Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Baudet wil beroepsverbod voor kritische leraren

  •  
20-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
DgI0JkzXUAAzdzd
En weer wil Thierry Baudet een beroepsverbod invoeren. Op een poster voor een congres van de jongerenafdeling van zijn Forum voor Democratie (FvD) staat de slogan ‘Kom in verzet tegen je docenten!’ naast een stenen gooiende jongere. Op de achtergrond is een grote, dreigende groep mensen te zien. De directeur van het wetenschappelijk bureau van het (FvD), Paul Cliteur, wordt op de poster aangekondigd als spreker ‘over linkse docenten.’
De suggestie wordt gewekt dat docenten die een links gedachtegoed aanhangen het veld moeten ruimen, goedschiks of kwaadschiks. Hoe schokkend dat ook klinkt: nieuw is het niet. Baudet wil al langer mensen die zijn gedachten niet delen het liefst buitenspel zetten. Vorig jaar reageerde hij nog woedend op een docent na een tip van een leerling die een vrij normale schoolopdracht kennelijk niet zo leuk vond:
‘Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd. Schokkend! Maken anderen dit ook mee op hun school / hogeschool / universiteit? Laat het mij en @YerRamautarsing weten en we komen langs om uit te leggen hoe het echt zit!’
Voormalig kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraad namens het FvD, Yernaz Ramautarsing, riep op zijn tweet massaal te delen om een ontslag van de betreffende docent te forceren:
Eerder dit jaar vond Baudet dat hij wél maar meteoroloog Gerrit Hiemstra, nota bene al jaren weerman voor het NOS-journaal, géén mening mocht hebben over klimaatopwarming. Hij pleitte voor zijn ontslag:
Later nodigde Baudet Hiemstra uit om ‘samen met een andere expert’ met hem en Marcel Crok in debat te gaan. Hiemstra vond dit overbodig:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (74)

johannn2
johannn221 jun. 2018 - 11:13

Cliteur is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschappen te Leiden, en de promotor van Baudet op een proefschrift dat binnen het vakgebied breed werd afgekeurd als zwaar ondermaats. En zo heeft hij nog een paar promoties op zijn geweten, zwak en van extreem rechts karakter. Leuk voor de Universiteit Leiden. Maar tsja, een professor kun je niet ontslaan want is benoemd voor het leven. .

Break on through
Break on through21 jun. 2018 - 9:31

Dan zijn er ook nog hele volksstammen die deze clown volgen... Maar goed, een Berufsverbot. Waar hebben we dat vaker gezien... Word weer pijnlijk duidelijk van welk soort Baudet is.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra21 jun. 2018 - 8:35

En wat wordt de volgende stap? Hen in de bak gooien à la Erdogan? De ideeën over democratie van Bidet beginnen aardig op een dictatuur te lijken, met een gedachten-politie uit 1984 van Orwell.

1 Reactie
Karingin
Karingin21 jun. 2018 - 11:55

Her lijkt er niet alleen op, het is zo. Hij verbergt dat ook niet echt. Probeert alleen terug te krabbelen als hij erop aangesproken wordt.

msj_meijerink
msj_meijerink21 jun. 2018 - 7:20

De heren zoeken me grote haast een nieuwe Roland Freisler, opdat door die een beeldenstorm door het onderwijs kan worden georganiseerd tegen die vermaledijde Linksche Gutmenschen!

Hank Rearden
Hank Rearden21 jun. 2018 - 5:27

Noam Chomsky, toch niet de meest rechtse auteur, stelde 7 jaar geleden al, in "Understanding Power: The Indispensible Chomsky”: "The whole educational and professional training system is a very elaborate filter, which just weeds out people who are too independent, and who think for themselves, and who don't know how to be submissive, and so on -- because they're dysfunctional to the institutions."

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jun. 2018 - 8:02

Wat bedoeld u? Behalve beroemd theoristisch linguist ook een (voor Amerikaanse begrippen) linkse intellectueel.

