Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet bij Buitenhof over Oekraïne referendum: twitter ontploft

  •  
06-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2101 keer bekeken
  •  
Wat een ‘debat op het scherpst van de snede’ moest worden over het Oekraïne referendum, ontaardde in een bizarre discussie die geen kijker nog kon volgen. Zelfs presentator Paul Witteman leek de draad kwijt te raken tijdens het gesprek.
Te gast waren Thierry Baudet en Rob Riemen. Baudet gaat straks tegen het associatieverdrag met Oekraïne stemmen, Riemen voor. Maar hun argumenten waarom waren amper uit het gesprek te destilleren. Het ontaardde al snel in een niet te volgen duel namedropping. Thierry Baudet wist het op een gegeven moment zelfs voor elkaar te krijgen Europa met het Derde Rijk te vergelijken: “Hitler heeft het geprobeerd, allerlei mensen hebben geprobeerd om Europa te verenigen en onder centraal gezag te brengen, en gelukkig is dat nooit gelukt”. Die opmerking schoot bij Riemen volledig in het verkeerde keelgat, waarna hij later in het gesprek Baudets beweringen een vergif noemde dat je niet in een samenleving moet strooien waar als zoveel problemen zijn. Bekijk hier een kort fragment uit het gesprek:
Op Twitter regende het kritiek op de sprekers aan tafel en de manier waarop ze werden geïnterviewd. Een greep uit de reacties:
Inhoudelijk was er geen touw aan vast te knopen en de vraag of je nu voor of tegen het verdrag met Oekraïne moet stemmen bleef voor velen onbeantwoord. Misschien vat deze tweet het nog het beste samen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.