Joop

Balkenende toch weer lijsttrekker CDA

  •    •  
20-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
balkenende-portrait-300px.jpg
Partijbestuur kiest unaniem voor gevallen premier
De gevallen premier Jan Peter Balkenende is ook bij nieuwe verkiezingen lijsttrekker van het CDA. Het partijbestuur besloot hem zaterdag unaniem voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker.
De keuze is opmerkelijk, omdat het Balkenende door de buitenwacht zwaar wordt aangerekend dat hij inmiddels alweer vier kabinetten voortijdig heeft laten stranden. Bovendien wordt hem regelmatig een gebrek aan regie verweten, ook door de commissie-Davids die de Nederlandse deelname aan de oorlog in Irak onderzocht. 
Balkenende zegt zich gesterkt en gesteund te voelen door het uitgesproken vertrouwen, zo meldt AD , maar wil de verdere ontwikkelingen en besluiten afwachten nu bij koningin Beatrix het ontslag van de PvdA-bewindslieden is aangeboden en alle andere ministers en staatssecretarissen hun portefeuille ter beschikking hebben gesteld.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

JoopSchouten
JoopSchouten20 feb. 2010 - 15:14

HELP Zjen !!! Dweiltjes, teiltjes, kliko's, olifantenvoederbakken, zamboni's. NU !!!!!

PedroS2
PedroS220 feb. 2010 - 15:14

Nee ! Nee ! Nee !

listvanderede
listvanderede20 feb. 2010 - 15:14

Ik krijg al bijna last van plaatsvervangende schaamte bij de gedachte die man weer zo te moeten zien stuntelen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 feb. 2010 - 15:14

Overigens redactie; ...dat hij inmiddels alweer vier kabinetten voortijdig heeft laten stranden. Dat is natuurlijk feitelijk onjuist. III is niet gestrand het was er om verkiezingen te organiseren, en dat hebben ze gedaan.

Jeroenvt
Jeroenvt20 feb. 2010 - 15:14

Misschien wil hij een soort Martens worden, dan kan je tot negen tellen, of een Andreotti, dan heb je aan regeringen van acht dagen genoeg.

Opinius
Opinius20 feb. 2010 - 15:14

een man die niet met open vizier kan regeren daar mag je van concluderen dat er aldoor de verkeerde vent op de verkeerde plek heeft gezeten.En dat gaat het hele spul nu weer doen? Wat dat intussen financieel gekost heeft om die " misdienaar" in een tijd van bezuinigingen en crisis ,elke keer maar weer onder die pet van MP te brengen en ook nog houden , reken ik tot de chronische "bedrijfsblindheid" binnen het hele cda. ik stel daarom voor dat W Bos de nieuwe MP wordt,aan het hoofd van de voormalige cda ,.hahahahh

Simone2
Simone220 feb. 2010 - 15:14

Het CDA geeft balkenende een aai over de bol voor bewezen diensten, wetende dat JP nog steeds geliefd is bij de achteban. De strijd om de macht wordt uit het zicht van de 'slaap-maar-gerust' achterban gevoerd. Voor de rest van Nederland is het tijd om de aktie 'GEEN BALKENENDE 5' een kickstart te geven! Waar was die man eigenlijk de laatste maand? Heeft ie overal de achterdeur genomen? Behalve dan in Vancouver. De CDA aanhang wil maar niet zien dat Balkenende wil regeren zonder verantwoording af te leggen aan de volksvertegenwoordiging. Zie donderdagmiddag en zie de ministerrraad van vrijdag. Hoe democratisch ...... maar niet heus. Daarintegen heeft Bos zich de laatse maand minister-presidentieel gedragen. Overal zichtbaar. Duidelijk en open de pers te woord staan. Verantwoordelijkheid nemen en vóór Wellink gaan liggen. ( Die afrekening komt nog.) Opereren op het scherpst van de snede. Wat een verademing. Is dit nieuwe politiek? Simone de B. hoopt hartstochtelijk van wel. We zijn er aan toe. Ik vrees dat dit weer één of zelfs twee stemmen worden voor Bos, hoewel de PvdA mijn partij niet is. Hierbij roep ik iedereen op een verlanglijstje in te dienen. Het lijstje van Simone de B. ziet er als volgt uit. Een regering van PVDA, D66, Groen Links met gedoogsteun van VVD en PVV (Laat ze maar wennen aan de verantwoording die komt met macht). Cohen als MP ....... al vindt Simone de B. Neelie Kroes ook wel een pracht MP. Oooohhhhh .... zat ze daarom al bij Mathijs van Nieuwskerk in de show ..... she is ONE Classy Lady die het politieke metier beheerst. Bos heeft nog werk te doen in de financiéle sector. Eerst als minister van financiën .... later als President van de Nederlandse Bank, toezichthouder Nederland of Europese financiële autoriteiten. Daar is een hoop werk. Go Go Go Wouter! Simone de B. heeft geen nachtmerrie van de foto van Frank van der Tak. Zij droomt mooie roze democratisch dromen over een rechtvaardige wereld ........ haha, zal ik 'm zelf maar even inkoppen ...... Dream on girl ... dream on ...