Daniel Dennett
Daniel Dennett21 jun. 2018 - 10:57

Beste Hank, leuk dat je Chomsky citeert. Maar als je denkt dat je met een citaat van Chomsky Baudet kunt verdedigen heb je echt geen idee wat hij bedoelt.

Hank Rearden
Hank Rearden21 jun. 2018 - 17:10

DanielleDefoe 21 juni 2018 at 10:02 Als u Chomsky's quote leest geeft deze aan dat Chomsky zelf nogal wat vragen stelt bij het (Amerikaanse) onderwijssysteem. Daniel Dennett 21 juni 2018 at 12:57 M.i. is het slechts een verschil in vorm tussen Baudet en Chomsky. Beiden geven wel degelijk aan dat onderwijs geen propagandistisch karakter moet hebben. Als we de media moeten geloven is het in de Amerikaanse academie/Berkeley nogal doorgeslagen met het linkse gedachtengoed (1). Omdat Nederland om volstrekt onduidelijke redenen heeft gekozen voor het Amerikaanse model van haves en have-nots voorspel ik bij deze dat Baudet uiteindelijk zal doorbreken en wordt verkozen tot premier, in dezelfde lijn als Trump, die ook al zo "onverwacht" president werd. 1. https://www.theguardian.com/world/2017/aug/27/berkeley-pro-trump-rally-cancelled-protesters

Daniel Dennett
Daniel Dennett21 jun. 2018 - 18:55

Hank, het grote verschil is dat Chomsky een objectieve mening heeft waar Baudet een andere mening dan de zijne propaganda vindt. En gezien het feit dat de gemiddelde nederlander wat ontwikkelder is dan de gemiddelde amerikaan denk ik niet dat je gelijk gaat krijgen met dat Baudet ooit mp gaat worden.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 4:06

Zal er nu een Wim de Nazi Rooi zijn die zegt dat alle linkse docenten afgevoerd moeten worden en dat rechts rassenleerfascissie Cliteur zich afvraagt of het wel juridisch is rond te krijgen?

Piet de Geus
Piet de Geus20 jun. 2018 - 23:16

Op het circuit van Zandvoort leert de aanhang van Baudet om eindeloos in hetzelfde kringetje rond te draaien.

Sonic2
Sonic220 jun. 2018 - 20:47

Dit is toch niets nieuws? Overal waar radicaal rechts met zijn smerige poten aan invloed of macht wordt geholpen, krijg je dit soort dingen. De media, het onderwijs, rechterlijke macht. Ze moeten allemaal in diskrediet worden gebracht of worden zeer hard aangevallen. Ook andere partijen krijgen de volle laag. En er is inderdaad 1 verlosser die het kan oplossen. Die vaak een ondemocratische beweging leidt. De PVV deed dit al jaren geleden met de lezing van Thomas von der Dunk. Als je dit soort achterlijke figuren blijf verkiezen, krijg je dit dus. Een soort dictatuur in een democratie. En dit moeten we kennelijk steunen van Wierd Duk, Hertog en nog een aantal wereldverbeteraars hier. Als je dat niet doet ben je elitair en ontken je de problemen. In plaats van dat we een keer dit soort autoritaire figuren gaan aanpakken. Ze geen enkele steun bieden en erkennen dat dit soort "medicijnen" in ieder geval niet werken. Of je moet hier een soort autocratie willen. Je zag het in Rutte 1 in al. Wilders zit er voor Wilders en Baudet zit er voor Baudet. En ze haten VVD en CDA. Dus geen idee waarom iemand nog met die autocraten in zee wil gaan. Je moet echt knetter gestoord zijn als partij als je dat wilt.

