Joop

‘Baudet wilde fractiemedewerkers laten testen op arisch bloed’

  •  
06-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
622 keer bekeken
  •  
Debat over coronamaatregelen in Tweede Kamer

© Foto: Bart Maat

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, wilde alle fractiemedewerkers in de Tweede Kamer laten testen op arisch bloed. Dat schrijft Chris Aalberts in het boek ‘De partij dat ben ik, de politieke beweging van Thierry Baudet’ dat vandaag verschijnt. De door Baudet uit de partij verwijderde senator Henk Otten heeft dat aan Aalberts verteld.
Het radicalisme van Baudet is dus niet nieuw, zegt Aalberts in de podcast Betrouwbare Bronnen. “Er werden in 2017 al dingen gezegd waarvan een normaal mens denkt: wakker worden, waar zijn we hier mee bezig? Hij was toen al spreker geweest op de Vlaams-nationalistische IJzerwake en hij had al gezegd dat Europa ‘dominant blank’ moet blijven.” Chris Aalberts zegt dat er ‘onvoorstelbaar veel voorbeelden’ zijn van extremistische opvattingen in Forum voor Democratie. Toch hebben veel mensen volgens hem dit patroon nog niet door. “Ik denk niet dat de hele partij antisemitisch is, want heel veel mensen gruwen daarvan, maar ik denk wel dat een heleboel FvD’ers boter op het hoofd hebben.”
In zijn boek schrijft Aalberts dat JFvD-voorzitter en fractiemedewerker Freek Jansen de enige was die Baudet bijviel toen deze opwierp dat medewerkers op arisch bloed zouden moeten worden getest.
"Ik ben terughoudend om iets antisemitisch te noemen, maar een appgroep van de jongerenafdeling kwam erin om. HP/De Tijd schreef daar al over. De rechterhand van Freek Jansen beheerde een appgroep waarin ze elkaar antisemitische berichten stuurden. Daar is een 85 pagina’s tellend document van. De mensen die erover geklaagd hebben zijn geroyeerd en Freek Jansen staat nu op plek 7 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer."
Aalberts werd in de begintijd van FvD gezien als de partij-chroniqueur. Inmiddels is hij niet meer welkom, nadat hij op bijeenkomsten geïntimideerd werd door Kamerlid Theo Hiddema en door Baudet. “De sfeer is veranderd”, zegt Aalberts. “In het begin leek het heel open en was iedereen welkom. Voor Henk Otten was Baudet de ‘posterboy’ voor een partij rechts van de VVD, maar niet extreemrechts. Otten heeft altijd geprobeerd Baudet in bedwang te houden. Na zijn vertrek is de rem er af. Nu heeft Baudet alleenheerschappij.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (82)

Visionair NL
Visionair NL11 nov. 2020 - 18:36

Op dit moment is er maar één bron, Otten, via Aalbers, met een duidelijk motief om Baudet zwart te maken. Aan de andere kant is dit ernstig genoeg om tot de bodem uit te zoeken. Hopelijk gebeurt dit.

Dave Velzen
Dave Velzen8 nov. 2020 - 13:54

Het extreem rechtse gedachtengoed ten voeten uit. Maar ik verwacht niet veel anders van dit clubje dat marktwerking ook als de heilige graal ziet.

OlavM
OlavM8 nov. 2020 - 1:07

Of die voorgenomen Ariër-test nu op waarheid berust of niet, het is al veelzeggend dat het voorstelbaar is bij dit would-be-mini-Trumpje.

Aart van de aap
Aart van de aap7 nov. 2020 - 9:08

typerend

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...7 nov. 2020 - 6:22

Volgens mij probeert Otten met zijn "broodje aap" verhaal de aandacht af te leiden van eerdere schokkende ontboezemingen van welingelichte kringen dicht tegen de FvD-top. Otten had voor zijn afscheid de planten op de burelen systematisch vergiftigd met witte wijn. Puur variété deze ongoing soap.

johannn2
johannn26 nov. 2020 - 21:05

Het is schunnig, maar misschien vinden die fractiemedewerkers dat niet. .

johannn2
johannn26 nov. 2020 - 21:03

En deze figuur wordt gesteund door prof-jura Paul Cliteur en de Engelse filosoof Roger Scruton, bij mijn weten nog steeds lid van zijn raad van advies. .

1 Reactie
Jaap12342
Jaap123428 nov. 2020 - 21:40

Sinds Cliteur figureerde in het Wilders proces, ben ik tot de overtuiging gekomen dat de man niet de boekdrukkunst heeft uitgevonden. Het zegt iets over onze universiteiten dat hij het tot prof heeft geschopt.

