Joop

‘Bed-bad-brood is matje-druppeldouche-voedselbank geworden’

  •  
08-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2616 keer bekeken
  •  
dolfjansen

Er zijn plekken op deze aarde waar de mensen niet naar Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman kunnen kijken, weet Druktemaker Dolf Jansen. Plekken waar ze geen geld hebben om deltawerken te bouwen om zich te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Plekken waar geen schoon drinkwater is. Voor dergelijke plekken bestaat ontwikkelingssamenwerking. Maar Nederland wil daar een stuk minder geld aan uitgeven, zo werd afgelopen week bekend. “Het geld dat bespaard wordt, gaat besteed worden aan de liefst minimale opvang voor asielzoekers in dit land. Want bed-bad-brood is al langer matje-druppeldouche-voedselbank.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Vuurrood
Vuurrood9 jun. 2023 - 12:03

GeenProbleem: Een mededeling van mij aan jouw: Die doctrine is eerder vertoond in de geschiedenis met rampzalige gevolgen voor andere asielzoekers.' Jouw reactie: Wanneer dan? Meer grip op migratie willen staat gelijk aan.... ? Zeg het maar. Jouw idee en mening over asielzoekers en hoe om te gaan met asielzoekers heeft een treffende gelijkenis met de politiek van de Nederlandse regering in haar omgang met asielzoekers die op de vlucht waren voor het naziregiem. Ook toen stonden deze asielzoekers bij onze poorten en klopten aan. En als jij anno nu de gevolgen nog niet weet is mijn kwalificatie van domrechts meer dan terecht!

2 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 16:44

Ik zie wel dat wijsheid niet met de jaren komt. Ik ga deze open deur/godwin niet intrappen.

Vuurrood
Vuurrood10 jun. 2023 - 7:49

GeenProbleem: Ik zie wel dat wijsheid niet met de jaren komt. Ik ga deze open deur/godwin niet intrappen. Je noemt mijn mening over jou maar zoals je wil, het kan jouw bruine opvattingen niet verbloemen.

Berend22
Berend229 jun. 2023 - 7:37

Het opvangen is vluchtelingen is prima voor de korte termijn maar het is natuurlijk absoluut geen lange termijn oplossing. Integendeel zelfs, de meest ondernemende en en sterkste schouders komen hierheen en wat er achter blijft in het land van herkomst kan zich dan dus nog slechter redden. Een neerwaartse spiraal dus voor daar en voor hier sterke schouders om het arbeidstekort op te lossen zodat wij nog rijker worden. Beter is het om de "root cause" aan te pakken ofwel de oorlogen, klimaat verandering en andere ellende die de vluchtelingen landen treft. Geen wapens meer verkopen aan die regio's zou bv al fijn zijn. En wat betreft het klimaat, het is natuurlijk belachelijk dat de landen die het minst bijdragen aan de opwarming er het meeste last van gaan krijgen.

3 Reacties
Karingin
Karingin9 jun. 2023 - 12:30

Ja leuk bedacht, maar die "root cause" gaat voorlopig niet opgelost worden. Wat je dus moet doen is tijdelijke immigratie mogelijk maken voor wie dat kan en wil, om hier kennis en ervaring op te doen en dat mee terug te nemen na het verloop van het visum. Tegelijk profiteren de thuisblijvenden van de gelden die naar huis worden gestuurd. Zoals nu ook al gebeurt, en daarmee geen incentive is voor landen om kansloze migranten terug te nemen. Het is zo simpel, het wordt al jarenlang geroepen door iedereen met enige realiteitszin. Nee, het zal niet onmiddelijk effect hebben, maar er is helemaal niets, maar dan ook niets dat onmiddellijk effect zal hebben. Behalve het Ijzeren Gordijn herstellen en dan wel van noord tot zuid en van oost naar west, langs de kust en met gewapende milities. En dan nóg zullen er mensen door glippen. Alleen met een lange termijnvisie, inclusief het aanpakken van die root cause, en veel geduld en mededogen, is dit probleem op termijn te handelen

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 16:43

@karingin 'Wat je dus moet doen is tijdelijke immigratie mogelijk maken voor wie dat kan en wil, om hier kennis en ervaring op te doen en dat mee terug te nemen na het verloop van het visum. ' 1. Wensdenken, want die mensen gaan niet meer terug. 2. Er zijn geen huizen. 3. Er zijn geen artsen en verpleegsters/verplegers. 4. Er zijn geen docenten. 5. Misschien wel het belangrijkste: er is helemaal geen draagvlak voor.

