Joop

Baudet filmt op middelbare school, zet beelden stiekem online

  •    •  
17-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
Thierry_Baudet_(2)
Het Forum voor Democratie heeft zonder toestemming videobeelden van een bijeenkomst op een middelbare school in Groenlo gepubliceerd. Dat zegt rector Gitti Burema tegen Omroep Gelderland. Thierry Baudet was met een cameraploeg aanwezig voor een bijeenkomst waar ook voorzitter van de VO-Raad en voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller aanwezig was.
Baudet was op scholengemeenschap Marianum aanwezig voor een discussie over de politieke voorkeur in het onderwijs. Volgens de FvD-voorman is die overwegend links. Eind vorig jaar riep Baudet nog op tot ontslag van een docent die zich naar zijn mening te kritisch had uitgelaten over het Forum voor Democratie.
Op de bijeenkomst op de middelbare school in Groenlo kreeg Baudet te horen dat er niet gefilmd mocht worden. Baudet wist de rector echter om te praten, door te beloven dat de beelden alleen voor intern gebruik waren. Desondanks heeft FvD de opnames nu toch openbaar gemaakt, waardoor rector Burema nu zegt dat zijn school tegen wil en dank onderdeel is geworden van een politiek spelletje van Baudet.
Ook opmerkingen die Baudet over de leerlingen van de middelbare school maakte zijn de rector in het verkeerde keelgat geschoten. Zo zei Baudet dat het publiek overwergend links was, iets wat hij kon zien aan de gezichten en kleding. ‘Beledigend en onfatsoenlijk,’ aldus Burema. De school heeft van het FvD geëist dat de beelden offline gehaald worden. Is dat maandag niet gebeurd, dan overweegt de school verdere stappen.
cc-foto: Wikipedia
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (72)

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 jun. 2018 - 18:54

Volgens mij staat de nieuwe privacy-wet dit niet toe!

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jun. 2018 - 22:03

Thierry Baudet is toch de *Marine Le Pen/Viktor Orbán/Matteo Salvini* van de Lage Landen en zeer waarschijnlijk zal hij eventueel nog meer gevaarlijk dan Geert Wilders zijn, volgens mij. Beste Nederland, van links tot rechts, pas op dus, wat betreft deze meneer en zijn zogenaamd Forum voor Democratie!.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194718 jun. 2018 - 19:12

Ik kan me herinneren dat er jaren geleden hier op Joop werd gediscussieerd over de vraag of RTL opnamen op een middelbare school mocht uitzenden tegen de zin van de directeur. Het ging over pesten. Als ik me niet vergis moest de rechter er aan te pas komen.

1 Reactie
Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 20:27

Ja omdat dat nieuwswaardig is; pesten op school. Dit vond alleen Baudet zelf nieuwswaardig. Bovendien was er van tevoren duidelijk afgesproken dat de beelden niet gepubliceerd zouden worden. Lijkt me vrij helder.

quatsch
quatsch18 jun. 2018 - 15:24

Breivik & Baudet: das A.H. erlebnis!

Van Tax
Van Tax18 jun. 2018 - 12:31

Laatste cijfers van de ondewijsbond: Vooral GL doet het goed. https://www.aob.nl/nieuws/populariteit-d66-keldert-bij-aob-leden/ Jammer dat er geen aandacht is voor de inhoud (ook niet bij FvD), ik ben wel benieuwd naar wat er nou gezegd is.

DaanOuwens
DaanOuwens18 jun. 2018 - 10:22

Ik vind het vooral raar dat het zover kon komen. Die rector had al twijfels, weiger dan gewoon de toegang. Het lijkt alsof mensen heel langzaam leren als het de omgang met extreem rechts betreft. Als Baudet de school benadert zijn er slechts twee scenario's denkbaar. 1. Baudet wordt de toegang geweigerd en hij schreeuwt in de media dat er sprake is van linkse terreur en dat zijn vrijheid wordt beknot. 2. Baudet is welkom, mensen worden beledigd, neergezet als linkse extremisten die niet bij hun volle verstand zijn. Lijkt mij een overzichtelijke afweging. Altijd toegang weigeren en niet de moeite nemen de discussie te voeren. Geen enkele goede reden voor te bedenken. Baudet wil alleen zijn gif verspreiden geen gesprek voeren. Volgens mij is dat de meest verstandige manier om met dit soort mensen om te gaan.

