Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet en andere FvD-fractieleden besmet met corona

  •  
08-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
760 keer bekeken
  •  
Tweede Kamer debatteert over notulen ministerraad

© DEN HAAG - Thierry Baudet (FvD) tijdens een nieuw debat over de toeslagenaffaire. Uit eerder openbaar gemaakte notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire kwam naar voren dat de Twee

Thierry Baudet is besmet met het coronavirus. De geruchten gingen al langer maar de uitbraak van het virus onder fractieleden van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer is nu bevestigd door TPO. De besmetting zou plaats hebben gevonden tijdens een door de partij georganiseerde wijnproeverij in het parlementsgebouw die tot in de vroege ochtenduren duurde. “Medewerkers van de Tweede Kamer hebben zich ondertussen beklaagd bij het presidium, zeg maar het bestuur van de de Nationale Vergaderzaal, over losbandig gedrag,” schrijft TPO.
Naar nu blijkt was dat noodzakelijk om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zelf deed Baudet alsof er niets aan de hand was. Zo twitterde hij op 28 april dat hij “lekker ging lunchen op een terras”.
Schermafbeelding-2021-05-08-om-17.07.39
Een dag later was hij als enige fractievoorzitter afwezig bij het debat over de notulen uit de ministerraad.
Volgens zijn laatste Twitterbericht zou hij momenteel in “een ver land” verblijven waar hij illegaal naar is afgereisd. Aan die tweet is een ruim drie jaar oude YouTube-clip toegevoegd. Vorige maand twitterde Baudet dat hij “binnenkort” naar Zuid-Afrika zou gaan. Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika.
Schermafbeelding-2021-05-08-om-17.13.34
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

Greendutch
Greendutch11 mei 2021 - 8:44

waarom gaat een nationalist naar het buitenland op reis? als hij zo graag NL uit de EU wil isoleren om weer volledig NL te zijn, steeds praat over ons land, onze cultuur, onze geschiedenis, onze vrijheid etc waarom gebruikt hij buitenlandse producten en gaat naar andere landen? ook dat hij in een vreemd land zit zal wel gelogen zijn net als alles dat hij zegt, hij wil alleen aandacht ik hoop dat hij goed ziek wordt en er veel aan over houdt (net als de mw. die gisteren in Pointer, KRO/NCRV, haar verslag deed ruim een jaar na corona besmetting) om hemzelf te overtuigen dat het een ernstige aandoening is. is het gebruikelijk dat het parlementsgebouw gebruikt wordt voor privé wijnfeestjes?

1 Reactie
vdbemt
vdbemt11 mei 2021 - 11:48

Niet voor de soort die hierop uitlopen. Het is niet voor niets dat mws van de 2e Kamer zich hebben beklaagd.

Joop Schouten
Joop Schouten10 mei 2021 - 12:42

Baudet is de arrogantie voorbij. Hij is gek.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 mei 2021 - 15:28

Zoek en gij zult vinden, vele groten der aarde zijn hem voorgegaan, Johnson, Trump, Bolsonaro, hij bevindt zich in goed gezelschap, toch zou hij zich als lavendelsnuiver zorgen moeten maken, niets van dien, onverschrokken, een ware doodsverachting, de doorlucht is niet voor een kleintje vervaard, nou hebben verschillende politici covid opgelopen, Ollongren, Simons, Jetten en nu prins Heerlijk, stuk voor stuk zijn ze in no time weer present alsof er niets is gebeurd, dat ik me afvraag of er voor hen extra voorzieningen worden getroffen terwijl de ene na de andere burger wordt getroffen door min of meer ernstige gevolgen, ik denk niet in termen van complot maar zou willen weten hoe het beloop was, hebben ze nog klachtenen eventueel extra zorg, zou een mooie gelegenheid kunnen zijn om in hun hoedanigheid het nederlandse volk nog eens op het hart te drukken dat corona iedereen kan treffen, de dames in koor met Jetten, Baudet achter de piano maar moet verder zijn klep houden en een mondkapje op.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde9 mei 2021 - 11:48

