Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Baudet wist van betalingen aan Otten'

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henkotten
De deze week opgestapte penningmeester van Forum voor Democratie Henk Otten heeft vaker geld naar zichzelf overgemaakt. Thierry Baudet, politiek leider van de partij, wist hier vanaf. Dit zegt Arthur Legger in het radioprogramma De Nieuws BV. De voormalige vriend van Baudet was kandidaat voor de Tweede Kamer en dus zeer betrokken bij de partij. Volgens Legger zou Otten zichzelf meerdere malen hebben ingehuurd als ‘adviseur’. In het jaarverslag zou dit niet zijn terug te vinden. Rob Rooken, mede-bestuurslid, zou op vergelijkbare wijze inkomsten aan de partij hebben onttrokken.
Vorig jaar zou Legger volgens eigen zeggen meer dan eens contact hebben gehad met de kascommissie van Forum voor Democratie. Op dat moment was hij al geroyeerd als lid. Hij sprak bij die gelegenheden over verdachte betalingen die plaatsvonden binnen de partij. De 30.000 die Otten in maart naar zichzelf overmaakte was dus niet de eerste keer; het was de druppel. Zo brokkelt het onderling vertrouwen binnen de top van de partij zienderogen af, terwijl Otten eerder dit jaar nog in Business Class op de vraag van presentator Harry Mens waar Forum voor Democratie voor staat antwoordde: “Vertrouwen”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (25)

Phil2
Phil229 apr. 2019 - 7:30

Die hebben 'ze' (Hiddema in opdracht van Baudet) vakkundig een kopje kleiner gemaakt. Ik hoor net dat Otten wel in de 1steK mag zitten, maar dan niet als voorzitter. Pff, van mede oprichter FvD tot bijwagen. Ik zou ervoor passen.

Sonic2
Sonic228 apr. 2019 - 9:29

Baudet had een stok nodig om Otten mee te slaan. Die had hij gevonden in iets wat hij eerder goed gekeurd heeft. Frits Jansen heeft hier onder gelijk. Het FvD klapvee zal volledig kritiekloos en slaafs de lijn volgen van Baudet en Hiddema. Volgens mij volkomen ten onrechte. Otten heeft die hele partij opgezet. Otten heeft mensen daar neer gezet en ook best redelijke mensen. Ik doel dan op de provincies. Otten heeft ook enorm veel uren gemaakt. Baudet en Hiddema liepen te shinen in de media, maar achter de schermen heeft Otten veel opgeknapt. Bovenstaande alinea is kenmerkend hoe het meest gevaarlijke deel van het electoraat ALTIJD, maar dan ook werkelijk ATLIJD achter de verkeerde mensen aan loopt. Niet Otten is fout. Baudet en Hiddema deugen niet. En Wilders al vijftien jaar niet. Als er een goed of fout is dan is Otten goed. En zijn Baudet en Hiddema fout. Je kunt net zo goed tegen een muur praten echter. Je zag het vanochtend weer in de peiling. Enfin. FvD is organisatorisch niets zonder Otten. Daar komen ze nog wel achter.

2 Reacties
kipzonderkop
kipzonderkop28 apr. 2019 - 9:56

Heel fijn dat u een supporter bent van FvD Otten Sonic. Maar u en dhr Otten passen beiden toch beter thuis bij de VVD waar het zelfreinigend vermogen een stuk minder is. Of als het iets meer elitair mag zijn D66. Krijgt u er ook nog een beetje nepgroen bij.

Sonic2
Sonic229 apr. 2019 - 9:20

@ KipzonderKop U doet u nickname met uw Baudet gebral wel goed aan. Dat moet ik u nageven. Dat over het zelf reinigende vermogen. Waar heeft u het over? Baudet en Hiddema hebben alleen maar lopen liegen. Het was eerst nog een discussie over de toon. Nu opeens gaat het over betalingen. Kijk wat berichten terug van vorige week Maandag en je ziet hoe erg Baudet en Hiddema hebben lopen liegen. 100 keer liever VVD of D66 inderdaad dan die ongekende radicaal rechtse troep die u meent te moeten steunen. Otten is een held vergeleken bij Trump aanbidder en Jared Taylor sympathisant Baudet. Zoals wel vaker staat uw en uw mede FvD aanhangers aan de verkeerde kant. Enfin. In 2024 horen we u ook niet meer. Uit diepe schaamte dat uw zo'n rechtse radicale oplichter heb gesteund. Niet dat u die schaamte zal voelen. U gaat gewoon weer verder naar de volgende rechts radicale flop. Na VNL/GP/DKP/ LN/LPF/ PVV en ga zo maar door.

geronimo3
geronimo327 apr. 2019 - 17:00

Ik durf wel de beweren dat dit een voor opgezet plan was maar geld pakken uit de kas van de partij om wat voor reden dan ook,dan vind ik je naief en dom want op dit moment heeft men blijkbaar gewacht,geef ze dan die gelegenheid niet denk ik dan,zo ga nu lekker effe aan de koffie, het is natuurlijk een interne kwestie en wat de waarheid is blijft nog even onduidelijk en dat is natuurlijk ook de bedoeling,Hiddema is natuurlijk wel een advocaat en die moet je niet onderschatten/overschatten.