3 Reacties
Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 18:39

Nou ze hadden hem zelf uitgenodigd, dus toegang weigeren zou wel een beetje raar zijn. Maar die cameraman had wel buiten gehouden moeten worden.

DaanOuwens
DaanOuwens19 jun. 2018 - 14:18

@ Karingin Jij schrijft: Nou ze hadden hem zelf uitgenodigd … Dat maakt de school nog dommer inderdaad.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 jun. 2018 - 20:22

@Daan Niet de moeite nemen de discussie te voeren is uiteindelijk een doodlopende weg. niet dat ik denk dat er ooit geluisterd wordt aan de andere kant (en dat geldt voor twee kanten), maar omdat de deur dicht doen ook marktetingtechnisch niet werkt en vooral de tegenstand versterkt.

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie18 jun. 2018 - 10:18

Zonder toestemming gefilmd , onder valse voorwaarden toch gedaan . Personen in kwestie ongevraagd online . Kan een leuke recht zaak worden .

Daniel Dennett
Daniel Dennett18 jun. 2018 - 9:33

Waarom noemen rechts-extremisten en populisten mensen die nadenken toch altijd links?

3 Reacties
adriek
adriek18 jun. 2018 - 12:25

Misschien zijn mensen die veel nadenken wel vaak links?

Edwin8
Edwin819 jun. 2018 - 1:54

Hetzelfde mechanisme wordt ook elders gebruikt omdat het werkt. Je kan mensen ook populist noemen en dan zijn er ook talloze mensen die zonder voor zichzelf na te willen denken je willen geloven. Populist, rechts-extremist, Nazi. Termen die vaak gebezigd worden om vooral jezelf af te zetten ten opzichte van een andere politieke stroming zonder zelf onderbouwende argumentatie te leveren. Ik schaar mijzelf onder #Vrijlinks, maar ik merk ook al dat die stroming wordt aangevallen door de policor brigade. Diezelfde Poilcor brigade voelt zich ook aangevallen door Baudet, omdat hij wellicht iets bloot legt wat men verborgen wil houden. De meesten hebben namelijk een goed betaalde baan die nergens toe leidt, maar dat maakt ook niet uit als je een voortreffelijk salaris toucheert. Een stukje linkse elite die inmiddels alleen maar gericht is op zelfverrijking en zich ook niet zo bekommert om de leraar, want dan zouden ze wel een deel van hun salaris inleveren. Ondanks dat ik problemen zie dat het FvD academici aanvalt en daardoor hun positie ondermijnt, zie ik ook veel vastgeroeste gedachten op links. Vast geroeste ideeën waar men niet aan mag tornen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett19 jun. 2018 - 7:50

@Edwin Mensen aanvallen of in een groep duwen alleen op het feit dat ze denken is in mijn ogen nogal apart. Mensen worden populist of nazi of communist of wat dan ook genoemd vanwege de vermeende ideeen die ze hebben. Dit kan terecht of onterecht zijn maar dit is toch echt wat anders dan beweren dat denken op zich iets verkeerds is. Jouw opmerking "Hetzelfde mechanisme wordt ook elders gebruikt omdat het werkt" zou dus alleen maar opgaan als je aan denken op zich dezelfde kwalificatie geeft als een bepaald idee hebben. Ook kan ik weinig met je opmerking over linkse elite. Los van het feit dat een topsalaris een relatief begrip is kan dit prima losstaan van hoe men de maatschappij ingericht wil zien. En als een bankdirecteur de helft van zijn salaris overmaakt aan goede doelen verandert dit niets aan het lerarensalaris. En wellicht zou jij eens af moeten stappen van het vastgeroeste idee dat veel geld willen verdienen iets slechts is.

Liquidfriend
Liquidfriend18 jun. 2018 - 9:24

Ik heb het filmpje bekeken en ik zag op de eerste plaats een schooljuf die een parlementslid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal aanspraak alsof het scholier was die moest beloven zich aan het schoolregelement te houden. Dat kan allemaal wel wat respectvoller in de verhoudingen tussen een uitgenodigd lid van de Tweede Kamer en een lokaal schoolbestuur. Dat het gesprek met Baudet wat scherpe kanten krijgt dat weet je als je ‘m uitnodig maar ook dat is onderdeel van een gezonde politieke discussie.