JasDon
JasDon6 nov. 2020 - 19:35

Extraordinary claims require extraordinary evidence.

GoudenBergen
GoudenBergen6 nov. 2020 - 19:27

Toen Baudet begon over "uilen van Minerva" en "de boreale wereld", kon je al weten dat het met hem niet meer goed zou komen. Sinds die tijd is het van kwaad tor erger gegaan. Forum staat nu op 5 zetels, het is een aflopende zaak.

3 Reacties
HarrieV2
HarrieV27 nov. 2020 - 9:25

Misschien met FvD wel, maar het gedachtegoed niet. Wat mij betreft moeten diegene die de universele democratische grondbeginselen voorstaan deze sterker verdedigen. Als je al ziet dat bijna de helft van de Amerikanen zich achter zo'n mafketel schaart (ik bedoel Trump), dan vraag je je toch af. Mogelijk zijn wij Europeanen nuchterder, maar in de kern zijn we zeker niet anders.

Bouwman2
Bouwman27 nov. 2020 - 9:58

Er zijn partijen die zelfs voor minder dan vijf een moord zouden begaan, meneer Bergen. Ik ga nu zeggen wat u wellicht niet graag hoort: het was beeldspraak die Baudet bezigde, Het valt me op dat het lezen van teksten niet in alle gevallen aan het criterium "platte tekst" voldoen. Zelf tik ik gewoon wat losse gedachten neer. Die worden meest niet begrepen, maar elke tikfout wordt breed uitgemeten. Dat is mijn lot, ik aanvaard dat. Als je nooit de andere kant van een medalje laat zien, dan is dat eenzijdigheid. Want de achterkant van het gelijk,is dan wel niet meer een veel bekeken format maar het bestaat nog wel. Waarom kiest u eigenlijk voor gouden bergen, en niet voor de blanke top der duinen? Dat mag natuurlijk wel in het kader van de vrije expressie, maar nomen est omen, U wilt iets teoevoegen, maar wat? Zelf doe ik daar niet aan, ik gebruik gewoon de naam die op mijn creditcard staat.

Dave Velzen
Dave Velzen8 nov. 2020 - 13:56

Klopt toen was hij voor mij de coke snuivende uil van Minerva en daarmee maak je zijn aanhang behoorlijk pissig hoor. En het inlaten met figuren als viruswaanzin, waarheid of hoe die gekkies ook heten doet hem nu de das om.

RonaldMokens
RonaldMokens6 nov. 2020 - 15:31

Als je de ogen dichtknijpt en luistert naar wat hij zegt, kun je jezelf voorstellen hoe Yernaz Ramautarsing door te test is gekomen.

2 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 18:30

“Als je de ogen dichtknijpt en luistert naar wat hij zegt, kun je jezelf voorstellen hoe Yernaz Ramautarsing door te test is gekomen.” Die kon wel eens meer ariër zijn dan Baudet mag wensen, als we de nazi betekenis buiten beschouwing laten, ze schijnen uit India te komen, in die zin heb ik er ook wat van meegekregen en heb er verder niets mee en zeker niet met Ramautarsing. https://nl.wikipedia.org/wiki/Ari%C3%ABrs

Albert_Bakker
Albert_Bakker7 nov. 2020 - 9:25

Ik mag hem wel die Ramautarsing of ie nou ariër is of niet. Grappige vent. Is het nu officieel fout als je ariër bent bij de weg?

Piet Helmons
Piet Helmons6 nov. 2020 - 14:47

Henk Otten een betrouwbare bron over Baudet. Volgens mij hebben die 2 iets tegen elkaar.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen6 nov. 2020 - 14:13

Speciaal voor Baudet, een cursus "Ariërs herken je zo!" uit 1943: https://historiek.net/zo-zien-ariers-eruit-1943/68314/

2 Reacties
Pater
Pater7 nov. 2020 - 7:36

Prachtige verwijzing. Overigens goeie kans dat B. er zelf niet doorheen zou komen, wegens Indonesisch bloed.

