Joop

Baudet stapt op als lijsttrekker Forum voor Democratie

  •  
23-11-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
baudet
Thierry Baudet trekt zich terug als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. Dat heeft hij via Twitter bekend gemaakt:
In de verklaring stelt Baudet dat hij niets te maken wil hebben met nazisme en dat zijn familie in de Tweede Wereldoorlog geleden heeft. Hij houdt zijn toehoorders voor dat media niet te vertrouwen zijn en dat hij slachtoffer is van trial by media. Hij verwijt kritische partijleden dat ze afgaan op berichtgeving over extreemrechtse elementen in de partij. Baudet zegt daarop dat hij afziet van zijn positie op de kieslijst en dat hij eventueel als lijstduwer wil optreden.
Hij wil het interne onderzoek afwachten en zegt met zijn stap “definitief al die nonsens” te stoppen.
Eerder werd duidelijk dat de top van FvD aan Baudet een ultimatum stelde dat hij de nazi-sympathisant en leider van de jeugdbeweging Freek Jansen moest afvoeren. Jansen is een vertrouweling van Baudet en staat op de zevende plaats op de kieslijst. Baudet zou gedreigd hebben zelf op te stappen als de top niet van standpunt veranderde. Dat dreigement heeft hij nu uitgevoerd. Het is onduidelijk wie Baudet gaat opvolgen.
Maandagavond zou er crisisoverleg binnen de partij plaatsvinden maar Baudet heeft dat niet afgewacht. NRC schrijft :
"In de escalerende crisis binnen Forum voor Democratie heeft de voltallige politieke top een ultimatum gesteld aan partijleider Thierry Baudet en het partijbestuur. Ze eisen in een brief – in bezit van NRC – dat de in opspraak geraakte jongerenbeweging, de JFVD, volledig wordt ontbonden en dringen aan op een vertrek van Freek Jansen uit zijn prominente rollen als voorzitter van het JFVD-bestuur en als nummer zeven op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maandagavond komt de partijtop bijeen voor een crisisberaad. Onder de ondertekenaars van de brief is Theo Hiddema, de nummer twee van de partij, die zich daarmee voor het eerst openlijk tegen partijleider Thierry Baudet keert. Ook de rest van de top vijf (Nicki Pouw-Verweij, Joost Eerdmans en Eva Vlaardingerbroek) hebben hun steun betuigd aan de briefschrijvers, bevestigen ingewijden aan NRC."
"In een interne brief, waarin een partijberaad werd geëist, vragen de critici om de ontbinding van de huidige JFvD om die opnieuw op te zetten in een andere vorm. ‘Met een nieuw leiderschap, nieuwe interne structuur en screening van nieuwe leden.’ Maar Baudet en Freek Jansen, voorzitter van de jongerenafdeling, ‘hebben hun lot aan elkaar verbonden’ en ‘weigeren toe te geven’, aldus een van de anonieme bronnen. “Freeks positie is onhoudbaar en de partij zou wel eens beter af kunnen zijn zonder Thierry als partijleider.”"
De NOS toont in een video hoe Baudet en de andere rechtsextremist elkaar in Amsterdam, kort voor het bekendmaken van het statement, innig in de armen vallen.
Op Twitter wordt een brief gedeeld van leden van de met opheffing bedreigde jeugdbeweging. Zij insinueren dat de partijprominenten die kritiek uitten op de neonazi-elementen dat deden uit eigen belang:
"Wij herkennen ons beslist niet in het belachelijke beeld dat de media over onze vereniging schetsen. Extremisme wordt zowel door leden als door mensen die een functie bekleden consequent afgewezen. Dat FVD-prominenten zo naïef zijn om mee te gaan in het frame van de media, of de situatie aan te grijpen in hun eigen belang, over de rug van jongeren die hun naam door het slijk gehaald zien worden, is niet rechtvaardig."
Ook de in opspraak geraakte Freek Jansen, steun en toeverlaat van Baudet, trekt zich terug van de lijst:
Ook de NOS voorziet dat de interne strijd binnen de FvD nog niet is gestreden:
"Volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp lijkt het erop dat Baudet zich solidair heeft verklaard met zijn vriend en rechterhand Freek Jansen. Ondertussen blijft hij wel enorm populair bij de achterban van de partij. “Baudet ís Forum.” De vraag is dus of zijn rol helemaal is uitgespeeld. Ook als lijstduwer kan hij met voorkeurstemmen in de Kamer gekozen worden. “Wat er vandaag is gebeurd, is natuurlijk een belangrijke politieke ontwikkeling, maar we moeten nog even afwachten wat de precieze uitwerking zal zijn”, zegt Van der Wulp."
Update 22:45
De Telegraaf meldt dat de extreemrechtse ideoloog Freek Jansen toch niet afziet van zijn zevende plek op de kandidatenlijst.
"De geplaagde voorzitter van de jongerentak van Forum voor Democratie, Freek Jansen, geeft zijn positie als kandidaat-Kamerlid toch niet op. Hij blijft de nummer 7 op de lijst. Dat laat de woordvoerder van de partij weten."
Er zou sprake geweest zijn van een misverstand.
Correctie: Eerst werd vermeld dat Baudet het partijleiderschap opgeeft maar dat zegt hij niet in het statement
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (147)

PVDB2
PVDB224 nov. 2020 - 18:15

Onze eigen Schettino. Alleen zullen er geen doden vallen omdat meneer het schip verlaat. Misschien wat politieke carrières die dood bloeien.

Sachs
Sachs24 nov. 2020 - 17:59

@Maximus [En zoals hieronder al gemeld zijn Eerdmans en Nanninga geen droomkandidaten] Nanninga is verklaard antisemiet. Ik mag toch aannemen dat zij uit de partij verwijderd wordt. Waar is Ploert als je 'm nodig hebt? https://twitter.com/ottomanius/status/1330639500754743298

Van Tax
Van Tax24 nov. 2020 - 11:59

Hij is nu ook weg als partijvoorzitter. Ik heb het vermoeden dat FvD onder Eerdmans nog flink kan groeien.

adriek
adriek24 nov. 2020 - 11:05

"Hij houdt zijn toehoorders voor dat media niet te vertrouwen zijn en dat hij slachtoffer is van trial by media." Don't shoot the messenger!

1 Reactie
Buitenstaander
Buitenstaander24 nov. 2020 - 11:33

Waar zien we dat nou niet? Neem nou Kauthar. Het ging niet meer over feitenonderzoek maar of het een 'aanval' van rechts op links was, en daar sloeg men elkaar mee om de oren.... wie niet voor ons is is tegen, incl 'witte mannen' drogredenen opgevoerd.

Drostemannetje
Drostemannetje24 nov. 2020 - 10:37

Dit is misschien wel de juiste oplossing. Baudet zag het goed, maar kan het niet zo goed vertalen als Pim dat deed. Misschien kan Joost Eerdmans wel het stokje overnemen. Joost is goede politicus die meer mensen kan verbinden.

