Joop

Bange ballen bangalijst moeten met de billen bloot

  •  
27-09-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
375 keer bekeken
  •  
8375388454_31adb8ad7c_k
Waarom mogen studentes in Groningen niet weten wie ze de komende jaren moeten mijden als een druiper?
Wat hebben mannen toch een humor, hè jongens? Je kunt het zo gek niet bedenken, of mannen maken er ‘gewoon een grapje’ van. Soms wil het wel eens uitschieten naar een ‘uit de hand gelopen kwajongensstreek’, maar het komt erop neer dat we wat af kunnen lachen met die mannen. Moeten zelfs. Want als je dat niet doet ben je een humorloze, politiek correcte zure doos die een beurt nodig heeft, maar niet van mij want daar is ze te lelijk voor. Ha ha.
Gore wijven Vorige week was het weer gieren en brullen in Groningen, waar de toekomstige top van het Nederlandse bedrijfsleven alvast even een voorsprong nam op de boardroom en hun vrouwelijke collega’s duidelijk maakte dat ze zich vooral niets in hun hoofd moesten halen wat betreft hun toekomst bij studentenvereniging Vindicat. De boodschap van de samenstellers van de ‘ De Oprechte Almanak 2016 ’ – vol namen, geroofde bikinifoto’s en 06-nummers van eerstejaars studentes – was duidelijk:
Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken.
Nu zijn dergelijke bangalijstjes zo oud als Methusalem, maar het verschil is dat hun bereik tegenwoordig vele malen groter is dan wat ooit beperkt bleef tot het herentoilet op de kroeg of een smoezelig A4-tje. In de tijd van internet en smartphones betekent op zo’n lijstje staan echter dat je onmiddellijk en langdurig lastiggevallen wordt door een groot aantal engerds die willen neuken (behalve als je nee zegt, want dan was het maar een grapje, wat denk je zelf slet). In Google zullen de namen van de dames die ongevraagd de hoofdrol spelen in ‘Het Ontzet’ nog jarenlang naar de smoezelige PDF-linken, met dank aan gretige inhakers als trollenbunker GeenStijl.
Verwenbon En de heren grappenmakers? Wat zijn de gevolgen voor hen? Nadat het Vindicat-bestuur eerst langdurig geprobeerd heeft de boel te sussen (er werd serieus voorgesteld om de dames maar een saunaverwenbon aan te bieden voor hun leed) zagen zij zich uiteindelijk genoodzaakt de verantwoordelijken te schorsen en een ‘onderzoek’ in te stellen. Uiteraard anoniem, want stel je eens voor dat toekomstige werkgevers hier lucht van zouden krijgen. Dat gun je zo’n jongen niet…
Tot zover bangagate aflevering zoveel. Eind goed, al goed. Toch?
Behalve dan dat dit soort gedrag precies de kern aangeeft van waar het nog steeds misgaat met vrouwenemancipatie. Deze jongens waren veelal nog niet geboren tijdens het WK van ’94, maar slaan dezelfde giftige dogma’s uit die in het Oude Testament al werden vastgelegd. Mannen zijn mensen, vrouwen zijn er om te neuken en hun lichamen bestaan om door mannen geclaimd te worden.
Dit zijn geen onschuldige grapjes. Deze mentaliteit is dezelfde waarmee jongens zichzelf overtuigen dat het oké is om vrouwen tot genotsartikelen te reduceren, om op hen te kruipen als ze slapen (of te dronken zijn om nee te zeggen), om hen stiekem te filmen als ze nietsvermoedend je clubgenoot pijpen of gebruik maken van de huisdouche, om boos te worden als ze je afwijzen.
Discriminatie Je kunt dit seksisme niet los zien van seksueel geweld, maar ook niet van bijvoorbeeld discriminatie op de werkvloer. Als jij jarenlang in een clubje mannen alleen maar over gleuven en sletten hebt lopen blaten, dan zijn dat niet ineens gewaardeerde collega’s op het moment dat je jasje dasje voor een maatpak verruilt. Netwerken is voor ‘die ene chick die ik nog eens geswaffeld heb tijdens de ontgroening ’ toch heel anders als voor ‘die mooie pik van de aedilaatscommissie’.
Daarom zou het goed zijn als dit soort gasten ook eens de consequenties zouden voelen van hun gedrag. Al was het maar dat hun namen gepubliceerd werden, zodat de studentes in Groningen weten wie ze de komende jaren moeten mijden als een druiper. Of dat ze op een vrijdag thuiskomen en hun moeder aan de keukentafel vinden, met een uitgeprinte versie van de gewraakte PDF in een keurig plastic hoesje voor zich:
Zo jongen, leg deze gore kut maar eens uit waarom dat kanon van jou al net zo weinig respect voor vrouwen heeft als voor mijn schone sokken.
cc-foto: Tinker Tailor
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (173)

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:26

Overigens is dit natuurlijk gewoon de schuld van onze maatschappij. Alles moet toch kunnen! Porno op tv om 22.00 uur? Meisjes in lingerie op levensgrote billboards? Massaal topless over het strand huppelen? Gemengde sauna pakken? Vrijuit praten over masturberen en pijpen op de lagere school? En het dan gek vinden dan jongeren geen respect meer hebben voor sex. Koekoek! Wij hebben deze maatschappij zélf laten ontwikkelen. Nu a.u.b. niet lopen miepen wanneer de uitlopers ons niet helemaal aanstaan. Lachen gieren brullen wanneer er bij Jambers of Sex voor de Buch allerlei ranzigheden voorbij komen. Maar wanneer dit gedrag wordt gekopieerd zijn we ineens in rep en roer. We lijken wel knettergek met z'n allen.

1 Reactie
mulligan
mulligan3 okt. 2016 - 19:08

Ach so, zij konden er niets aan doen, zij hebben het niet geweten. Waar heb ik dat eerder gehoord? Je zou toch denken dat studenten (!) net iets beter zouden kunnen weten. Dus eigenlijk zegt u — niet met zoveel woorden, maar impliciet wel — dat ook de vermeende aanrandingen in Keulen te verwachten waren, want ach, we hebben deze maatschappij immers zelf gecreëerd. Dat zet een aantal van uw reacties hieronder wel in een ander daglicht. Vindt u niet?

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:19

Wat een zelfmedelijden. Alsof je die meisjes niet voor de helft verantwoordelijk mag houden voor hun daden. Natuurlijk, het gedrag van deze corpsballen is verwerpelijk en smerig. Maar die 'meisjes' zijn geen haar beter. Ze hoeven niet bij een corps. Ze hoeven niet als een loopse hond hun achterste in de lucht te steken. Ze hoeven niet elke avond een krat pils weg te kleppen. Ze kunnen ook door normale sociale vaardigheden te etaleren vrienden maken en als ze op stap gaan een beetje een kritische houding aannemen, alvorens de klamme lappen op te zoeken met de eerste de beste student economie of arbeidsrecht.

1 Reactie
mulligan
mulligan3 okt. 2016 - 19:20

Het geheel gaat volledig aan u voorbij, nietwaar? Het gaat er helemaal niet om dat zowel mannelijke (nu ja) als vrouwelijke studenten van bil gaan, wat immers niet zo heel vreemd is bij jong volk dat net onder de ouderlijke plak vandaan is. Het gaat hier om het feit dat een deel van de mannelijke (nu ja) studenten de meisjes die zij 'gewillig' achten als door iedereen vrij af te schieten loslopend wild worden weggezet en dan nog in de meest vulgaire taal. Niet als vrouwen, als mensen, als partners in sex, maar als wegwerpobjecten. Wanneer verwacht u dat bij zulke gastjes het respect voor de andere sekse zal indalen? Ooit?

malou3
malou33 okt. 2016 - 1:04

Het is al decennia bekend dat in het bekrompen corpsballen wereldje van Vindicat de meest machtswellustige pestkoppen praktijken tijdens de ontgroening plaatsvinden. Dat het allemaal stiekum en achter dichte deur moet, zegt ook genoeg! Als vrouw moet je gewoon geen lid willen zijn, als je weet dat je onderworpen wordt. Intuitief weet je dat namelijk al lang. Daarbij heb je gezond verstand, tenzij je onvoldoende zelfrespect hebt ontwikkeld. In dit geval heb ik medelijden. En verder is het hirarchische systeem, met bespottelijke opdrachten voor feuten natuurlijk super ouderwets. Tip: Alle meiden massaal geen lid meer worden! Moet je kijken hoe snel die sadistische ballenclub is opgedoekt! Moet je dan eens zien hoe snel de lol eraf is! Haha..

1 Reactie
malou3
malou33 okt. 2016 - 1:32

Daar wil ik aan toevoegen dat twee studenten de ontgroening niet hebben overleefd. Een is met zn hoofd langdurig in een bak roet geduwd. Dood. Een moest 'onder toezicht' een liter jenever achterover gieten. Dood. Dat is Vindicat.

ainil nil
ainil nil2 okt. 2016 - 10:05

en weer word de vrouw als slachtoffer neergezet alsof ze gedwongen is om sexuele handelingen te verrichten. als die meiden een dergelijke reputatie niet willen moeten ze hun benen eens bij elkaar houden. trouwens vice versa gaat het ook. Ken ook meiden die bepaalde kerels niet meer willen omdat ze zoveel bedpartners hebben gehad. en vrouwen onderling praten weer tot in detail over hun veroveringen in bed...

Abraham2
Abraham230 sep. 2016 - 16:45

Goed stuk en uitsmijter met goede humoristische ondertoon. Waarom moeten al die reageerders toch zelf weer, net als mijn hond, over ieder geurtje heen pissen.

Henri Fred
Henri Fred30 sep. 2016 - 9:41

Zou het mogelijk zijn om dit gedrag af te keuren, zonder de jaloerse ondertoon. Old boys network, toekomstige bankiers etc. Verder is dit boekje natuurlijk een vertoon van een buitengewoon treurig gedrag. Beetje puberaal. Zo wordt er intern ook vast tegenaan gekeken. Vroeger, in die goeie ouwe tijd toen ik lid was in Utrecht, tenminste wel. De jongens werden er op aangesproken, door de vereniging maar ook door de leden zelf. Teksten als, kansloze actie ouwe, dat zei je dan. Het schamende, oom voor de meiden, zit hem nu in de landelijke verspreiding. En om dit nu te vergelijken met treitervloggers die mensen in elkaar slaan, dat is echt de behoefte om treitervloggen goed te praten. Dit gedrag van die studenten is grof en verkeerd, net als het gedrag van de treitervloggers. Op een ander level, en welke men het zwaarst laat wegen, is subjectief. De jaloezie op de schijnbare rijke toekomst van de studenten weegt daarbij mee, tegen de no-future van de studenten.