Vuurrood
Vuurrood10 jun. 2023 - 7:52

GeenProbleem: 5. Misschien wel het belangrijkste: er is helemaal geen draagvlak voor. 6. En weer een leugen! Er is bij meer dan de helft van de bevolking WEL draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen. Ook als we vluchtelingen asielzoekers noemen!

Viso
Viso8 jun. 2023 - 19:23

Die ontwikkelingshulp, ofwel ontwikkelingssamenwerking was een groot succes. (Not) Het geld verdween of in de zakken van dictators, of het zorgde ervoor dat de plaatselijke bevolking net voldoende had om te overleven en zich in grote getalen explosief kon voortplanten om er een generatie later vervolgens achter te komen dat er verder geen toekomst op te bouwen was in een land waarvan de natuurlijke hulpbronnen totaal uitgeput waren door overbevolking. De opvolgende exodus werd daardoor vanzelfsprekend. Dwz, voor de familie die zich de mensensmokkelaars kon veroorloven. Blijft daarnaast ook altijd bijzonder om de eenzijdigheid te zien aan de linkerkant die zich vooral heel druk maakt over "menselijkheid" en een schappelijke BBB regeling voor iedereen die hier naartoe wenst te komen. Of dat nou veilige landers zijn of niet. Je hoort ze echter nooit over dakloze Nederlanders die geen recht hebben op diezelfde BBB.

3 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 20:22

'Je hoort ze echter nooit over dakloze Nederlanders die geen recht hebben op diezelfde BBB. ' Omdat daar geen 'schuld' mee kan worden afgekocht, daarom hoor je die zelfde lui aan de linkerkant ook NOOIT (ga er maar eens op letten) over de opvang van Oekraïners. Want ook daarmee kunnen ze geen schuld afkopen.

Vuurrood
Vuurrood9 jun. 2023 - 9:08

Viso: Jij schrijft het schoolvoorbeeld van racistisch denken!

Vuurrood
Vuurrood9 jun. 2023 - 9:09

GeenProbleem: Weer een schoolvoorbeeld van domrechts denken. Als je het al denken kunt noemen!

VeganHarrie
VeganHarrie8 jun. 2023 - 12:05

Tja, probeer jij maar eens aan voldoende gekwalificeerd personeel voor het COA te komen in de buurt van Ter Apel, een uithoek die niet te doen is voor werkzoekenden in de randstad.. En erg motiverend werk lijkt het me ook al niet gezien de vervelende incidenten die daar spelen, die de directie ook nog eens in de doofpot wenst te verdoezelen.

3 Reacties
Hann63
Hann638 jun. 2023 - 14:24

#Petfles Waar ga jij die mensen dan huisvesten? We hebben een stikstof probleem . We kunnen niet bouwen. Materiaal is te duur, rente stijgt, economie gaat in het slop. En wie gaat dat betalen?

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 19:25

@Hann63 "En wie gaat dat betalen?" GeenProbleem en ik. Jij ook?

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 20:23

@MG1968 Inderdaad, 20.000 per asielzoeker; een schijntje vergeleken met wat het kost om ze hier op te nemen. Prima deal dus.

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 11:45

Iedereen is welkom in de herberg, zolang we onze schuldgevoelens maar af kunnen kopen. Dat we nauwelijks zorg, onderwijs en politie capaciteit hebben is maar een bijzaak.

28 Reacties
MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 12:10

@GeenProbleem "Iedereen is welkom in de herberg" In welke wereld leef jij?