5 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 11:25

[Baudet zag het goed] Wat? Dat Europa dominant blank moet blijven? Of dat zijn vriendinnen gemolesteerd werden door Marokkanen in de trein? Of zag hij goed dat een homeopatische verdunning van het Nederlandse volk voorkomen moet worden? Of dat de antisemiet Le Pen ten onrechte met zijn holocaust opmerking geconfronteerd bleef worden?

Drostemannetje
Drostemannetje24 nov. 2020 - 13:57

Mark Huisman Zo te horen vind jij het geen probleem dat langzaam afglijden naar een land waar je niets meer mag zeggen of cartoons mag tonen. Waar iedere dag wel een ergens een plofkraak gepleegd wordt. Of waar homo's of zelfs vrouwen maar beter niet over straat kunnen lopen zonder in elkaar geslagen te worden of betast te worden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wil jij nog even wat voordelen opnoemen van deze massa-immigratie?

vdbemt
vdbemt24 nov. 2020 - 16:10

@Drostemannetje. Weet je, beste Drosteman, fervent aanhanger van Baudet en zijn partij, opnemend voor de homosexueel, " Of waar homo’s of zelfs vrouwen maar beter niet over straat kunnen lopen zonder in elkaar geslagen te worden of betast te worden. " , dat deze commotie begonnen is met ondermeer de homohaat door Baudet-aanhangers????

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 18:21

Drostemannetje vindt dus ook dat Europa ‘dominant blank’ moet blijven en judenfrei pardon moslimloos. Jammer dat je nazi-partijtje aan het imploderen is, jongen.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2020 - 20:34

@Drostemannetje Aangesproken worden op de domme onzin die je uitkraamt betekent niet dat iemand vindt dat je die domme onzin niet mag zeggen.

Mokker
Mokker24 nov. 2020 - 10:11

Wel kenmerkend dat de narcisten Jansen en Baudet toch in de partij blijven. Als ze enige geloofwaardigheid willen behouden kan dit eigenlijk alleen maar resulteren in een afsplitsing van de FvDers die zich tegen de nazi-aanbidding binnen de partij hebben uitgesproken.

Wappie Kappie
Wappie Kappie24 nov. 2020 - 10:04

Baudet is onze Trump. Kan uren in het half-latijn bazelen waarbij zijn narcisme haast zichtbaar uit zijn poriën sijpelt, zonder ook maar iets concreets te zeggen. Een echte leider met visie blijkt hij niet te zijn. De analyse van de val van Baudet en de wegkwijning van FvD op GS vond ik trouwens inhoudelijk een stuk sterker dan hier op joop.nl.

VaderTijd
VaderTijd24 nov. 2020 - 9:46

De achterdeur van het FvD-huis staat wijd open voor mr. narcistus

Juppé🎗
Juppé🎗24 nov. 2020 - 9:43

Ja op een avond Baudet en Trump weg. We hebben er gisteravond een goede bel rood op gedronken. Niet met een kater wakker geworden, maar wel met de gedachte dat we iets te vroeg en te hard gejuicht hebben.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe26 nov. 2020 - 12:40

Deze twee soaps zijn ook vandaag nog niet afgelopen.

Mark Huysman
Mark Huysman24 nov. 2020 - 9:21

Zoals anderen ook al stellen is dit een slimme zet van Baudet en voor het FvD. Een lijsttrekker met een minder directe band met nazi-gedachtengoed kan veel rechtse kiezers naar zich toetrekken. Tegelijk wordt Baudet sowieso op voorkeursstemmen in de kamer gekozen en blijft hij een centrale rol spelen in de partij. Ook Jansen maakt een grote kans gkozen te worden zodat ook onder ander lijsttrekkerschap het project van opbouw van een fascistische partij voortgezet kan worden.

Salama.
Salama.24 nov. 2020 - 9:16

De Uil van Minerva is in een vrije val geraakt geloof ik.

harmmeijer
harmmeijer24 nov. 2020 - 9:03

Laten we ons niet rijk rekenen met het vertrek van Baudet. Sinds Fortuyn zijn intrede heeft gedaan in de politiek (indertijd goed voor 30 zetels met de LPF) zijn we voorlopig niet bevrijd van bruin in de politiek. Wilders profiteert van het verlies van FvD met 24 zetels in de peilingen.

1 Reactie
adriek
adriek24 nov. 2020 - 11:06

Baudet is allerminst vertrokken.

ValsPlat
ValsPlat24 nov. 2020 - 8:58

Ik denk dat Thierry op deze manier in de luwte (niet deelnemen aan openbare debatten e.d.) de verkiezingen ingaat en erop vertrouwt dat hij met een overweldigend aantal voorkeurstemmen opnieuw het fractievoorzitterschap kan behalen/afdwingen. Het partijvoorzitterschap behoudt hij sowieso. Door het behoudt van het partijvoorzitterschap borgt hij zijn plaatst op de kandidatenlijst. Listige move.

1 Reactie
ValsPlat
ValsPlat24 nov. 2020 - 13:14

Laatste nieuws: hij geeft het partijvoorzitterschap ook op. Nu nog het lijstduwerschap opgeven.

Bouwman2
Bouwman224 nov. 2020 - 8:36

Als je de Boerenpartij hebt meegemaakt, dan hoef je niet opgewonden te worden. Het komt samengevat neer op de honden die blaffen en de karavaan die rustig verder trekt door de woestijn. .

1 Reactie
Zandb
Zandb24 nov. 2020 - 10:45

Bouwman Voor Hitler maakt u toch wel een uitzondering? Of Mussolini, Franco, Mao, Stalin, Pol, Trump...... De honden blaffen vrolijken de karavaan trekt verder, inderdaad. Maar wel met heel wat minder mensen en de nodige pijn in het hart. En de spijt dat je niet wilde onderkennen.

Bert de Vries
Bert de Vries24 nov. 2020 - 8:18

Natuurlijk stopt Baudet niet. Wie dat denkt, begrijpt weinig. Baudet is zelfgenoegzame ijdelheid zonder maat en zo iemand laat zich niet aan de kant schuiven. Hij zoekt een weg naar de top en als hij daarvoor een ommetje moet maken, dan doet hij dat. Natuurlijk met veel tegenzin. Maar de brave borst is niet ziende blind. De verzwakking van de partij is hem niet ontgaan. En deze 'aftocht' is een weg naar herstel zonder teveel kleerscheuren. Tenslotte zijn er legioenen die vinden dat ze geweldig zijn en dat dat te weinig wordt gezien. In velen schuilt een Übermensch. Tallozen staan klaar om de miskenners eens even bij het kruis te pakken. Baudet heeft dat ervaren als geen ander. Dat liedje van Voorwaarts ??strijders? Hoe was dat ook al weer? De gewone man wordt strijder en held.

