Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

'Basisschoolkinderen ademen ziekmakende fijnstof in'

  •  
08-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Gemeenten negeren advies van onder andere GGD en bouwen basisscholen te dicht in de buurt van snelwegen en provinciale wegen
Het Astmafonds oordeelt dat te veel scholen nog in de buurt van snelwegen en provinciale wegen worden gebouwd. Schoolgaande kinderen ademen hierdoor te veel fijnstof uit uitlaatgassen in en lopen het risico ziek te worden. Het Astmafonds pleit voor een minimum afstand tussen de scholen en wegen.
Van de negenduizend basisscholen staan er 275 te dicht op een snelweg en 72 te dicht bij een provinciale weg.
Hoewel het RIVM, de GGD en de Gezondheidsraad gemeenten al adviseert over de te houden afstand tussen school en snelweg, kunnen gemeenten dit advies naast zich neerleggen. Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds:
“Gemeenten kunnen dat advies negeren en zo een loopje nemen met de gezondheid van schoolkinderen. De huidige regels geven daarvoor de ruimte.”
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

eeweew
eeweew8 feb. 2011 - 7:39

Roet was toch niet ongezond? http://www.youtube.com/watch?v=JMqeQ3mFXzM

jvanarkel
jvanarkel8 feb. 2011 - 7:39

Wat een verhaal die scholen hebben duizenden kinderen door laten lopen. De school van mijn vrouw daar zit nu 35 jaar later mijn zoon op. Goh. laat ze ze eens druk maken om die schone diesel motoren. Want fuinstoffilters of niet. Ga maar eens achter zo'n OV car hangen. Dat is veel erger.