Baudet vanaf nu in de Kamer: "huhhum... ik wilde kuch.... toch nog even gggrrmm... dat Corona uche uche... niet veel meer ...rochel.... is dan een verkoudheidje... hahah...tjoe. "

Sonic2
Sonic29 mei 2021 - 10:44

De idioterie rondom Baudet en Forum is niet meer te volgen. https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/thierry-baudet-eigen-provincie-forum-stemmers-groningen En Baudet wilde de maximumsnelheid afschaffen op de snelweg. En dan ook nog dit weer. Wie zijn die mensen die hier op gestemd hebben? Hoe diep moet je je dan schamen? Hoe historisch heb je er dan naast gezeten. Al zitten we volgens mij in de fase dat 90% van de kiezers nu wel door heeft dat Baudet een totaal gestoorde flapdrol is.

3 Reacties
Kuifje3
Kuifje39 mei 2021 - 12:16

Als 10% op hem stemt haalt hij de volgende keer 15 zetels. Wat is je punt eigenlijk?

Sonic2
Sonic29 mei 2021 - 14:53

@ Kuifje Dat we( daarmee bedoel ik normaal, fatsoenlijk Nederland) het vunzige en gevaarlijke rechts radicale onder een bepaalde streep houden zodat ze niet in zetels een gevaar kunnen worden. Het liefst heb ik dat de boevenclub van Baudet 0 zetels haalt. Elke zetel voor FvD is er 1 teveel, maar Nederland stemt niet zo verstandig. Wat dat betreft was de uitslag van 17 Maart niet zo verkeerd.

vdbemt
vdbemt10 mei 2021 - 9:12

Werkelijk Kuifje. Wat is het punt dat Sonic maakt? De enigen die die vraag zouden kunnen stellen, zitten volgens mij bij die 10%.

Crunchy Frog
Crunchy Frog9 mei 2021 - 10:21

Tja, dilemma voor een empathische Gutmensch. Wat wens je zo iemand toe (als het waar is)? Een snel herstel (de politiek correcte optie)? Of misschien persoonlijke groei en achterstallige volwassenwording, door een louterend jaartje long covid? What to do?

1 Reactie
Uilenspiegel
Uilenspiegel9 mei 2021 - 11:19

Ik ben met je, voor loutering.

PVDB2
PVDB29 mei 2021 - 9:41

Dit is werkelijk lachen. De capo di tutti wappie die nu zelf besmet is geraakt. Net als andere populistische praatjesmakers (maar die wel veel grotere negatieve invloed hebben / hadden in de wereld) eerst ontkennen dan bagatelliseren. Johnson, Bolsenaro, Trump en nog wat andere rechts populistische figuren. Zoals de grootste ontkenner van het bestaan van COVID-19 op het Afrikaanse continent, de kort geleden overleden president van Tanzania die overleed aan... COVID-19. En nu dus deze clown, die nog meer als Wilders, leeft van media aandacht en daarom af en toe een stuk rood vlees de arena in gooit of wat pertinente leugens oreert. Hoop niet dat Hiddema één van de gelukkige is want die kan er wel eens meer last van hebben dan deze narcistische clown. Wat opvallend is, mij opgevallen is dat de Baudet aanhangers die ik dezelfde trekjes zie. Narcistisch, zich boven de rest wanend, alwetend, maar vaak zonder (historische) feiten kennis. Mensen met aardig wat fantasie en goedgelovigheid. Wat 80% van de gerechtigde stemmers al jaren door had dat het een gevaarlijke oplichter was, een demagoog, blijft men vol houden want men kan en wil niet toegevend dat men fout zat. Want een échte (hoest..) man geeft geen fouten toe. Diep triest. Eerst met het origineel (Trump) nu met het Nederlandse aftreksel, Baudet. Dat de man het nog zo lang vol heeft gehouden en acht zetels trekt zegt genoeg over de bevolking. Laat hem lekker een wijnproeverij / kelder beginnen... dan kan hij het Sherry Baudega noemen... Misschien iets voor een aflevering van Ik vertrek. Kan hij makkelijk financieren van de tonnen belastinggeld die hij heeft opgestreken.