4 Reacties
adriek
adriek18 jun. 2018 - 12:28

Scherpe kantjes in een discussie zijn prima. Het schoolreglement kun je over discussieren, maar ook een parlementslid dient zich aan de (privacy)wet te houden.

gimli55
gimli5518 jun. 2018 - 16:09

Dit is een jijbak eerste klas. Zullie deden het, dan mag ik het ook. Respect dien je te verdienen. Achterbaks gedrag dient bestraft te worden. De regels zijn simpel, je mag opnames maken, maar niet uitzenden of op een openbare website plaatsen. Wat is er moeilijk om je daaraan te houden?

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 18:38

Ga toch fietsen, het is heel normaal dat op een school de docent/spreker op die manier spreekt, ook tegen "hooggeplaatste" personen. Je bent tenslotte op school en daar is de docent de baas. Maar daar gaat het helemaal niet over vriend. Het gaat erover dat Baudet tegen duidelijke afspraken in beelden online heeft gezet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jun. 2018 - 4:33

'een parlementslid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal aanspraak alsof het scholier was ' Baudet gedraagt zich doorgaans als een betweterige puber, dus zo gek is dat niet.

adriek
adriek18 jun. 2018 - 9:03

Onze Nieuwe Leiders hoeven zich niet aan de wet te houden, dat is toch genoegzaam bekend? Wetten gelden alleen voor niet-volgelingen.

Bernie2
Bernie218 jun. 2018 - 7:02

Dit zijn onvervalste DENK methodes. Deze glurende glibbers deinzen er immers niet voor terug foto's en privégegevens (adres, stemgedrag etc.) van politici in Den Haag en elders met Turkse achtergrond schaamteloos door te sturen naar dictator Erdogan. Ik zie een vergelijk met Baudet en zijn praktijken. Deze homeopathisch verdunde schedelmeter (hij hoeft trouwens geen schedels meer te meten, hij ziet het nodige met zijn blote oog) Baudet is net zo'n viespeuk. Aanklagen en kaalplukken.

Karingin
Karingin17 jun. 2018 - 22:10

Haha op Twitter zie ik het woord treitervlogger al voorbij komen. Dat wordt voorlopig mijn nieuwe bijnaam voor Baudet.

2 Reacties
sherrybaudet
sherrybaudet18 jun. 2018 - 11:51

@Karingin https://twitter.com/sherrybaudet/status/1008377968266305536 Fijne middag/avond/ochtend aan jou whenever you get this Uwe Majesteit (en aan alle anderen) alhier. Groet, S

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 18:35

Ach waarde Sherry, ik dacht al waar bleef u toch bij een onderwerp als dit? Ik heb u een hartje toegevoegd. En natuurlijk ook een hele fijne avond gewenst.

DeRedeMist
DeRedeMist17 jun. 2018 - 21:07

Tijd voor alle mensen die te zien zijn om portretrecht op te eisen, en het tarief is natuurlijk zelf vast te stellen.

Allard Feenstra
Allard Feenstra17 jun. 2018 - 19:56

Het onderwijspersoneel is aantoon baar een overwegend extreem linkse verzameling die zeker geen afspiegeling zijn van de rest van Nederland. Kinderen worden buiten de stof uit het curriculum bij vakken als maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde, economie, maar ook bij allerhande projecten en goede-doelen-acties wel degelijk geconfronteerd met de bewust en onbewust geventileerde en in de lesstof geïncorpereerde preoccupaties die veel van deze docenten hebben. Als niet-linkse leerling of docent moet je stevig in je schoenen staan als je laat blijken het jouwe van zaken te denken. Baudet zag zich hier geconfronteerd met precies dat gepreoccupeerde linkse onderwijspubliek wat vooral uit docenten en andere volwassenen uit de onderwijswereld bestond. Studenten waren er mondjesmaat. Hij weerde zich kranig en er was niets mis mee dit te laten zien omdat er in dit geval nu eens niet, zoals zo vaak onbekritiseerd op school, onvolwassenen met linkse preoccupaties van de volwassen docenten werden lastig gevallen.

12 Reacties
DeRedeMist
DeRedeMist17 jun. 2018 - 21:09

Gezien de allom intredende verrechtsing en verdomming moet je wel ongelijk hebben, de praktijk bewijst dat het onderwijs extreem-rechts moet zijn.

