Joop

& ... 'Batman' krijgt het aan de stok met de Chinese autoriteiten

  •    •  
16-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ChristianBale_China.jpg
Filmster Christian Bale hardhandig verwijderd bij huis mensenrechtenactivist.  Onderkoning Donner zoals u hem nooit zag. En Occupy offert Gouden Kalf
Meer nieuws van vandaag.
Batman in China
Filmster Christian Bale was gisteren in China voor een ontmoeting met de blinde mensenrechtenactivist Chen Guangcheng. Hem werd echter de toegang ontzegd. Dat ging hardhandig, schrijft de Volkskrant. Advocaat Guancheng staat al meer dan een jaar onder huisarrest. Bale, bekend van de Batman-films, wilde aandacht vragen voor de zaak van Guancheng en bracht hem een bezoek. Guancheng strijdt voornamelijk voor de rechten van vrouwen in China.
Kuifje en de radioactieve koffer
Ai, onderweg naar Iran gepakt worden met een radioactieve koffer. Dan moet je wel heel erg stom zijn. De Russische douane had weinig moeite om de illegale vracht op het vliegveld Sjeremetjeyo te ontdekken. De sensoren op de luchthaven gingen af, omdat in de vertrekhal het stralingsniveau twintig keer zo hoog was als normaal. ( NOS ) Het Gouden Kalf
Ook in de Volkskrant vandaag: De betogers van de Occupy-beweging kennen hun klassieken. Ze togen met een gouden kalf naar het Amerikaanse Congres . Zij riepen de parlementariërs op te “stoppen met het aanbidden van de valse afgoden van de winst”. “Ons politiek bedrijf aanbidt geld in plaats van het dienen van de mensen”, aldus een van de betogers. Het gouden kalf is natuurlijk het Bijbelse symbool van afgoderij.
Onderkoning
De benoeming van Piet Hein Donner tot vicevoorzitter van de Raad van State heeft veel losgemaakt. Bij sommigen leidt het tot creatieve uitbarstingen. Hier ziet u Donner zoals u hem niet eerder heeft gezien.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar