Joop

BBB de grootste partij in alle provincies

  •  
17-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1134 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Sennah Tuohrethca
Sennah Tuohrethca 17 mrt. 2023 - 14:29

PGS en van Putten bevestigen in hun hijgerig gebracht commentaar precies wat ik al vreesde: BBB is de zóveelste club waar géén kritiek op mag worden geuit! Een eigenaardige gewoonte van rabiatesk rechts: Lange tenen, korte lontjes. Voelt zich om een kleine tegenscheet al aangevallen en `weggezet'. De geschiedenis leert dat zulk slachtoffergedrag nimmer tot adequaat bestuur heeft geleid. Laat staan heeft bijgedragen aan een waardige interpretatie van politieke strevens die recht doen aan een democratisch bewustzijn.

2 Reacties
PGS
PGS17 mrt. 2023 - 16:54

Er mag heel veel kritiek gegeven. Echter wat mij opvalt de arrogantie en dedain waar op wordt afgegeven op deze partij. En hoe de stemmers worden weggezet als dom en simpel. Inhoudelijke kritiek is er niet. Want er worden dingen geroepen zonder het te onderbouwen. Vraag je om onderbouwing, dan wordt er niet thuis gegeven. Een andere heerlijke dooddoener is als je redenen geeft waarom er bestaansrecht is voor deze partij wordt dat afgedaan dat het jouw mening is. Jij wilt een waardige interpretatie van politieke strevens die recht doen aan een democratisch bewustzijn. Mooi maar mensen die je politieke overtuigingen niet delen te bestempelen als " rabiatesk rechts"geeft voor mij meer aan dat jij minder moeite heb met mensen negatief weg te zetten dan hun ideeen met valide tegenargumenten te ontkrachten. Misschien kan je nog iets leren van Marcouch die stelt dat ideeen bestrijdt je met ideeen.

Sennah Tuohrethca
Sennah Tuohrethca 17 mrt. 2023 - 19:23

@ PGS: Waarom zou ik iets onderbóuwen wat er niet is. U roept: "Ik blijf mij verbazen hoe groot de afkeer is tegen deze vrouw en deze partij. Allerlei argumenten worden van stal gehaald om maar te rechtvaardigen dat degenen die op deze partij gestemd heeft dom en simpel is.' Dat verzint u zelf! In het hele draadje hier is nèrgens sprake van persoonlijke `afkeer' van BBB of haar frontvrouw. Me dunkt dat ik zeer inhoudsvol en fatsoenlijk mijn opinie heb weergegeven. En anderen eveneens. Uw reactie getuigt nú al van van het z.g. LPF slachtoffereffect: `Ze démoniseren ons.' Als een weinig tegengas nu al BBB supporters in de gordijnen doet vliegen, belooft dat weinig goeds.

PGS
PGS17 mrt. 2023 - 13:32

Ik blijf mij verbazen hoe groot de afkeer is tegen deze vrouw en deze partij. Allerlei argumenten worden van stal gehaald om maar te rechtvaardigen dat degenen die op deze partij gestemd heeft dom en simpel is. Als men eerlijk is, komt men ook tot de conclusie dat menig raadslid van in gemeentes van gevestigde partijen nu ook niet van die intellectuele hoogvliegers zijn. En menig 2e kamerlid van gevestigde partijen mag dan wel hoog opgeleid zijn maar een hoge opleiding wilt niet automatisch gelijk gesteld worden aan hoge intellect en inzicht. Zie bv onze huidige minister van Financieen die zelfs het meest basale element van een financiele overzicht: een balans, niet kan uitleggen in een debat.

Hadassa van der Meer
Hadassa van der Meer17 mrt. 2023 - 10:15

Het is een zorg na zo een explosieve groei maar slechter dan wie ze vervangen of dommer zullen ze niet kunnen zijn.