Willem D2
Willem D217 jun. 2018 - 22:01

Linkse docenten zijn van alle tijden. Extreem zou ik ze niet willen noemen. Als toen al rechtse leerling vond ik het wel grappig en had je wel interessante discussies met die in mijn ogen wat naieve linkse docenten. Heel raar is het niet dat het docentenkorps wat links is. Lesgeven is een zwaar beroep met weinig carriere kansen, waar wel wat idealisme voor nodig is. Het grote geld zal je er niet vinden. Verdomming van de maatschappij zie ik niet. Ik heb zelfs het idee dat het huidige VWO met name voor de beta leerling pittiger is dan in mijn tijd. Wel materialistischer en door het internet beter geïnformeerd. Ze worden door diezelfde docenten immers steeds beter getraind om zelf de informatie op te zoeken, het zogenaamd coachend leren. Waarschijnlijk dat de maatschappij daarom wat rechtser wordt.

Karingin
Karingin17 jun. 2018 - 22:05

Word jij ff lekker docent maatschappijleer dan. Kun je jouw rechtse indoctrinatie op de kiddies uitleven. O wacht, rechtsmensen doen niet aan zoiets idealistisch als het vak van leraar. Tja. Wat doe je eraan.

Piet de Geus
Piet de Geus17 jun. 2018 - 22:09

"Het onderwijspersoneel is aantoon baar een overwegend extreem linkse verzameling" Dan is het makkelijk: toon maar aan.

Loebkesman
Loebkesman17 jun. 2018 - 22:47

@DePlankMist U bent toevallig werkzaam in het onderwijs??

Parmenides70
Parmenides7018 jun. 2018 - 0:17

Gedeeltelijk heeft de heer Baudet wel gelijk, dat in het onderwijs de meerderheid links is. Dat gezegd hebbende, betekent dat niet zo heel veel; Baudet en co zijn zo extreem-rechts, dat het gematigde deel van de samenleving een stipje aan de horizon is. Dat in het onderwijs en bijvoorbeeld ook de zorg gemiddeld meer linkse dan rechtse mensen werkzaam zijn, heeft meerdere behoorlijk logische verklaringen. Allereerst, kiezen mensen vaak bewust voor het onderwijs, omdat zij sociaal betrokken zijn en iets willen betekenen voor de samenleving, hetgeen haaks staat op (extreem)rechtse idealen. Daarnaast dient men een opleiding te volgen (en dan bedoel ik niet een pret-studie zoals Recht) en veel inhoudelijke kennis te vergaren, om in het onderwijs te mogen werken; kinderen zijn vrij direct en prikken direct door blaasbalgen heen, iets wat het voor (extreem)rechtse mensen een stuk moeilijker maakt om voor de klas te overleven. Ook is de salariëring een reden, dat veel (extreem)rechtse mensen het onderwijs mijden. Vergeleken met andere beroepen, is voor het onderwijs de verhouding competenties versus beloning bijzonder ongunstig. Ook de werkdruk zal veel rechtse mensen ervan weerhouden om voor het onderwijs te kiezen. Ik heb het vermoeden dat, indien de salarissen het opleidingsniveau en de feitelijk verrichte arbeid beter reflecteren, er ook meer rechtse mensen voor het onderwijs kiezen. Dit zijn natuurlijk zaken, waar de docenten zelf geen invloed op hebben; het is de elite - Baudet en zijn maatjes uit de achterkamertjes- die ervoor verantwoordelijk zijn, dat de arbeidsvoorwaarden voor docenten zo onaantrekkelijk zijn, zeker in vergelijking met de ons omringende landen. Iets anders waar docenten geen enkele invloed op hebben, zijn de ideeën van de heer Baudet. Baudet en zijn sekteleden schijnen iedere afwijkende mening als een persoonlijke aanval te zien. Niet verwonderlijk, mensen die zijn extremistische opvattingen delen hebben nu eenmaal de neiging intolerant te zijn. Hoewel ik de vrijheid van meningsuiting van het hoogste belang vind (in tegenstelling tot de kliek rondom Baudet onderschrijf en houd ik mij wél aan de Nederlandse grondwet), vind ik het wel enigszins verwerpelijk, dat karikaturen met een tweedimensionaal wereldbeeld zoals deze jurist/politicus het niet tolereren dat andere mensen zich wél intellectueel willen ontwikkelen. Niemand maar dan ook niemand, kan een ander dwingen om óók de kop in het zand te steken, zoals (extreem)rechts dat blijkbaar wil. Wat is de volgende stap in het programma van Fvd, een verplichte lobotomie voor iedereen die zich wel wenst te ontwikkelen?

gerryjoris
gerryjoris18 jun. 2018 - 4:13

Je hebt goed naar die lavendelsnuiver geluisterd. Maar daar gaat dit topic niet over. Het gaat over het feit dat hij tegen de afspraken in de beelden online heeft geplaatst.

