Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet: keihard racisme of alleen maar wat rare dingen?

  •  
05-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
284 keer bekeken
  •  
keejole45
Kee & Van Jole buigen zich toch nog even over de treintweet van Forum voor Democratie-leider Baudet. Van Jole stelt dat het tijd wordt dat media het racisme van Baudet benoemen en daar consequenties uit trekken. Kee daarentegen ziet geen reden om Baudet of zijn partij als racistisch aan te merken. Volgens hem gaat het alleen om ‘rare dingen’.
Baudet heeft overigens zelf in een interview in De Overnachting in 2015 verklaard dat hij racistisch is. Dit nadat interviewer Filemon Wesselink hem had uitgelegd wat het begrip inhield want dat zei hij niet te weten. Beluister het fragment hieronder.
Verder bespraken Kee & Van Jole het initiatief van Jesse Klaver om de stikstofcrisis aan te pakken nu het kabinet al maanden niets doet. En tot slot hebben ze het over de opmerkelijke overstap van Kamerlid Femke Merel van Kooten. Zij verliet de Partij voor de Dieren en sluit zich nu aan bij 50Plus. Kee geeft een inkijk in hoe hard de talkshow OP1, waar hij parlementair redacteur van is, heeft gestreden om haar woensdagavond te gast te hebben.
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher. En ook te beluisteren via Spotify.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.