Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet roept op tot ontslag NOS-weerman Gerrit Hiemstra

  •  
03-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1642 keer bekeken
  •  
hiemstra
Nadat Forum voor Democratie eind november al opriep tot het ontslag van een middelbare schooldocent , is vandaag Gerrit Hiemstra aan de beurt. Ironisch genoeg omdat de meteoroloog en NOS-weerman het waagde de klimaatontkennende claims van Baudet – exact zoals de docent schreef in zijn zogenaamd partijdige schoolopdracht – tegen te spreken. Het begon allemaal met irritatie van Baudet over de filmkeuze van luchtvaartmaatschappij KLM, die een documentaire van Al Gore aanbood (vermoedelijk An Inconvenient Sequel: Truth to Power). Baudet twitterde:
"Merkwaardig en fout dat @KLM de eenzijdige propagandafilm van @algore over klimaat op vluchten vertoont. Waarom niet een wat objectievere, serieuzere documentaire over deze thematiek? Bijv. de onvolprezen film van Nederlander @marijn_poels over wetenschap en klimaat?"
En even later:
"Gore is een godsdienst waanzinnige. Een hogepriester van de nieuwe zondvloed-religie."
Nadat een twitteraar de filmkeuze als ‘ironisch’ doch ‘accuraat en integer’ omschreef, liet Baudet zijn anti-wetenschappelijke denkbeelden de vrije loop:
"Welnee, die film van Gore slaat echt werkelijk helemaal nergens op. Er is geen toename in extreme weersomstandigheden. Het klimaat warmt veel minder op dan altijd voorspeld. Meer CO2 heeft geweldig positief effect op plantengroei. Smog in India heeft niets met CO2 te maken. Etc."
Waarop Gerrit Hiemstra reageerde met:
"Eén tweet met 4 keer onzin. Wie kan hier overheen?"
Baudet zelf, zo zou blijken, door zijn ontslag te eisen.
Update 08.30 Inmiddels heeft Thierry Baudet bovenstaande tweet verwijderd.
Afbeelding: screenshot Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.