Pater
Pater7 nov. 2020 - 7:43

Prachtige verwijzing. Dank

Mokker
Mokker6 nov. 2020 - 14:02

Baudet sloopt zijn eigen partij. Hij had zich aardig geprofileerd als zogenaamd 'net' alternatief voor de PVV, maar het wordt nu wel onmogelijk voor hem om zijn nazi-sympathieën nog als 'jeugdzonde' te verkopen. Hij heeft een aantal vrij kritische partijgenoten als Hiddema en Nanninga die ik toch nog wel eens wat verstandigs hoor zeggen, maar als die nu nog blijven (of als Baudet er niet uit wordt gegooid) vallen ze wat mij betreft wel definitief door de mand.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot6 nov. 2020 - 17:40

'het wordt nu wel onmogelijk voor hem om zijn nazi-sympathieën nog als ‘jeugdzonde’ te verkopen.' Dat was het al. Als je ziet in wat voor een fout internationaal netwerk hij zich bevindt dan kan je niet anders concluderen dan dat Baudet een eng mannetje is.

Rearden7
Rearden77 nov. 2020 - 9:07

Zeer de vraag. VVD is nog altijd de grootste van Nederland maar schuift naar het midden en wordt in media geprofileerd als pro-sociaal/anti-business. Het gat dat ontstaat kan alleen door FvD of PVV worden opgevuld. Met 5 maanden te gaan is nog veel mogelijk.

Zandb
Zandb6 nov. 2020 - 13:05

Als Baudet zoiets gezegd heeft, zal hij het vast als grap uitleggen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt6 nov. 2020 - 15:34

Inderdaad. Het betekent eigenlijk dat heel FvD één grote grap is. Maar dan niet zo'n goeie.

Ryan2
Ryan26 nov. 2020 - 12:56

Arisch bloed? Bestaat dat dan? Wat een onzin. Ik heb bloedgroep A, maar dat is van mijn vaders kant Keltisch :)

Joop Schouten
Joop Schouten6 nov. 2020 - 12:54

Baudet is net iets minder gek als Trump. Hij kan zich beheersen. Helaas zijn de ideeën die beide ventileren achterhaald en misdadig dom.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt6 nov. 2020 - 15:35

Maar dat ziet, ernstig genoeg, niet iedereen.

snieanders
snieanders6 nov. 2020 - 12:26

wat een kul verhaal en er zijn nog mensen die het geloven, onbegrijpelijk.

2 Reacties
Albert_Bakker
Albert_Bakker6 nov. 2020 - 16:38

Het maakt niet uit of het waar is of niet. Feiten zijn volstrekt belangrijk. Wat belangrijk is dat je laat zien dat het gelooft zodat je stamgenoten zich kunnen verzekeren van jouw loyaliteit.

Bastet2
Bastet26 nov. 2020 - 17:57

Zoals Baudet zelf in dat soort gevallen pleegt te zeggen; het had waar kunnen zijn!

Ferdinand Schwidder
Ferdinand Schwidder6 nov. 2020 - 11:06

Wat een gotspe. Hij is zelf een halve Indo. Er zijn mensen voor minder opgesloten.

5 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 11:53

Ferdinand, Wilders heeft ook indisch bloed net als dat misbaksel Holman.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 12:58

@Raymond Holman een misbaksel? Waarom??

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 15:49

“Holman een misbaksel? Waarom??” Zeker nooit die infantiele baggerstukjes van hem gelezen, koketteert met white supremacy (Breivik) als bezweringsformule voor een mogelijk minderwaardigheidscomplex, net als Baudet.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 16:58

@MaxMax 6 november 2020 at 13:58 @Raymond Holman een misbaksel? Waarom?? Denk omdat Holman dat ook is! Ik vind het lekker weer Waarom Omdat ik het gewoon lekker weer vind. Daarom!

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 18:07

“Denk omdat Holman dat ook is!” Heb ooit een account aangemaakt bij het parool om z’n columns te kunnen verscheuren, toen kon je nog rechtstreeks reageren, ik heb hem ook eens een mailtje gestuurd, zelden een dweepzieke en mislukte kunstenaar zich zo zien prijsgeven.

Sailor2
Sailor26 nov. 2020 - 10:57

Als je je meldt voor de ijzerwake in Vlaanderen en je bij Le Pen op bezoek bent geweest dan is het kontroleren van bloed op Arische zuiverheid niet meer zo heel ver weg.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer6 nov. 2020 - 12:45

integendeel zou ik zeggen.

Sailor2
Sailor26 nov. 2020 - 13:10

TomMeijer Integendeel zou ik zeggen .

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 10:23

Arme Baudet, die jongen heeft een levensgroot minderwaardigheidscomplex, wil zich spiegelen aan nazi’s, stoer hoor, enfin er is een markt voor dit gedachtengoed anders was het vast wat anders geworden om z’n egootje op te poetsen.