Herr Vorragend
Herr Vorragend24 nov. 2020 - 8:10

Alleen nu schoon schip maken door nazi-angehauchte types uit de partij te gooien zal niet genoeg zijn. Bij het FvD zal men zich ook moeten afvragen waarom bruin gespuis zich aangetrokken voelt tot partijen als FvD.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen24 nov. 2020 - 10:43

"Bij het FvD zal men zich ook moeten afvragen waarom bruin gespuis zich aangetrokken voelt tot partijen als FvD" Dat is als de SGP die zich moet afvragen waarom streng christelijke mensen zich aangetrokken voelen tot die partij. Of dat D66 zich afvraagt waarom liberalen op ze stemmen.

Zandb
Zandb24 nov. 2020 - 10:50

Ploert Weer een leuke invalshoek om uw voorkeur en afkeer weer eens te promoten. Want als de slotsom is, dat uw voorkeur uitgaat naar FvD, omdat dat veel minder erg is dan links, dan weet iedereen genoeg.

Max6
Max624 nov. 2020 - 7:57

Mooi dat Baudet weg is/gaat. Hopelijk herrijst er uit het as een serieuzere rechtse partij. Er is in Nl genoeg ruimte voor een meer rechtse partij (nu de VVD steeds meer naar het midden schuift). Niet te progressief, EU kritisch, geen klimaat hysterie, etc Met een acceptabele lijsttrekker zijn er zo 15 zetels te halen. En zoals hieronder al gemeld zijn Eerdmans en Nanninga geen droomkandidaten... maar dat zijn Asscher, Klaver, Marijnissen, de Jonge en Kaag ook niet. (en nee, ik ga er niet op stemmen... maar de ruimte is zeker)

1 Reactie
Zandb
Zandb24 nov. 2020 - 10:50

Maximus Gaat Baudet weg dan?

The Apple
The Apple24 nov. 2020 - 2:07

We gaan nog een leuke tijd tegemoet: Frits Jansen blijft als nr.7 op de lijst staan en Thierry Baudet hoopt als lijstduwer met voorkeurstemmen gekozen te worden. Dat wordt smullen.

3 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander24 nov. 2020 - 9:16

Dacht dat u niet zo'n fan was van FvD...... Hebben we ons vergist of trolt u weer gewoon?

Marinus Calamari
Marinus Calamari24 nov. 2020 - 10:09

@Norm Wel eens van leedvermaak gehoord?

Zandb
Zandb24 nov. 2020 - 10:57

Norm Wel eens van ironie gehoord? Natuurlijk trolt Appel. Hij/zij wil niets liever dan dat Baudet met z'n hele partij verdwenen is; dan is het pas smullen. Ik hoop alleen maar dat mensen, omdat ze goed nadenken over wat ze zelf vinden en wat ze hier lezen, tot een goed afgewogen besluit komen. Ik geloof dat het percentage mensen dat heel bewust, door pogingen tot manipuleren een bepaalde kant opduwt, reuze meevalt en niet zo lastig te doorzien is. Ik doe er mijn best voor, op mijn, naar ik meen integere, manier zoals een ander dat op zijn manier doet. Laat u niet gek maken en maak er geen winnen of verliezen van. Winnaars kunnen niet zonder verliezers en een wedstrijd is nooit afgelopen, wanneer iedereen wil winnen.

BM04
BM0424 nov. 2020 - 1:09

2020 is een klote jaar, maar de laatste weken zijn er toch een paar lichtpuntjes.

Paulus3
Paulus324 nov. 2020 - 0:53

Vreemde schijn vertoning. Alsof publieke pers de shuld is van dat flirten met en aansporen van fascisme voor stemmen en niet Jansen en co. Hoe kan 'alles' nu 'definitief opgelost' zijn? Net dat aapje met handen voor zijn ogen. Nee, die fantast liegt gewoon, dromend om lui door te blijven gaan met Amerikaanse riool politiek te kopieren. Als hij 'lijstduwer' blijft, blijft hij dus, is niks over, en is het meer een manouvre voor een volgend interne rommellen en dwingen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 nov. 2020 - 23:56

En dan komt er straks weer een partij met een leider Ik kijk geen Tv maar u moet maar even kijken wie het vaakst op tv mag om over moslims te klagen en die gaat die partij dan oprichten en dan gaan mensen daar weer op hijgen en dan begint de hele flauwekul opnieuw totdat we 20 extreem rechtse partijen hebben die dan gaan fuseren in GroenRechts en dan gewoon wéer de VVD worden

1 Reactie
Marinus Calamari
Marinus Calamari24 nov. 2020 - 9:17

Nou, het is in ieder geval wel circulair, want zo ongeveer iedere extreemrechtse partij die in dit land in de laatste decennia het levenslicht zag, begon als een afsplitsing van de VVD. Sterker nog, ik kan er geen één bedenken die niet zo begonnen is.

Aart van de aap
Aart van de aap23 nov. 2020 - 23:51

Freek Jansen. De bruine kameraad. Zijn ze niet gewoon beide van de herenliefde, die Baudet en hij ? Kijk ze eens innig knuffelen. Dat zie je wel vaker, bij fascisten. Dat het een soort weggestopte homofilie is allemaal. Laatst in de trein zag ik nog een sticker, waarop je het symbool van het forum ziet, maar dan staat het in de fik. De fik in het forum, stond eronder Tegen alle mensen die tegen FVD (het fascisme) gevochten hebben, zeg ik, bedankt ! Wees alert, verdedig jezelf tegen het fascisme, by all means necessary

6 Reacties
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 nov. 2020 - 7:40

En wat als ze van de "herenliefde" zijn? Is dat een probleem voor u? Als het (verborgen herenliefde) zo is, komt dat misschien ook door opmerkingen als deze van u. Het klinkt niet echt inclusief. Wat je met de opmerking over de sticker wilt zeggen ontgaat mij volledig. Baudet heeft er een puinhoop van gemaakt. Hij had een partij met enkele goede ideeën. Elk appje, idee, suggestie wat maar neigt naar nazi-verheerlijking had hij direct de kop moeten indrukken. Die personen gelijk uit de partij gooien. Niet janken over trial by media. Eigen verantwoordelijkheid voor wat er binnen zijn partij aan de hand is.

Molly Veenstra
Molly Veenstra24 nov. 2020 - 10:41

‘Dit hier is mijn kant, dat de jouwe. Dan weten ze zeker dat we niet bij elkaar hebben geslapen. Ze moeten niet denken dat we homo zijn.’ Aldus Baudet toen hij kamer en bed moest delen met Özcan Akyol tijdens de opnamen voor een televisieprogramma. Baudet had de bedden uit elkaar geschoven en met behulp van de minibar, het televisiemeubel, zijn koffer en het bureau een muur tussen de twee bedden gebouwd. Het is natuurlijk helemaal niet erg dat Baudet een homo is, maar de manier waarop hij in de kast blijft, werkt wel op de lachspieren.