2 Reacties
Jaap Vos
Jaap Vos30 sep. 2016 - 15:31

Wat heeft een afkeuring van immoreel gedrag te maken met het volgens jouw eigenlijk jaloers zijn op dit gedrag !???? Ik snap je redenering niet die via een omweggetje toch weer diegene die commentaar heeft op dit gedrag te kakken zet omdat ze een vrouw is misschien !????? Het stuitende is tevens dat deze asociale studentenvereniging nu verzonnen heeft dat het nu opeens een zogenaamd lijst was van mooiste meisjes !???? Nou als je de laatste zijn zou hebben gelezen van de brochure: " Deze geile wijven zouden met hun slette kutjes over de ijzeren kannonen moet gaan !???? dat bewijst dat de moraal flink verrot is ! Het vreemde is dat we tocht iedere keer weer dit soort politieke leiders kiezen gezien het feit dat mensen als Sybrand Buma deze vereniging heeft grootgebracht. Vaak zijn dit toch de rechtse politici zo niet altijd. Op zich is dit ook geen incident want eerder moest er een student worden opgenomen na het drinken van 5 a 6 liter water & ook is een student overleden na een ontgroeningsritueel. Hoe verrot kun je zijn & toch nog altijd het gore lef hebben om andere moreel aan te spreken op diens gedrag & jezelf als superieur beschouwen.....

Henri Fred
Henri Fred30 sep. 2016 - 16:14

ff lezen slechtvalkje. het afkeuren gaat altijd gepaard met de opmerking dat deze dorpsballen rechts zijn en toekomstige leiders van het land. dat typeer ik als jaloerse opmerkingen, en daar kan je best wat van vinden. verder zeg ik ook dat dat niet nodig is, om dat gedrag af te keuren. vervolgen wordt het ook heel vaak gekoppeld aan het treitervloggen. het een heeft werkelijk niets met het ander te maken. het is beide fout, maar op een ander level. zo moeilijk is dat toch niet.

noMan2
noMan228 sep. 2016 - 15:07

Seksisme bestaat niet bij witte mannen, daar moet je op z'n minst een tintje voor hebben en het liefst nog moslim zijn. Witte mannen "seksisme" 2.0 vertaling, voor degene die dit nog steeds niet snappen hoe onschuldig dergelijk gedrag is zodra het witte mannen betreft: Seksistische uitlatingen = humor Aanranding = compliment Verkrachting = misverstand Vrouwen gebruiken voor seks = normaal mannelijk gedrag Gewelddadige en vrouwdenigrerende porno = entertainment Biologie = rechtvaardiging voor boven genoemden en neutraliseert vrouwenhaat. Hanteer, net als witte mannen zelf, deze vertaling en mannen zijn hier niets anders dan vrouwvriendelijk. Hoe durf je, na deze vertaling en de correcte wijze om dergelijk gedrag te interpreteren, nog te beweren dat mannen niet niet geëmancipeerd zijn?! Stelletje zeikwijven zonder humor, die geen compliment kunnen aannemen en maar niet willen snappen dat alles berust op een simpel misverstand! Tja, biologisch gezien zijn vrouwen nu eenmaal niet gezegend met de suprême rede van de man. Nou, godzijdank niet nee!! want voor de witte man staat alles 'los van' elkaar, zoals rede ook los staat van redelijkheid. Dat noemen ze dan weer mannenlogica. En daarom is die logica voor vrouwen zo mogelijk te snappen, en dat is voor de man weer bewijs dat vrouwen niet zo slim zijn als zij. Als de consequenties hiervan niet zo gruwelijk zouden zijn zou ik zeggen: lekker in hun waan laten die mannen! Maar ja, ik word niet graag verkracht om vervolgens te moeten aanhoren dat ik zelf de verkeerde signalen had uitgezonden omdat mijn sneaker witte veters hadden. Want wanneer het om seksueel geweld gaat, koppelen mannen de raarste dingen aan elkaar: kleding = uilokking, drank = uitlokking, 's avonds alleen over straat = uitlokking, zoenen en dan nee zeggen = uitlokking. En dan gek vinden dat wij al deze mannenlogica niet snappen. Dat kom omdat mannenlogica ook los staat van logich. Wij vrouwen hebben dat allang door, nu de mannen nog!

2 Reacties
Pater
Pater28 sep. 2016 - 15:31

Precies. We betichten moslims van seksisme, Schippers zei het nog: Onze cultuur is beter!". Dit is een graadje erger.

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:12

Kap nou eens met dat generaliseren! De witte man hier, de witte man daar. Moet ik me nu aangesproken voelen door de daden van een enkeling? Snap overigens totaal niet waarom er weer allochtonen bij gehaald worden. Wie zegt trouwens dat er geen allochtonen bij het corps zitten? Wat bent u bevooroordeeld zeg. Getverderrie! Heeft u mijn punt?

[verwijderd]
[verwijderd]28 sep. 2016 - 11:47

--- Dit bericht is verwijderd —

10 Reacties
Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 13:02

Vrouwen zijn niet "handelsonbekwaam". Die zijn gewoon "lijdend voorwerp". Die jongens, die vormen wel het naamwoordelijk deel van het gezegde.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 15:29

GeenTijdgenoot Vandaar dat de journalisten huilende meisjes aan de lijn kregen. Het is gewoon een ordinaire vleeskeuring. Studenten worden geacht enigszins intelligent te zijn, die weten dat het risico dat digitale bestanden naar buiten komen zeer groot is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 sep. 2016 - 16:33

(Getrouwde) vrouwen waren aanvankelijk ‘handelingsonbekwaam’. Dat hield in dat zij hun man om geld en toestemming vragen moesten vragen als ze bijvoorbeeld kleding of apparaten wilden kopen. Ook konden ze geen verzekeringen afsluiten of geld van de bank halen. Aan deze diep vernederende situatie kwam een eind in 1958! Volledige gelijkheid van man en vrouw werd pas geregeld door de wet van 14 juli 1976. Veel mannen zijn nog niet aan deze relatief nieuwe situatie gewend.

mulligan
mulligan28 sep. 2016 - 20:36

"(Getrouwde) vrouwen waren aanvankelijk ‘handelingsonbekwaam’. Dat hield in dat zij hun man om geld en toestemming vragen moesten vragen als ze bijvoorbeeld kleding of apparaten wilden kopen. Ook konden ze geen verzekeringen afsluiten of geld van de bank halen.~" Ja, waarom hebben we dat eigenlijk afgeschaft? Dat deden we toch altijd al zo en anderen deden het toch ook? Als dat niet aantoont dat het dus deugt en het altijd zo moet blijven, dan weet ik het ook niet meer. Zou 'vooruitgang' daar weer met z'n tengels aangezeten hebben? Anders 'beschaving' wel. Moeten we toch echt mee oppassen, die twee; voor we het weten zitten we in de 21ste eeuw en gaan er nog naar handelen ook.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 sep. 2016 - 13:52

"Ja, waarom hebben we dat eigenlijk afgeschaft?" Niet elke "we" was voor de afschaffing. "We" hebben het vooral te danken aan de inspanningen van de ongehuwde Conny Tendeloo.

mulligan
mulligan29 sep. 2016 - 19:38

De PvdA maar ook wij (ja, zelfs de 'wij' die onwillig is) hebben zeer dingend nood aan een nieuwe Corry Tendeloo. En voor iedere rabiaat rechtse wegkijker die 'onze' cultuur nog steeds zo verre verheven vindt boven van alle anderen: tot 1971 —ja, u leest het goed, tot negentienéénenzeventig— stond in ons wetboek dat de man het ‘hoofd van de echtvereniging’ was en de vrouw aan hem ‘gehoorzaamheid was verschuldigd’. Laat dat eens door uw hoofd gaan als u zich weer op de borst meent te moeten kloppen met uw superioriteit!

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 sep. 2016 - 20:20

Mulligan, vrouwen konden er ook voor kiezen niet trouwen. In dat geval waren ze gewoon hun eigen baas.

mulligan
mulligan1 okt. 2016 - 8:36

Inderdaad, maar zoals u zelf al schreef, duurde het nog tot 1976 voordat de vrouw voor de wet gelijk werd gesteld aan de man. De ongetrouwde vrouw was dan weliswaar tot die tijd haar 'eigen baas' maar evengoed achtergesteld op de man. Heerlijk, zo'n keuze tussen slecht of nog slechter, nietwaar? We hebben het over slechts twee generaties geleden. De 'Middeleeuwen' hebben we hier dus ook nog niet zolang achter ons. Dat rabiaat rechts daar eens over nadenkt als ze andere culturen weer op iets meent te moeten aanspreken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 okt. 2016 - 10:09

De problemen komen uit orthodox religieuze kringen. "Andere roeping " toch?

mulligan
mulligan1 okt. 2016 - 16:21

Al is de roeping anders (is die anders?), de monnik draagt toch dezelfde kap.

NikosdeGriekos
NikosdeGriekos28 sep. 2016 - 10:46

U begrijpt dat op GEENSTIJL geen enkele link naar namen en 06 is gegeven? Faal item is dit.

Poezenmens
Poezenmens28 sep. 2016 - 9:52

Vindicat is al 200 jaar een studentenvereniging, gehuisvest op toplocatie in de Groninger binnenstad, voor arrogante rijke-lui's-kinderen die nog steeds denken dat hen niets kan overkomen en alles maar kunnen maken met de gedachte: 'Pappie redt mij wel.'

1 Reactie
Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 13:02

U zegt het.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 8:31

Vindicat komt met allerlei rotzooi in het nieuws, ook aanranding en mishandeling. Vindicat moet, als vereniging, maar eens een jaartje uitgesloten worden van alle universitaire activiteiten. Nergens meer welkom. Een schande voor Groningen.

omaoeverloos
omaoeverloos28 sep. 2016 - 8:08

Balboekje 2.0?

2 Reacties
Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 11:08

Ballenboekje, twee punt lul

Pater
Pater28 sep. 2016 - 22:59

@Zandb Beste grap van vandaag.