JannesJ2
JannesJ227 apr. 2019 - 14:34

"We hebben een L, we hebben een P en F! Weeeeeeeee heeebben 'perikelen' (i.p.v. de zoveelste complete misleiding van -al dan niet extreem- rechts stemvee)" Tot de volgende Gauleiter, met een extreem gewillig (edoch nimmer kritsch) mediaplatform.

Grietje Genot
Grietje Genot27 apr. 2019 - 14:16

Het lijkt, godsammelazeren, de VVD wel.

Bert de Vries
Bert de Vries27 apr. 2019 - 9:09

In de Volkskrant staat een aantal portretten van FvD-stemmers. Een vluchtige blik maakt direct duidelijk dat de partijleiding zich geen zorgen hoeft te maken. Deze mensen zijn per definitie niet onder de indruk van gedoe. Want gedoe is iets raars van anderen. Of zo.

3 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks27 apr. 2019 - 10:28

@Bert de Vries "Deze mensen zijn per definitie niet onder de indruk van gedoe. Want gedoe is iets raars van anderen. Of zo." Tja, zo zal meestal de conclusie luiden als je de aanhangers van welke willekeurige beweging dan ook bevraagt.

Bert de Vries
Bert de Vries27 apr. 2019 - 21:10

Wat ik zeg over 'de meeste mensen' is geen waardeoordeel of zo, maar de constatering van een feitelijk gegeven. Waaraan ik wel wil toevoegen, voor de gezelligheid, dat de genoemde neiging doorgaans sterker wordt naarmate het gevoel van isolement sterker is. En het is trouwens waarschijnlijk dat de aanhang van het CDA bijvoorbeeld minder geïsoleerd wordt dan die van FvD.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks28 apr. 2019 - 8:37

@Bert de Vries Daar kan ik wel in meegaan, en dat gevoel van isolement schat ik inderdaad momenteel hoger in bij de PVV/FvD aanhang dan bij de meeste andere partijen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout27 apr. 2019 - 8:06

Te vrezen valt de animositeit der monkelende massa's, zich miskend wentelend in misnoegen tussen de brokstukken van Borealië. Want door de Leider was immers Nationale Wedergeboorte beloofd?

Frits Jansen
Frits Jansen27 apr. 2019 - 7:59

Baudet is door zijn verblinde achterban heilig verklaard. Wilders was overzichtelijk als moslimhater. Baudet gelooft in de superioriteit van de westerse cultuur, een koloniale mentaliteit die hem ondubbelzinnig tot nep-intellectueel maakt.

3 Reacties
anda2
anda227 apr. 2019 - 13:01

Aannames die gespeend zijn van iedere nuance zijn gevaarlijk. De overtuiging dat de Westerse cultuur beter is dan de meeste andere culturen is zijn mening en tevens zijn goed recht. Met kolonialisme heeft dit niets van doen. Bewijs het tegendeel zou ik zeggen en onthoud je liever van argumentum ad hominem. Wat is het verschil tussen een intellectueel en een nep-intellectueel? Is de mening van iemand bepalend? Wie bepaald dan de norm? Is juist de erkenning van elkaars vrijheid van denken niet een teken van ruim denken. Baudet is een intellectueel, ook als je het niet eens bent.

Mark Huysman
Mark Huysman27 apr. 2019 - 21:23

[De overtuiging dat de Westerse cultuur beter is dan de meeste andere culturen is zijn mening en tevens zijn goed recht] Iedereen heeft het recht op een krankzinnige mening inderdaad. [Met kolonialisme heeft dit niets van doen. Bewijs het tegendeel zou ik zeggen..] Baudet: ‘Het VOC-schip in Amsterdam staat voor de VOC-mentaliteit. Dat was toch een ongelofelijk knappe onderneming, een avontuur van jewelste.” Een prachtig avontuur voor die geweldige westerse cultuurdragers inderdaad. Iets minder leuk voor de bevolking van de Banda-eilanden die werd uitgeroeid. En ook wat minder prettig voor de Chinezen van Batavia waarvan er in drie dagen tijd zo’n 10.000 vermoord zijn, inclusief vrouwen en kinderen. Ook jammer voor die tienduizenden slaven die door de VOC als slaaf werden gebruikt. Maar: who cares? Dat zijn geen blanke westerse prachtmensen.

Mark Huysman
Mark Huysman27 apr. 2019 - 21:25

Correctie: Ook jammer voor die tienduizenden *mensen* die door de VOC als slaaf werden gebruikt.