Norsemen
Norsemen6 nov. 2020 - 10:05

Ik kan me niet voorstellen dat dit verhaal waar is.

11 Reacties
LaBou
LaBou 6 nov. 2020 - 10:42

Ik wel.

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 11:12

Ik ook. Fascisten deinzen nergens voor terug.

Tom Meijer
Tom Meijer6 nov. 2020 - 12:46

Waarom niet Norsemen? Volgens mij ligt dit volkomen in de lijn met zijn ideeën.

Zandb
Zandb6 nov. 2020 - 13:00

Norsemen Ik kan het me ook niet voorstellen.En echt overtuigend bewijs zie ik nog niet. Wat ik Baudet zelf heb horen en zien verklaren, is meer dan genoeg voor mij om Baudet als 'gevaarlijk' te duiden. Maar dat hij zo onbeschaamd en vooral zo dom wil zijn, dat kan ik me niet zo makkelijk voorstellen. Edoch, het is in de geschiedenis eerder gebeurd, dus uitsluiten kunnen we ook niet.

Bastet2
Bastet26 nov. 2020 - 13:01

Ik kan me dit verhaal eerlijk gezegd toch ook lastig voorstellen. Al was het maar omdat Baudet dat soort testen waarschijnlijk helemaal niet nodig zou vinden; hij kan dat veel beter zelf beoordelen.

vdbemt
vdbemt6 nov. 2020 - 15:37

Ik heb erg veel moeite me voor te stellen dat Baudet waar is. Maar hij is het wel.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 17:00

@TomMeijer 6 november 2020 at 13:46 Waarom niet Norsemen? Dat domme waarom elke keer. Lijkt wel een kindergarten Waarom Juf, Waarom Juf Waarom Juf Waarom Juf

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 nov. 2020 - 18:17

“Dat domme waarom elke keer. Lijkt wel een kindergarten” Dat lijkt me toch de essentie van een discussie, of niet soms.

Eric Minnens
Eric Minnens7 nov. 2020 - 6:54

@Raymond Bhagwandin NoahAmber trollt gewoon een beetje. Roept af en toe wat, zonder argumentatie, en rent dan hard weg.

NoahAmber
NoahAmber7 nov. 2020 - 8:07

@Raymond Bhagwandin 6 november 2020 at 19:17 “Dat domme waarom elke keer. Lijkt wel een kindergarten” Dat lijkt me toch de essentie van een discussie, of niet soms. Essentie van een discussie is niet het elke keer maar beantwoorden van vragen die beginnen met waarom. In dit geval kan iemand zich het niet voorstellen. Dan komt de vraag Waarom. Het antwoord gaat dan zijn: omdat ik het mij niet kan voorstellen. Waarom kan je het je niet voorstellen. Omdat ik het mij niet kan voorstellen. Maar waarom dan kan je je het niet voorstellen. Daarom! Sommige dingen zijn onvoorstelbaar en een uitleg geven over iets wat onvoorstelbaar is, is buitengewoon lastig. En kom nu niet met de vraag : Waarom

Aart van de aap
Aart van de aap7 nov. 2020 - 9:09

Omdat je naief bent ?

Bouwman2
Bouwman26 nov. 2020 - 9:50

De bron is dus Otten. Maar een enkele bron staat gelijk aan geen. Het bericht is idioot. je kunt je bloed wel naar het laboratorium brengen, en dan kan je inderdaad zien waar je voorouders ooit vandaan kwamen. Maar waarom zou je het doen? Je leeft immers in het hic et nunc. Zelf heb ik genoeg aan het schilderij van Coubert met de titel l'originh du monde. Daarvan werd gezegd dat het pornografisch was, maar het was enkel filosofisch. Je kunt Baudet nou wel wegzetten als verschrikkelijk. Maar of dat zo is moet nog blijken. Je zit er u te dicht op, en dan kun je onmogelijk het geheel overzien. Of Baudet de sterke man is, betekent afwachten. Op verkiezingsdag wordt het iets duidelijker. Heb dus geduld, zoals Joe Biden die de gentleman is onder de politici steeds zegt.

5 Reacties
Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 10:08

'Maar of dat zo is moet nog blijken.' Neuh... liever niet. 'Of Baudet de sterke man is, betekent afwachten.' Neuh... we hebben het antwoord hierop al.

