asielmigratie centraal stelt. Niet om problemen op te lossen (want dan nam je arbeidsmigratie mee) maar als uiting van de niet westerse vreemdelingenhaat. En ja. Daarin heb je gelijk. Uit verkiezingsonderzoek blijkt dat inderdaad de stemmotivatie. Niet om problemen op te lossen maar om haat handen en voeten te geven. Het verhaal van Timmermans is niet nieuw. De problemen op asiel- en arbeidsmigratie moeten beiden geadresseerd worden en links doet dat en deed dat. Niemand op rechts 'viel dat op' want het was de oplossing 'niet westerse vreemdeling het leven ontzeggen' die centraal staat. En dat vond je natuurlijk inderdaad niet terug in de programmas van links. Maar Timmermans vertelt het opnieuw maar niets nieuws. En zolang vreemdelinghaat de drijfveer is van het stemgedrag op rechts gaat Timmermans daar inderdaad geen verkiezing mee winnen. En gelukkig maar. Extreem rechtse partijen hebben we al.
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine19 jun. 2024 - 13:00
@MG, het zijn mijn matties niet.
HenriR (voorheen UAD)
HenriR (voorheen UAD)
19 jun. 2024 - 8:39
In Denemarken heeft dit narratief prima geholpen om de socialisten in de regering te houden. Die hebben zelfs stemmers van rechts hiermee binnengehaald.
3 Reacties
Karingin
Karingin19 jun. 2024 - 10:24
Ja, en weet je wat de gevolgen zijn voor statushouders in dat land? Die leven constant in angst, het heeft discriminatie en racisme enorm aangewakkerd - ook in het handelen van de overheid. Ze kunnen zomaar uit huis gezet worden, moeten om de haverklap door de bureaucratische molen en lopen voortdurend het risico dat er een Rwandaatje wordt gedaan met het land van herkomst. Maar dat vindt men op rechts allemaal heel normaal. En van het schieten op migranten, ze verzuipen op zee, dumpen in de Sahara, talibangebied of een Libische gevangenis kijken ze ook niet op. Het is een soort omgekeerde koloniale mentaliteit...de uitboorlingen zijn geen echte mensen dus daar kun je mee doen wat je wil
MG1968-2
MG1968-219 jun. 2024 - 10:51
"Die hebben zelfs stemmers van rechts hiermee binnengehaald. " In Denemarken hebben de voormalig socialisten zelfs stemmers op extreem rechts binnengehaald. En exact ook tot dat verworden. Maar dat geeft al aan dat dat Deense Narratief compleet verschillend is van het verhaal van Timmermans. Een verhaal van Timmermans wat niet nieuw is maar waarvan de rechtstemmer altijd aangaf dat er geen verhaal was. Omdat die ook niet geïnteresseerd was in het verhaal van timmermans omdat zijn eigen stemmotivatie niet-westerse-vreemdelingenhaat was. Waar je inderdaad niet bij timmermans voor moet zijn. En weet je wat
HenriR (voorheen UAD)
HenriR (voorheen UAD)20 jun. 2024 - 3:35
Het was ook een cynische noot mijnerzijds. Familie van mijn vrouw, ooit uit Nederland naar Denemarken geëmigreerd, gebruikt dit om aan te geven dat ze 'heus wel links stemmen'. Met de situatie zoals @Karingin en @MG schrijven als gevolg. Ik snap ook wel dat Mr T. niet zóiets voorstaat...
RaymondenJoop
RaymondenJoop
19 jun. 2024 - 8:37
Eindelijk wat nuance hier op Joop
bv-user-86565
bv-user-86565
19 jun. 2024 - 8:25
Beste, Ik heb met interesse uw betoog gelezen. Afhankelijk van het (politieke) thema en beleid neem ik soms een meer politiek rechts gekleurd standpunt in (asiel & migratie ) en soms ook een links standpunten zoals mbt zorg, onderwijs en betaalbare (huur) woningen, voedsel en energie. Ik reken mij tot het zogenoemde middenveld, en daar waar mijn stem bij de afgelopen verkiezingen uitging naar de rechterflank ben ik daar ondertussen op terug gekomen. Er is ook géén een politieke partij die aansluit bij mij al mijn idealen, overtuigingen , persoonlijke waarden en politieke standpunten. Dat gezegd hebbende, u begint de inleiding veelbelovend echter raakt mij al kwijt bij : "Er is geen schaarste aan middelen in Nederland om iedereen te voorzien van goed onderwijs, een woning en de zorg waar je recht op hebt". In de praktijk lopen hier veel mensen tegenaan. Vanuit hun perceptie is dus wel degelijk schaarste. U bedoelt natuurlijk dat die schaarste er niet hoef te zijn of bewust wordt gecreëerd. En vervolgens worden er schuldige aangewezen. Namelijk miljardairs en private equity fondsen. En daar gaat het naar mijn interpretatie mis, want mijn en veel pensioenfondsen investeren in private equity fondsen. En zij doen op veel punten juist ook goede dingen. Uiteindelijk vervalt ook u in de bekende wij-zij strategie en retorica. Maar wil je op de lange termijn fundamenteel iets veranderen moet je naar mijn interpretatie juist opzoek naar gemeenschappelijke delers (alleen Wij).
