Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het is een patroon: Baudet intimideert vaker ‘vijanden’ tijdens toespraken

  •  
24-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
Uitslagenavond FvD

© ANP

Thierry Baudet blijkt er een handje van te hebben om vermeende vijanden die in het publiek zitten, aan de schandpaal te nagelen. Naar aanleiding van het verhaal van journalist Chris Aalberts, die er vrijdagavond op een FvD-bijeenkomst van werd beschuldigd dat hij de partij van Baudet kapot wilde maken, komt socioloog en publicist Eric C. Hendriks nu met een vergelijkbaar verhaal. Hij beschrijft in een Facebook-bericht hoe Baudet hem op de korrel nam tijdens de presentatie van de essaybundel Cultuurmarxisme, waaraan hij een bijdrage leverde.
" Thierry tierde: “Zie hoe diep het cultuurmarxisme is doorgedrongen! Zélfs in deze zaal zit iemand die een kritisch stuk over mij geschreven heeft in de NRC: Eric Hendriks. Ja, hij heeft weliswaar een hoofdstuk in dit boek geschreven, maar hij is zélf een cultuurmarxist!” Hij verwees naar mijn NRC-stuk “Thierry, extreemrechts heeft intellectueel niets te bieden” van 27 december 2017, wat hij als een persoonlijk verraad ziet, omdat we ooit bevriend waren."
Pogingen van politieke leiders om het publiek op te zetten tegen een persoon of tegen personen zijn niet nieuw. De kleinzoon van Simon Carmiggelt wijst er op Twitter op dat zijn opa, die in de jaren dertig voor het sociaaldemocratische dagblad Vooruit verslag deed van bijeenkomsten van fascisten en nationaalsocialisten, precies hetzelfde overkwam. Kijken vanaf 6:50.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.