Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB-gedeputeerde Flevoland bbbakt er niets van en is gevraagd te vertrekken

  •  
29-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9540 keer bekeken
  •  
Scherm­afbeelding 2023-09-29 om 13.07.46

De Provinciale Staten van Flevoland lijken met Jurie van den Berg van de BoerBurgerBeweging (BBB) een hoogst incapabel Statenlid in huis te hebben. Dat blijkt uit berichtgeving van Omroep Flevoland. Meerdere fracties hebben Van den Berg gevraagd op te stappen omdat hij er werkelijk niets van bakt en enige verbetering lijkt niet in zicht.

De van Urk afkomstige Van den Berg maakt sinds 29 juni deel uit van het college van Gedeputeerde Staten. Daar is hij verantwoordelijk voor onder meer infrastructuur, kunst en cultuur, milieu, maar ook de portefeuille Europa en alle contacten in Brussel. Al direct na zijn installatie bleek hij tijdens vergaderingen geen antwoorden te kunnen geven op vragen of moeilijk uit zijn woorden te komen. Enige dossierkennis op welk gebied dan ook, maar vooral Europa, ontbreekt bij de BBB’er.

Inmiddels heeft Van den Berg zich ziekgemeld en zit hij sinds 18 september thuis. Meerdere partijen hebben aan Omroep Flevoland laten weten er weinig vertrouwen in te hebben dat Van den Berg zich nog weet te verbeteren. "Hij is hier door zijn partij op een plek neergezet waar hij niets mee heeft. Hij zal zich hier ook niet thuis voelen", aldus een niet nader genoemde fractievoorzitter.

BBB-fractievoorzitter Anja Keuter laat het aan 'haar' gedeputeerde Jurie van den Berg zelf over om te besluiten of hij terugtreedt of niet. Als Van den Berg tijd weet te rekken tot zondag 1 oktober, heeft hij recht op twee jaar wachtgeld van de provincie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.