Petfles
Petfles8 jun. 2023 - 12:31

Als er meer mensen zijn, zijn er ook meer werknemers

Vuurrood
Vuurrood8 jun. 2023 - 14:24

GeenProbleem: Dat we nauwelijks zorg, onderwijs en politie capaciteit hebben is maar een bijzaak. Het is al tig keer geprobeerd jouw iets aan het verstand te brengen maar vruchteloos naar blijkt! Gebrek aan zorg, onderwijs en politie capaciteit is NIET de schuld van asielzoekers maar de schuld van 4 kabinetten domrechts beleid. De schuld van 4 kabinetten Rutte zwaar gesteund door domrechts in de tweede kamer! Je weet wel, jouw favoriete sekte!

oproerkraaier
oproerkraaier8 jun. 2023 - 14:43

de VVD en de PVV en de andere rechtse partijen zijn dat niet met je eens. Maar ja, feite zijn onbelangrijk voor jou toch?

Ejoth
Ejoth8 jun. 2023 - 16:03

Zo vuurrood, lekker geslapen. Kan je weer vol op het gas richting iedereen rechts van de SP. wat een leven moet jij hebben zeg. Zielepiet.

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 16:44

@vuurrood 'Het is al tig keer geprobeerd jouw iets aan het verstand te brengen maar vruchteloos naar blijkt! Gebrek aan zorg, onderwijs en politie capaciteit is NIET de schuld van asielzoekers maar de schuld van 4 kabinetten domrechts beleid. ' En ik heb jou al meerdere verteld dat dit ook niet de schuld is van die asielzoekers. Maar je loopt tegen fysieke problemen aan qua mensen die beschikbaar zijn en ook qua ruimte. Dan kun je wel mensen binnen blijven halen maar als je dan niemand hebt om ze te verzorgen, te onderwijzen en niemand hebt om te handhaven en te huisvesten is dat ZEER onverantwoord. Tenzij jij ergens nog een blik docenten, artsen en politieagenten kunt opentrekken? 'De schuld van 4 kabinetten Rutte zwaar gesteund door domrechts in de tweede kamer!' Dat is natuurlijk niet waar, want IEDEREEN heeft last van personeelstekort in Nederland; ook de lokale bakker. 'De schuld van 4 kabinetten Rutte zwaar gesteund door domrechts in de tweede kamer! Je weet wel, jouw favoriete sekte!' Als je geen argumenten hebt moet je overgaan tot jij-bakken, ik zie patroon.

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 16:44

@MG1968 Gelukkig niet in jouw wereld.

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 16:45

@oproerkraaier 'de VVD en de PVV en de andere rechtse partijen zijn dat niet met je eens. ' Twee partijen waar je niets aan hebt.

Satya
Satya8 jun. 2023 - 17:12

"Dan kun je wel mensen binnen blijven halen " Er worden geen mensen binnen gehaald. Mensen komen zelf, ze reizen achter geld aan.

Satya
Satya8 jun. 2023 - 17:15

"Kan je weer vol op het gas richting iedereen rechts van de SP." Je bedoelt ver rechts van de vvd. Dat weet jij ook wel, je probeert met zielig doen extreemrechts te normaliseren en het is je gelukt. Nog niet genoeg doden gevallen door de rechtse complottheorieën?

Satya
Satya8 jun. 2023 - 17:17

"In welke wereld leef jij?" Een wereld waarin de bierkelder in München weer regeert. Het is niet normaal meer wat ik hier op Joop allemaal lees. Kinderen zijn volgens deze extremisten al schuldig, hun misdaad niet blank.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 19:26

@GeenProbleem "Dat is natuurlijk niet waar, want IEDEREEN heeft last van personeelstekort in Nederland; ook de lokale bakker." Als iets stuk wordt gemaakt is het voor iedereen stuk.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 19:28

@GeenProbleem "Gelukkig niet in jouw wereld" In de mijne is niet iedereen welkom in de herberg. In de jouwe dus blijkbaar wel en daar ben je gelukkig mee. Nou wist ik wel dat je snappertje kapot was maar zo defect zie je ze niet vlug.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 19:28

@GeenProbleem "Twee partijen waar je niets aan hebt.: Schets je gewenste coalitie dan eens.