Satya
Satya18 jun. 2018 - 6:08

Wat een onzin. Hoe lang is het geleden dat jij naar school bent geweest? Wat er momenteel in de maatschappij gebeurd is oa het gevolg van scholen die veel te veel op prestatie gericht zijn. Het is zo rechts als maar enigzins kan. Baudet heeft afspraken geschonden, rechts Nederland vind het normaal. Zegt genoeg. Het is een compleet verzonnen verhaal wat jij ophangt. Het zijn de jaren 80 niet meer. Excuses bedenken voor verwerpelijk gedrag, lachen man

7anpau1
7anpau118 jun. 2018 - 8:13

Misschien had u gewoon wat beter moeten opletten. Dan had u wellicht geweten wat 'aantoonbaar' betekent.

Zwaai
Zwaai18 jun. 2018 - 9:28

Ik zou het niet "extreem" noemen, maar een punt heeft Allard wel. Er is onderzoek gedaan naar de politieke voorkeur van leraren. Die blijkt inderdaad overwegend links te zijn: https://www.hpdetijd.nl/2017-03-30/linkse-leraren/

Satya
Satya18 jun. 2018 - 10:13

@Parmenides70 Je hebt het over vroeger wat betreft onderwijs en zorg. Rechtse mensen hebben tegenwoordig pleegkinderen en zijn niet per definitie racist. Ze hebben wel vaak fascistische trekjes omdat ze geen eigenheid willen maar eenheidsworst. Verder ontkent het huidige rechts de geschiedenis wat ik zorgwekkend vind.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 jun. 2018 - 11:55

'precies dat gepreoccupeerde linkse onderwijspubliek ' Je hele reactie puilt uit van de ongefundeerde vooroordelen en dan durf je het ook nog te hebben over dat anderen gepreoccupeerd zouden zijn? Iets met splinter en balk.

chwiedijk
chwiedijk17 jun. 2018 - 19:01

Onbetrouwbaar, die Baudet.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 jun. 2018 - 17:54

Heb wel even gelachen, natuurlijk volledig ongepast het publiceren van de beelden, dat kan beslist niet! Maar moest wel heel erg lachen om de directe aanval van Baudet, geloof dat ze dat in voetbalkringen omschrijven als er in gaan met gestrekt been. Voor de rest heb geen student gezien enkel oud links en de heer Paul Rosenmöller die genadeloos en terecht op z'n broek kreeg.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper17 jun. 2018 - 19:47

hansdetorenkraai 17 juni 2018 at 19:54 [ de heer Paul Rosenmöller die genadeloos en terecht op z’n broek kreeg. ] Uit dat filmpje van Baudet valt dat natuurlijk helemaal niet op te maken: het is zo gemonteerd dat Baudet uit de verf komt als het alfamannetje. Wat Rosemöller heeft gerepliceerd wordt niet duidelijk. Ik vond het dan weer goud hoe Rosenmöller naar zijn hand keek nadat hij die gladjanus de zweterige hand had geschud.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 jun. 2018 - 22:47

Ja die was dan wel weer heel erg leuk, ach het was brood en spelen zullen we maar zeggen geachte Nick the Stripper 17 juni 2018 at 21:47.

Brenda T. Van der Velden-G.
Brenda T. Van der Velden-G.17 jun. 2018 - 17:44

Sneu mannetje, sneue partij maar dat is allemaal zijn goed recht. Erger dan sneu zijn dit soort manipulaties, een mooie casus om te zien hoe de AVG uitwerkt en of de AP een knip voor de neus waard is.