Eric Minnens
Eric Minnens17 mrt. 2023 - 10:01

Lijkt me een terechte kanttekening. Caroline zegt nou wel dat er een zorgvuldige selectie van BBB-vertegenwoordigers heeft plaatsgevonden (niét à la LPF), maar is dat ook wel zo? Het lijkt mij onwaarschijnlijk en er zullen vast een hoop gelukzoekers tussen zitten, die in hun hart dat BBB-programma niet echt, voor de volle 100%, ondersteunen. De partij is te snel uit de kluiten gewassen, met het gevaar om al snel als een plumpudding in elkaar te zakken.

4 Reacties
Gijs- Jan Groothedde
Gijs- Jan Groothedde17 mrt. 2023 - 14:35

Helemaal mee eens! Snelgoeiend raaigras dat even snel verdroogt en verbrandt als een strooien paasvuur in april.

Peterrr3
Peterrr317 mrt. 2023 - 20:07

Als een partij snel groeit dan weet je dat er mensen op plekken gaan komen die daar niet op hun plaats zijn. Maar zulke kanttekeningen kun je toch bij elke partij plaatsen. Daarom snap ik niet zo goed waarom dit probleem op BBB geprojecteerd wordt.

Eric Minnens
Eric Minnens18 mrt. 2023 - 10:08

@Peterrr Nou ja, Caroline zegt dat zij dat van die andere partijen beseft, maar dat ze het nu véél zorgvuldiger heeft gedaan. Ik betwijfel of dat kan. Temeer daar die andere partijen, bijv. PVV en FvD, heel mondjesmaat en selectief bij regionale verkiezingen instapten (evenals Volt bij voorbeeld, die dat volgens mij wél met succes doet), terwijl BBB op volle kracht in àlle provincies meedoet, met 'lange' lijsten... Dat kan niet goed gaan, denk ik dan, terwijl ik dat tegelijkertijd ook weer niet zó erg vind...

Peterrr3
Peterrr319 mrt. 2023 - 16:31

@Eric Minnens, we gaan het zien. Ik heb maar weinig vertrouwen in 'Tripple B', maar dat heb ik ook al niet in de gevestigde partijen. Hoe kan het toch dat er zo'n slappe oppositie is, terwijl het zo makkelijk is om Rutte inhoudelijk op zijn plek te zetten...?

Sennah Tuohrethca
Sennah Tuohrethca 17 mrt. 2023 - 9:00

De Boer Burger Bewéging domineert thans in elke provincie. De verongelijkte burger heeft gesproken vanuit een collectief slachtofferbewustzijn: ` Den Haag pakt ons alles af. en Brussel nog meer'. Met een robuust ogende frontvrouwe als archetype in de strijd van goed tegen kwaad. De geschiedenis leert dat die immer gedijt bij een charismatische figuur op kop als boegbeeld van rechtvaardigheid en de belofte voor een reine toekomst. Een slapend deel van het electoraat is ontwaakt middels een simplistische maar uitgekiende marketingstrategie van de industriëel-agrarische sector. Met als beproefde methode het appelleren aan de oerangst voor armoede en honger. Wat als vanzelf de vrees voor het Vreemde en de angst voor de Ander genereert. In deze opzet past het creëren van een vijandbeeld. En een antigoon als verzinnebeelding van het Kwaad: in dit geval een democratische frontvrouwe. These en antithese, maar geen synthese. Een zwartwit narratief waarin geen grijstinten mogelijk zijn, en kleur al helemaal niet.

3 Reacties
van Putten
van Putten17 mrt. 2023 - 13:43

Haal uw kop uit uw arrogante kont, Daal neer uit uw ivoren toren en komt u hier in Groningen maar eens spreken met mensen die niet eens met de bus terug kunnen naar hun huis dat door de gaswinning op instorten staat. Het zwart wit narratief is niet gecreëerd door BBB maar is het resultaat van decennia veronachtzamen van het Nederland buiten de Randstad.

Gijs- Jan Groothedde
Gijs- Jan Groothedde17 mrt. 2023 - 14:12

V. Putten `Winnen' en toch verliezen. Dat kenmerkt platrechts populisme.

Gijs- Jan Groothedde
Gijs- Jan Groothedde17 mrt. 2023 - 15:19

Alweer een voorbeeld hoe gebiedend rechts altijd begint in de gebiédende wijs als het kritiek of tegengas krijgt.