Anoniempje5
Anoniempje527 apr. 2019 - 5:40

Nou dan kunnen VVD'ers nu ook met een gerust hard overstappen naar FvD. VVD heeft allang aangetoond dat een grote groep stemmers het niet erg vindt dat politici aan frauduleuze zelfverrijking doen. Denken dat het ook maar een stem minder gaat opleveren voor FvD is naïef. Het levert ze eerder weer meer stemmen op. FvD heeft een goede spindokter, maar ook diens aanhang is erg goed in het goedpraten, die precies weet hoe dit deel van het electoraal voor zich te winnen en zelfs naar de stembus weet te lokken.

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 apr. 2019 - 5:29

Het was ook allemaal net wat te toevallig dat Otten na zijn kritiek 'ineens' op fraude zou zijn betrapt. Hij moest gewoon zo snel mogelijk worden kaltgesteld.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander26 apr. 2019 - 20:41

Lekker sfeertje daar bij het FvD. Wel weten van het graaien maar het nog even achter de hand houden voor het geval je het kunt gebruiken. Erg integer allemaal. Tja, als ze nog meer macht krijgen, mede door het aanhoudende klimaat en energietransitie gestuntel van de regering, gaat het dus op deze manier ook voor de delen van de bevolking gelden. En andere delen van de bevolking gaan dit weer normaliseren: 'Wit mag graaien en immigranten moeten oprotten'. Zucht, wat een niveau van deze koorballen.

Quibus2
Quibus226 apr. 2019 - 19:23

Tsja, je moet ook wel een tamelijk grote graaier zijn om 'het land aan de mensen terug te geven', of aan alle andere loze beloften te kunnen voldoen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks26 apr. 2019 - 19:21

Dat het rommelt in de FvD moge duidelijk zijn en persoonlijk heb ik daar ook nog wel plezier in. Wat mij dan weer tegenstaat is het Telegraaf, GS niveau van de wellustige en speculatieve stukjes over FvD waarmee dit forum overspoeld wordt. Ik zou liever een brede en gedragen linkse beweginging zien met een sterke visie en een resultaatgerichte houding op echte invloed in de beleidskeuzes die we in Nederland maken. Maar helaas, als ik zure reacties lees op het initiatief van Asscher dan weet ik weer dat linkse hoop vooral een droom is die keer op keer door zure linkse regen wegggespoeld wordt.

1 Reactie
Spanveer
Spanveer2 mei 2019 - 20:46

Asscher links? Waar heb je het over. Asscher en het PvdA restant zijn niet links. Dat is de kern van het PvdA probleem.

martijn9
martijn926 apr. 2019 - 18:42

Ik heb het stukje geluisterd. Het ligt iets genuanceerder als hieraangegeven. Eerdere betalingen waren onoorbaar, maar juridisch in de haak, waardoor ze Otten niks konden maken. Dit was in ieder geval de eerste betaling die onoorbaar was en juridisch niet in de haak. Deze laatste betaling was pas sinds binnenkort bekend en daar volgde dus is direct een maatregel van afpakken van penningmeester opgevolgd. Ze wilde dit met stille trom doen en Otten eervol laten wegvloeien, maar omdat Otten weigerde is er karaktermoord gepleegd op Otten. Ik zou zeggen lekker zooitje. Maar als penningmeester een betaling doen aan jezelf zonder goedkeuring is een doodzonde, dat doe je als penningmeester niet. Oliedom, want zoiets komt altijd naar voren. Verder in deze ook interessant de openiepeiling van 1 vandaag. FVD houden vertrouwen in Baudet, maar moeten niks van zijn filisofisch gezever hebben. Dat rijmt ook met stijging van kiezers zeg maar de laatste maand voor de proviciale verkiezingen, toen ging het over themas en niet over filisofisch gezever. Dat deed hij in zijn speech weer en daar zijn zijn kiezers dus niet van gediend. Dat laatste is iig hoopvol. Ook zijn kiezers van Fvd eengezind dat Otten moest aftreden als bestuurslid en Penningmeester. Als 1e kamerlid zijn de kiezers dan weer verdeeld.

De achterkant
De achterkant26 apr. 2019 - 17:50

Het is niet illegaal maar wel ongewenst,het is jammer dat Otten niet transparant was naar zijn partijgenoten dan had je deze toestand niet.

1 Reactie
toshiba
toshiba26 apr. 2019 - 22:44

transparantie in dit soort partijen> lol. altijd kat op het spek. het zijn notoire onbetrouwbare mannekes met een te groot ego. charlatans. wie daar op stemt is niet goed bij zijn hoofd. maar goed, de rechtse goegemeenschap wil ze graag in de maling laten nemen. al sinds fortuyn - lpf- verdonk, wilders en nu baudet. wat een triestigheid