Aart van de aap
Aart van de aap24 nov. 2020 - 12:02

Nee, is geen probleem Ik vroeg het me slechts af....Dat ik er een probleem van maak, dat maak jij ervan Die stickers, daar moest ik aan denken. Ik was blij dat te zien, in de trein. Dat er toch nog mensen zijn die in verzet komen tegen fascisme en daarbij 'de wet' negeren. ( je mag geen stickers plakken etc blabla ) De FVD was helemaal niet zo'n goede partij. Het is gewoon de VVD, maar dan met een nazistische achterban. Baudet kiest voor zijn nazistische vrienden, omdat hij zelf, diep in zijn hart ook nazi is....

Aart van de aap
Aart van de aap24 nov. 2020 - 13:39

Ja, dit klinkt misschien 'homofoob' Maar veel nazi's waren ook homo's, die hun homoseksualiteit onderdrukte. Deze lieden zochten dan een soort mannenbolwerk op en men vond dat in het fascisme. Ook nu is extreem rechts een soort club voor jongens. Mannen die van mannelijkheid houden etc

Marinus Calamari
Marinus Calamari24 nov. 2020 - 14:39

Ik denk dat Aart refereert aan het feit dat fascistoïden meestal homofoob zijn, maar dat fascisme vaak ook een sterke homo-erotische lading heeft.

Aart van de aap
Aart van de aap24 nov. 2020 - 18:21

Ja, precies Marinus Het is dubbel. Ze haten homo's, maar ze houden ook heel erg van mannen en mannelijkheid etc

[verwijderd]
[verwijderd]23 nov. 2020 - 22:36

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 7:45

Kijk eens aan. Kees heeft een nieuwe vlam nu de rol van zijn andere held is uitgespeeld. Wordt nu wel tijd voor een andere avatar: iets in bruin, of rood met zwart.

vdbemt
vdbemt24 nov. 2020 - 8:35

Deze uitspraak ken je vast wel: resultaten in het verleden zij geen garantie voor de toekomst. Hier al helemaal niet als die fantastische onderscheiding uitgereikt is aan iemand anders dan Baudet zelf. Er is sowieso iets goed met je mis (OF enorm blind, OF gewoon zelf een fascist) als je deze man blijft bewonderen.

RaymondenJoop
RaymondenJoop24 nov. 2020 - 8:42

@vdbemt Begrijp sowieso niet waarom mensen iemand kunnen verheerlijken. Zie je net zo goed op links, bij bijv nu GL of toentertijd de SP. Mensen moeten zelf nadenken.

Grietje Genot
Grietje Genot23 nov. 2020 - 21:20

Maar.. misschien gaat de vlieger niet op en zijn we blij gemaakt met een dode Uil. (Tenzij B. een nog grotere sinecure heeft ontdekt).

Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 20:57

Ik ben niet zo een social media persoon. Als linkse ouwe lul reageer ik hier en ook op GS. En op beide plaatsen zeg ik precies hetzelfde. Ik doe niet aan twitter, niet aan Facebook, niet aan Instagram en een beetje aan Whatsapp met familie. Maar vandaag ben ik her en der eens wat aan het volgen geweest, (tussen het werk door). Eigenlijk zou je het liefst je computer direct uitzetten. Wat een haat en venijn, niet normaal meer zeg. Ik weet niet of dat ook bij links vandaan komt maar wat uit rechtse hoek komt daar zou een mens bang van worden. Ik zal er wel te oud voor zijn geworden maar die rommel ga ik echt niet meer lezen. Wat zijn we nog een eind verwijderd van beschaving.

2 Reacties
The Apple
The Apple23 nov. 2020 - 22:01

Yep, dat duurt nog een jaar of 5000.

LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 7:46

Dan kunnen we het wel schudden want dat halen we nooit.

Ecclesia
Ecclesia23 nov. 2020 - 20:14

Och och och huilebalk. 'trial by media'? Het heet gewoon 'De vierde macht'. Zoals veel partijen voor hem... stort ook FvD als een kaartenhuis in elkaar. Weg ermee, die vieze bruine smurrie.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde23 nov. 2020 - 20:14

Dit was te verwachten. Baudet is geen leider, laat staan dat hij iets van politiek weet. Het rommelde al langer en nu zelfs Hiddema partij koos was het lot van Baudet verzegeld. Baudet wilde zijn vriend en geloofsgenoot niet laten vallen ondanks druk van anderen en trok de enig juiste conclusie. Het Forum onthoofd. Gelukkig voor de rest was Eerdmans net op tijd binnengehaald en wie weet ziet ook Haga nu zijn kans schoon. Ik geef ze weinig kans. De tweede splitsing in nog geen jaar tijd, het gaat de goede kant op met populistisch Nederland. Dat Baudet lijstduwer blijft en zo de stemmen naar zich toetrekt zal in maart leiden tot een nieuwe coupe binnen de partij waarbij Baudet iedereen dwingt tot gehoorzaamheid. Hij doet een Trumpje.

5 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde23 nov. 2020 - 20:14

verzegeld = bezegeld.

Oud-Vosje
Oud-Vosje24 nov. 2020 - 8:54

Het rommelde al langer en nu zelfs Hiddema partij koos was het lot van Baudet verzegeld. Wat vreemd die keuze van Hiddema. Komt uit een gezin waar vader en zijn oudste broer NSB er waren. Heeft ook de weduwe van Rost van Tonningen aan een pensioen geholpen. Ik griezel van deze man.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde24 nov. 2020 - 16:35

Nico, ik heb les gehad van de dochter van Rost van Toningen. Ik weet niet wat zij van haar ouders overtuiging vond maar het was een liefdevolle vrouw. Warm, menselijk en een een uitstekende lerares. Soms valt de appel ver van de boom.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 nov. 2020 - 19:19

MvdL naar ik vernam hadden de kinderen Rost van Tonningen niets op met het gedachtengoed van hun ouders.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 nov. 2020 - 19:21

zelf niet gelezen https://www.rd.nl/boeken/zoon-van-nsb-voorman-rost-van-tonningen-schrijft-autobiografie-1.700432

PVDB2
PVDB223 nov. 2020 - 20:14

Geerten Waling die even Baudet en de jongeren beweging komt verdedigen bij M. Misschien is Baudet ook wel eens bij groeperingen met dezelfde sympathieën geweest? Zou kunnen. Zou zeker kunnen Geert, want je bent zelf met Thierry bij Jean Marie le Pen geweest. Een notoire Holocaust ontkenner. Ooit van het Front National, de grote vrienden van de het concurrerende clubje PVV. Ja van sommige historici moet je het niet hebben. Rechts georiënteerde bladen blijkbaar wel want Elsevier was er lange tijd bij mee met de columns van Waling. https://decorrespondent.nl/7955/hoe-thierry-baudet-aan-de-lippen-hing-van-jean-marie-le-pen/811713530980-29774dcf

Greendutch
Greendutch23 nov. 2020 - 20:13

: trial biy media? hij wil gewoon geen verantwoording afleggen, een fenomeen dat bij alle dictators voorkomt (Bolsenaro. trump, Duerte, Erdohan, Orban etc) afgeven op de reguliere kritische pers en er gebruik van maken als het uitkomt dat hij die f.Jansen niet weg wil zetten duidt op meer dan een gewone relatie, 'vriendjespolitiek ' heet zoiets toch? begin van kartelvorming en corruptie. of mogelijk gaat het nog verder. en hoezo dit alle nonsens zal stoppen begrijp ik niet, ik denk dat het hier pas begint. een politicus dient , omdat hij van belastingcenten betaald word, verantwoording af te leggen aan iedereen en niet in een zielig youtube kanaaltje de eigen gelederen te paaien, dat is te makkelijk publiek. TB zal nu nog beter in de gaten moeten worden gehouden, ik hoop dat de pers paraat blijft, want de man is getergd en dat is bij zelfingenomen (pubers)haantjes nooit goed.

