Joop

Balkenende wil aantal ministeries terugdringen

  •    •  
22-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kab_bal_300.jpg
Bos: Wat een welkome draai
CDA-leider Balkenende denkt dat er kan worden bezuinigd door het aantal ministeries te verminderen. Welke ministeries opgeheven of samengevoegd zouden moeten worden, geeft hij niet aan.
Balkenende deed zijn voorstel voor het verminderen van het aantal ministeries op een bijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, meldt de NOS.
Wouter Bos, partijleider van de PvdA reageerde vrijwel meteen via zijn weblog :
Hee, wat lees ik nou op teletekst? Balkenende wil snijden in het aantal ministeries! Wat een goed idee! En wat een welkome draai van het CDA! Want toen ik het tijdens de kabinetsformatie van 2006/2007 voorstelde was het huis nog te klein! Nu maar hopen dat het CDA nog meer van de PvdA-voorstellen gaat overnemen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

vaclavklaus
vaclavklaus22 feb. 2010 - 22:48

Ja, hij heeft blijkbaar geleerd van Bos. Die heeft dat vaker aangegeven. Hopelijk hoeft Balkenende het zelf niet uit te voeren.

objectivist
objectivist22 feb. 2010 - 22:48

Inderdaad een 180 graden draai van JP en dus een mooie slag voor Bos. Maar ik moet de politicus nog zien die werkelijk durft te snijden in het aantal ministeries/ambtenarenapparaat. Dat zal nooit gebeuren. Nooit. Niet door Bos en niet door JP. Terwijl daar nou juist zoveel valt te winnen omdat de financiele prikkel ontbreekt.

BosHout2
BosHout222 feb. 2010 - 22:48

Die ministeries sec zijn nog niet het probleem. Al hun 'management'lagen en de landssturing die ze nastreven wel. Ze kosten geld en ergenis en als ze weg zijn merkt niemand het.

opmerker
opmerker22 feb. 2010 - 22:48

Eerst gedacht dat Verhagen de PvdA uit de regering knikkkerde, maar de hartelijke ontvangst van P.J in zijn partijtop, na het klaren van de klus, geeft te denken.

bobbono
bobbono22 feb. 2010 - 22:48

Nu het te laat is laat hij daadkracht horen/zien? door opeens de PvdA voorstellen over te nemen !!! Hoezo Draaikont, maar wel een gevaarlijke !! Balkellende die demissionair is is des te gevaarlijker, omdat hij erg machtsbelust is gaat hij opeens nog besluiten willen nemen die hij in zo'n positie niet eens mag nemen !! Gelukkig hebben we een erg goede opositie in Nederland geleid door Halsema & Pechtold !!!

JoopSchouten
JoopSchouten22 feb. 2010 - 22:48

De Ministeries willen het aantal Balkenende's terugdringen. (Lijkt me veel zinniger.)

[verwijderd]
[verwijderd]22 feb. 2010 - 22:48

Hmm, Balkenende.. die had ons toch de oorlog in gelogen? Waarom zit deze man niet gevangen?

1 Reactie
Wobbel2
Wobbel222 feb. 2010 - 22:48

Een leugentje om bestwil is toegestaan zeker bij het CDA. Vraag maar aan Verhagen. Morgen naar de kerk, even biechten en je bent ervan af.

[verwijderd]
[verwijderd]22 feb. 2010 - 22:48

Er kunnen ook heel makkelijk een paar ministers weg. Voor Rouvoet moest nog even gauw iets verzonnen worden toen hij als minipartijtje mee mocht regeren en ook zo nodig vice premier moest worden. Een minister zonder portefeuille dat kon niet. Dus werd hij minister van jeugdzaken. De jeugd heeft het sindsdien nog nooit zo slecht gehad. Dat is er dus eentje die makkelijk weg kan. Eerste minister is een zwaar overschat vak, dat kan makkelijk gedaan worden door de tweede minister. Dus MP kan ook weg. Dat zijn er twee. De ministerschap van buitenlandse zaken kan ook door de minister van ontwikkelingshulp worden gedaan. Dat is drie. De minister van justitie kan verdwijnen, want zijn werk kan gedaan worden door de minister van binnenlandse zaken. Da's vier. Eigenlijk kunnen ze allemaal wel weg. Zo, dat lucht lekker op.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek22 feb. 2010 - 22:48

De Minister van "jeugdzaken" (officieel: Jeugd en Gezin) ís een minister zonder portefeuille... Evenals de minister voor Ontwikkelingssamenwerking overigens (die formeel valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken, het lijkt me niet zinnig om BuZa door MvOS te laten behappen), én de minister voor Wonen, Wijken en Integratie (VROM). Het zijn alle overbodige ministers.