Arjgev
Arjgev17 jun. 2018 - 17:35

Zijn wel een hoop studenten van 50 +

Meta  Foor
Meta Foor17 jun. 2018 - 17:29

ieder herkenbaar gezicht kan nu dus aanspraak maken op de privacy wet , een klacht indienen en genoegdoening eisen. ''Bij Groenlo begint onze privacy...''... denk maar niet dat de advocaat van fDd pro deo zal werken ....;)

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen17 jun. 2018 - 17:26

Als de afspraak was dat Baudet de beelden alleen intern zou gebruiken is dit niet netjes van hem. Ik heb de beelden gezien en eerlijk gezegd vond ik het een wanvertoning van beide kanten. De clowneske Baudet die in alles probeert een kloon van Fortuyn te zijn dat het gewoon gênant is. Daarnaast, en daar ben ik het met Baudet eens, dat typische linkse publiek. Zoals je aan de parelkettingen, paarse broeken en slip overs nonchalant om de schouders geslagen VVD-publiek herkent, herkende je in dit publiek het typisch verongelijkt fatsoensvolk. Paul Rosenmöller, mag ik die overslaan?

11 Reacties
Satya
Satya17 jun. 2018 - 20:23

Het fatsoensvolk. Daar reken jij jezelf dus niet toe? Eerlijk. De etiketjes zijn weer opgeplakt. Geen wonder dat de samenleving uiteen valt.

Karingin
Karingin17 jun. 2018 - 21:58

Maar dat weet je toch wel Satya. Rechtsmensen vinden fatsoen maar raar. Ze hangen ook van vooroordelen aan elkaar, vooral waar het uiterlijke kenmerken betreft.

Ecclesia
Ecclesia17 jun. 2018 - 22:12

Leg mij die kenmerken van het typische linkse publiek eens uit a.u.b. Ik ben wel benieuwd waar u en dhr. Baudet naar verwijzen.

Satya
Satya18 jun. 2018 - 10:34

@Karingin Ik heb het genoegen pas gehad rechtse mensen te leren kennen. De vooroordelen kloppen ook daar niet van links uit. Ze hebben niet allemaal die taal als hierboven. Sommige dingen in dit land zijn uit de klauw gelopen, het word tijd om dit te bespreken. Ik ben wel met je eens zodra mensen op het niveau komen dat ze termen als linksch, fatsoen volk of zum kotsen gaan gebruiken je ze kunt afschrijven. Net als baudet en afa ben je dan nutteloos voor de maatschappij. Ik beschouw mezelf niet links of rechts. Ik bekijk het per onderwerp. Ik heb echt tussen die rechtse mensen 1 man leren kennen, 25 jaar ouder als mij, zorgkinderen, vrijwilligers werk met allochtone jongeren een echt mens voor de maatschappij. We denken alleen verschillend over oplossingen en redenen maar toch zijn we vrienden.

Ecclesia
Ecclesia18 jun. 2018 - 14:27

@Satya, Helemaal gelijk heeft u. Mensen moet iets minder denken in links vs rechts, al is het maar het besef dat links v rechts niet een 1-dimensionale lijn is waar je je ergens op het spectrum bevindt en gelijk in 1 van 2 vakken landt, maar eerder een 2-dimensionaal of meerdere dimensies diagram waar iedereen van alles wat is. Ik zelf ben links op sociaal-economisch gebied (bestrijden van armoede, ongelijkheid in wereld, klimaatverandering, opkomen voor wetenschap, etc.) maar op cultureel gebied mogelijk in het midden tot rechts (kritisch op immigratiegebied, identitypolitics en het hele anti-ZP en #metoo discussie een beetje zat), en kom grotendeels uit op SP met mijn ideeën. Voorts helemaal met u eens over het taalgebruik van mensen, het zegt enorm veel over waar ze staan en tot in welke mate we ze serieus nemen. Ga op een gemiddeld FvD filmje op Baudet pagina van Youtube en kijk naar de comments over 'links'. Dit zijn mensen die niets bijdragen aan enige discussie. Heel soms komen dit soort rioolratten terecht op joop.nl waar ze gauw worden weggejaagd.

