Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet wil beroepsverbod voor kritische leraren

  •  
20-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
DgI0JkzXUAAzdzd
En weer wil Thierry Baudet een beroepsverbod invoeren. Op een poster voor een congres van de jongerenafdeling van zijn Forum voor Democratie (FvD) staat de slogan ‘Kom in verzet tegen je docenten!’ naast een stenen gooiende jongere. Op de achtergrond is een grote, dreigende groep mensen te zien. De directeur van het wetenschappelijk bureau van het (FvD), Paul Cliteur, wordt op de poster aangekondigd als spreker ‘over linkse docenten.’
De suggestie wordt gewekt dat docenten die een links gedachtegoed aanhangen het veld moeten ruimen, goedschiks of kwaadschiks. Hoe schokkend dat ook klinkt: nieuw is het niet. Baudet wil al langer mensen die zijn gedachten niet delen het liefst buitenspel zetten. Vorig jaar reageerde hij nog woedend op een docent na een tip van een leerling die een vrij normale schoolopdracht kennelijk niet zo leuk vond:
‘Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd. Schokkend! Maken anderen dit ook mee op hun school / hogeschool / universiteit? Laat het mij en @YerRamautarsing weten en we komen langs om uit te leggen hoe het echt zit!’
Voormalig kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraad namens het FvD, Yernaz Ramautarsing, riep op zijn tweet massaal te delen om een ontslag van de betreffende docent te forceren:
Eerder dit jaar vond Baudet dat hij wél maar meteoroloog Gerrit Hiemstra, nota bene al jaren weerman voor het NOS-journaal, géén mening mocht hebben over klimaatopwarming. Hij pleitte voor zijn ontslag:
Later nodigde Baudet Hiemstra uit om ‘samen met een andere expert’ met hem en Marcel Crok in debat te gaan. Hiemstra vond dit overbodig:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.