Zij zien ook dagelijks de effecten van klimaatverandering. Als je oogsten mislukken door kolenencentrales ga je er geen nieuwe bij bouwen. Zo simpel is het gewoon.
Is natuurlijk volkomen logisch, ze hebben daar geen net en het is handiger dan iets verbranden. Daarbij hebben ze ook geen groot verbruik, dus geen groot efficiënt zonnepaneel nodig, klein en inefficiënt voldoet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hiervan opkijkt.
Ergens moet ik hier keihard om lachen. Nederland is qua duurzame industrie ingehaald door een ontwikkelingsland. Way to go Henk en Ingrid... Dikke pluim voor Bangladesh!
Ja, mooi toch. Die Rutte hoor je nooit meer over zijn Groenrechts. En het kan waarschijnlijk in Bangladesh omdat ze daar minder energie nodig hebben, geen neon-reclames en meters vriezers in de super die staan te loeien omdat er geen deuren op of voor zitten zodat je altijd een jas mee moet nemen omdat je binnen vernikkelt van de kou, of winkeldeuren die in de winter open staan met van die warme lucht blazers.
U lacht ergens wel helemaal verkeerd omdat u een paar zeer essentiële zaken overslaat. Geen probleem, u krijgt vandaag de oorkonde: "1e prijs wensdenken op woensdag. Dikke pluim voor de Bijstandskoning.
Wat geeft meer co2 uitstoot, het produceren van miljoenen zonnepanelen per maand (die uitgeput raken na een jaar of dertig), of een kolencentrale die dertig jaar meegaat? Misschien kan Bangladesh zonne-collector torens gaan bouwen, spiegels gaan wel lang mee. Een aantal geothermische centrales zou trouwens veel beter zijn, boren doen de regeringen toch al, naar goud, diamanten, kopererts, olie en kolen.
Het is duidelijk dat je je nog niet voldoende hebt verdiept in zonnepqanelen laat staan in het productieproces. Zonnepanelen raken nooit op maar gaan hoogstens minder produceren maar ook dat is gering. Er zijn al zonnepanelen van 50 jaar oud (sharp) die nog steeds 90% van hun oorspronkelijk vermogen aan stroom leveren.
In NL is de hoeveelheid CO2 die nu nog nodig is voor het productieproces na 3 jaar gecompenseerd met de uitgespaarde CO2 productie doordat stroom CO2 vrij wordt opgewekt. Als in de woestijnen zg breaders worden gebouwd waarmee met CSP centrales de grondstoffen worden bewerkt dan wordt dat nog vele malen minder.