12 Reacties
Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 22:27

Dan ben ik maar elitair, ik heb geen moeite met dat soort jij-bakken. Ik voel me veruit superieur aan types als Baudet en Wilders. En helemaal aan lowlifes als Roos, Dijkgraaf en Duk. Die zien er geen been in jan-en-alleman fysiek te bedreigen. Laatste wapenfeit van Duk: Ikje Blogspot stopt ermee, omdat Weirdo gedreigd heeft zijn identiteit op het net te slingeren. En als ie dat gedaan had, en er was hem iets overkomen, had Dukkieduk natuurlijk gezegd; maar ik heb nix gedaan hoor, ik heb alleen zijn identiteit bekend gemaakt in het kader van de transparantie. Want zo'n lafaard is het ook nog eens.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 3:52

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/zeg-nee-tegen-de-nazipraktijken-van-wierd-duk.html

kindval
kindval21 jun. 2018 - 8:50

Karingin: ". Ik voel me veruit superieur aan types als Baudet en Wilders. En helemaal aan lowlifes als Roos, Dijkgraaf en Duk" Je voelt je blijkbaar superieur, maar je bent het natuurlijk niet. Je bent iemand met andere opvattingen, niks meer en niks minder.

Daniel Dennett
Daniel Dennett21 jun. 2018 - 10:49

Kindval "Je voelt je blijkbaar superieur, maar je bent het natuurlijk niet. Je bent iemand met andere opvattingen, niks meer en niks minder". Je doet alsof Wilders en Baudet gewoon een andere mening hebben. Alsof vinden dat mensen met een andere huidskleur minderwaardig zijn net zoiets is als vinden dat je ipv 52% belasting 55% moet betalen. Dit is nu precies het grote probleem met PVV'ers/FvD'ers. Ze vinden dat ze "gewoon" een andere mening hebben, net zoals D66'ers een andere mening hebben dan PvdA'ers. Laten we met z'n alle hopen dat de tijd waarin bijv. racisme als een gewone mening wordt gezien nooit meer terug komt.

Karingin
Karingin21 jun. 2018 - 11:52

Hoe weet je dat kindval? Maar goed, punt is dat iedereen zijn eigen opvattingen boven die van een ander stelt. Probleem met typejes als de treitervlogger en de grote blonde roerganger zichzelf ook nog eens zien als messias. Probleem met genoemde hoernalisten is dat ze mensen om de haverklap bedreigen. Dus ja, ik ben per definitie beter dan zij.

kindval
kindval21 jun. 2018 - 12:54

Daniel...het is mij niet bekend dat Wilders en/of Baudet mensen met een ander kleurtje minderwaardig zouden vinden. Heb je linkjes om eea te staven?

Sonic2
Sonic221 jun. 2018 - 13:51

@ Kindval Het is natuurlijk een manier van lezen. Baudet zegt inderdaad niet dat hij moslims in een kamp wilt stoppen. Een aantal voorbeelden. Hoe Baudet een beetje tegen buitenlanders aan kijkt. Een filmpje van Powned. Waar Baudet het heeft over dat het met de mensen( allochtonen) die hier al zijn het "moeten" doen. De tegenzin druipt er enorm van af. En hier is al duidelijk dat de allochtonen een groot probleem oplossen als ze opdonderen. https://www.youtube.com/watch?v=5UY-psMyHKk https://twitter.com/thierrybaudet Dan een aantal andere manieren om het te zeggen. De boodschap van Baudet is duidelijk. Met immigratie haal je louter verkrachters binnen. Dus moeten we maar helemaal met immigratie kappen. Uiteraard is hij weer veel te laf om het zelf te zeggen en laat hij het "journalist" Joost Niemoller zeggen. Ook weer zo laf trucje. Die iedere verstandig mens buiten radicaal rechts allang door had. https://politiek.tpo.nl/2018/02/06/thierry-baudet-fvd-iq-verschillen-volken-is-elk-geval-geen-fvd-beleid/ Baudet had elke onduidelijkheid natuurlijk ook kunnen weg nemen. Dat wil meneer niet. De zweem weg halen is niet de bedoeling want een deel van zijn Alt Right achterban moet te vriend worden gehouden. https://twitter.com/thierrybaudet/status/865485232593551361?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.dagelijksestandaard.nl%2F2017%2F05%2Fthierry-baudet-legt-pijnlijk-bloot-uiteindelijk-komen-die-hoofddoekjes-bij-de-politie-er-toch-wel%2F Dan komt weer het verhaal over hoofddoekjes. De immigratie wordt uitsluitend als bedreiging neergezet. Een kleine opsomming. Baudet praat een "journalist" na over verkrachters. Hij accepteert met zeer veel tegenzin dat er hier allochtonen zijn waar we het mee moeten doen. Hij vind het prima om aan te geven dat Surinamers dommer zijn als Nederlanders. Ook Baudet is hetzelfde in dat geval van Wilders. De immigratie deugt niet. De islam deugt niet. De immigratie kost ons alleen maar geld. We moeten het maar met de mensen doen die hier zijn. Ons land gaat naar de klote door de immigratie, maar dat moeten dus allemaal helemaal los zien van meningen over personen. Want Thierry kent vast nog een aardige Marokkaanse groenteboer. Dus volgens die definitie ben je dan ABSOLUUT GEEN racist. Dat is hoe radicaal rechts racisme zeg maar definieert. Als je Najib Amhali al leuk vindt ben je geen racist. En als je dat waag te betwijfelen( de bedoelingen van Baudet) ben je extreem links en demoniseer je. Walgelijk.