a.doorgeest
a.doorgeest20 feb. 2010 - 15:14

Het land maakt zich op voor Brekebeen 5 - cabaret van het sneue soort.

PeerJawel
PeerJawel20 feb. 2010 - 15:14

Je vraagt je toch oprecht af hoeveel jaar deze man over de MULO moet hebben gedaan. Bij ieder bedrijf zou je toch na zoveel blunders de laan uitvliegen, zelfs zonder kartonnen handdruk maar nee hoor: Hij gaat gewoon voor de 5e keer op. Dit was natuurlijk onvermijdelijk: http://lh5.ggpht.com/_7SYE6pwCVOk/S4BKfXTbIiI/AAAAAAAAHdA/OigURit7uZQ/JPB.jpg

bobbono
bobbono20 feb. 2010 - 15:14

Ongelofelijk hoe conservatief/blind kun je zijn om zo iemand nog op zo'n post te willen hebben !!!?? De beste kerel zal best kwaliteiten hebben maar die liggen absoluut niet op het bestuurlijke/leidingegevende vlak !! Als we echt willen dat er niets veranderd in dit land moeten we gewoon weer met zijn allen het orthodox conservatieve cda weer in het grote zadel helpen. Maar ja, de meeste mensen willen vanuit een soort instinkt om niet te zeggen angst dat er niets veranderd !!!! Dus op naar een nieuwe coalitie waarin het cda mag zeggen wat er gaat gebeuren zonder besluiten te nemen !!!!!

Lieke Meester
Lieke Meester20 feb. 2010 - 15:14

De eeuwige onvoltooide. En nu de stoelendans.

a.doorgeest
a.doorgeest20 feb. 2010 - 15:14

Hier is iets raars aan de hand. Het bestuur van het Gristen DEMOCRATISCH Appèl besluit binnen één etmaal na de val van Balkenende 4 dat Hij, en niemand anders dan Hij alleen, de enige kandidaat is om hun lijst bij de a.s. verkiezingen te gaan aanvoeren. Wat zeggen de procedures van het CDA hierover? Wat is de termijn waarop tegen-strevers zich kandidaat kunnen stellen. Hoe zit het met de leden die op deze manier ernstig in hun mogelijkheden worden beknot? Balkenende zelf is geen democraat - hij heeft zichzelf lang geleden in een interview als christen-extremist omschreven. Hij heeft kennelijk een kliek om zich heen die ook niet zo hecht aan (partij-)democratie. Christelijk Stalinisme van de ergste soort. Doe mij maar paars 3 of een Zakenkabinet. De troebele regentjes van Christelijke huize - allemaal even lachwekkend als chronisch incompetent - ben ik na 8 jaar gestumper en schadelijke ondoelmatigheid echt volkomen zat. Welke geestelijk minder validen stemmen nog op het CDA en kunnen deze mensen niet afgevoerd worden voordat Ome Geert aan de Shariaminnende Moslims begint? (Ironie, moderator, deze laatste ietwat onbetamelijke regels). Hoe ziek kan je eigen maatschappelijk bestel worden: Donner, Hirsch Ballin, Eurlings, Balkenende zelf. Een beetje kermisexploitant zou er een politiek spookhuis mee beginnen...