Bert Vlierman
Bert Vlierman28 sep. 2016 - 8:06

Al die verontwaardigde reacties roepen bij mij de associatie op met het spreekwoord 'De beste stuurlui staan aan wal.'

[verwijderd]
[verwijderd]28 sep. 2016 - 7:45

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Pater
Pater28 sep. 2016 - 7:55

Hoe weet u dat? Ik geloof er niks van. Hier spreekt een zware minachting voor vrouwen uit. Foto's/tel.nrs erbij makt het nog wat erger.

Jasperien
Jasperien28 sep. 2016 - 8:11

@Detleph Doedel: onderling praten is iets anders dan namen en telefoonnummers verspreiden.

GermaS
GermaS28 sep. 2016 - 8:27

Jij ziet het verschil niet tussen een gesprekje en het verspreiden van een bangalijst? Zulke mannen zou ik ook belachelijk maken, dikwijls is hun mond groter dan de prestaties tussen de lakens.

mulligan
mulligan28 sep. 2016 - 9:00

U kent het verschil tussen 'onderling praten' en 'verspreiden' niet? En de zoveelste "maar hullie doen het ook". Wordt dat niet meer al in groep 1 afgeleerd?

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 10:12

Detleph Doedel: (Is Jan trouwens een broer van u?) Worden er alleen vrouwen van Vindicat "besproken" in die boekjes?

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:33

@pater Pater, pater. Hoe naïef bent u? Mag ik naar uw leeftijd vragen? U weet dat er tegenwoordig zoiets als Tinder bestaat? Dit is een app waarmee mannen EN vrouwen bedpartners kunnen kiezen voor een avontuurtje. Hier doen net zoveel vrouwen als mannen aan mee. Dus ja, vrouwen zijn net zo ranzig als mannen. Dat is schrikken he!

mulligan
mulligan3 okt. 2016 - 19:25

Flip, Flip, Flip, Flip, Flip. Komen er op Tinder ook mensen voor die er niet voor gekozen hebben om op Tinder te staan? Compleet met foto, naam, adres en telefoonnummer? Mensen die zich niet zelf op die lijst hebben gezet? Dat maakt de zaak net even iets anders. Dat heeft dan net weer even niet helemaal begrepen. Jammer.

TotCo Ring
TotCo Ring28 sep. 2016 - 7:15

En dan GeenStijl noemen als schuldige voor het verspreiden Die waren juist de laatste die er over schreven en alleen omdat andere MSM het lijstje bekend maakte(met namen en telfoonnummers) besloot GS juist daarover een artikel te schrijven, niet over het lijstje maar over de media die het lijstje bekend maakte. en omdat het leed al geschied was publiceerde GS een bijna totaal anoniem lijstje zonder nummers adressen of omachrijving maar slechts met wat facebook fotoos.

Dubbeldenker
Dubbeldenker28 sep. 2016 - 6:47

Lekker stoer doen als "jongens onder elkaar" is van alle tijden en leidt zelden tot hoogstaand ethisch en moreel gedrag. Tegen elkaar opbieden om mee te doen is de norm en elkaar corrigeren voordat het uit de hand loopt hoort er niet bij. Bij dit soort corpsballen net zo min als bij vernielende hangjongeren, voetbalhooligans en treitervloggers. Ze zijn qua normen en waarden dan ook van hetzelfde niveau als die hangjongeren, voetbalhooligans en treitervolggers. Je sterk voelen in je groep, je afzetten tegen anderen en grenzen overschrijden zonder je druk te maken over voor wat dat voor anderen betekent. Kortom, een ideale voorbereiding op en plek in de top van het bedrijfsleven. Zodat je samen met gelijkgezinden aan de slag kunt om perfide bonussen binnen te halen, sjoemelsoftware te gebruiken, klantonvriendelijke verdienmodellen te bedenken, kartels te vormen en belasting te ontduiken. Eigenlijk zou de Universiteit van Groningen door dit soort incidenten moeten stijgen op de lijsten van goede universiteiten, omdat Vindicat zorgt voor de perfecte praktijkgerichte vooropleiding voor toekomstige "captains of industry", bankiers en maffiaadvocaten.

[verwijderd]
[verwijderd]28 sep. 2016 - 6:38

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Pater
Pater28 sep. 2016 - 7:57

tegenwoordig ligt alles wat digitaal gaat makkelijk snel op straat. Daar moet je rekening mee houden. Dat is anders dan vroeger.

Van der Wal
Van der Wal28 sep. 2016 - 9:57

Het enige wat er gebeurd is dat de lijstjes digitaal blijven maar beter worden afgeschermd. Iets wat je vroeg moet leren voor later, als je bij de overheid, een goed doel of een bedrijf gaat werken.

Bernie2
Bernie228 sep. 2016 - 5:59

Ik was eerlijk gezegd verbijsterd over het gemak waarmee de klootzakken nu wegkomen met hun gore gedrag. Het transformeren van studentes tot ordinaire hoeren en hen met namen en gsm-nummers openbaar maken: hoe ziek kun je zijn? Een fikse aanklacht en voor de rechter met die rechtsgedraaide puistenpubers. En pas dat gebouw uit als ze minstens een taakstraf van 240 uur p/p aan de broek hebben. In G-string gebukt door te brengen als straatveger in de Folkingedwarsstraat te Groningen. Inderdaad zijn dit geen onschuldige grappen. Dat zijn Wilders' platte verdachtmakingen ook niet en waren die van Hitler evenmin. Als dit de moraal is waarmee gestudeerd Nederland het straks moet doen, met dit soort corpsballen die overal in allerlei interessante functies komen bovendrijven? Daar ga je pas echt van Baalen zeg... Goed stuk Brekelmans.

2 Reacties
Paddy3
Paddy328 sep. 2016 - 21:58

@Bernie, Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die Hitlers acties "onschuldige grappen" noemen.

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:43

Wow Bernie. U slaat hier even een paar keer de plank volledig mis. Ten eerste stelt u dat dit keurige studentes betreft. Maar deze meisjes gaan toch vrijwillig mee met deze jongens? Tenzij ze gedrogeerd, vastgebonden en onder sterke dwang zijn verkracht, zijn de meisjes volledig zelf verantwoordelijk voor het feit dat ze met jan en alleman het bed delen. Ten tweede Roept u heel hard dat het om rechtse pubers gaat... zitten er geen linkse kiezers tussen studenten? Denkt u dat links alleen te vinden is op de theater academie in Maastricht?? Treurig. Ten derde trekt u Wilders er met de haren bij en vergelijkt hem direct even met Hitler. Dan moet je toch wel erg de weg krijt zijn als je dat lukt binnen één zin. Met andere woorden: Bernie, doe eens even normaal.

NMNijsingh
NMNijsingh28 sep. 2016 - 5:27

De vraag lijkt me niet in de eerste plaats of deze kinderen gestraft moeten worden, en zo ja, hoe. De vraag die ik me elk jaar opnieuw stel als er weer een relletje is over normoverschrijdend gedrag bij studentenverenigingen is: waarom komt de universiteit hier mee weg? Waarom worden de bestuursleden van verenigingen uitgenodigd bij oraties? Waarom mogen verenigingen de introductiedagen domineren? Waarom krijgen ze geld? De universiteit zelf mag aansprakelijk gehouden worden.

3 Reacties
Laatjenietgekmaken
Laatjenietgekmaken28 sep. 2016 - 6:54

Je hebt het over kinderen maar het zijn jong volwassenen , ze studeren dus mag je aannemen dat ze al redelijk hun bovenkamertje kunnen gebruiken,totdat het tegendeel wordt bewezen. De universiteit kan onmogelijk verantwoordelijk gehouden worden voor domme acties van een studentenvereniging. De studentenvereniging daarentegen weer wel. Zij zullen dit moeten rechtzetten, al is het maar omdat dat rechtvaardig is tegenover diegene die op zo'n lijst staat. Tenzij deze studentes hiervoor toestemming hebben gegeven. Ik stel voor diegene die het lijstje hebben gefabriceerd opdracht te geven om publiekelijk excuses naar deze studentes aan te bieden en zorg ervoor dragen dat deze lijst gaat verdwijnen.

NMNijsingh
NMNijsingh28 sep. 2016 - 9:28

O nee, begrijp me niet verkeerd, die 'jong volwassenen', daar heb ik weinig medelijden mee. Waar het me hier om gaat is dat keer op keer blijkt dat studentenverenigingen, om het lief uit te drukken, weinig bijdragen aan het wetenschappelijke of sociale klimaat van de Nederlandse universiteiten. Eerder deze week zag ik op Joop een stukje voorbij komen over het diversiteitsbeleid van de UvA. Als er één institutie is binnen de universiteit die bestaande maatschappelijke machtsverhoudingen bestendigt, dan is het wel het Corps. Toch kunnen onze jong volwassenen nog altijd gezellig op de koffie komen bij de rector. Ik vind dat vreemd en problematisch.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 23:04

@NMNijsingh Helemaal mee eens. Het aardige is nu dat de minister de afzijdigheid van de universiteit ook helemaal niks vindt en dat ook heeft gezegd. Hopelijk krijgt dit varkentje nog een staartje. Het bestuur van de universiteit vond dat ze er niks mee te maken hadden ...

johanversomeren
johanversomeren28 sep. 2016 - 5:01

wat heeft het WK 94 van doen in dit artikel?

1 Reactie
ATM2
ATM228 sep. 2016 - 13:32

Dat dacht ik ook al. En hebben we het dan over het WK wielrennen, waterpolo, hockey of 'slap lullen' ?

[verwijderd]
[verwijderd]27 sep. 2016 - 23:51

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Daniel Dennett
Daniel Dennett28 sep. 2016 - 8:05

boenders Vrijwel heel corporaal Nederland stemt GL, D66 of VVD. De PVV (en ook SP) is voor het domme klootjesvolk.

Daniel Dennett
Daniel Dennett28 sep. 2016 - 11:22

De bron ben ik zelf. Onder het vrouwelijke gedeelte is/was GL altijd behoorlijk populair, dit kwam met name door Femke Halsema en nu Jesse Klaver. Onder de mannen zal GL wat minder populair zijn. Kijk naar studentensteden waar grote studentenverenigingen zitten, daar is D66 vaak de grootste en speelt de PVV geen enkele rol. Veel "corpsballen" weten uitstekend wat er in de maatschappij speelt en leeft en dan kom je vrijwel automatisch uit op de partijen die ik noemde.