Karingin
Karingin21 jun. 2018 - 14:28

O god krijgen we die weer. Doe zelf je huiswerk maar. Maar het is iedereen bekend dat ze beiden Nederland dominant blank willen houden en dat ze continue allerlei uitspraken doen over bepaalde bevolkingsgroepen. Maar steek jij lekker je kop in je zand en denk maar dat het allemaal over cultuur gaat. Dat doet heel rechts Nederland tenslotte. Maar het woordje cultuur is gewoon vervanging voor ras, omdat dat laatste toch nog net niet door de beugel kan. Al heeft Baudet wel zijn best gedaan trouwens.

kindval
kindval21 jun. 2018 - 15:57

Karinging en Sonic, het ging om de vraag of Wilders en Baudet mensen met een kleurtje minderwaardig zouden vinden en ik constateer dat jullie dat op geen enkel manier hard kunnen maken. Sonic doet in ieder nog een poging, terwijl Karinging die moeite nog niet eens neemt. Een hekel hebben aan de islam en moeite hebben met grootschalige immigratie van mensen vanuit een cultuur die op nogal wat punten op gespannen voet staat met de waarden en normen van een vrije samenleving, hoeft natuurlijk helemaal niet automatisch te betekenen , dat men mensen met een kleurtje als minderwaardig ziet. Er zijn overigens heel wat mensen met een kleurtje die PVV of Fvd stemmen..

Daniel Dennett
Daniel Dennett21 jun. 2018 - 17:26

Kindval, het gedachtegoed van FvD en PVV staat op gespannen voet met de waarden en normen van een open samenleving. Je kunt dit niet goedpraten door te zeggen dat je het land tegen een ander fout gedachtegoed probeert te beschermen.

kindval
kindval21 jun. 2018 - 18:06

Daniel, ik probeer hier helemaal niets goed te praten. Het gaat hier om je bewering dat Wilders en Baudet mensen met een kleurtje minderwaardig zouden vinden. En ik denk dat je dit laatste niet hard kunt maken.

Daniel Dennett
Daniel Dennett21 jun. 2018 - 19:58

Als je dat denkt moet je gewoon lekker PVV of FvD blijven stemmen. Fuck de rest van Nederland, ik vind mezelf geen racist dus ben ik het ook niet.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 20:17

Wat ik nog vergat - persoonlijk heb ik nogal wat tegen extreem-rechtse docenten en hoogleraren. Als Cliteur toch al zo gekant is tegen politieke indoctrinatie in het onderwijsveld, dan zou een voortschrijdend inzicht bij heel reactionair professoraal Nederland er zó uit kunnen zien: Paul Cliteur en Afshin Ellian nemen per direct ontslag uit al hun lesgevende functies. Het laatste restje eergevoel dat ze nog in huis hadden, heeft geleid tot deze voor hen moeilijke stappen; maar vanuit het oogpunt van eergevoel en integriteit konden zij niet anders handelen. Dit om het goede voorbeeld te geven aan collegae die op dezelfde schimmige, bevooroordeelde wijze hun brood verdienen.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:16

