Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet filmt op middelbare school, zet beelden stiekem online

  •  
17-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
351 keer bekeken
  •  
Thierry_Baudet_(2)
Het Forum voor Democratie heeft zonder toestemming videobeelden van een bijeenkomst op een middelbare school in Groenlo gepubliceerd. Dat zegt rector Gitti Burema tegen Omroep Gelderland. Thierry Baudet was met een cameraploeg aanwezig voor een bijeenkomst waar ook voorzitter van de VO-Raad en voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller aanwezig was.
Baudet was op scholengemeenschap Marianum aanwezig voor een discussie over de politieke voorkeur in het onderwijs. Volgens de FvD-voorman is die overwegend links. Eind vorig jaar riep Baudet nog op tot ontslag van een docent die zich naar zijn mening te kritisch had uitgelaten over het Forum voor Democratie.
Op de bijeenkomst op de middelbare school in Groenlo kreeg Baudet te horen dat er niet gefilmd mocht worden. Baudet wist de rector echter om te praten, door te beloven dat de beelden alleen voor intern gebruik waren. Desondanks heeft FvD de opnames nu toch openbaar gemaakt, waardoor rector Burema nu zegt dat zijn school tegen wil en dank onderdeel is geworden van een politiek spelletje van Baudet.
Ook opmerkingen die Baudet over de leerlingen van de middelbare school maakte zijn de rector in het verkeerde keelgat geschoten. Zo zei Baudet dat het publiek overwergend links was, iets wat hij kon zien aan de gezichten en kleding. ‘Beledigend en onfatsoenlijk,’ aldus Burema. De school heeft van het FvD geëist dat de beelden offline gehaald worden. Is dat maandag niet gebeurd, dan overweegt de school verdere stappen.
cc-foto: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.