2 Reacties
Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 20:28

Nou het mooiste is dat GS het Minerva uilskuiken geslacht heeft en dat het gehuil van de bruine garde daar oorverdovend is.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 21:21

Hij doet een GroenLinksje, onthullingen en aantijgingen worden nog niet eens ontkend of weersproken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen23 nov. 2020 - 20:08

Wie huurt de Balie af om dan te gaan zitten mijmeren over hoe je precies het kader van FVD kan omvolken. Volgens mij heb je niet eens een trein nodig en kan je het met 1 taxi af. Moet hij wel een volle tank hebben.

Buitenstaander
Buitenstaander23 nov. 2020 - 19:48

Het bleef het stapelen van de ene ellende op de andere. Het was logisch onontkoombaar. Prima zo.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen23 nov. 2020 - 20:09

'Het bleef het stapelen van de ene ellende op de andere.' Als het gedachtegoed fout is ontkom je hier niet aan.

The Apple
The Apple23 nov. 2020 - 20:35

Nou de rest nog.

Grietje Genot
Grietje Genot23 nov. 2020 - 19:47

Geen zorgen, extreemrechtse jongen & meisjes, er staat wel een andere clown, stoethaspel, halvegare op om die mestkar te trekken.

Sailor2
Sailor223 nov. 2020 - 19:42

Misschien kan de media zich nu weer eens kritisch gaan focussen op die ene partij die geen last heeft van jongeren partijen, laat staan leden.

1 Reactie
west012
west01223 nov. 2020 - 19:42

Als hij consequent zou zijn legt hij ook het voorzitterschap neer en trekt zich terug van de kieslijst. Dit rumoer komt hem wel goed uit. Gokt erop met voorkeurstemmen gekozen te worden wat hem een glorieuze positie geeft in de fractie, precies wat hij wil. Ik hoop wel dat de media zijn terugtocht 'respecteren ' en ik hem niet terugzie in elk praatprogramma. Oké alleen vandaag maar dan niet meer.

2 Reacties
Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 23:32

Ik ben dan ook verbijsterd over sommige die stellen dat met Eerdmans en Nanninga het allemaal beter wordt. Dat wordt het niet. En het idee dat Baudet geruisloos in het decor gaat verdwijnen is ook onzinnig. Baudet is in zijn rol als partij voorzitter niet afzetbaar. Of heel erg moeilijk. Dus dat gaat nog veel gedonder in de toekomst opleveren. Baudet is dermate narcistisch dat hij zich overal mee zal gaan bemoeien. Dit is weer zo'n weeffout die niet kan werken. En waarom er ook binnen FvD geen flikker zal veranderen. Je krijgt dan straks de rare situatie dat Baudet meer stemmen krijgt als de nr 2/nr 3 of nr.4. Mogelijk als de nr.1 . Ook niet werkbaar. Je hoeft maar naar Rutte en Verdonk terug te gaan om te zien dat zoiets niet werkt. Voor de rest is Baudet een ordinaire graaier. Met zijn flut boekjes. Met het vastklampen aan zijn partij voorzitterschap. Met zijn poging om via voorkeursstemmen in de 2e kamer te komen. Allemaal voor de poen.Geen idee welke fantasten nu nog niet door hebben hoe Baudet in elkaar steekt. Hoeveel keer moeten die ezels zich eigenlijk tegen dezelfde steen stoten?

Fredje3
Fredje324 nov. 2020 - 5:52

@Sonic, ik ben het meet u eens. Er bij toevoegende dat ik verwacht dat deze stap alleen maar is totdat het stof weer gedaald wordt en dat hij op de 1 of andere manier tijdens de verkiezingen als lijstduwer plotseling toch als baasje uit de bus gaat komen, maar dan gezuiverd. Als zijn plannetje lukt, dan zal hij er nog sterker te boven komen. Het is een risico, maar als hij dit niet had gedaan, dan was het zeker mis gaan lopen. Ik zou dus zeker niet blij zijn met deze stap.

Jonathan2
Jonathan223 nov. 2020 - 19:40

We kunnen er gelukkig zeker van zijn dat Nanninga, Eerdmans en Hiddema geen enkele benul ervan hadden wat voor een jeugdig talent de FvD aan het ontwikkelen was.

korheiden2
korheiden223 nov. 2020 - 19:32

Het valt helemaal af te wachten hoe dit verder zal gaan. Ik hoorde dat Freek Jansen ook vertrekt en Forum zou met een andere lijsttrekker (Nanninga, Eerdmans of misschien zelfs Vlaardingerbroek) best wel eens kiezers kunnen trekken. De tweet van Groot Wassink : One down, is veelzeggend.

1 Reactie
The Apple
The Apple23 nov. 2020 - 20:33

Model "squeal like a pig" - https://www.youtube.com/watch?v=96d0j9ZGatM

The Apple
The Apple23 nov. 2020 - 19:11

Het is net alsof je ballon luid piepend leeg hoort lopen. Op het eind komt dan een geluid dat sterk doet denken aan een natte scheet.

2 Reacties
The Apple
The Apple23 nov. 2020 - 19:15

Even de aanhangers van het Forum turven die beweerden dat ze geen aanhangers van het Forum waren en verwachten dat het nu een stuk beter zal gaan met die partij.

Karingin
Karingin23 nov. 2020 - 23:29

LOL

OlavM
OlavM23 nov. 2020 - 19:08

Ach gut, Thierry als "slachtoffer": -"Als er sprake is van "trial by media" -nonsens dus!- "Of als er zich dingen hebben voorgedaan zoals wordt beweerd" -die staan 100 % vast!- dán staat la Baudette haar positie van lijsttrekker ter beschikking "Want dan kan er een einde komen aan al die nonsens." Dit alles na een innige omhelzing met vriend Freek Jansen..... Hoe larmoyant!.

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 19:19

Die feiten staan inderdaad 100% vast, Freek Janssen is een veredelde nazi. Wel interessant om te zien dat je niet zo van de feiten was toen het ging over de nummer 7 van GL.. Heel interessant...

OlavM
OlavM23 nov. 2020 - 19:30

Inmiddels heeft Freekie zich teruggetrokken van de kieslijst. Kan Thierry "lijstduwer" blijven (en waarschijnlijk met voorkeursstemmen toch verkozen worden ).