GeenProbleem
GeenProbleem8 jun. 2023 - 20:10

@satya 'Kinderen zijn volgens deze extremisten al schuldig, hun misdaad niet blank.' Wie/waar schrijft dat mensen schuldig zijn aan iets? Quotes graag.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 21:26

@GeenProbleem " Quotes graag" Ja. Zo komt ook Taghi weg. Geen quote te vinden. Alleen maar goede bedoelingen wat betreft de nachtrust van anderen. Nogmaals: Als je niet wilt dat mensen niet door hebben wie en wat je bent moet je stoppen met posten.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 21:36

@GeenProbleem "Als je geen argumenten hebt moet je overgaan tot jij-bakken, ik zie patroon." Je hebt al meerdere malen zelf aangegeven dat de problemen die je constateert niet opgelost worden door geen asielzoekers binnen te laten. Je hebt zelf nooit een poging gedaan om iets te formuleren wat een oplossing zou zijn voor de problemen die je constateert. Je hebt bij de aangedragen positieve impulsen/oplossingen wat betreft de door jou geconstateerde problemen maar één standje: daar wil ik niet voor betalen. Je wilt de door jou geconstateerde problemen niet aangepakt. Je zet ze alleen in om asielzoekers te weren. Iedereen weet dat het in jou belang is om de problemen in stand te houden en dat er van jou niets positiefs te verwachten valt. En dat is een understatement. Je bent zo doorzichtig @GeenProbleem. En het is nou niet zo dat je niet uitgedaagd bent om mee te denken. Je gaf gewoon telkenmale niet thuis. Je zet telkens je kinderen in. Het komt als een boemerang terug bij je @GeenProbleem. Sommigen zullen dat Karma noemen maar dat is onzin. Het is gewoon logica dat je uiteindelijk behandeld wordt hoe je zelf in de wereld staat. Het overkomt je niet (karma) je weet dat je er zelf voor kiest.

FonsRietdijk
FonsRietdijk8 jun. 2023 - 21:39

Kan ze natuurlijk niet. Als de argumenten op zijn is hysterisch schreeuwen, het enige wat overblijft in de strijd het heilige 'eigen gelijk' te kunnen verdedigen.

MG1968-2
MG1968-28 jun. 2023 - 22:04

@GeenProbleem Tip overigens. In plaats van quotes vragen kun je het best toelichten waarom het jou voor de voeten geworpene niet op jou van toepassing kan zijn. Als dat namelijk zo is heb je dat zo rechtgezet. Er is een reden waarom je dat niet doet. En ja die heeft iedereen door.

Vuurrood
Vuurrood9 jun. 2023 - 9:15

Ejoth: Zo vuurrood, lekker geslapen. Kan je weer vol op het gas richting iedereen rechts van de SP. wat een leven moet jij hebben zeg. Zielepiet. Zit jij om een uur of 6 in de middag al bij je kornuiten in de bierkeller om te verzinnen wat je nu weer voor domrechts geleuter hier zal neerkalken? Jij denkt nog steeds dat ik een onderdanige socialist ben die in een hoekje jullie extreem rechts geleuter ondergaat? Dan heb jij het gruwelijk mis! Ik ga gewoon met gestrekt been in tegen jullie gekakel. Desnoods tot onder de bruine ballen!

Vuurrood
Vuurrood9 jun. 2023 - 9:25

GeenProbleem: het is nog steeds niet tot je doorgedrongen dat van alle mensen die Nederland binnenkomen slecht 10% asielzoeker is en 90% arbeidsmigranten? Arbeidsmigranten die door Nederlandse werkgevers naar hier gehaald worden zonder deze mensen fatsoenlijke huisvesting tegen een fatsoenlijke huur aan te bieden? Onze overheid moet gewoon de eis stellen dat als een werkgever werkvergunningen vraagt voor arbeidsmigranten deze fatsoenlijk gehuisvest worden. Kan de werkgever dat niet dan ook geen werkvergunning! Jammer genoeg stort dan wel onze maatschappij in elkaar. Waarom? Omdat jij en je kornuiten niet het werk wat arbeidsmigranten doen willen doen. En al helemaal niet tegen hetzelfde loon en huisvesting als deze arbeidsmigranten! Ik zie bij jouw, en je medestanders hier, een patroon van liegen en haatzaaien met slechts een doel. Van alles wat mis gaat in dit land zijn asielzoekers de schuldigen. Die doctrine is eerder vertoond in de geschiedenis met rampzalige gevolgen voor andere asielzoekers.