Eusie2
Eusie29 mei 2021 - 8:36

Rare gast is het toch, de hoop is mocht hij in Zuid Afrika zijn hij daar blijft!

Juppé🎗
Juppé🎗9 mei 2021 - 8:29

Het ziet er naar uit dat hij met vriendin en fractie naar Italië is gegaan. Daar zijn bij Napoli negen Neanderthalers in een grot gevonden. Deze troglodieten zijn in ieder geval afkomstig uit Boreale regionen.

Breuddwydiwr
Breuddwydiwr8 mei 2021 - 22:20

Omdat niemand weet wat er gaande is met Covid19 en de aanpak daarvan vragen oproept en daardoor mensen zelf maar wat bedenken en er discussies ontstaan die ook nergens op zijn gebaseerd is de mededeling dat Baudet Corona heeft en de opmerkingen hierover hier best wel vreemd. Een mens is geen eenheidsworst ondanks dat al duizenden jaren wordt geprobeerd dat te realiseren. In de eenheidsworstenstrijd worden de lijnen uitgezet om het eigen innerlijk gelukkige gelijk te halen. Dat Baudet in zijn verkiezingscampagne alle regels aan zijn bruine laars lapte is op zich niet zo bijzonder want ook mensen zonder campagne deden dat omdat ze Action wilden. Iedereen maakt fouten want dat is het kenmerk van het leven. Ook stoere praat is daar onderdeel van. Mocht Baudet inderdaad Corona hebben dan wens ik hem beterschap terwijl dat ik zijn partij niet moet.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt9 mei 2021 - 9:17

Er is een verschil tussen 'fouten maken' en 'fout zijn'.

Sonic2
Sonic29 mei 2021 - 11:14

@vdbemt Heel mooi verwoord.

Thuiszitter
Thuiszitter8 mei 2021 - 21:47

Eerst maar eens afwachten of het echt zo is , TPO is ook niet alles .

5 Reacties
LaBou
LaBou 9 mei 2021 - 5:44

Waarom zou het niet waar zijn? Met zijn gedrag vroeg hij er gewoon om. En daar moet je voorzichtig mee zijn want je zou wel eens kunnen krijgen waar je om vraagt.

Zandb
Zandb9 mei 2021 - 6:19

Thuiszitter Juist. Geruchten worden alleen bevestigd of niet met bewijs.

Hans van Degen
Hans van Degen9 mei 2021 - 10:06

Ik begrijp je argwaan, maar TPO is behoorlijk pro-PVV en pro-FvD. Als zij dan toch dit (pijnlijke) nieuws publiceren, ga ik er voorlopig van uit dat er een grote kern van waarheid in zit...

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 mei 2021 - 12:24

'TPO is ook niet alles ' TPO is zo ongeveer het clubblaadje van FvD, dus ga er maar vanuit dat dit nieuws klopt.

Le Chat Botté
Le Chat Botté10 mei 2021 - 9:49

@Joe Dus als TPO, het wappiethink blaadje van het forum voor d(?), iets beweert, dan kan ik er op vertrouwen dat het waar is? Vergeef me als dat me dat even krankzinning als de persoon baudet voorkomt.

Joop den Uil
Joop den Uil8 mei 2021 - 17:37

Een geslaagde Field-test dus ! De statistieken van besmetting kunnen mooi voor de 4e fase gebruikt worden. We kunnen FvD dankbaar zijn voor hun altruistische opstelling om de pandamie te keren. Ook fijn dat de 2e Kamer gebouwen 24/7 gebruikt worden. (en dan heb ik het niet alleen over de FvD aktiviteiten he...)

1 Reactie
Pater
Pater9 mei 2021 - 2:13

Ik herinner me iets over de vrouw van Graus, ook in de Kamer-percelen.