Bert de Vries
Bert de Vries6 nov. 2020 - 10:29

Bouwman, je zegt: 'Zelf heb ik genoeg aan het schilderij van Coubert met de titel l’originh du monde. Daarvan werd gezegd dat het pornografisch was, maar het was enkel filosofisch.' Je wilt daarmee zeggen, dat voor jou k...tjekijken een vorm van filosoferen is?

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 17:09

@Bert de Vries 6 november 2020 at 11:29 Bouwman, Je wilt daarmee zeggen, dat voor jou k…tjekijken een vorm van filosoferen is? Voor Bouman is dat de alternatieve manier van navelstaren

Bouwman2
Bouwman27 nov. 2020 - 9:41

Vin u het erg, als ik maar gewoon blijf kijken, naar Coubet? En voor pornografische gedachten even naar u ,De Vries verwijs? Mag ik jou Amber erop wijzen dat je gewoon op de herhaaltoets kunt drukken. En mag ik ecclesia feliciteren met haar gave van de voorspelling? Ik zou wilen suggereren haar naam te wijzigen in "witch of Ensor.".

OlavM
OlavM8 nov. 2020 - 0:59

@ Bouwman: [Je kunt Baudet nou wel wegzetten als verschrikkelijk. Maar of dat zo is moet nog blijken.] [Of Baudet de sterke man is, betekent afwachten.] Je bent kennelijk nogal traag van begrip betreffende dit would-be--mini-Trumpje.

Libertain
Libertain6 nov. 2020 - 9:31

("Voor Henk Otten was Baudet de ‘posterboy’ voor een partij rechts van de VVD, maar niet extreemrechts.") Denkt wel Otten dat Baudet extreem-rechts is pas als hij zijn haar gaat blonderen?

The Apple
The Apple6 nov. 2020 - 9:19

Niks arisch, gewoon Nederlands. De PVV heeft de prinsenvlag al gekaapt en tot 1932 was 'Wien Neerlands bloed' gewoon het Nederlandse volkslied. "Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit, Van vreemde smetten vrij,"

7 Reacties
NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 10:00

Je moest eens weten wat er allemaal in dat Nederlansche bloed zit aan afwijkingen

PVDB2
PVDB26 nov. 2020 - 10:29

En toen kwam de NSB in 1931. De Nationaal Socialistische Beweging. (Niet te verwarren met een sociaal democratische beweging zoals de SDAP destijds). En we weten wat het vervolg was. Waar men mee heulden en hoeveel doden het heeft gekost. Nationalisme en Arisch gedachtegoed. Altijd positieve gevolgen gehad in binnen en buitenland.... maar niet echt. Nu hebben we een clubje waar het logo er veel lijkt op dat van de NSB. Opriep tot in feite deportatie van een bevolkingsgroep. Dat er nog een voedingsbodem is voor radicalisering en het "bruine" gedachte goed is duidelijk. Zelfs fascisme. Ook ik ken meerdere mensen die een buitenlandse werknemer of student eigenlijk het licht niet ogen niet gunnen en minderwaardig vind terwijl die meer capaciteiten bleek te hebben dan de "autochtone" Nederlander in kwestie zelf. En die mensen zal je toch nodig hebben op bepaalde gebieden, met name op technologisch vlak.

Fredje3
Fredje36 nov. 2020 - 10:41

@NoahAmber, toch wel mooi, als iemand dit over ander bloed zou zeggen, zou minimaal de opmerking meteen verwijderd worden of misschien zelfs het account geblokkeerd, maar het gaat over Nederlands bloed en dan mag het.

The Apple
The Apple6 nov. 2020 - 11:20

NoahAmber - Dat is nog niks vergeleken met blauw bloed. (Fredje denkt dat nu mijn account geblokkeerd zal worden)

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 13:00

@Apple '(Fredje denkt dat nu mijn account geblokkeerd zal worden)' Moet je weeeer een nieuw account aanmaken...., maak er nu anders : Foute Geluiden van?

The Apple
The Apple6 nov. 2020 - 15:12

MaxMax - Ik dacht eigenlijk aan Linke Loetje, of zou die levenslang hebben gekregen?

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 17:07

@Fredje 6 november 2020 at 11:41 @NoahAmber, toch wel mooi, als iemand dit over ander bloed zou zeggen, zou minimaal de opmerking meteen verwijderd worden of misschien zelfs het account geblokkeerd, maar het gaat over Nederlands bloed en dan mag het. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlanders Spring eens naar etniciteit en geschiedenis. Nog beter, lees het helemaal Zo vreemd is dat: je moest eens weten wat er allemaal in dat Nederlandsche bloed zit, dus niet

Thuiszitter
Thuiszitter6 nov. 2020 - 9:14

Als je nu de moeite neemt om een podcast inhoudelijk te beschrijven doe dan ook een feiten check , denk ik dan.