Frank Straathoff
Frank Straathoff28 sep. 2016 - 13:57

@ boenders De Vries is ervaringsdeskundig. Dat is in ieder geval iets. U komt niet verder dan de welbekende afgunstriedel in combinatie met een erotisch hersenscheetje over vrouwen. De vries 1-0.

Piet de Geus
Piet de Geus28 sep. 2016 - 14:11

"Kijk naar studentensteden waar grote studentenverenigingen zitten, daar is D66 vaak de grootste" Alleen is maar een fractie van de studenten in die steden lid van zo'n club. Je hebt dus alleen een correlatie aangetoond tussen de hoeveelheid studenten en de hoeveelheid progressieve kiezers maar daarmee vertel je werkelijk niks nieuws.

Daniel Dennett
Daniel Dennett28 sep. 2016 - 14:28

Waarom denk je dat ik een kontverhaal ophang? Wat trek je in twijfel?

Frank Straathoff
Frank Straathoff29 sep. 2016 - 10:37

@boenders Kijk daar hebben we wat aan. Veritas, mooie vereniging. Hebben recentelijk een succesvol Daklozendiner in Utrecht georganiseerd. Prima lui. Maar zijn ook hier bekend van: Flauwgevallen feuten In 2002 werd bekend dat Utrechtse studentenverenigingen zich ernstig misdroegen. De Universiteit van Utrecht besloot na de wantoestanden het contract voor subsidie met de vereniging Veritas te verbreken. Wat was er aan de hand? Er kwamen berichten naar buiten over eerstejaars die flauwvielen, poep in hun haar gesmeerd kregen, levertraan moesten slikken en bruistabletten moesten eten zodat ze gingen schuimbekken. Na onderzoek van het bestuur van de universiteit bleek er inderdaad sprake te zijn van geestelijke en lichamelijke uitputting. Het U-blad schreef hierover: “Het college van bestuur acht bewezen dat aspirant-leden flauwvielen als gevolg van het introductieprogramma, dat ze tegen hun wil moesten eten, dat ze geen vrije toegang tot de toiletten hadden en dat zij blootstonden aan ernstige verbale intimidatie.” Inmiddels alles weer pais en vree. Bron:studentennet.nl Ergo, tussen (mislukte) studentenlol en alles meteen over de kam van discriminatie en seksisme gooien zit nog een hele wereld, toch Boenders? Wat is er mis met VVD/JOVD? Dat is politiek man, maar het niet te moeilijk. Het gaat om kinderen/studenten. Niet te zuur worden. Verder is het niet chique om het oude nest te bevuilen, maar dat wist je al ouwe Veritasser van me!

Daniel Dennett
Daniel Dennett29 sep. 2016 - 10:38

boenders – 29 september 2016 at 04:14 @ De Vries, zodra u de PVV en de SP op een hoop gooit en daarbij ook nog D66 een progressieve partij noemt, trek ik uw ‘politieke observaties’ onmiddellijk in grote twijffel. Waar noem ik D66 een progressieve partij? En de SP en PVV gooi ik in die mate op een hoop dat het beide partijen zijn waar corporaal Nederland niet op stemt. En dat iemand van het USC arrogant doet tegen iemand van Veritas is ongeveer hetzelfde als dat een voetballer van FC Barcelona tegen een voetballer van FC Almere zegt dat ie niet kan voetballen.

willemb2
willemb227 sep. 2016 - 23:03

Jongens en meisjes elk een eigen vereniging was destijds zo gek nog niet.

peter e
peter e27 sep. 2016 - 21:54

Vindicat is het clubje van (toekomstige) JOVD'ers. Vindicaters laten zich op dezelfde manier over vrouwen uit als Donald Trump. Discriminatoir gedrag blijkt, wederom, een rechts privilege te zijn. De meiden in die club krijgen sinds jaar en dag de meest verschrikkelijke benamingen toebedeeld. En ondanks dit alles, blijven ze lid van die club. De vraag dient zich dan aan in hoeverre rechtse studentes verschillen van....juist...... moslimvrouwen!

2 Reacties
BingoGrubb
BingoGrubb28 sep. 2016 - 7:08

vindicat rechts??? laat me niet lachen daar gaan de linkse elite heen hoor. zoek voor de grap maar op google naar bekende oud leden vindicat.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 8:01

@Bingo Grubb Héél lang geleden gingen er ook wel linkse studenten heen, het is al tientallen jaren een rechtse club.

johannn2
johannn227 sep. 2016 - 21:36

Kom op, de lijst met namen van die boys is toch wel te achterhalen? Ik mag hopen dat ie in no time op internet staat. En met foto's natuurlijk. .

ChristopherH
ChristopherH27 sep. 2016 - 21:27

Heeft Joyce ooit op een studentenvereniging gezeten? Ik namelijk wel. In mijn tijd gingen deze lijstjes ook rond. Enkel was het toen zowel jongens en meisjes. Dit is totaal geen probleem zolang het binnen de vereniging blijft. Thats it, een lolletje en de 'verkeerde' versie van het jaarboek. Heb het zelf gezien en geen enkele vrouw is afgebeeld op een oneerbare wijze. Enkel een geintje van jongens die net 21 zijn geworden en waarschijnlijk nog weinig mooie vrouwen hebben gezien. De media springt er bovenop, want tja... voor de rest is er maar weinig nieuws waar mensen op gaan klikken. Hoe komt het toch dat steeds minder mensen waarde hechten aan de gevestigde media.. Hoe komt het toch!?!

9 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus27 sep. 2016 - 23:41

"Enkel een geintje van jongens die net 21 zijn geworden en waarschijnlijk nog weinig mooie vrouwen hebben gezien." Dat het geen vroegbloeiers zijn is wel duidelijk, anders hadden ze het corps niet nodig. Dat is toch meer iets voor sukkeltjes die het eigenlijk veel te eng vinden, zo helemaal alleen in de 'grote stad'. En dan onderling lekker hun gemankeerde egootjes opblazen als een stel brugklassers. Hé lullo, heb je nog geneukt? Nee, natuurlijk niet.

Ben Joop
Ben Joop28 sep. 2016 - 1:05

"Dit is totaal geen probleem zolang het binnen de vereniging blijft. " haha, ik zie een lange cariere bij de VVD voor jou weggelegd.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 8:18

Jongens van 21 zijn volwassenen. Puur seksisme. "Heb het zelf gezien." Toch geen 21 meer ...

Poezenmens
Poezenmens28 sep. 2016 - 10:32

Even off topic @ Piet de Geus: quote: helemaal alleen in de 'grote stad' Waarom een stad die 7e staat qua inwonertal (200.500) heel badinerend tussen aanhalingsteken gezet, Piet? Wat heb je toch tegen Groningen? Ik zou zeggen: kom eens kijken. Het is een prachtige stad

Piet de Geus
Piet de Geus28 sep. 2016 - 12:20

"Waarom een stad die 7e staat qua inwonertal (200.500) heel badinerend tussen aanhalingsteken gezet" Omdat 'de grote stad' niet mijn woordgebruik is maar een parafrase van hoe provinciaaltjes de bebouwde kom aanduiden. "Wat heb je toch tegen Groningen?" Net zo weinig als tegen Frankrijk. Er zouden alleen geen Groningers moeten wonen.

Poezenmens
Poezenmens28 sep. 2016 - 14:16

Met zoveel narrow minded gezwam kan ik helemaal niks, Piet. Dus ik laat het, zoals het een nuchtere Groningse betaamt, maar langs m'n rug glijden. ?

Piet de Geus
Piet de Geus28 sep. 2016 - 18:08

"zoals het een nuchtere Groningse" Zijn dat die types die luidkeels roepen: wat ons hoog houdt is Hooghoudt?

Poezenmens
Poezenmens28 sep. 2016 - 21:09

Wel leuk gevonden, Piet. Dat dan weer wel. ?

Pater
Pater28 sep. 2016 - 23:08

Chistopher had het lijstje gezien. Dan vast en zeker ook het contract gezien met de boete van e25.000 voor lekken naar buiten. Dat is zeer kwalijk, maakt het zwijgen van de betrokken vrouwen weer wat begrijpelijker. Had-ie ons wel mogen vertellen. Maar te druk met het beschermen van zijn oude vereniging denk ik.

Poezenmens
Poezenmens27 sep. 2016 - 21:19

Je moet er als vrouw toch niet aan denken dat er een student bij zou kunnen zitten die gynaecoloog wil worden.

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens27 sep. 2016 - 21:22

correctie: student moet zijn: student/lullo

ratio2
ratio227 sep. 2016 - 20:40

Klinkt natuurlijk wel aantrekkelijk. Een soort van 'punishment fits the crime'. Maar heb je ook de bredere implicaties hiervan overzien? Ik denk het niet. Wat deze jongens deden was op zich natuurlijk verwerpelijk en fout, en een straf is zeker op zijn plaats. Maar als je de namen (en daarmee in het tijdperk van Facebook) automatisch ook de gezichten van deze jongens op internet en daarmee op de voorpagina van elke krant/Geenstijl zet, zou dat dan ook niet moeten gelden voor elke overvaller, verkrachter en moordenaar? Willen we het VK achterna waar de gezichten van criminelen, met naam en toenaam in de tabloids staan? Want die kant ga je dan op. En je hebt geen poot om op te staan om daar dan over 5 jaar over te klagen. Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit. Maar ik zie de meeste columnisten hier op Joop er zeker voor aan om te gruwen van een publieke schandpaal in de vorm van rechtse tabloids. En die kant ga je dan op. Dus het laatste wat ik je mee zou willen geven is: ik heb je gewaarschuwd.

2 Reacties
Ben Joop
Ben Joop28 sep. 2016 - 1:07

Foto's van verdachten mogen niet op het internet gepleurd worden. Dat wil niet zeggen dat je niet over deze zaak kan berichten.

ratio2
ratio228 sep. 2016 - 7:18

Uiteraard ga je over de zaak berichten. En als er strafbare feiten zijn gepleegd hoop ik dat justitie er ook achteraan gaat. Maar als je mensen met naam op internet gaat zetten als straf, dan moet je voorbereid zijn op de consequenties, en dat is dat alle verdachten van alle misdrijven uiteindelijk met naam en foto op internet gaan eindigen (foto is een logische consequentie als je de naam op internet zet, geef me een willekeurige naam van iemand onder de 30 en ik denk dat ik van 90% van ze zo een foto gevonden heb). Ik weet niet of we als maatschappij die kant op moeten willen gaan.

ton14024
ton1402427 sep. 2016 - 19:00

De jongens zijn geschorst, dus hebben ze geleerd dat je er mee weg komt. Ik roep die meiden niet op om aangifte te doen, maar hoop er wel op.