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 18:27

Ja Satya ik chargeer natuurlijk expres om Jeffrey op zijn plaats te zetten. Mijn vriend is ook vrij rechts en daar kan ik ook prima mee op 1 kussen liggen :)

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen18 jun. 2018 - 19:53

@Satya, Karingin en Ecclesia Het fatsoensvolk. Daar reken jij jezelf dus niet toe? Nee, ik reken mezelf niks toe, ik heb ook niet de arrogantie om mezelf fatsoenlijk te noemen. Die beoordeling laat ik graag over aan anderen en dan is het aan mij of ik iets met die beoordeling doe, afhankelijk van wie die beoordeling maakt. Maar dat weet je toch wel Satya. Rechtsmensen vinden fatsoen maar raar. Ze hangen ook van vooroordelen aan elkaar, vooral waar het uiterlijke kenmerken betreft. Grappig dat je rechtsmensen vooroordelen toedicht terwijl je dat zelf ook doet. Leg mij die kenmerken van het typische linkse publiek eens uit a.u.b. Ik ben wel benieuwd waar u en dhr. Baudet naar verwijzen. Je hebt toch wel een spiegel in huis? Misschien moet ik hier even bij vermelden dat het humoristisch bedoeld is, alhoewel ik me terdege bewust ben van het feit dat Karingin me dan weer om de oren kan slaan met bevooroordeeld zijn :) Ik denk niet in termen als links/rechts. Ik denk ook niet in termen als fatsoenlijk en onfatsoenlijk. Ik ben gewoon Jeffrey. Het interesseert mij niks welk etiket men op mij wil plakken. Ik hecht waarde aan mijn naaste omgeving, vrienden, familie en mensen waarmee ik werk. Die kennen mij. Verder kom ik hier graag op Joop omdat ze onderwerpen tonen die in de main-stream media onderbelicht blijven en ik graag geïnformeerd wil blijven en tevens wil discussiëren met mensen.

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 20:24

Jeffrey: Vreemd dat je van jezelf niet durft te zeggen of je fatsoenlijk bent of niet. Als je dat niet weet, hoe weet je dan hoe je je fatsoenlijk moet gedragen? Wat een onzin. Mijn zogenaamde bevooroordeeldheid heb ik om 20.27u al uitgelegd. Je zegt dat je niet aan etiketjes doet maar je noemt het publiek op de school "typisch verongelijkt fastoensvolk". En stelt dat VVD-dames allemaal parelkettingen dragen en de heren slipovers. Tja, etiketjes, vooroordelen, jou allemaal vreemd merk ik...

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen18 jun. 2018 - 21:00

Ach Karingin, natuurlijk heb ik vooroordelen. Dat ontken ik niet. Voor wat betreft fatsoenlijk gedragen. Hoe doe je dat eigenlijk, jezelf fatsoenlijk gedragen?

Ecclesia
Ecclesia19 jun. 2018 - 9:44

@Jeffrey 'Je hebt toch wel een spiegel in huis?' Ja, dat is ontwijken van de vraag. Niet alleen weet u niet hoe ik er uit zie, maar los daarvan herken ik misschien zelf die 'linkse' eigenschappen wel helemaal niet!? Uit uw oorspronkelijk bericht moet ik toch echt opmaken dat u wel degelijk 'linkse kenmerken' ziet in het publiek, dus ik was oprecht nieuwsgierig wat die dan zijn. U zegt zelf in OP: 'en daar ben ik het met Baudet eens, dat typische linkse publiek.' en 'herkende je in dit publiek het typisch verongelijkt fatsoensvolk'. Dus nogmaals: wat zijn die kenmerken? Waar herkent u linkse mensen aan als ze op straat lopen?

Karingin
Karingin19 jun. 2018 - 17:49

Jeff: Hebben ze jou uit de klei getrokken of zo? Het is om te beginnen niet fatsoenlijk iemand aan te spreken op zijn uiterlijk, tenzij daar echt aanleiding toe is zoals bij een dresscode (en dan is daar een aangewezen persoon voor). Een hele zaal wegzetten op basis van je eigen domme vooroordelen is wel het toppunt van onfatsoenlijkheid op dit gebied. Een beleefde dialoog openen wordt ook als fatsoenlijk beschouwd. Je gastheren in ere houden (!) is ook zoiets. Ben ook wel benieuwd naar die linkse kenmerken trouwens.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 jun. 2018 - 16:30

Ranzig mannetje, ranzige partij.

Satya
Satya17 jun. 2018 - 15:18

Maakt duidelijk dat zijn gedrag net zo is als zijn boodschap, onfatsoenlijk.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 jun. 2018 - 14:37

We hebben een nieuwe privacywet die dat verbiedt. Dus.... strafrechtelijk vervolgen ..... Simple as that.