Je zag de Treitervlogger ook weer stuntelen in de Tweede Kamer na een vraag van Dilan Zegerius. Hij blijkt gezegd te hebben dat een NPO-verslaggever een beperkte VVM en persvrijheid zou moeten hebben, omdat die door de overheid betaald wordt. Hij moest heeeeel lang nadenken over een antwoord en kwam uiteindelijk niet verder dan "interessant punt". Wat een domme eikel is het toch.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 3:56

Ik heb het gezien maar ik vond het niet raar dat hij even zijn tijd nam om een antwoord te formuleren en dat daar onterecht gezeik over kwam. Ik heb geen behoefte om een fascist te verdedigen maar hier was hij wel kwetsbaar en wilde er over nadenken en er op terugkomen ervoer ik.

Karingin
Karingin21 jun. 2018 - 11:46

Hoe kom je daar bij, als je gaat roeptoeteren over beperking van de persvrijheid en overheidscontrole, heb je verdomme maar te zorgen voor een goed voorbereid verhaal. Het wordt echt tijd dat ie leert niet met losse flodders te komen. Als je geen tijd hebt voor een gedegen voorbereiding, moet je het er dus niet over hebben. Hij zet zichzelf keer op keer voor lul en leert er nooit van. Domme eikel dus.

madbako
madbako21 jun. 2018 - 14:48

@Paul250371 21 juni 2018 at 05:56 Ik heb het gezien maar ik vond het niet raar dat hij even zijn tijd nam om een antwoord te formuleren en dat daar onterecht gezeik over kwam. Ik heb geen behoefte om een fascist te verdedigen maar hier was hij wel kwetsbaar en wilde er over nadenken en er op terugkomen ervoer ik. Wordt er van een zelfverklaard interlectueel niet gewoon gevraagd dat hij eerst nadenkt over wat hij uitkotst en niet pas daarna en vervolgens zeker 5 minuten met een bek vol tanden te staan. Hou toch op. Baudet is gewoon een lul

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 16:45

Karingin en madbake Hele valide punten. Excuus, ik zat gelukkig fout.

Banjaard
Banjaard20 jun. 2018 - 20:14

Het gaat hier niet alleen om de leraren. TB wil een wig drijven tussen mensen en al hun mogelijke bronnen voor informatie of kennis; leraren, wetenschappers, de pers, kunstenaars; ze worden allemaal bij voorbaat verdacht gemaakt, zodat er uiteindelijk slechts één bron overblijft, namelijk zijn partij. Een hegemonie op de waarheid, dat is waar hij voor gaat.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 19:24

De Lavendelriekende Leider - item nota quod Grootdenker Genius - laat ons stervelingen, halfgoddelijk aanliggend op zijn IJdele Vleugel, weten dat zijn Beweging vanaf heden genoemd zal zijn: Forum voor Democratische Poses en Politiek Gemotiveerde Beroepsverboden.

2 Reacties
Sachs
Sachs20 jun. 2018 - 19:58

[... halfgoddelijk aanliggend op zijn IJdele Vleugel ...] Kijk, dit soort teksten maakt het leven enigszins draaglijk. Thanks Nick.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jun. 2018 - 8:04

Mooi!

ToBeOrBecome
ToBeOrBecome20 jun. 2018 - 18:31

Dit alles is alleszins vermakelijk. "Een koekje van eigen deeg" dat met groot persoonlijk vermaak uitgedeeld werd aan een wagen beladen met ouwe zure wijven. En Gerrit die als een windwijzer rondtolt na een wind die terecht altijd "veranderlijk" aangeeft. Humor van de bovenste plank.