8 Reacties
Donostia2
Donostia227 sep. 2016 - 20:17

Waarvan, van welk strafbaar feit zouden "die meiden" aangifte moeten doen? U gebruikt zelf een erg denigrerend woord, trouwens. "Meiden": werkster, schoonmaakster, hulp in de huishouding.

ChristopherH
ChristopherH27 sep. 2016 - 21:32

Heb je het boek zelf ook gezien, Tom? Waarschijnlijk niet en is je reactie enkel gebaseerd om mensen die het beter hebben dan jij. Het boekje bestaat uit Facebookfoto's en met de telnummer van de vrouwen. Het probleem is enkel ontstaan omdat het buiten de vereniging is gegaan. Niemand die er over twee maanden nog van wakker ligt. Maar in Nederland komt je wel weg als je een populaire politicus doodschiet. Dan sta je na een aantal jaren alweer buiten.Of als je +20 kleine gehandicapte kinderen misbruikt. Dan sta je binnen 5 jaar alweer buiten. Als je nou ergens wilt zoeken naar daad/straf verhouding, dan moet je hier nog eens in duiken. Waarschijnlijk weet elke lezer exact waar ik het over heb.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten27 sep. 2016 - 22:19

@Donostia, DE meid is wat je zegt, EEN meid is gewoon en woord voor een wat groter meisje, omdat sommigen het verkleinwoord als denigrerend ervaren. Volgens mij valt dit onder smaad of het aantasten van de eer en goede naam iets dergelijks.

Donostia2
Donostia227 sep. 2016 - 22:52

@Spijkermaarten "De meid"wordt voornamelijk gebruikt voor de hulp in de huishouding, lijfeigene eigenlijk. Het is mij wel duidelijk, respectvol omgaan met mensen met een ander genotype zit er niet echt in, bij links en bij rechts.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 6:30

Donostia Hier gaat over "jongens en meiden" en niet over "knechten en meiden". Dus gaat u alstublieft met die flauwe kul op een rechtsdragend dak zitten...... Verder zou u moeten weten wat we onder "genotype" mogen verstaan. Als u schrijft: "Omgaan met andere mensen met een ander genotype" dan is dat een ietsie pietsie weinig klein beetje pleonastisch, zeg maar.......

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 6:38

Christopher H. Wat u vindt van dit soort lijstjes zal mij een zorg zijn. Het feit dat u zich als Christopher H bekend maakt zegt mij al genoeg. Maar dat u dit soort praktijken durft te vergelijken met het vermoorden van een politicus...... En het misbruiken van kinderen...... En dan ook nog in de zin, dat je daar mee wegkomt "in Nederland"! Nee meneer Christopher H: Als er mensen mee weg komen, dan zijn het deze jongens en hun studentenvereniging en u.

Pater
Pater28 sep. 2016 - 8:29

@Christopher H. Geen afschuwelijk seksistisch zinnetje, iets met een kanon? Geen toegevoegde rating? Leugens zeker? Meisjes die in tranen uitbarsten, dat is allemaal normaal? Ik geloof dat het goedpraten door een oudere eigenlijk nog erger is.

Daniel Dennett
Daniel Dennett28 sep. 2016 - 15:23

Zandb – 28 september 2016 at 08:38 Wat u vindt van dit soort lijstjes zal mij een zorg zijn. Het feit dat u zich als Christopher H bekend maakt zegt mij al genoeg. De enige Christopher H die ik ken is Hitchens en die man was een absoluut genie. Iedereen die logisch nadenken hoog in het vaandel heeft staan zal fan van deze man zijn.

Karingin
Karingin27 sep. 2016 - 18:50

Stel, je bent een knulletje van 12/13 jaar, of beter nog, als je een zoon hebt stel je die dan voor op die leeftijd. We doen even of er geen vrouwen bestaan, for the sake of the narrative. Alle mannen in je omgeving, inclusief familieleden, beginnen opeens opmerkingen te maken als: kijk nou, die krijgt al een flinke bobbel in zijn broek! Kleine jochies worden groot hè, lekker kontje ook wel, nou dat wordt nog wat met jou. De brutalere exemplaren, van jong tot oud, grijpen je in je kruis of knijpen in je kont als ze de kans krijgen. De wat oudere jongens in de buurt en op school, benaderen je steeds plagend, komen vaak net iets te dichtbij. Tot een groepje van 2 of meer je een keer alleen treft, ze steken elkaar aan met opmerkingen over je uiterlijk en ontluikende seksualiteit. All in good fun natuurlijk, en je lacht wat ongemakkelijk terug want blijkbaar bedoelen ze het niet zo kwaad. Al voel je je ergens voor gek gezet, je laat het je welgevallen want je wil ook graag leuk gevonden worden (je bent tenslotte nog maar een puber, met een grote behoefte om bij de groep te horen). Ze worden steeds baldadiger, en op een gegeven moment werkt eentje je tegen de grond, of in een hoek. Je stribbelt tegen, maar dat is olie op het vuur. Hij en zijn maat trekken je broek open en duwen een vinger in je anus. Je wordt geacht dat lekker te vinden, en je gevleid te voelen dat ze zoveel aandacht voor je hebben. (Het verhaal gaat nog door, maar voor Joop breek ik ‘m hier af anders wordt het te lang. Maar stel je even voor dat dit je hele leven zo doorgaat, mannen die niets anders willen dan hun vingers en lul in jóuw anus steken. Ik laat de liefde in dit stuk buiten beschouwing, die komt verderop wel aan bod. Ik wilde alle seksisten gewoon even zelf laten voelen hoe dit is, als er ook maar eentje is die zich een beetje kan inleven, dan is dat al winst).

5 Reacties
Karingin
Karingin27 sep. 2016 - 19:16

Even een nuance: ik bedoel niet dat álle mannen zo zijn, maar dit is wel waar meiden hun hele leven rekening mee moeten houden.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 21:15

#maleprivilege

JeePee2
JeePee230 sep. 2016 - 7:27

Jep, helaas. De twee mannen die tegen mij zeiden "not all men", zijn precies degene die mij misbruikt hebben.

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 14:23

De slachtofferrol. Ik vind het een beeldend verhaal hoor, daar niet van. Maar wel erg eenzijdig. Ik vraag me ook af waar in Nederland vrouwen massaal door mannen tegen de muur worden gedrukt en worden aangerand? Ik heb onlangs wel over zo'n verhaal gehoord, maar dat was in Duitsland. Dit werd echter vrij snel gebagatelliseerd. Zonder dat ik ook maar iets probeer goed te praten, schetst u een beeld van weerloze vrouwen die door masculine mannen worden onderworpen. Mijn observaties uit jarenlange bardienst zegt echter dat het vooral de vrouwen zijn die jagen. Niet met geweld of onderdrukking, maar door iets veel ergers: charme! Dezelfde charme die vrouwen zo vaak inzetten om iets voor elkaar te krijgen. Ik ken meisjes die hebben nog nooit een drankje zelf hebben betaalt. Nogmaals, ik probeer geen enkele gedrag goed te praten. Maar leg de schuld aub niet alleen bij jongens/mannen. Meisjes/vrouwen zijn net zo erg.

Karingin
Karingin14 okt. 2016 - 20:37

Late reactie op Flip (die je waarschijnlijk niet meer leest, maar toch): Waar haal jij het woord massaal vandaan? En weerloze vrouwen? Ik had het over een kind van 13...en ik schets een beeld van wat heel veel meisjes op die leeftijd al meemaken. Veel mannen vinden het normaal, en ook buitengewoon grappig om seksueel getinte opmerkingen te maken tegen een puber, en een deel vindt zelfs dat ze ook aan je mogen zitten. Bovendien, als we het dan over massaal hebben, 1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met seksueel misbruik. Volgens de officiële cijfers dan, want ik heb ook nooit aangifte gedaan. En ik heb echt tientallen keren meegemaakt dat er dingen gebeurden waar ik niet op zat te wachten, laat staan om gevraagd had. Het gaat dan vrijwel altijd om bekenden, die vinden dat jouw "nee" te laat komt, of gewoon sowieso vinden dat ze het recht hebben te nemen wat ze willen. En díe moraal, daar moeten we iets aan doen.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen227 sep. 2016 - 18:48

Ach, als men vindt dat onze eigen blanke mannelijke 'spes patriae' op deze manier in de watten gelegd en ontzien wordt, en de meisjes ermaar mee moeten leven, dan is dat een tamelijk abjecte manier van tegen de verhoudingen aan te kijken. Waarom? Het zijn geen kinderen meer. Ze gelden als intelligent en als de hoop voor de toekomst. Dus mogen ze, als volwassenen, best al wat reëel overwicht en respect zien te verwerven. Stel dat even oude jongens in Islamitsche hogescholen hetzelfde zouden doen. Nederland zou te klein zijn. Pauw zou er maandenlang allerlei 'deskundigen' (= lulhannesen) voor uitnodigen. Nogmaals, het gaat hier niet om kinderen. Wanneer een Marokkaantje een Hollands pubermeisje voor 'slet' zou uitmaken, dan zou ons land bijkans exploderen, en Wilders zou alle registers uit de kast halen om er schande van te spreken, en GeenStijl zou weken over niks anders praten. Dit is het meest saillante voorbeeld van met twee maten meten dat ik in lange tijden zag. Waarom überhaupt zouden we corpsballetjes, toch al niet de meest aardige en amicale, en sympathieke figuren, in dit kader moeten ontzien? Ik vind het helemaal niet iets 'toevalligs en voorbijgaands', iets dat iedereen wel eens gedaan heeft, iets dat overgaat. Ik vrees zelfs dat het karakterologische kenmerken zijn die in een persoon van, zeg, 23, vastliggen, en de hersenen zijn dan uitontwikkeld, zoals wij allen behoren te weten. Al met al vind ik hier vergoelijkende reacties volkomen belachelijk. (Hoe zouden zulke beledigingen, indien op 31 januari 2015 te Keulen gemaakt door Noordafrikanen jegens Duitse Mädels, door een aantal Jopers beoordeeld zijn? Ik denk dat ik dat heel erg goed weet.)

