Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB Jong benoemt boer die minister Van der Wal intimideerde tot eerste erelid

  •  
01-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
19209 keer bekeken
  •  
bbbjong

De jongerenorganisatie van de BBB heeft een radicale boer tot eerste erelid benoemd, schrijft NRC. Het gaat om melkveehouder Wim Bonestroo. In juni 2022 nam Bonestroo het initiatief voor een huisbezoek bij minister Christianne van der Wal. Met zijn tractor reed hij naar het privéadres van de bewindsvrouw. Samen met andere boeren bood hij haar een ‘ontslagbrief’ aan.

Van der Wal verklaarde na afloop van het huisbezoek dat zij zich geïntimideerd had gevoeld. Haar kinderen waren bang. Bonestroo kon zich daar niets bij voorstellen, zei hij destijds tegen De Stentor. “Ik heb die actie opgezet, heb aangebeld bij Van der Wal, me voorgesteld en gevraagd of ze thuis was. Ik vind dat het netjes is verlopen. Ze voelde zich geïntimideerd.”

Caroline van der Plas keurde de intimidatiepraktijken van de radicale boeren vorige zomer af: de actie zou andere boeren een slechte naam bezorgen. “Je zoekt mensen NIET thuis op. Hoe boos je ook bent”, twitterde ze.

Afgelopen weekend was Van der Plas op het erf van Bonestroo, waar de aftrap van BBB Jong plaatsvond. “Wim heeft ons echt ontzettend goed geholpen bij dit feest”, verklaart de voorzitter van BBB Jong tegenover NRC.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.