LaBou
LaBou 24 nov. 2020 - 7:58

Wat heeft dubbele max nu weer ontdekt over Suzanne Kröger? https://groenlinks.nl/kandidatenlijst.

Oki Doki
Oki Doki23 nov. 2020 - 18:57

Gewoon helemaal opdoeken die partij, ik denk dat Nederland daar dan een beter land van wordt, de PVV dan ook maar als het kan. Gewoon weg d'r mee.

JohnVKR
JohnVKR23 nov. 2020 - 18:54

En weer kiest die slapjanus voor de slachtofferrol. Het zou me daarbij niet verbazen als dit ook weer een publiciteitsstunt is. Binnenkort doen de leden waarschijnlijk een klemmend beroep op Baudet om de partij niet in de steek te laten. En keert Baudet weer als de onmisbare partijman terug als partijleider. Publiciteitsstunt geslaagd. En over de oorzaak praat niemand meer.

4 Reacties
Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 19:05

Dat bruine luchtje raken ze nooit meer kwijt.

Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 19:07

Baudet is een volslagen strategisch onbenul. Met 0,0 politiek gevoel. Bij een formatie was hij binnen de kortste keren klem gezet. Dus vergeet het maar dat dit een publiciteitsstunt is. Dat hij gaat janken over de media laat zien dat de allergrootste snowflakes zoals altijd op ( uiterst) rechts zitten. Baudet is nu klaar natuurlijk. Een leider die zijn ontslag aanbiedt min of meer omdat het in zijn partij een zootje is.20% van de Nederlandse kiezers zij wel gek, maar dit is nu gewoon klaar. Zelfs bij FvD kiezers kom je hier niet meer mee weg.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 19:24

@Sonic Toen Baudet met die virusgekkies ging praten ging het snel achteruit.

Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 20:14

@ MaxMax Ik wil nu ook niet echt achteraf scoren, want nu is het aan het waarschijnlijke einde van het tijdperk Baudet ook makkelijk praten, maar Baudet heb ik altijd al volslagen ongeschikt geacht voor de politiek en als leider. Het is een volslagen misvatting dat het fout ging bij de virus ontkenners. Of dat het fout ging bij het narcistisch gedrag van Baudet. In 2017 had je al rare uitglijders zoals dat standpunt over vrouwen. Of dat bij babbelen met Jared Taylor. Al was dat in Baudet zijn context geen fout. Dit was al in de sterren geschreven. Want FvD is er ook maar eentje in een hele lange rij. Je kunt ook gewoon 50 a 60 jaar terug gaan in de tijd. De Boerenpartij. Daar ging het ook altijd met interne ruzie fout. Het is gewoon een patroon. Misschien wordt het tijd voor "rechts" voor enorme zelfreflectie. En dan ook in extreme zin. En dan een keer niet naar de media en naar links wijzen. Maar keihard de hand in eigen boezem. We( en dan vooral hier de rechtse reageerders) hebben het altijd over links. En hoe ze het contact met de arbeider zijn verloren. Maar laten ze vooral eens naar hun eigen narcistische "leiders" kijken. Diep schamen moeten ze zich bij FvD. En bij huisblaadje DDS. In de hoek. Schandalige vertoning.

Jan37
Jan3723 nov. 2020 - 18:51

Heel veel potentieel stemmers zij afgehaakt , omdat hij van die rare uitspattingen had . Nu hij een grote stap naar achter zet, zal , denk ik, Joost eerdmans naar voren worden geschoven. Die heeft in Rotterdam toch heel veel stemmen getrokken, ik denk dat door deze stap Forum weer een grote stap naar voren zet in de peilingen

1 Reactie
Sonic2
Sonic223 nov. 2020 - 19:20

@ Jan Eerdmans heeft het al geprobeerd in 2006. Toen volslagen mislukt. Eerdmans is voor een rechts nationalist relatief capabel. Maar het charisma van een koelkast. Hetzelfde als Nanninga. Net als dezeeuwgerard leeft u een beetje in een internet bubbel. Nanninga en Eerdmans gaat FvD geen extra zetels opleveren. Niemand buiten de GS/TPO/DDS bubbel kent Nanninga of Eerdmans. Hopeloos dus.

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard23 nov. 2020 - 18:50

Mooi, nu Annabel Nanninga of Joost Eerdmans als partijleider en FvD kan rekenen op 30 zetels!

2 Reacties
Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 19:04

Ja buiten in het tuinhuisje.

OlavM
OlavM23 nov. 2020 - 19:42

Natuurlijk! "Dobberneger"-Annabel en Joost zijn buitengewoon charismatisch! :)

Hans Welbedagt
Hans Welbedagt23 nov. 2020 - 18:35

Het is allemaal de schuld van die linkse media.

Dave Velzen
Dave Velzen23 nov. 2020 - 18:32

Dat worden 30 zetels voor de PVV dus en 45 a 50 voor de VVD. Omdat de linkse partijen nog geen deukje in een pakje boter kunnen slaan en blijven wegkijken problemen Nederlanders.

4 Reacties
Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 19:07

Ach Nederlanders staan er om bekend dat ze stijfhoofdig blijven volhouden ook al zijn het de verkeerde keuzes.

DaanOuwens
DaanOuwens24 nov. 2020 - 9:42

@ Dave Velzen Jij schrijft: Omdat de linkse partijen nog geen deukje in een pakje boter kunnen slaan en blijven wegkijken problemen Nederlanders. Als de PVV 30 en de VVD 50 zetels krijgen dan is dat het gevolg van het feit dat Nederlanders de rechtse en extreem rechtse oplossingen beter vinden dan de linkse. Dat ligt dan niet aan de linkse partijen maar aan de opvattingen van de rechtse en extreem rechtse burgers. Als je extreem rechts beleid wil moet je gewoon extreem rechts stemmen en niet klagen over het feit dat linkse partijen geen extreem rechts beleid voeren. Overigens heeft de SP met een extreem rechtse campagne vooral kiezers verloren. Destijds in de europese verkiezingen aan het FvD. Je hebt dus ook nog eens bewijsbaar ongelijk.

Sonic2
Sonic224 nov. 2020 - 10:45

@ Dave Velzen Het worden er geen 30 voor de PVV en het worden er geen 45 of 50 voor de VVD. Bovendien moet je wel een PVV'er of een FvD'er zijn, want je hebt namelijk geen enkel politiek inzicht. Die 30 zetels van de PVV zijn voor de machtsvorming alleen wat waard als je daarmee in een coalitie wat tot stand kan brengen. Als je dat dus NIET kan( hier komt de crux) dan komt het volledig ten goede van je politieke tegenstanders. Dus uw scenario gaat volledig in het voordeel uitpakken van vooral D66,Groenlinks of PvdA. De kans dat vooral het CDA met de PVV in zee gaat, mag je gerust op 0 zetten. Volgens mij 100% andersom. Het niet constructieve gedrag van zowel Wilders als Baudet pakt altijd (progressief) goed uit voor links.