2 Reacties
Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 14:41

Tja Frank, weet je wat ik volkomen belachelijk vind. Dat je zelfs bij dit bericht weer over Marokkanen begint. En dan ook nog een voorbeeld aanhaalt wat helemaal om te gieren is: "Wanneer een Marokkaantje een Hollands pubermeisje voor ‘slet’ zou uitmaken, dan zou ons land bijkans exploderen." Werkelijk? Ik hoor dit anders dagelijks meerdere malen, maar zie het land totaal niet exploderen. Het zijn vooral types als u die telkens weer olie op het vuur gooien. Ik verdenk u er zelfs van uit te zijn op raciale onrusten. Dan heeft u tenminste iets te doen. En dan haalt u ook nog eens Keulen aan. Waar talloze meisjes tegen hun wil zijn aangerand! Blijkbaar weet u niet het verschil tussen aanranding en met wederzijdse goedkeuring sex hebben. Treurig.

mulligan
mulligan3 okt. 2016 - 19:03

"En dan haalt u ook nog eens Keulen aan. Waar talloze meisjes tegen hun wil zijn aangerand!" Waar heeft u die wijsheid vandaan? Hoeveel zijn er daar toen dan aangerand, volgens u? Wat weet u dat de Duitse justitie niet weet?

Frank Straathoff
Frank Straathoff27 sep. 2016 - 18:26

Hilarische en wereldvreemde column van mevrouw Brekelmans. Ze grijpt dit voorval aan om een aantal stokpaardjes te berijden t.w. discriminatie en seksisme (en de inmiddels bekende Joop-uithaal naar het Christendom). Mevrouw is kennelijk niet bekend met hoe het er tegenwoordig onder studenten in Groningen (Of Utrecht, Rotterdam, Leiden etc.) aan toe gaat. De dames doen in geen enkel opzicht onder voor de heren, en inderdaad dit soort lijstjes zag ik eind jaren '80 ook voorbij komen. Mijn schoonzus is een Vindicatmeisje die destijds de top 5 in de Almanak haalde. Ze is er nog steeds trots op. Topwijf by the way, en zeker geen zure doos die deze column zou onderschrijven.

16 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 20:52

- In de jaren 80 was er geen social media en kende een dergelijk lijstje geen zelfde reikwijdte zoals we dat nu kennen met social media. - Je schoonzus werd zeker niet 40x gebeld door vreemden op haar mobiel en app. Ze had in de jaren 80 namelijk nog geen mobiel voor haar zelf en al helemaal geen app. ;) - Naast je schoonzus zijn er ook vrouwen die niet zitten te wachten op oneerbare voorstellen van mannen. Doe eens de proef op de som en bel eens wildvreemde vrouwen op en vraag of ze sex willen hebben.

ChristopherH
ChristopherH27 sep. 2016 - 21:36

Jij begrijpt het! In mijn tijd (RSG) was er een boekje van mannen die met veel vrouwen sliepen. Nog nooit iemand daar moeilijk over horen doen. En als vrouwen in ''dat boekje' voorkwamen dan boeide dat ook niemand. Zulk soort dingen bleven in de groep en vormde een soort tweede jaarboek met foute momenten. We lachten en gingen over tot de orde van de dag.

mulligan
mulligan27 sep. 2016 - 21:52

De typische 'maar hullie doen het ook' reactie. Je hoeft er nooit lang op te wachten.

Frank Straathoff
Frank Straathoff27 sep. 2016 - 22:18

@kapitan You're missing the point Kapitan. Dit voorval misbruiken om de stokpaardjes discriminatie en seksisme te berijden is sneu en wereldvreemd. Verder begrijp ik dat net als de schrijfster de kapitan ook geen flauw benul heeft hoe het er bij de corpora aan toe gaat. Dat is op zich geen probleem, maar span dit soort ongewenste voorvallen dan niet voor je karretje. Jullie hebben geen idee.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 6:50

Kapitanlaipose: U mist het punt: De dames doen immers niet onder voor de heren en dus hoeft niemand zich ook maar ergens over op te winden. En al helemaal niet zo eenzijdig nu zo'n jongenslijstje toevallig eens het licht ziet en niet meteen duidelijk is dat de meisjes apetrots zijn als ze er opstaan!. Dat Frank met deze reactie iedere vrouw die hier niet zo blij van wordt, wèl tot zure doos en iedere jongen die dit te ver vindt gaan tot een schijnheilige promoveert, ach een kniesoor die daar op let: Dit soort lijstjes zijn heel normaal en wie er anders over denkt, die misbruikt pas deze lijstjes, door die voor zijn karretje te spannen: Aldus Frank en die het kan weten.

mulligan
mulligan28 sep. 2016 - 8:58

Zou het niet kunnen zijn, Frank Straathof, dat juist u 'wereldvreemd en sneu' bent omdat u niet eens in staat blijkt om te kunnen zien dat het hier, naast smaad en/of laster, inderdaad draait om discriminatie en seksisme en dat u dat met een "maar hullie doen het ook" probeert te rechtvaardigen? Uw spiegel werkt nog steeds niet?

Frank Straathoff
Frank Straathoff28 sep. 2016 - 9:25

@ Mulligan Nee, dat kan niet. En jij en anderen zetten jezelf steeds meer voor schut hier door dit voorval (het is echt van alle tijden, maar nu in het digitale tijdperk gaat het viral en dat moet in de toekomst voorkomen worden) uit te melken. Het 'hullie doen het ook' tegenargument wat je te pas en te onpas gebruikt slaat kant noch wal en raakt afgezaagd. Dit is geile studentenhumor, niets meer niets minder. Je hoeft het niet kies te vinden, dat mag. Je mag het afkeuren, vanzelfsprekend. Maar maak het niet groter dan het is. Iedereen die ooit maar een beetje in de buurt van een universiteit een soos of een studentenvereniging is geweest (jij dus niet) weet hoe het er daar aan toe gaat, begrijpt dat dit niets met laster, smaad, discriminatie of seksisme te maken heeft. Stop making a fool of yourself.

Frank Straathoff
Frank Straathoff28 sep. 2016 - 9:26

@Zandb Altijd al willen studeren Gerrit? Jammer man.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 12:59

Frank: Ondanks die studie waar u zich zo op voor laat staan hebt u blijkbaar nog steeds geen idee hoe u inhoudelijk moet reageren. Dat hoefde je blijkbaar niet te kunnen om toch een bul in ontvangst te mogen nemen? Of misschien bent u wel en veelbelovend student geweest en is het daarbij gebleven.......

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 sep. 2016 - 14:52

@Frank Straathoff Het downplayen van dit gedrag is wereldvreemd en eigenlijk ook wel sneu. Dit heeft wel degelijk te maken met seksisme en hoe er blijkbaar naar vrouwen wordt gekeken. Ik weet verder prima hoe het er aan toe gaat in een studentenvereniging en de mores die daar heerst. Het is meestal platte humor maar dit is normoverschrijdend gedrag en tekenend voor het op de achtergrond heersende superioriteitsgevoel (in dit geval van mannen richting vrouwen)

mulligan
mulligan28 sep. 2016 - 17:28

@Frank Straathoff: U maakt mij niet wijs dat u wat dan ook gestudeerd heeft. Dat kan gewoon niet. U blijft volharden dat 'omdat iedereen het doet' en 'het werd altijd al gedaan' redenen zijn om het geval maar van de tafel te kunnen vegen. Er is geen enkele wetenschap waarin dat valide argumenten zijn. En u weet beter. Als u een bekeuring krijgt voor het negeren van een rood stoplicht, dan weet u toch ook verdomd goed dat u die bekeuring niet weggepoetst krijgt door te zeggen "maar anderen doen het ook" of "het gebeurt zo vaak". Maar als het om serieuzere zaken als discriminatie en seksisme gaat, dan doet u alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dat het daarom genegeerd mag worden?!? Geloof me, Straathoff, dat is sneu en wereldvreemd. Verdomd sneu en wereldvreemd. Het heeft immers alles met smaad en laster te maken, ook al denkt u dat een studentikoze 'grap' daarvoor immuun is. Maar dat is nu juist het sneue en wereldvreemde van u: denken dat er safety zones zijn waarin alles moet kunnen en men alles mag uitvreten. Het spijt me u te moeten wakker schudden, maar nee, die zijn er niet. Ook studentensociëteiten zijn aan de wet gehouden en behoren zich daarnaast te gedragen naar de normen die we in dit land als ongeschreven wet hanteren. Het "maar hullie doen het ook"-argument wordt door u keer op keer herhaald (tot driemaal toe alleen al in dit draadje) en mijn u erop wijzen raakt dus wel degelijk kant en wal en zult u dan ook van mij blijven horen zolang u blijft denken dat dat argument ook maar iets vergoelijkt. Héél vaak nog, dus. En ja, ik heb wel degelijk gestudeerd en nee, ik zou om de dooie dood nog niet dood gevonden willen worden in de buurt van een studentenvereniging. Dat laat ik over aan de werkelijk sneue en wereldvreemde vogels.

Van der Wal
Van der Wal28 sep. 2016 - 21:52

Normoverschrijdend gedrag is niet automatisch strafbaar. Je kan dat soort volk uit je huis en uit je club gooien en daar houdt het mee op. Klaar. Een beetje de staatsmacht willen gaan gebruiken om je persoonlijke wormen in Naarden te gaan opleggen, en direct klagen over Bakellende en z'n CDA. Waardom worden jullie geen lid, er zit geen licht meer tussen de Linkse moraal en die van het CDA.

mulligan
mulligan29 sep. 2016 - 8:01

Alleen, Van der Wal, gaat het hier niet simpel om 'normoverschrijdend' gedrag, maar over daadwerkelijk door de wet strafbaar gesteld gedrag. 'Normoverschrijdend' is uw poging om verwijtbaar gedrag goed te willen praten.