[verwijderd]
[verwijderd]20 feb. 2010 - 15:14

Daar hebben ze lekker lang over nagedacht bij het CDA. Waarschijnlijk hebben zich geen anderen kandidaat (durven) stellen ? Nou ja, het "grote grijze behoudende midden" heeft gekozen, en unaniem nog wel. Als we dalijk in September maar niet wéér jarenlang tegen dat hoofd hoeven aan te kijken. De gedachte alleen al, je wordt er moedeloos van. Ik ga alvast maar es informeren of ze bij kloosters ook heidenen accepteren.

1 Reactie
Jensson
Jensson20 feb. 2010 - 15:14

Mag ik met je mee naar dat klooster...??

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 feb. 2010 - 15:14

Dat had Verhagen vast niet ingecalculeerd toen hij NATO de brief dicteerde. Wat 'n pech. Nog even de ranglijst slechtste kabinetten aller tijden. Ik denk dat Balkenende het ambieert om de hele top 5 te bezetten 'k ben benieuwd of het hem lukt. 1 Balkenende I 2 Balkenende III 3 Balkenende IV 4 Balkenende II 5 van Agt III 6 Lubbers II 7 van Agt II 8 Lubbers III 9 van Agt I 10 Lubbers I

2 Reacties
listvanderede
listvanderede20 feb. 2010 - 15:14

Is er nog ruimte voor Paars?

Gelijkhebber
Gelijkhebber20 feb. 2010 - 15:14

Heb je ook een lijstje van de 10 beste kabinetten? Aan de lijst met slechte kabinetten te zien komen we dan uit bij Drees en De Quay.

matthea
matthea20 feb. 2010 - 15:14

Hoewel ik Balkenende wel mag als politicus, (ik stemde zelfs op hem, haha), is hij nu over de datum. Verhagen zou nu lijsttrekker moeten worden. En wie willen jullie, (eigen)wijze mannen van Joop.nl aan het hoofd van het land zien, komend jaar? Blozende, beetje liegende Bos', kiftende Femke of veel-beloven-weinig-geven Pechtold? Zjen, iets voor jou?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten20 feb. 2010 - 15:14

Je bent Kant vergeten.

mveltema
mveltema20 feb. 2010 - 15:14

Kansloos in de verkiezingen. Trouwens wist je al dat er geruchten gaan over Neelie als eerste vrouwelijke PM!

1 Reactie
fjacobse
fjacobse20 feb. 2010 - 15:14

Dat gerucht is al een half jaar oud en Neelie heeft al laten weten dat ze dat zeker niet gaat doen.

Yggdrasil
Yggdrasil20 feb. 2010 - 15:14

Het is opmerkelijk hoe snel men het rapport Davids al weer is vergeten, vergeten wordt dat Balkenende in principe voor een tribunaal zou moeten verschijnen wegens misdaden tegen de menselijkheid en steun aan een regering die miljoenen slachtoffers op haar geweten heeft. Ik hoorde Rutte op het nieuws zeggen dat Nederland in zijn hemd stond maar wanneer Balkenende weer een paar jaar Nederland moet vertegenwoordigen dan kun je dat hemd ook wel vergeten. Maar laat ik me maar eens CDAriaans uitdrukken, Verlos ons van den boze.

1 Reactie
listvanderede
listvanderede20 feb. 2010 - 15:14

Inderdaad opmerkelijk. Het was beter voor Nederland geweest om het kabinet toen al te laten vallen. In dat geval was ons namelijk al deze ellende bespaard gebleven.

[verwijderd]
[verwijderd]20 feb. 2010 - 15:14

Dat kan nog leuk worden wanneer Balkenende vervolgd wordt voor zijn rol in een illegale oorlog. Dan is er ook nog de kwestie van het niet informeren van de kamer zoals in het Davids rapport staat vermeld, tezamen met andere feiten die hem kunnen worden aangerekend.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 feb. 2010 - 15:14

Als dat gebeurt hoop ik wel dat er geen sprake is van rechtsongelijkheid. Deze oorlog werd, wetend dat ie illegaal en onnodig was, gesteund door SP, PvdA, D66, CDA, CU, SGP, VVD en LPF. Dus vervolging van alle SP, PvdA, D66, CDA, CU, SGP, VVD politici die toe in de kamer of in het kabinet zaten is op z'n plaats.

Linkser
Linkser20 feb. 2010 - 15:14

Grote vraag is waarom Verhagen opeens buiten beeld is. Ander baantje op het oog?