[verwijderd]
[verwijderd]8 mei 2021 - 17:21

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
LaBou
LaBou 9 mei 2021 - 5:45

Kees is blijkbaar ook al covid-expert.

JoepJos
JoepJos8 mei 2021 - 16:53

En weer staat Baudet volop in de aandacht. Heeft hij al gezegd dat het niet waar is, dat hij geframed wordt, etc?

EenMening
EenMening8 mei 2021 - 16:50

Het blijft een corpsbal. Iemand zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel. Een narcist pur sang. Ik gun niemand corona, maar sommige mensen lijken er om te vragen...

1 Reactie
tempest
tempest8 mei 2021 - 17:34

Niet echt een corpsbal, daarvoor neemt hij zichzelf veel te serieus. Meer een kleuter die nooit, maar dan ook nooit zijn ongelijk zal toegeven.

HappyBuddha
HappyBuddha8 mei 2021 - 15:46

Ezel

1 Reactie
chwiedijk
chwiedijk8 mei 2021 - 17:37

Ja, een baudet!

Kuifje3
Kuifje38 mei 2021 - 15:43

Nou ja, het is maar een griepje.

2 Reacties
Willem D2
Willem D28 mei 2021 - 16:05

Zou voor hem zomaar eens kunnen. Zo ziek worden de meeste mensen er niet van, maar als 1% van de besmettingen op de ic komt zijn er dat toch al snel 50 per week en Dan telt het aan.

Kuifje3
Kuifje38 mei 2021 - 21:43

Tja Willem, het probleem zit er ook niet in dat hij en zijn strijdmakkers ziek zijn, maar dat ze het mogelijk weer doorgeven aan anderen die wellicht dan wel heel erg ziek worden. Of erger. Ik heb inmiddels net iets te veel gezien en gehoord om het te bagataliseren zoals hij dat gedaan heeft.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 mei 2021 - 15:35

Fraai is dat . In dit land zitten mensen te smachten naar een bezoekje aan de kroeg of een feestje en dat mag allemaal niet . En in de tweede kamer mag je zitten zuipen tot het ochtendgloren met je vriendjes . Zou me niks verbazen als je ook nog wel ergens mag roken daar.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt8 mei 2021 - 18:12

" En in de tweede kamer mag je zitten zuipen tot het ochtendgloren met je vriendjes ." Echt waar, Griezel? Is DIT nu jouw beeld van wat er gebeurd is? Wat jij zegt, mag NIET. Maar de achterlijke Baudet, met zijn kluppie, doet het wél. En de medewerkers van de 2e Kamer hebben zich erover beklaagd. Dat is toch even totaal anders dan jij zegt.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 mei 2021 - 20:24

ik zeg dat niet dat staat hierboven - in het artikel

Pater
Pater9 mei 2021 - 2:16

Nee hoor Griezel, daar staat niet dat dat mag. Dat maak jij er zelf van.

vdbemt
vdbemt9 mei 2021 - 9:20

@Griezel. Net als Pater, ben ik dan heel benieuwd waar dat in de column staat. Kun je dat duiden?

Pater
Pater8 mei 2021 - 15:27

Het is toch pathetisch dat deze man zijn besmetting verzwijgt?

3 Reacties
Gerygrr
Gerygrr8 mei 2021 - 15:32

Erger is, dat hij schaamteloos anderen in gevaar brengt!

vdbemt
vdbemt8 mei 2021 - 18:16

Het is wat Grijsje zegt. Als hij er zelf makkelijk doorheen komt, zal hij wel komen met: zie je wel, het is maar een griepje. Negerend dat hij, samen met al de andere feestgangers een bedreiging was/is voor anderen. En bepaald niet geholpen heeft de besmetting af te doen remmen. Ziek, is hij. Van geest.

Pater
Pater9 mei 2021 - 2:18

Best mogelijk dat hij anderen is gaan besmetten, maar omdat hij daarna nergens is verschenen nam ik aan dat-ie thuis bleef, om niet in de gaten te lopen.