Van der Wal
Van der Wal30 sep. 2016 - 9:53

@Mulligan een lijst bijhouden van personen en relevante kenmerken is niet strafbaar, een beetje bedrijf heeft zo'n lijst, met klanten, en prospects. Dat niemen ze customer relations management. En anders de politieke oliemannetjes wel, met journalisten en hoe je ze het beste aanpakt. Als er sprake is van een strafbaar feit, dan moeten mensen aangifte gaan doen. Daartoe wordt hier niet opgeroepen, dit is een morele aanklacht, en daardoor is het sexisme geworden. Alleen sexisme van het soort waarbij vrouwen voorrechten zouden moeten hebben, zoals het niet op lijstjes gezet mogen worden van mensen die makkelijk in bed te krijgen zijn. Ik mis overigens de stelling dat biologische mannen die zichzelf qua gender als vrouw zien ook niet op zulke lijsten gezet mogen worden. Brekelmans heeft zich de moderne gender-ideologie nig niet 100% eigen gemaakt, lijkt het.

mulligan
mulligan30 sep. 2016 - 19:02

Maar geen enkel bedrijf zal zo'n lijst verspreiden, Van der Wal. Het voor eigen gebruik opstellen van zo'n lijst is dan ook niet het probleem hier, maar de verspreiding ervan. Door het publiceren immers, kan elke kwalificatie die over de dames gegeven wordt als beledigend en een aantasting van de goede naam gezien worden. En dat is dus wel degelijk strafbaar gesteld in de wet. Het is nog altijd aan de beledigde persoon om te kiezen voor het wel of niet doen van aangifte. U zou eigenlijk uzelf eens moeten afvragen waarom u zulk verwerpelijk gedrag zo hardnekkig en tegen beter weten in wenst te verdedigen. Er is nog verschrikkelijk veel werk aan de winkel voor feministen. De moraal van menig Nederlandse man is het stenen tijdperk nog lang niet ontstegen.

Van der Wal
Van der Wal2 okt. 2016 - 11:43

Het verspreiden van zo'n lijst, mulligan, is ook niet strafbaar, zolang het je eigen lijst is. Het heeft nadelen, maar die hebben alleen maar met de concurrentiepositie te maken. Wat niet mag is de lijst stelen en dan openbaar maken. Maar in dat geval is het stelen het misdrijf.

Patrick Faas
Patrick Faas27 sep. 2016 - 18:09

"Deze jongens waren veelal nog niet geboren tijdens het WK van ’94" Wat is er gebeurd tijdens die WK? Heb even gezocht maar kan zo snel niet vinden waar dit op slaat. Nu weet ik in quizzen het antwoord op sportvragen ook vaak niet, dus hopelijk kan iemand me even informeren.

2 Reacties
Paddy3
Paddy327 sep. 2016 - 20:52

Misschien bedoeld ze '74?

Van der Wal
Van der Wal28 sep. 2016 - 21:45

Ik denk dat er toen een voetbalploeg wereldkampioen is geworden.

Ookeenideetoch
Ookeenideetoch27 sep. 2016 - 17:59

Die hele vereniging is een enge sekte. Dat zeg ik niet naar aanleiding van dit verhaal alleen maar op basis van meer voorbeelden en eigen ervaringen. Iemand zou er eigenlijk een boek over moeten schrijven. Vindicat in Groningen Minerva in Leiden. Noem de rest maar op... Zelfs Skull&Bones en vergelijkbare sektes in de V.S of het V.K...ze hebben meer gemeen dan de meeste mensen beseffen en de effecten worden denk ik ook onderschat. De "ontgroening" (lees: onder andere seksueel misbruik,vernederingen,groepsdruk op allerlei manieren, allerlei onmenselijk gedrag) is volgens hun eigen woorden bedoelt om "een nieuwe identiteit en een soort groepsgevoel te creëren." Ik denk dat de ongeveer 25 dames die nu zo vernederd worden er andere gevoelens aan overhouden....dat er met hun "identiteit" een walgelijk spelletje is gespeeld. Dat men het probeert stil te houden of zelfs probeert af te kopen met cadeaubonnetjes zou genoeg reden moeten zijn om gewoon de vereniging (tijdelijk) te verbieden wat mij betreft. Laat dat het begin van het einde zijn voor al dit soort geschifte "verenigingen"

9 Reacties
ChristopherH
ChristopherH27 sep. 2016 - 21:37

Het is een keuze. Als je er niet bij wilt, ga er niet bij. Loop niet te zeuren als een klein kind.

Ben Joop
Ben Joop28 sep. 2016 - 0:05

Christoffer: we hebben het wel over een samenzwering die deze misdrijven onder de pet wil houden, georganiseerde misdaad als je er over nadenkt omdat de Vindicat de feiten onder de pet wil houden en zelfs pogingen tot omkoping heeft gedaan (saunabonnen). Ik hoop dat er een aanklacht komt. Laat Peter R de Vries er maar op los gaan.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 6:53

Christopher H: Wat een heerlijke redenering: Word je onderweg naar huis verkracht, dan had je maar niet onderweg naar huis moeten zijn! Niet zeuren, dus......

Van der Wal
Van der Wal28 sep. 2016 - 10:01

@Zandb Lid worden van een corps is wat niemand moet doen, naar huis lopen is dat wel. Voor een filosofisch type als jij moet dat essentiele verschil toch duidelijk zijn.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 15:58

Zo, Van der Wal, Er wordt bij aanmelding in de voorwaarden - bij het kruisje tekenen - duidelijk gemaakt dat je als meisje moet accepteren dat de jongens je in een gore lijstjes op kunnen nemen? Ik weet niet wat u tegen hebt op "filosofisch types" maar iemand die helemaal niet nadenkt lijkt mij erger.

Van der Wal
Van der Wal30 sep. 2016 - 9:59

@Zandb Dat lijstje is geen verenigingsactiviteit. Net zomin als het gestolen worden van een fiets of het zakken voor een tentamen een venigingsactiviteit is, of dat het niet doen van de afwas door de huisgenoten een verenigingsactiviteit is. Wat is er trouwens goor aan dat lijstje? Dat er vrouwen zijn die van sex houden?

mulligan
mulligan30 sep. 2016 - 19:07

Wat er goor is aan dat lijstje, Van der Wal, is het feit dat deze miezerige ventjes het niet over vrouwen (mensen, dus) hebben, maar over bangable objecten. Dat u daar niets verkeerd in ziet, geeft te denken — helaas u niet.

Flip Achten
Flip Achten3 okt. 2016 - 13:58

@mulligan Ik weet niet of u roomser dan de Paus wilt overkomen, of gewoon enorm naïef bent. Maar deze meisjes zijn vrijwillig bij het corps gegaan. Deze meisjes zijn niet verkracht, maar hebben volledig vrijwillig en zonder dwang seksuele handeling verricht met meerdere jongens uit dat corps. Tot zo ver hetgeen er is gebeurt. Dat er dan door die jongens een lijst wordt bijgehouden over de prestaties van deze meisjes en ze als lustobject worden weggezet, is niet netjes. Maar met welke bewoordingen denkt u dat deze escapades bij de betreffende meisjes over de tong gaan? Denkt u werkelijk dat ze het over hun roosje hebben en dat er iemand van de honing heeft geproefd? Als er sex in het spel is, zijn er meestal twee (of meer) mensen bij betrokken. In dit geval dus ook de meisjes.

mulligan
mulligan3 okt. 2016 - 19:00

Naïef, beste Flip, is degene die hier nog steeds meent met een "maar hullie doen het ook" wangedrag goed te kunnen praten. Bovendien, en dat is pas een goed dozijn keren hier gezegd, Flip, gaat het er niet om dat er een lijstje is gemaakt door die losers, maar dat dat lijstje is gepubliceerd, compleet met foto's en NAW-gegevens. Heeft u enig benul van het begrip 'privacy'? Ik weet niet eens of het meiden betreft die bij het corps zijn aangesloten, of dat de lijst het studentes, dan wel Groningse meiden in het algemeen betreft — is ook op geen enkele wijze substantieel. Waarom dat voor u ook maar van enig belang is, is dan ook een raadsel.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 17:49

Dit zijn kwajongensstreken. Jeugdige onbezonnenheid. Dit is studentenhumor. Dat moet je gewoon kunnen begrijpen. Iedereen heeft toch wel eens iets gedaan waar je later van dacht "had ik dat nou maar niet gedaan" .... Daar steekt geen kwaad achter. Als je dit als probleem wilt aanzwengelen moet je er voor zorgen dat er Marokkaanse of Turkse jongens een hoofdrol spelen. Antillianen en Surinamers zijn ook goed. Een zeer goed alternatief zijn asielzoekers. Pardon, ik bedoel natuurlijk "rapefugees". Dan kan het mooi geframed worden naar haat naar het westen, haat naar blanken die het hebben voorzien op "onze vrouwen". Dan kan je een golf van nationale verontwaardiging krijgen en misschien zelfs een premier die een pleur op uitspraak doet.

10 Reacties
timblanks
timblanks27 sep. 2016 - 18:22

Je kent echt maar één kunstje, kapitan. Slaat gelijk de discussie dood.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 20:48

@Timblanks Het is nogal confronterend als ik naar de dubbele maat verwijs binnen de samenleving. Het wordt mij ook makkelijk gemaakt hier in Nederland. En maar blijven ontkennen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper27 sep. 2016 - 21:25

[En maar blijven ontkennen.] Ja, dat is wat mensen doen als iets niet zo is.

Bram Emanuel
Bram Emanuel27 sep. 2016 - 21:35

"Als je dit als probleem wilt aanzwengelen moet je er voor zorgen dat er Marokkaanse of Turkse jongens een hoofdrol spelen. Antillianen en Surinamers zijn ook goed." U kent de etnische achtergrond van die jongens? Of loopt de onderbuik weer eens lekker leeg?

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten27 sep. 2016 - 22:23

@TimBlanks "Je kent echt maar één kunstje, kapitan. Slaat gelijk de discussie dood. " Klopt, als iemand gewoon gelijk heeft valt er inderdaad weinig op terug te zeggen.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 7:01

Bram: Wat een kolder: Denkt u nu echt dat Marokkaanse of Turkse jongeren de hoofdrol spelen binnen de affaire binnen deze studentenvereniging? Kapitanlaipose heeft volkomen gelijk. Al moet ik er wel bij zeggen, dat sommige (vele?) Marokkaanse en Turkse jongens op dit gebied helaas niet veel beter zijn. Maar, zou je cynisch kunnen concluderen, die hoeven het land ook niet te leiden.

Bram Emanuel
Bram Emanuel28 sep. 2016 - 9:43

Ach zandb, het is nogal populistisch en ook racistisch om te speculeren over de etnische achtergrond van die jongens zonder dat daar iets van bekend is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 sep. 2016 - 12:48

De RUG trekt vooral studenten uit de noordelijke provincies. Het aantal allochtonen is daar nogal laag. Dat zal dus ook wel gelden voor studenten en dus ook voor Vindicat.

