Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB heeft broertje dood aan openbaarheid

  •  
10-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5704 keer bekeken
  •  
carolinevanderplas

De algemene ledenvergadering van BBB vindt zaterdag achter gesloten deuren plaats, schrijft het AD. De politieke tak van Big Agro weert journalisten. Hoogleraar Nederlandse politiek Gerrit Voerman is verbaasd over deze achterkamertjespolitiek. “Nu de BBB de grootste partij van het land is geworden, vind ik het merkwaardig dat ze de algemene ledenvergadering niet openstellen voor media”, zegt hij in het AD.

Op de agenda staan onderwerpen als het jaarverslag over 2022, de BBB-begroting, een terugblik op de provinciale en waterschapsverkiezingen en een toelichting op actuele ontwikkelingen, zoals BBB Europa en het Kenniscentrum van de BBB. Stukken over die onderwerpen worden evenmin ter beschikking gesteld, blijkt uit navraag bij partijvoorzitter Erik Stegink. Media zijn pas welkom na afloop, op het partijkantoor in Colmschate bij Deventer.

Bij normale partijen is het wel gebruikelijk dat de media verslag kunnen doen van de discussies die er tijdens de ledenvergadering worden gevoerd.

Meer over:

nieuws, bbb, openbaarheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.