1 Reactie
Inuga Shabetta
Inuga Shabetta19 jun. 2024 - 11:08
Ik zie niet hoe dat veel pensioenfondsen in private equity fondsen investeren van belang is. Ik snap dat je, zoals iedereen, een pensioen nodig hebt, en dat die liefst zo hoog mogelijk is, maar dat betekend niet dat die investeringen geen negatieve gevolgen kunnen hebben voor jou. Als een pensioenfonds investeert in een chemische fabriek die hun afval in de rivier dumpen, dan is het de maatschappij, inclusief jij, die daar uiteindelijk voor betaalt: de negatieve gevolgen van de vergiftiging van het water en het land er om heen en het belastinggeld dat dan gebruikt moet worden om de rivier constant schoon te maken en de schade te minimaliseren. Het feit dat je pensioen er een beetje hoger door wordt compenseert daar niet voor. Terug naar private equity, in theorie zouden ze goede dingen kunnen doen, maar in de praktijk is de aandelenmarkt te irrationeel om dat toe te staan, dus gebeurt het niet en krijg je een situatie waar ze netto geen of negatieve waarde produceren, maar desondanks toch rijkdom op een plek concentreren. Met dat soort taferelen krijg je inderdaad een kunstmatig schaarste. En dan kun je wel kritisch doen over een "wij-zij strategie" (wel erg brutaal van iemand die rechts is betr. asiel en migratie, overigens), maar het gaat helemaal niet over "zij". Ik bedoel, ik neem persoonlijk het ze wel kwalijk, maar het gaat er uiteindelijk om dat dat gedrag geïncentiveerd wordt door de wet en die toestand de maatschappij, inclusief hun, niet ten goed komt.
Phantom3
Phantom3
19 jun. 2024 - 8:21
Zou het niet veel simpeler zijn als partijen gewoon problemen benoemen en oplossingen aandragen vanuit hun eigen visie. Dus bijvoorbeeld: 1. Wij vinden migratie geen probleem, dus we zien geen reden dingen te veranderen. Of; 2. Wij vinden migratie wel een probleem en vinden dat x en/of y de oplossingen zijn. En dat kiezers dan gewoon mogen stemmen met wie ze het eens zijn.
1 Reactie
Karingin
Karingin19 jun. 2024 - 10:03
Nee natuurlijk niet, dat is domrechts versimpelen. Je moet de oorzaken en consequenties van problemen en eventuele oplossingen begrijpen om tot een weloverwogen oordeel te komen
DaanOuwens
DaanOuwens
19 jun. 2024 - 8:17
Lijkt mij dat de schrijver de plank geheel misslaat. Timmermans haakt in zijn kritiek nergens bij aan. Maar herhaalt wel wat de PvdA in EU-verband al jaren beweert en wat talloze ambtelijke stukken en nota's ook aantonen. En in die discussie zijn de asielmigranten waar extreem rechts zich zo druk over maakt slechts een minder belangrijk onderwerp. Het gaat om uitbuiten van arbeidsmigranten van binnen en buiten de EU en om het grote aantal buitenlandse studenten waarvan niet altijd duidelijk is of er ook een Nederlands belang is bij het feit dat zij hier studeren. En die beide groepen zijn vele malen groter in omvang dan de groep asielzoekers. Overigens moeten alle problemen aangepakt worden en niet zoals extreem rechts wil alleen het probleem met de asielzoekers. In dat perspectief levert de schrijver een belachelijk verhaal af. Hoe kan je campagnestrateeg zijn als je het probleem helemaal niet snapt? Niets begrijpt van het verhaal van Timmermans en niets begrijpt van het feit dat de hele rechter flank van het politieke spectrum, dus rechts en extreem rechts, volledige overeenstemming hebben over het feit dat de asielzoekers het probleem zijn. Die zijn ook na de campagnestrategie van deze strateeg nog steeds van dat feit overtuigd. Kortom met dit soort adviezen schiet links niets op.