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 sep. 2016 - 14:47

@Bram Emanuel Ik weet de achtergrond van de jongens niet. Dat maakt ook helemaal niet uit voor het punt dat ik maak. (jammer dat je dat weer niet begrepen hebt) Als we de achtergrond wel wisten en het zouden Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Surinaamse jongens zijn geweest dan was hier een nationale rel over ontstaan. Want dan hadden ze aan "onze vrouwen" gezeten. Ging het om Turken of Marokkanen dan lag het NATUURLIJK AAN DE ISLAM. Waren het Antillianen of Surinamers dan ligt het aan hyper masculiniteit binnen de cultuur of genen. Waren het vluchtelingen dan lag het aan hun onaangepastheid in Nederland.

Zandb
Zandb28 sep. 2016 - 16:09

Bram: Dat is het nu juist: Daar is wel wat van bekend. Die zijn er hoegenaamd niet of helemaal niet. Trouwens, dat doet voor de redenering van Kapitanlaipose ook helemaal niet ter zake: De islam is in dit bericht geen item en daarom zijn er mensen die er geen kwaad in zien. I.t.t. het feit, dat als het om Marokkanen die min of meer hetzelfde zouden doen, zou gaan.

kalmpjes
kalmpjes27 sep. 2016 - 17:47

De dames bij mij op de uni hadden hetzelfde soort lijstjes. Inclusief punten per persoon en een inleg dat als financiering diende voor de prijs voor de dame met de meeste punten aan het einde van de periode. Het erbij slepen van seksueel geweld etc. is bijzonder lachwekkend en illustreert vooral hoe ver mevrouw Brekelmans van de realiteit af staat.

2 Reacties
ton14024
ton1402427 sep. 2016 - 18:48

Wanneer was die ´periode´, want iets (kalmpjes) zegt me dat dit in een ver verleden was.

kalmpjes
kalmpjes27 sep. 2016 - 21:50

6 jaar geleden meneer Ton. En nog steeds vrij normaal ~

Piet de Geus
Piet de Geus27 sep. 2016 - 17:37

Er is maar een plek voor deze heren: het jiskefet. Nou goed, het jiskepantsje mag ook.

5 Reacties
Ben Joop
Ben Joop27 sep. 2016 - 18:50

Waarom probeer jij nu fries te praten?

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 sep. 2016 - 19:20

Voor we ze naar de "afvalbak" (?) kunnen verwijzen moeten we wel eerst weten wie het zijn toch?

Piet de Geus
Piet de Geus27 sep. 2016 - 22:03

"Waarom" Vanwege de lullo's natuurlijk.

LaBou
LaBou 28 sep. 2016 - 6:01

Piet, Vindicat is Groningen. Dat is water en vuur met Friesland.

Piet de Geus
Piet de Geus28 sep. 2016 - 8:29

"Vindicat is Groningen" En Jiskefet werd in Amsterdam gemaakt, dus wat is precies je probleem?

JanMer2
JanMer227 sep. 2016 - 17:36

"Deze jongens waren veelal nog niet geboren tijdens het WK van ’94, maar slaan dezelfde giftige dogma’s uit die in het Oude Testament al werden vastgelegd." Het wordt toch wel pijnlijk hoe op deze site het Christendom telkens in een negatief daglicht wordt gesteld. Gisteren Francisco van Jole die de EO belachelijk maakt en nu dit. Op zich prima, maar benoem anderen die hetzelfde doen bij een andere religie niet .....foob. Deze inconsequentheid heeft toch ook niet met links/socialistisch te maken?

1 Reactie
mulligan
mulligan27 sep. 2016 - 22:02

Die "anderen die hetzelfde doen bij een andere religie" worden …foob genoemd omdat ze er heel andere conclusies uit trekken en er andere consequenties aan verbinden. Het in een negatief daglicht stellen van eender wat is immers niet fobisch. Dus nee, het is niet inconsequent en heeft dus ook niets met links of het socialisme te maken.

Mark Gh
Mark Gh27 sep. 2016 - 16:59

" In Google zullen de namen van de dames die ongevraagd de hoofdrol spelen in ‘Het Ontzet’ nog jarenlang naar de smoezelige PDF-linken, met dank aan gretige inhakers als trollenbunker GeenStijl." GeenStijl heeft de namen van de meisjes uit het document verwijderd. Jouw punt is dus volkomen ongefundeerd. Daarnaast is het terecht dat de jongens niet publiekelijk worden geschandpaald, ook al zouden ze het verdienen. Zo werkt dat immers niet in Nederland, en zo werkt het ook niet bij het corps. Daarnaast verwacht ik dat het binnen Vindicat best bekend is wie het zijn geweest, ook buiten het bestuur, maar dat men er gewoon niet over praat. Boeiend. En zolang de meisjes geen aangifte doen bij de politie is het eigenlijk gewoon klaar.

8 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 17:57

De Nederlandse werkwijze is natuurlijk in de doofpot stoppen. Een gepaste straf zou zijn om de namen van de jongens bij de meiden bekend maken. Mogen de meiden zelf kiezen of ze het publiek maken of niet.

Mark Gh
Mark Gh27 sep. 2016 - 18:15

Denk je dat die meiden niet donders goed weten met wie ze naar bed zijn geweest?

Perezoso
Perezoso27 sep. 2016 - 18:19

Hmm, ze verdienen het wel maar het is niet terecht? Dan geef ze je niet waar ze recht op hebben...

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 sep. 2016 - 20:55

@Mark Gh Hoe kom je er bij dat ze naar bed zijn geweest met die jongens? Als de namen toch bekend zijn bij (sommige) meiden dan kunnen de namen van de jongens gewoon aan alle 23 meiden bekend gemaakt worden. Mogen de 23 meiden ieder apart bepalen of ze het aan de grote klok hangen. Even kijken hoe machteloos die jongens zich dan voelen.

Piet de Geus
Piet de Geus27 sep. 2016 - 23:36

"Daarnaast verwacht ik dat het binnen Vindicat best bekend is wie het zijn geweest, ook buiten het bestuur, maar dat men er gewoon niet over praat." Nee, want die lulletjes rozenwater dekken elkaar natuurlijk. Als je zo'n sukkel bent dat je je laat ontgroenen om ergens bij te horen dan wil je er vooral ook bij blijven horen, omdat je wel weet dat je zonder die beschermde omgeving helemaal niks bent.

Mark Gh
Mark Gh28 sep. 2016 - 5:31

Waar denk je dat die sterren voor staan naast hun naam? Dat is een score van hun prestaties in bed.

Mark Gh
Mark Gh28 sep. 2016 - 5:35

En Perezoso, het gebeurt aan de lopende band dat mensen een andere straf krijgen dan ze zouden verdienen wanneer je alles in relatie tot het misdrijf beziet. Zo zou bijvoorbeeld castratie een goede sanctie kunnen zijn voor verkrachters, maar in onze rechtsstaat doen we niet aan oog om oog, tand om tand.

Piet de Geus
Piet de Geus28 sep. 2016 - 9:41

"Waar denk je dat die sterren voor staan naast hun naam?" Daarmee suggereren de sukkeltjes alleen maar iets. Een ster betekent waarschijnlijk in het echt dat ze al meteen werden afgewezen.

Ben Joop
Ben Joop27 sep. 2016 - 16:56

Wat gebeurd er als de dames aangifte doen?

10 Reacties
Nick Ros
Nick Ros27 sep. 2016 - 18:09

Dan moeten de heren 40 uur schoffelen, harken en spitten.

Perezoso
Perezoso27 sep. 2016 - 18:15

Treurig genoeg: niks.

Van der Wal
Van der Wal27 sep. 2016 - 19:58

Wat zou de aanklacht moeten zijn? Aantasting van de goede naam? Lijstjes bijhouden van wie er makkelijk te neuken is is geen misdrijf. Het is zelfs geen sexisme, want er niets dat dames, homo's, potten en andere geaardheden ervan weerhoud en in de praktijk weerhouden heeft om vergelijkbare lijsten bij te houden en onderling uit te wisselen. Er is hier maar 1 zonde gepleegd, en dat is de lijst doorgeven aan een matennaaier.

Donostia2
Donostia227 sep. 2016 - 20:12

Ik heb helemaal niets met studentenverenigingen. Totaal niets. Maar, waarvan zouden de dames aangifte kunnen of moeten doen? Wat is eigenlijk strafbaar aan zo'n lijst? Algehele smakeloosheid lijkt me nog geen misdrijf.

mulligan
mulligan27 sep. 2016 - 21:58

Het opzettelijk aantasten van iemands eer of goede naam door verspreiding van een bepaald feit is een misdrijf: smaad. Mocht het zo zijn dat de dames niet makkelijk te porren zijn voor geslachtsgemeenschap, dan is het noemen van de namen van de dames op die lijst dus een leugen en kan zelfs laster ten laste worden gelegd. Het is dus zeker niet zo dat er geen rechtsgrond tot vervolging zou zijn.

Donostia2
Donostia227 sep. 2016 - 22:40

@Mulligan Kom nou toch. De jongedames zelf gebruiken termen als "Ik heb me lekker/eens goed laten uitpoken". Wat is er smadelijk aan een lijstje van jongedames die zichzelf laten "uitpoken"?

Ben Joop
Ben Joop27 sep. 2016 - 23:54

Ik denk zelfs dat er vervolging in kan worden gesteld tegen onbeknde daders. We wachten even Peter R de Vries af :)

mulligan
mulligan28 sep. 2016 - 8:53

Kunt u lezen, Donostia? Dan lees wat ik schrijf. Het antwoord op uw vraag staat er namelijk al. Dat "hullie het ook doen" is geen juridisch valide, ontlastend argument.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 sep. 2016 - 12:52

Is het verspreiden van de bangalijst strafbaar? Volgens de Groningse strafrechtadvocaat Mathieu van Linde wel. Het gaat om smaad, aantasting van de eer of de goede naam. De strafbaarheid hangt af van de mate waarin de lijst wordt verspreid, zegt hij. bron: UK

Van der Wal
Van der Wal2 okt. 2016 - 11:48

Jaren na de sexuele revolutie is het opmerken dat iemand een lekker ding is en/of wel pap van lust smaad of laster? De enige die ik veroordeeld zie ga worden is de persoon die de lijst publiek heeft gemaakt, want pas op dat moment zou het smaad of laster gaan worden. En die persoon kan zichzelf altijd nog als klokkenluider gaan opwerpen.