11 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 jun. 2018 - 17:21

Nogal creepy hé, wat betreft deze alt-right meneer, wat mij betreft!.

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen17 jun. 2018 - 17:27

Alfred, Ben jij voor die privacywet? Of alleen in dit specifieke geval. Die nieuwe privacywet is een gedrocht.

datdanweerwel
datdanweerwel17 jun. 2018 - 19:00

Altijd weer lache met die Alfred. Eerst huile over een wetsvoorstel dat Israelische soldaten hun privacy beschermt, en nou weer roeptoeteren dat Baudet vervolgt moet worden wegens het overtreden van de privacywet. Die onderbuiktypes van extreem links die weten wat.

Karingin
Karingin17 jun. 2018 - 21:56

Datdanweerwel: Er is een verschil tussen dingen die nieuwswaardig (persvrijheid) zijn zoals soldaten die mensen afschieten en een stel schoolkinderen waarbij uitdrukkelijk is aangegeven dat die beelden niet vrijgegeven mogen worden. Dus Alfred heeft gewoon gelijk. Voor de rechter gaat Baudet keihard nat. Dat zal in het geval van een journalist die nieuws verslaat niet het geval zijn. Inderdaad, wij op links weten vaak beter hoe de wet in elkaar steekt.

Ecclesia
Ecclesia17 jun. 2018 - 22:14

@datdanweerwel, Volgens mij gaat het hier om meten met twee maten. Het gaat om twee hele verschillende 'privacy' wetten, waarbij die in Israël toch echt een hele andere motivatie heeft (m.n. het trachten te verbergen van de ernstige misstanden en oorlogsmisdaden door dat betreffende leger).

Parmenides70
Parmenides7018 jun. 2018 - 0:28

Mocht het zo zijn , dat Baudet inderdaad illegaal opnames heeft geplaatst, dan dient dat bestraft te worden. Ook de elite heeft zich nog aan de Nederlandse wet te houden. Daarnaast; ik heb zelf wel eens gewerkt als figurant, wat inhield dat ik betaald werd om op de set van films en reclames aanwezig te zijn. Als fvd deze filmpjes plaatst - voor de gebruikelijke propaganda- is het natuurlijk wel zo, dat diegenen die hun gezicht lenen voor deze reclame, hiervoor toestemming moeten geven dan wel betaald worden. Zo niet, dan is er sprake van ordinaire diefstal. Maar ja, dat is het verdienmodel voor rechts.

Satya
Satya18 jun. 2018 - 6:38

@datdanweerwel Typisch rechts, appels met peren vergelijken.

datdanweerwel
datdanweerwel18 jun. 2018 - 9:37

Het is inderdaad appel met peren verglijken. De identiteit van Israelische soldaten wordt beschermt om aanslagen te voorkomen van de terroristische Hamas. De identiteit van van de bezoekers en sprekers van die bijeenkomst wordt beschermt om te voorkomen dat ze voor paal staan voor heel Nederland omdat ze zich volkomen uit positie laten lullen door een lavendel sniffende dandy.

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 18:24

Datdanweerwel: Ja lul er maar weer een volslagen idioot puntje aan. Feit is dat het een gaat over persvrijheid die wordt ingeperkt (heeft echt nix te maken met het beschermen van soldaten tegen terroristen...alsof die überhaupt op zoek gaan naar die ene specifieke soldaat, welnee, elke Israëli voldoet) en het andere over privacy.

datdanweerwel
datdanweerwel18 jun. 2018 - 19:18

idioot puntje? Goeie, die kon ik nog niet. Nee hoor Karin, het een heeft te maken met veiligheid, het ander met ego. (Als in, gekwetst ego).

Karingin
Karingin18 jun. 2018 - 20:16

Nee dat maak jij ervan, met je idiote puntje. De Israëlische beperking van de persvrijheid is er NIET om de privacy van soldaten te beschermen, maar om te voorkomen dat er weer nare beelden naar buiten komen. Het verzoek aan Baudet om zijn beelden niet openbaar te maken, heeft WEL te maken met de privacy van docenten en kinderen. Dat er gekwetste ego's aan te pas komen heb je er helemaal zelf bij verzonnen. Ik zou me persoonlijk geen seconde gekwetst kunnen voelen door het geroeptoeter van Baudet, als linksig vrouwtje. Sterker nog, ik vreet hem met huid en haar op.