8 Reacties
bv-user-86565
bv-user-8656519 jun. 2024 - 8:38
Nou het ligt nog wat genuanceerder dan wat u stelt, althans met betrekking tot mijn keuze om een stem uit te brengen op de rechterflank. Ik beschouw asiel en migratie als zodanig niet eens als het grootste struikelblok. Echter wat mij gestoord heeft is met name dat er zo weinig wordt aan gedaan om de toestroom te beperken en met name om de rotte appels te weren en illegalen conform de uitspraak van het Europese Hof het land uit te zetten. Daarover is immers gewoon een juridisch en bindende uitspraak over. Dat elk EU-lidstaat een zorgplicht heeft om deze mensen uit te zetten , en dit gaat voor boven detentie. Dat gezegd hebbende ben ik het met u eens dat als het bv om het woningtekort gaat dit niet zo zwart-wit is, als zo vaak gesteld of beweerd wordt. Naast asiel en migratie, zijn er onder leiding van Rutte veel bejaardentehuizen en verpleeg klinieken wegbezuinigd. Ouderen moesten langer thuis blijven wonen. Door alle wetten en regels duurt het lang voordat een bouwvergunning rond is. Veel mensen met verslaving en mentale problematiek kunnen nergens meer terecht, betaalbare huurwoningen of koopwoningen voor alleenstaande zijn er minder. Kortom de hele keten loopt vast en er is géén doorstroom. Dit moet dus politiek breed aangepakt worden. Overigens heeft Wilders destijds voor een wet gestemd om sociale huurwoningen in de uitverkoop te doen aan beleggers. Dat is erg krom want mede daardoor zijn er ook minder sociale huurwoningen bijgekomen.
RaymondenJoop
RaymondenJoop19 jun. 2024 - 8:39
@Daan De schrijver heeft het over hoe je de kiezer bereikt en niet op rechts wilt laten stemmen. Dat doe je dus niet door 'talloze ambtelijke stukken en nota's'
DaanOuwens
DaanOuwens19 jun. 2024 - 10:12
@ Nicolai Rothschild Jij schrijft: althans met betrekking tot mijn keuze om een stem uit te brengen op de rechterflank. I Jouw keuze is niet zo relevant. Het is de keuze van veruit het grootste deel van de extreem rechtse kiezers. Een discussie over jouw stemmotief vind ik niet interessant. Er staat ook nogal wat onzin in je verhaal. Daar haak ik op af.
Karingin
Karingin19 jun. 2024 - 10:12
Mensen uitzetten is geen kwestie van ze op het vliegtuig zetten, dat is weer zo'n typische versimpeling. Bovendien gaat het in vergelijking met het totaal aantal migranten die mogen blijven over relatief kleine aantallen. En "rotte appels" heb je altijd en overal, je doet net of dat uitsluitend onder migranten voorkomt. En rechts beleid helpt daar dus bepaald niet bij door de (jeugd- en ggz-)zorg in de uitverkoop te doen, de woningmarkt te liberaliseren, armoedebeleid uit te kleden, enzovoort. Je denkt dat je genuanceerd bent, maar je hebt totaal geen inzicht in mens en maatschappij
DaanOuwens
DaanOuwens19 jun. 2024 - 10:15
RaymondenJoop Jij schrijft: De schrijver heeft het over hoe je de kiezer bereikt en niet op rechts wilt laten stemmen. Als je wat beter zou lezen had je geweten dat ik aangeef dat het rechtse stemmotief gebaseerd is op onzin. Dat de rechtse kiezer zal volharden in die onzin en dat de schrijver niet onderkent dat dit stemmotief echt onzin is. Het gevolg daarvan is dat de schrijver geen oplossing heeft die maakt dat rechtse kiezers links zouden gaan stemmen. Persoonlijk denk ik dat dit ook niet kan. Die mensen willen geen samenleving waarin anderen gelijkwaardig zijn.
MG1968-2
MG1968-219 jun. 2024 - 10:44
"Persoonlijk denk ik dat dit ook niet kan. Die mensen willen geen samenleving waarin anderen gelijkwaardig zijn. " Persoonlijk vind ik dat je dat ook niet moet proberen mensen die de basiskenmerken van je partij niet onderschrijven op je te laten stemmen. Het houd immers op dat jezelf dan naar die mensen moet opschuiven waardoor je tot een partij verwordt waar het origineel al van bestaat. Niet het aantal zetels dient leidend te zijn maar het doel en het idee. Laat anderen maar die machtspartijen wezen en de kiezer achterna rennen.
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 jun. 2024 - 11:30
De medische zorg heeft sinds de jaren 50 niet stilgestaan. Er blijven steeds meer mensen in leven met chronische kwalen. Dan hebben we het nog niet eens over de ongezonde leefgewoonten. Maar ook gezonde mensen worden steeds ouder en hebben langer hulp nodig. Daar is de zorg niet tegen opgewassen als we op de oude voet door willen gaan.
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 jun. 2024 - 11:36
Er is een gebrek aan psychologen met de juiste opleiding terwijl de zorgvraag alleen maar toeneemt. Dat probleem heeft diverse oorzaken en is niet gemakkelijk op te lossen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je hieronder gratis aan voor Joop NL. Iedere donderdag een selectie opvallende nieuwsverhalen, opinies en cartoons in je mailbox.

BNNVARA LogoWij zijn voor