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard26 nov. 2020 - 18:55

Ha Ha Sonic, Keep on dreaming!

Sailor2
Sailor223 nov. 2020 - 18:18

Thierry lijkt me een beetje 'kompromat'. Of zou hij nou werkelijk zo zwak staan dat hij die Freek Jansen kost wat kost moet beschermen? Meest onoprechte politicus van dit millennium verdwijnt hopelijk voorgoed uit het zicht.

Uilenspiegel
Uilenspiegel23 nov. 2020 - 18:16

Ach wat sneu, de fake news media hebben nu ook T bij de ballen. Was er ook hier maar een Orban :)

MAD1950
MAD195023 nov. 2020 - 18:16

Na al zijn geblunder van de laatste maanden had ik niet verwacht dat hij zo verstandig zou zijn. Kan ik hem eindelijk eens een compliment maken.

Pater
Pater23 nov. 2020 - 18:15

Een fascist van het toneel verdwenen, mooi zo. Wie dan ? Hiddema zal eerder afhaken dan zich kandideren. Eerdmans zal wel willen, maar mist niveau, dat is in R'dam gebleken. Nanninga idem dito, die maakte in elk geval op mij geen sterke indruk in het debat met Halsema. Eva mist elke ervaring; ik had ook niet verwacht dat zij mee zou gaan met de kritiek op Baudet. De rechtse conservatieve partij zonder fratsen die Otten wenste komt vóór maart denk ik niet meer van de grond, de tijd is te kort, FvD was totaal rond Baudet opgebouwd, Baudet was degene die altijd de publiciteit haalde. Als het toch lukt krijgt de VVD spijt van haar verschuiving naar het midden en wordt een centrumrechts kabinet misschien toch mogelijk: VVD 40 zetels, Forum 10, CDA 15. Van der Staaij in een gedoogrol: een natte droom van de SGP.

7 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot23 nov. 2020 - 19:06

'Eerdmans zal wel willen, maar mist niveau, dat is in R’dam gebleken. Nanninga idem dito,' Dat maakt de FvD stemmer toch niet uit.

Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 19:08

Die vechten elkaar ook weer de tent uit en wat rest zijn wat bruine puinhopen en onwelriekende dampen.

Sailor2
Sailor223 nov. 2020 - 19:11

Pater Tot 75 tellen is ook best een dingetje.

GoudenBergen
GoudenBergen23 nov. 2020 - 19:17

"VVD 40 zetels, Forum 10, CDA 15. Van der Staaij in een gedoogrol: een natte droom van de SGP. " Rutte IV met dezelfde coalitie of de PvdA i.p.v. de CU. De VVD kan waarschijnlijk wel wat stemmen weghalen bij FVD. Stem in maart dus op een middenpartij.

Karingin
Karingin23 nov. 2020 - 22:45

Middenpartij ammehoela, 't zijn vrijwel allemaal slechtse partijen. Ik ben en blijf een Piraat, die waarschijnlijk aan wal blijft maar dat is beter dan mijn stem aan een halfslachtig met slinks flirtende partij geven

Thuiszitter
Thuiszitter24 nov. 2020 - 8:55

@Karingin - zo is het maar net , hoop van harte dat wij nu eens een zeteltje voor elkaar krijgen voor de piratenpartij.

Pater
Pater26 nov. 2020 - 10:07

@Sailor Je hebt helemaal gelijk. Gelukkig maar.

DaanOuwens
DaanOuwens23 nov. 2020 - 18:14

Er komt wel weer een nieuwe extreem rechtse lijder. En ook die gaat na verloop van tijd weer ten onder aan de extreem rechtse kwaal. Er komt altijd wel een soort stammenstrijd. Jammer dat dit soort lui tijdens hun untergang zoveel maatschappelijke schade aanrichten. De man gaat straks 70% wachtgeld krijgen van 120.000. Tot aan zijn pensioen. Ik denk niet dat hij ooit nog aan de slag gaat. Het zou mooi zijn als die lui die op hem gestemd hebben even bij elkaar met de pet rond gaan om een paar miljoen in te zamelen. Lijkt mij niet eerlijk deze rekening bij de rest van de samenleving neer te leggen. Die hebben dit niet gewild.

5 Reacties
KM2
KM223 nov. 2020 - 19:12

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

Mr Ed
Mr Ed23 nov. 2020 - 19:18

Jammer dat je gelijk weer aangrijpt om de gemoederen op te stoken, wachtgeld tot het pensioen bestaat helemaal niet. Het is "maar" een jaar of drie. Bovendien blijft hij gewoon in de kamer zitten.

EricDonkaew
EricDonkaew24 nov. 2020 - 3:06

@Abel ------------------------------------------- Het is inderdaad weer typisch Ouwens. Stemming maken op basis van onjuiste feiten. En opzettelijk.

Pater
Pater24 nov. 2020 - 5:26

@Ouwens Levenslang is onzin. Leden van de Tweede kamer, inclusief de voorzitter, vallen onder afdeling 3 Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers. De duur van de uitkering is gelijk aan de periode waarin de persoon in kwestie Kamerlid is geweest, met een minimale duur van twee jaren en een maximale duur van drie jaren en twee maanden.

DaanOuwens
DaanOuwens24 nov. 2020 - 9:56

@ KM/Abel/EricDonkaew/Pater Jullie hebben gelijk. Ik had het nog even nagezocht maar niet goed gekeken.

Thuiszitter
Thuiszitter23 nov. 2020 - 18:12

Vind het wel best allemaal wat daar gaande is, kan die lui sowieso niet volgen. Baudet klonk niet woest overigens.

Abma
Abma23 nov. 2020 - 18:10

Het is een mooie dag.

Hallahan2
Hallahan223 nov. 2020 - 18:04

Voordat de dames en heren hier in juichen uitbarsten: wie gaat hem opvolgen? Theo Hiddema? Mevrouw Nanninga? De eerste kon wel eens meer stemmen voor het forum opleveren, de tweede kost denk ik stemmen...

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 19:46

Hiddema is te oud, ik zie Kevin Kreuger wel naar voren geschoven worden..

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 nov. 2020 - 21:13

'Kevin Kreuger wel naar voren geschoven worden..' De lat ligt qua intelligentie bij FvD op limbohoogte.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 22:22

@Joe Speedboot Goed argument, daar heb je me.

Uitgekleed
Uitgekleed23 nov. 2020 - 18:01

Hoe komt het dat een zooitje neo nazi's zich hebben verenigd als jongeren van FvD. Wat weten zij eigenlijk van de oorlogssituatie en de aanloop daarvan. Emotioneel nul, nul en huidige misstanden kunnen niet vergeleken worden met toen. De vrijheid die zij kregen zijn zij niet waard met hun misplaatste grappen.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 nov. 2020 - 18:07

@ Uitgekleed Jij schrijft: Hoe komt het dat een zooitje neo nazi’s zich hebben verenigd als jongeren van FvD. Jonge neo nazi's worden lid van de jongeren afdeling van een neo nazi partij. Dat is toch tamelijk logisch.