2 Reacties
Daniel Dennett
Daniel Dennett20 jun. 2018 - 20:30

Baudet fans die proberen te verhullen dat ze het allemaal niet zo goed snappen door een totaal misplaatste opmerking te maken en dan zelf denken geestig of slim te zijn. Zielig en grappig tegelijk.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:32

Dat is vast aan alt-right inside joke. Lama zitten, die zijn bijna nooit grappig.

Daniel Dennett
Daniel Dennett20 jun. 2018 - 18:25

Baudet, wat een joker. Je moet toch wel bijzonder dom zijn wil je fan zijn van deze gast.

5 Reacties
ToBeOrBecome
ToBeOrBecome20 jun. 2018 - 18:32

Hoi Daniel! Ik ben fan! Potje schaken?

Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jun. 2018 - 19:49

'Potje schaken?' Ja en? Goed kunnen schaken zegt niets over iemand intelligentie in totaal. Je hebt slimmeriken die tegelijkertijd de emotionele intelligentie van een stoeptegel hebben. Baudet is daar een goed voorbeeld van. Hij lult en ziet eruit als een veertiger terwijl hij qua emotionele intelligentie ergens rond zijn 14e is blijven hangen. Niet verwonderlijk dat hij het daarom goed doet bij knulletjes van rond de 20.

Daniel Dennett
Daniel Dennett20 jun. 2018 - 20:01

Tuurlijk, en je hebt zeker ook een museumjaarkaart

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:31

Ook zijn IQ is niet om over naar huis te schrijven hoor.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 4:41

ToBeOrBecome Uiteraard ben je fan. Treurige gepeste wraakzuchtige mannetjes die genegeerd werden door vrouwen omdat ze geen houding weten en ook al geen bal kunnen vangen en als laatste gekozen worden met gym zien een verwantschap met Bidet. En ja, leuk potje schaken e4

Cjg
Cjg20 jun. 2018 - 17:12

Het examenprogramma scheikunde bevat gewoon het gevaar van extra CO2 gas door fossiele brandstoffen voor het versterkt broeikaseffect waardoor extra opwarmong van de aarde plaatsvindt.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 21:00

Ja, en?

kalmpjes
kalmpjes20 jun. 2018 - 17:05

Tja, wat een kansloze poster. Als je stelt dat er problemen zijn met constructieve politieke dialogen in het onderwijs lijkt me met stenen smijten niet de eerste stap naar een betere wereld. Waar is de onderbouwing van deze claims? Waar zijn de cijfers van de incidenten? Waar zijn de rapportages over hoe deze incidenten zijn afgehandeld? Vooral dat laatste is in mijn opinie enorm belangrijk. Ik geloof best dat er een probleem was met die leraar een aantal maanden terug, hij kwam nu niet bepaald over als een ruimdenkend persoon die iedereen in zijn waarde laat. Dat is echter alweer een tijdje terug niet? Indien je als politieke partij een grootschalige probleem op het spoor denkt te zijn zorg je ervoor dat je dit onderzoekt en met een gedegen onderbouwing dit probleem aankaart. Wat hebben we hier echter gezien? De heer Baudet ging in gesprek met een zaaltje vol zure vooringenomen personen. En dat was het? Geen definiëring van het probleem. Geen aanzetten tot eventuele oplossingen. Geen plannen. Met zo'n aanpak hoef je echt aan te komen bij de heer Cliteur in discussies, nou ja in ieder geval een aantal jaren terug niet, misschien is dat inmiddels anders... Het is treurig te zien dat de lat in een keer een stuk lager ligt nu het om persoonlijk politiek gewin gaat.

2 Reacties
Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:30

Nou ja het discours was al ingezet door Duisenberg, met zijn pleit voor onderzoek naar politieke voorkeur van universitair docenten. Het is gewoon bull shit. Who's next, rechters, ambtenaren? Alsof je politieke standpunten verhinderen je werk adequaat uit te voeren. Het gaat trouwens niemand een reet aan. Punt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jun. 2018 - 18:45

Mijn docenten houden hun politieke inzichten voor zich. Anoniem wetenschappelijk onderzoek geen bezwaar. Dat zou best eens verrassende resultaten kunnen opleveren.

wilenbert
wilenbert20 jun. 2018 - 16:32

er is nergens sprake van beropesverbod. Het lijkt meer iets a la jaren 60/70 en provo.