Sam V
Sam V6 nov. 2020 - 9:14

Wel grappig om in de podcast ‘Betrouwbare bronnen’ Henk Otten als bron te noemen.

3 Reacties
Zandb
Zandb6 nov. 2020 - 13:04

Sam Hebt u er dan bewijzen van dat Otten geen betrouwbare bron is? Ik geloof ook niet meteen alles maar zelfs als Otten een onbetrouwbare bron is, kan het nog steeds kloppen wat hij beweert.

Sam V
Sam V6 nov. 2020 - 15:13

@ Zandb Nee, ik ga ook niet beweren dat hij geen betrouwbare bron is, maar om hem automatisch als betrouwbare bron te bestempelen, na de affaires rond zijn persoon in een aantal partijen, gaat mij te ver. Temeer omdat hij de enige bron is. Is daarmee zijn boodschap onwaar? Weet ik niet. Maar één mondelinge bron zonder aanvullende bewijzen is geen bron. Dat laatste vind ik wel. U niet?

Zandb
Zandb7 nov. 2020 - 7:22

Sam. De podcastserie heet "Betrouwbare bronnen". Als u daaruit wilt afleiden, dat Henk Otten 'dus' een betrouwbare bron genoemd wordt, dan lijkt me dat ietwat speculatief. En nogmaals; dat iemand (Otten) een betrouwbare of onbetrouwbare bron is, betekent niet dat wat hij beweert, waar is of niet.

Bernie2
Bernie26 nov. 2020 - 8:46

Toe maar Baudet, het kan niet op he? “L'état, c'est moi!” Zoals de Franse koning Lodewijk XIV in 1655 al leuterde.Het wachten is nu op een citaat van een soortgenoot die in 1925 Mein Kampf publiceerde. Een Arisch testonderzoek? Lijkt mij dat in huidige tijden een coronatest voor deze ontken-wappies meer op zijn plaats is.

1 Reactie
Tampert
Tampert6 nov. 2020 - 10:02

Zal Lange Frans nog even consulteren voor wat meer duiding...

Marcus A.2
Marcus A.26 nov. 2020 - 8:37

"Baudet wilde fractiemedewerkers laten testen op arisch bloed" Dit gelooft iedereen natuurlijk gelijk.

4 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 9:04

Als ik het goed heb, correct me if am wrong, kan dat ook niet via het bloed. Althans, de echte nazi's gebruikten andere methodes. (Schedelmeten, stamboom checken, uiterlijke kenmerken) Misschien is dat wat Chris bedoeld, maar in alle eerlijkheid heb ik Chris niet zo hoog zitten. Die is toch ietwat rancuneus geworden nadat hij geen plekje op de lijst heeft bemachtigd bij FvD.

Krek
Krek6 nov. 2020 - 9:22

Hier? Ik zou ze de kost niet willen geven.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 10:31

Raap, Als je kunt bewijzen dat het een racistische partij is, dan moeten ze inderdaad verboden worden. Al moet ik er eerlijk bij zeggen, dat Henk Otten als bron mij niet echt een gerustellend gevoel geeft.

Le Chat Botté
Le Chat Botté6 nov. 2020 - 15:06

@bidet Je hebt volkomen gelijk. Arisch ras kan niet aangetoond worden door een bloedtest. De reden: er bestaat geen Arisch ras. Er bestaat uitsluitend een menselijk ras. De rest is racisme, de leer die de mythe verspreidt dat het menselijk ras is onder te verdelen in meerdere rassen, waarvan er één superieur zou zijn aan alle andere vermeende rassen. Wetenschap is net als voetbal: iedereen denkt er over mee te kunnen praten.

Roel2
Roel26 nov. 2020 - 8:13

QAnon kan nog een puntje zuigen aan dit verhaal...

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 8:08

"De door Baudet uit de partij verwijderde senator Henk Otten heeft dat aan Aalberts verteld." "Inmiddels is hij niet meer welkom, nadat hij op bijeenkomsten geïntimideerd werd door Kamerlid Theo Hiddema en door Baudet." Niet echt schone bronnen dus. Maar goed, gezien alle andere onzin die uit de mond van Baudet is gekomen afgelopen jaren is niet zo moeilijk om aan te nemen. Baudet...vies...bah.