2 Reacties
fjacobse
fjacobse20 feb. 2010 - 15:14

Als men Verhagen nu naar voren schuift, beschadigt men Balkenende en eigenlijk het hele CDA. Dus vandaar dat men direct duidelijk maakt dan men nog steeds als 1 man achter Balkenende staat. Dat Balkenende de lijsttrekker blijft wil niet zeggen dat hij straks ook een 5e Kabinet gaat leiden. Dat zie ik niet gebeuren. Toen Bos voor het eerst lijsttrekker was van de PvdA, en er een nek-aan-nek race ontstond tussen CDA en PvdA, liet Bos weten dat wanneer hij de verkiezingen zou winnen Cohen premier zou worden. Dus lijsttrekker zijn wil niet zeggen dat je dan automatisch premier wordt als je de verkiezingen wint.

Pjotrs
Pjotrs20 feb. 2010 - 15:14

Het lijkt me eerder dat het CDA zo snel voor Balkenende kiest om de coup van Verhagen te pareren. Het Nederland internationaal voor schut zetten door die kansloze NAVO-brief uit te lokken was in eerste instantie natuurlijk bedoeld om de PvdA voor het blok te zetten, danwel het kabinet op te blazen. Maar het ligt ook tamelijk voor de hand dat Verhagen er ook op rekende dat na alweer een mislukt kabinet Balkenende hijzelf een grote kans zou hebben op het lijsttrekkerschap. Blijkbaar heeft het niet-roomse deel van het CDA dat doorzien en er binnen een dag een stokje voor gestoken.

Frans532
Frans53220 feb. 2010 - 15:14

Het is triest om te moeten constateren dat men een blind vertrouwen blijft hebben in het CDA en dan met name dhr. J.P.B. Terugkijkend hebben kabinetten onder zijn leiding er imo. er mede voor gezorgd dat een zeer groot deel van de kiezers totaal geen vertrouwen meer heeft in de hedendaagse politiek mijzelf inbegrepen. Punt is dat ik vind dat politici die zich (bij verantwoording geven) bedienen van "met de kennis van nu" totaal niet gekwalificeerd zijn om zitting te hebben in welk bestuur dan ook. Ik mag toch aannemen dat men op dergelijke hoge posities voldoende opleiding heeft genoten en op genoeg levens ervaring kan bogen om te regeren? Immers, regeren is toch vooruit zien? Vandaag kwam ik een foto tegen op het net die mij vannacht wel een nachtmerrie zal bezorgen omdat hij volgens mij precies weergeeft hoe het CDA regeren ziet, vandaar dat ieder kabinet waarin deze partij deelneemt in de huidige tijd gedoemd is voortijdig te vallen. Hier een linkje naar de foto: http://i.fokzine.net/upload/100219_3926_balkV.jpg

1 Reactie
PeerJawel
PeerJawel20 feb. 2010 - 15:14

AAAAAAAAAAAAAAARRRRRGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek20 feb. 2010 - 15:14

Gnmmmpfff... Volgens mij zijn links en rechts het vandaag een beetje eens :-) Geef die teil eens door!

1 Reactie
b-man
b-man20 feb. 2010 - 15:14

Echt ongelofelijk dat ze JP nu weer als lijsttrekker aanstellen. Ik had Verhagen verwacht. Zouden ze het niet aandurven omdat hij omtrent het Navo-verzoek iets gluiperigs heeft uitgehaald waarvan ze bang zijn dat het uitkomt?

fjacobse
fjacobse20 feb. 2010 - 15:14

Zowel een logisch als verstandig besluit van het CDA. Men voorkomt een brede (en schadelijke) discussie Balkenende of Verhagen in de media voor deze begonnen is. Dat zorgt voor rust aan het front. Achter de schermen zal de discussie worden gevoerd wie de nieuwe premier gaat worden. Ik kan me nauwelijk voorstellen dat Verhagen dat niet gaat worden. Balkenende krijgt een eervol afscheid en zal na de verkiezingen de eer aan zich zelf houden.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 feb. 2010 - 15:14

Ik denk dat je gelijk hebt. Het is natuurlijk wel kiezersbedrog als je lijstrekker niet premier, vice-premier of fractievoorzitter wil worden.