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 10:10

‘ In plaats van quotes vragen kun je het best toelichten waarom het jou voor de voeten geworpene niet op jou van toepassing kan zijn.’ Als men dingen roept die men niet kan staven kan men maar beter zwijgen.

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 10:13

‘Ja. Zo komt ook Taghi weg. Geen quote te vinden. Alleen maar goede bedoelingen wat betreft de nachtrust van anderen. ‘ Nee, die veroordelen ze wel of niet op basis van sluitend bewijs.

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 10:31

@MG1968 'Je hebt bij de aangedragen positieve impulsen/oplossingen wat betreft de door jou geconstateerde problemen maar één standje: daar wil ik niet voor betalen.' Nee... ik zeg niet alleen dat het niet te betalen is en dat het niet alleen maar om geld draait maar dat je ook tegen fysieke problemen oploopt. Iets wat jij stelselmatig negeert. Maar misschien kunnen we hier in Nederland ook mensen gaan opvangen in parkeergarages net zoals ze dat in Frankrijk moeten doen... https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1666531470846902274?s=20

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 11:15

@vuurrood 'het is nog steeds niet tot je doorgedrongen dat van alle mensen die Nederland binnenkomen slecht 10% asielzoeker is en 90% arbeidsmigranten? ' Oh maar daar ben ik ook een voorstander van, het terugdringen van arbeidsmigratie als die mensen niet goed worden gehuisvest door de werkgever. Zelfde geldt voor studenten uit het buitenland. Verder moeten die arbeidsmigranten moeten het zelf uitzoeken, die krijgen hier niets en krijgen al helemaal geen huurwoning met voorrang toegewezen. En dan komt het belangrijkste nog: ze werken; zijn niet afhankelijk van de verzorgingsstaat. 'Ik zie bij jouw, en je medestanders hier, een patroon van liegen en haatzaaien met slechts een doel.' Ik zie jou vooral iedereen die niet links is voor rotte vis uitmaken. ' Die doctrine is eerder vertoond in de geschiedenis met rampzalige gevolgen voor andere asielzoekers.' Wanneer dan? Meer grip op migratie willen staat gelijk aan.... ? Zeg het maar. Dom onderbuikgebrabbel van iemand die zijn/haar met de huidige maatschappij al lang verloren is.

Karingin
Karingin9 jun. 2023 - 12:57

Even scannend door de reacties in dit draadje valt op dat niemand het heeft over de obsessie die GP met schuld(gevoel) heeft. Gast, dat is projectie, en daar kun je hulp voor zoeken hoor. Ja, er is collectieve schuld, maar die raakt jou slechts voor zover je weigert dat te erkennen en ermee te in het reine te komen. Dat doe je door de geschiedenis te onderzoeken en wat dat nu nog voor invloed heeft, en hoe we het beter kunnen doen. Just saying....

GeenProbleem
GeenProbleem9 jun. 2023 - 16:41

@karingin 'Ja, er is collectieve schuld, maar die raakt jou slechts voor zover je weigert dat te erkennen en ermee te in het reine te komen. Dat doe je door de geschiedenis te onderzoeken en wat dat nu nog voor invloed heeft, en hoe we het beter kunnen doen. Just saying.... ' Ik denk dat jij je vooral heel erg aangesproken voelt, dat je je jezelf er in herkent. Als ik jou was zou ik vooral even zwijgen over dit onderwerp, iedereen de maat nemen om vervolgens te roepen dat opvang in Amsterdam niet zo handig is omdat het 'druk' is?

oproerkraaier
oproerkraaier9 jun. 2023 - 16:52

GP: "Als je geen argumenten hebt moet je overgaan tot jij-bakken, ik zie patroon." Aldus iemand die zegt dat ik zomaar mensen voor Andreas Breivik uitmaak en die zegt dat ik een moslim ben en dat dat dingen verklaart. Hopeloos kwaadaardig en leugenachtig.