Uitgekleed
Uitgekleed23 nov. 2020 - 22:38

Nee FvD is geen neo nazi partij. Daarom is het vreemd dat die gasten daar hebben genesteld Als groep zover ik heb begrepen.

gerryjoris
gerryjoris23 nov. 2020 - 18:01

Krokodillentranen. Hij omringt zich graag met (buitenlandse) lieden, zoals Bannen, die het racisme en fascisme anhaugen. En daar gaat hij prat op.

Oud ijzer
Oud ijzer23 nov. 2020 - 18:00

Tja, als je er niet meer uitkomt dan geef je de media (is dus in dit geval onderzoeksjournalistiek en het lekken van relevante informatie) maar weer de schuld.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 nov. 2020 - 17:58

Volkomen ongeschikt als politicus, terecht dat deze demagogische neo-romanticus met enge trekjes het veld ruimt als partijleider. Otten keert terug, Henk Krol sluit zich aan en Joost Eerdmans gaat de kar trekken.

1 Reactie
Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 18:40

Nou dan heb je het cocktail trio wel compleet. Jammer dat er geen carnaval is volgend jaar.

Norsemen
Norsemen23 nov. 2020 - 17:54

Haha. Stelletje sukkels zijn het

PVDB2
PVDB223 nov. 2020 - 17:52

Zijn de zakken eindelijk financieel gevuld? Blijft hij wel in de kamer. Want ruim een ton per jaar is natuurlijk makkelijk verdient en dan hoef je zeker nog minder voor te doen. Of gaat hij nu tijd vrij maken om een oerbos aan te leggen? Zich te beraden of hij nu wel kilometer heffing wil of niet. Op onderzoek gaan hoeveel vogels er nu inmiddels in Den Haag zijn gestorven door de 5g straling? Laat het maar aan de antisemitische kaderleden over. Ben benieuwd wat we dan krijgen. Verbolgen Nanninga die zelf ooit antisemitische teksten tweette nu als lijsttrekker? Of toch de 76 jarige Hiddema? Freek Jansen die de Holocaust min of meer ontkende? Als het dan allemaal niet lukt dan zit er waarschijnlijk George Soros achter. Of Maduro, de communisten... oh nee... dat was grote baas DJT en zijn clubje Republikeinen in de VS. We zullen het zien de komende maanden.

4 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 18:24

Nanninga tweette zwarte humor, want Nanninga is Charlie Hebdo. Weet u best.

OlavM
OlavM23 nov. 2020 - 19:34

@ PVDB: [Of toch de 76 jarige Hiddema?] Onderschat mensen van deze leeftijd niet. Ze kunnen zelfs president van de VS worden! :)

PVDB2
PVDB223 nov. 2020 - 19:39

Tuurlijk Max. Blijf dat vooral volhouden. En Jansen ook zeker? Hiddema die de weduwe Rost van Tonnigen ooit verdedigde die lid was van de NSB. Hiddema die zelf uit een NSB familie komt. Kom op Max. Hebben we het nog niet gehad over de memes en Soros. Onlangs had ik een gesprek gehad met FVD'er die ook over Charlie Hebdo had. Maar wel het totaal ok vond dat er respect getoond werd aan Nazi Duitsland. Verantwoordelijk voor de genocide op 6 miljoen joden. Het is een beetje als Jansen die dezelfde genocide bagatelliseerde. Allemaal humor. En denk niet dat de joodse bevolking dit soort humor apprecieert. Zelfs niet een klein beetje.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 20:59

@PVDB Ja nou en? De beste man is advocaat?! Als we advocaten gaan afrekenen op wie ze verdedigen in de rechtzaal..... Dat Freek Jansen totaal ontspoort is klopt, maar Nanninga heeft altijd geroepen dat ze een voorstander was van de totale VvMU. Satire en zwarte humor hoort daar ook bij. 'En denk niet dat de joodse bevolking dit soort humor apprecieert. Zelfs niet een klein beetje.' Dat is een aanname. Haar handelingen in de gemeenteraad van Amsterdam laat vooral zien dat zij de Joden vooral steunt: 'Nee hoor, prima, maar ik heb dat jaren geleden en bij herhaling al ontzenuwd. Kijk dan ook naar onze daden in bijv de raad. Steun aan Joods akkoord, erfpachttegoeden, namenmonument, een (aangenomen) plan tegen antisemitisme ingediend, etc' https://twitter.com/ANanninga/status/1257295432914526208?s=20

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 nov. 2020 - 17:49

Enige verstandige wat hij kan doen. Overigens vind ik het wel meevallen dat ie zo woest is, eerder opgelucht. Jammer dat hij het op de media wil afschuiven, had maanden geleden al schoon schip moeten maken.

SG87
SG8723 nov. 2020 - 17:46

@redactie: "Thierry Baudet trekt zich terug als leider van Baudet" Zou het dan toch? Thierry hoort stemmetjes?! :') Ik neem aan dat het 2e Baudet veranderd moet worden in Forum (voor Democratie) ;-)

Michiel van Leeuwen
Michiel van Leeuwen23 nov. 2020 - 17:43

inderdaad, knettergek!

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 17:31

Dit gaat de redding van Forum worden en dit gaat heel veel rechtse kiezers heel erg blij maken.

6 Reacties
Piet Helmons
Piet Helmons23 nov. 2020 - 18:02

MaxMax: ik vrees ook dat hier iets te vroeg gejuicht wordt. Veel kiezers hebben zich de laatste maanden afgewend van FVD vanwege Baudet. Met een andere leider die niet zo extreem is heb je dans dat die potentiële kiezers snel terugkomen. Want het gedachtengoed van FVD heeft helaas nog best een grote aanhang.

Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 18:36

Ach ga toch weg, denk je dat ze die bruine drek nog van zich af kunnen wassen? Met een paar beroepspolitici die van partij naar partij zwerven en nog nooit iets voor elkaar hebben gekregen? Het is moreel gedegenereerd vuilnis wat die partij steunt en te vies om aan te pakken. Man o man, de honden lusten er geen brood van wat die lui op sociale media plempen.

MaxMax2
MaxMax223 nov. 2020 - 18:54

@Zapata Tuurlijk, gewoon roepen dat je het gedachtegoed niet deelt; als je dat roept is volgens heel veel reaguurders *niets* aan de hand. Tenminste, dat las ik in een ander topic.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!23 nov. 2020 - 19:27

Dat denk ik ook.

Zapata
Zapata23 nov. 2020 - 22:02

@MaxMax. Whataboutism. Het gaat nu even over de Lederhosen beweging later mag je weer los gaan op andere clubjes.

MaxMax2
MaxMax224 nov. 2020 - 11:20

@Zapata, natuurlijk is dat geen whataboutism. Ik walg overigens van zowel neo-nazi’s als islamisten, beiden streven ze naar een totalitaire samenleving.