Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB-kandidaten bij Provinciale Staten zijn opportunistische gelukszoekers

  •  
17-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6339 keer bekeken
  •  
bbbcaroline

BBB had aanvankelijk veel moeite om kandidaten te vinden voor de Provinciale Staten. Daar kwam verandering in toen de boerenpartij omhoog schoot in de peilingen. “Toen werden we bedolven onder de aanmeldingen”, aldus fractiemedewerker Femke Wiersma in NRC.

Op de lijsten voor de Provinciale Staten staan dus veel opportunisten die zich pas meldden toen duidelijk werd dat het via BBB makkelijk is om een baantje in de politiek te bemachtigen. Het gaat veelal om mensen zonder enige ervaring. 

In Den Haag gaat menigeen ervan uit dat BBB eenzelfde lot beschoren zal zijn als Forum voor Democratie na de vorige Provinciale Statenverkiezingen, schrijft politiek verslaggever Petra de Koning van NRC: “BBB doet het vast goed op 15 maart, daarna ontploft de boel.”

Chris Aalberts, die de nieuwe rechtse partijen al jaren op de voet volgt, verwacht een vergelijkbaar scenario, schreef hij in september: “BBB wint in maart glansrijk de verkiezingen zoals Forum dat vier jaar eerder deed. Er is waarschijnlijk nog een overeenkomst: daarna hoort u nooit meer iets van al die Statenleden, behalve natuurlijk als er ruzie komt. Grote kans dat die er komt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.