Willem D2
Willem D220 jun. 2018 - 15:59

Dit is wel erg ver hineininterpretieren. Je kan het ook interpreteren: FvD voorop in nieuw PROVO tijdperk. Waar in de jaren 60 de rechtse docenten door de linkse provo's werden uitgedaagd is het nu precies andersom. Zo interpreteer ik de poster

6 Reacties
Roel2
Roel220 jun. 2018 - 16:42

Zo interpreteer ik het ook, maar volgens mij heeft de auteur van dit stuk bij DENK stage gelopen. Het eerdere verzoek van Baudet om die docent te ontslaan was natuurlijk belachelijk, maar ik kan me best voorstellen dat een wat rechtser geluid op het voortgezet onderwijs geen kwaad kan, al was het maar om het debat op gang te houden. Een school moet natuurlijk geen safespace worden!

Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jun. 2018 - 17:18

'FvD voorop in nieuw PROVO tijdperk.' Flauwekul. Provo stond voor vernieuwing. FvD wil vooral terug naar 1900.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 18:52

[ maar ik kan me best voorstellen dat een wat rechtser geluid op het voortgezet onderwijs geen kwaad kan, al was het maar om het debat op gang te houden. ] Ik kan me zo voorstellen dat je rechtse docenten alleen het onderwijs in krijgt door docenten forsere salarissen te betalen en de werkdruk te verlagen.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:23

Mwah, dan nog niet denk ik Nick. Riekt teveel naar een linkse hobby. Dat je aandacht moet hebben voor kinderen en zo, al hun problemen en vorderingen in de gaten houden. Dat klinkt veel te socialistisch.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 22:44

Karingin 20 juni 2018 at 22:23 Gewoon een powerpointje er in en factureren, toch?

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 9:38

Al was het maar om het debat op gang te houden. Als kinderen onontkoombaar in aanraking komen met rechts dan hoop ik niet dat het is omdat hun moeder in de bijstand zit of dat ze gedeporteerd worden maar bijvoorbeeld op Joop. Alsjeblieft, geen rechts in het onderwijs. Onderwijs is voor kinderen en onze cultuur is dat onderwijs links is. Waarom wil rechts dat verstoren, laten ze dat lekker tussen hun eigen dieventuig in hun Wassenaar streken doen maar laat de kinderen met rust. Als ze later groot worden ontkomen ze er niet aan om rechts te stelen en te haten maar laat de kinderen gewoon, zoals het in onze cultuur normaal is, van links onderwijs genieten. Anders hadden we echt een massacrash gehad. Kinderen moet je niet willen bevuilen en op jonge leeftijd blootstellen aan de "Dikke Ik" en het concept "ik voel me alleen maar goed als ik rijker wordt van een medemens door te bedriegen" moet je niet ontwikkelen en cultiveren ten koste van kinderzieltjes. "Premier Rutte wat vindt u van de richting va het onderwijs?" "In Nederland is de richting van het onderwijs, Links. Rechts moet zich maar eerst in bierkelders en volwassen onderwijs invechten."

fries2
fries220 jun. 2018 - 15:29

Ik ben echt nieuwsgierig waar ze de foto vandaan hebben geplukt.

4 Reacties
Katwezel
Katwezel20 jun. 2018 - 18:43

Het is een bekende foto van de studentenprotesten in Parijs in '68 van fotograaf Frank Herrmann van de Sunday Times. Waarschijnlijk gebruikt zonder copyright te betalen gok ik zo. https://www.thetimes.co.uk/article/why-the-french-have-fallen-out-of-love-with-the-spirit-of-68-z0gvsm9tw

fries2
fries220 jun. 2018 - 21:34

@katwezel, dank. vermoede al zoiets:)

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 9:43

Als die stenengooier op de foto Cliteur kende had hij op hem gemikt. Links is verderfelijk maar dat plaatje kwam goed uit voor mijn heroïsche blik.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2018 - 9:43

Of zal het ironie zijn dat hij weet wanneer hij moet bukken?

Tom Meijer
Tom Meijer20 jun. 2018 - 15:26

Baudet zou ontslagen moeten worden. Een beroepsverbod (voor welk beroep dan ook) zou op zijn plaats zijn.

geronimo3
geronimo320 jun. 2018 - 15:24

Vrije meningsuiting is bij veelal Rechtse populisten in zeer slechte handen maar dat is niks nieuws toch,weinig Liberaal zijn zij en ruimdenkend al helemaal niet.

Ecclesia
Ecclesia20 jun. 2018 - 15:23

Baudet kan zelf wel eens wat links gedachtengoed gebruiken...

Grenswaardige Lezer
Grenswaardige Lezer20 jun. 2018 - 15:18

Het zou het onderwijs - in het algemeen en op elk niveau - ten goede komen als zowel (radicaal) linkse als (radicaal) rechtse docenten in zouden zien dat hun politieke visie vooral een privézaak is, die niet noodzakelijkerwijs aan de aan hen toevertrouwde leerlingen behoeft te worden opgedrongen. Jong volwassenen hebben recht op waardenvrij onderwijs en dito informatie. Dat zij daarna ZELF kiezen voor de ene of de andere kant is hun goed recht. Het verdient aanbeveling het bovenstaanden in artikel 23 van de Grondwet op te nemen.

3 Reacties
Monty2
Monty220 jun. 2018 - 16:32

Dat klopt. Het maakt niet uit of de leerlingen zelf het inzicht hebben om een tekst als die van docent Gierveld als een mening te zien in plaats van als feiten, de docent heeft een machtspositie ten opzichte van de leerling, en misbruikt deze hier door zijn mening zo opzichtig te etaleren. Door zijn voorkeur zo duidelijk weer te geven wekt de docent (wellicht ten onrechte) eveneens de indruk gunstig te staan tegenover opinies tégen Baudet. Aangezien leerlingen van die docent afhankelijk zijn voor hun cijfers is dit een hoogst onwenselijke situatie. Dit geldt ongeacht de politieke kleur van de docent.

Absconditus
Absconditus20 jun. 2018 - 16:56

@Grenswaardige Lezer Dat is een mooi streven en een hoog ideaal. Maar waardenvrije kennisoverdracht en wetenschap bestaat nu eenmaal niet.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 20:21

Dat jullie er een politieke voorkeur uit halen ligt aan jullie. Ook ter rechterzijde wordt vaak zeer schamper gedaan over de ideetjes van de treitervlogger. Lees Jalta maar eens. En een docent mag trouwens best zijn politieke voorkeur te kennen geven (de meesten zullen dat niet doen), als er maar ruimte is voor discussie.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 15:07

Ik heb vooral medelijden met de heertjes Baudet & Cliteur - beide al zeer vroeg oud geworden, en over Cliteur maak ik me eigenlijk wel zorgen. Het is allemaal zo bitter, zurig, benepen, en het getuigt ook van symptomen van paranoïdie. Ik denk dat mijn term "Leids Patiëntencollectief" de satire wel voorbij is, inmiddels.

3 Reacties
Monty2
Monty220 jun. 2018 - 16:24

"Het is allemaal zo bitter, zurig, benepen, en het getuigt ook van symptomen van paranoïdie." Ik vermoed dat de ironie van die zin u ontgaat.

gerryjoris
gerryjoris20 jun. 2018 - 17:26

Cliteur is een politieke callgirl. Dit is geloof ik de 3e partij in 15 jaar tijd waar hij "carrière" maakt. Hij wordt alleen steeds extremer.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 17:58

@ Monty - nee hoor, ik weet wat je bedoelt, en je zit er zoals gewoonlijk ver naast.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar20 jun. 2018 - 14:59

Kom maar op met die Baudetters! Gelukkig maken leerlingen er zelf al grappen over, daar hoeft het 'Forum' niets voor te doen.