Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Balkenende: PVV is slecht voor economie

  •  
24-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Baudetje_300.jpg
'Anti-Europese houding van Wilders is schadelijk voor ons land'
De stellingname van PVV-leider Geert Wilders tegen de Europese Unie is schadelijk voor de Nederlandse economie. Dat zegt premier Jan Peter Balkenende vandaag in een interview met het Nederlands Dagblad. Volgens de premier wordt het daarom ‘heel moeilijk’ om te regeren met de PVV. Geheel uitsluiten doet hij het echter niet.
Balkenende zegt in het Nederlands Dagblad :
Hoe kun je je zo achter de dijken terugtrekken als je economie zo afhankelijk is van het buitenland, van de Europese Unie?’ Dat kan helemaal niet. Als je mensen wegzet en jezelf terugtrekt achter de dijken, ben je bezig met een lijn die schadelijk is voor de verhoudingen binnen Nederland en voor onze economie.
Ondanks zijn kritiek houdt Balkenende vol dat hij een eventuele coalitie met de PVV niet op voorhand uitsluit. PvdA-voorman Wouter Bos noemde dit onlangs ‘duikgedrag’. De CDA-leider wuift die suggestie weg:
In een democratie sluit je elkaar niet vooraf uit.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (41)

hannogroen
hannogroen24 dec. 2009 - 7:18

Ik denk niet dat de potentiële PVV stemmer ook maar enige mate gevoelig is voor deze uitspraken.

kapteinIglo
kapteinIglo24 dec. 2009 - 7:18

Balkenende versus Wilders, oftewel de pot verwijt de ketel. Wees rieel wat krijgen we na de 2e kamer verkiezing...Juist helaas een kabinet van vlees nog vis(CDA), Ik de cake en het volk de kruimels(VVD), Zou je a.u.b. met me willen spelen(PvdA) en Waarom ben ik hier trouwens(D'66). Met als oppositie; Ik heb het niet gedaan mama,de anderen zijn stout(PVV), Krijg nou allemaal de klere(SP), Geite-wollen-sokjes-breien(GL), Lekker slapen gaan hoor anders wordt pappa wakker(CU en SGP) Poessie mauw(PvdD) en de dikke tieten-club(ToN). M.a.w. er verandert geen bal

Tippex
Tippex24 dec. 2009 - 7:18

Kan die man niet gewoon uit....knop om en gewoon lekker stil. Ben zo klaar met dit figuur. Hij roept maar van alles, dan weer dit, dan weer dat....sinds zijn aantreden krijg ik steeds vaker een soort van plaatsvervangende schaamte. Sinds hij doende is met van alles en nog wat is dit land verworden tot iets waar ik niet langer trots op kan zijn. Mede door Balkenende en zijn 'kliek' zijn personen als Geert Wilders wortel gaan schieten!!

Makaveli2
Makaveli224 dec. 2009 - 7:18

PVV is een fascistisch beweging, en dit soort figuren zijn altijd slecht voor de economie, het heeft het heeft 40 jaar geduurd voor we uit de slop kwamen.. kortom PJ heeft gelijk ik zeg voorkomen is beter dan genezen.

emmerthe
emmerthe24 dec. 2009 - 7:18

De PVV is overal slecht voor!

robertjan2
robertjan224 dec. 2009 - 7:18

Hoe kan je een partij niet uitsluiten als die volgens mij zo tegen de waarden en uitgangspunten van je eigen partij zijn ? Groepen beperkingen opleggen op basis van geloofsovertuiging of levenswijze lijkt me nu niet echt onderhandelbaar voor het CDA. Of je doel moet zijn om als echt onbetrouwbaar te worden gepercipieerd door de kiezer. CDA laat toch gewoon zien waar je voor staat en kies voor je eigen gedachtengoed en sluit uit wat in jullie visie daar niet in past. Op electoraal gewin gokken is kort slim en leidt tot een onherkenbare partij in de toekomst.

Catweazle3
Catweazle324 dec. 2009 - 7:18

Balkenende heeft zelf in zijn eerste regeerperiode de rem op de economie gezet, sterker nog bedrijven kregen zelfs subsidie wanneer ze naar lage loonlanden vertrokken. Het CDA is een partij waarmee je maar beter niet in een coalitie kunt zitten zie de afgang van de VVD, de peilingen voor de PvdA zijn al helemaal rampzalig, de LPF mocht zichzelf opdoeken, de glibberaars van het CDA draaien met alle winden mee, zolang zij maar op het pluche zitten en macht hebben, macht is het enige waar die partij op uit is, zij ronselen O, zo graag stemmen in verzorging en bejaardentehuizen. Dat het CDA, na de verkiezingen maar snel een coalitie gaat vormen met PVV en VVD dan zal het volk erachter komen welk een wolf in schaapskleren deze CDA kliek is. Balkenende is inderdaad een lijder, dat is een feit?.de man is altijd en overal wanneer je hem nodig hebt totaal de weg kwijt.

harmdevos
harmdevos24 dec. 2009 - 7:18

Meneer Balkenende Wat knap van U, dat u inziet dat de Wildersdoctrine slecht voor ons land is. Jammer, dat u niet inziet hoe slecht de Balkenende/Bos/Rouvoet-doctrine is voor de gewone Nederlander, voor de kwetsbare Nederlander, voor de Nederlander aan de arme kant van de maatschappij. U pakt ze van alle kanten, de kwetsbaren, en laat de rijken rijker worden en de armen armer. Duizenden gezinnen met kinderen leven onder de armoedegrens. U laat de enorme hypotheken ongemoeid, u bent te bang om de bonustructuur fundamenteel aan te pakken. U laat toe dat het onderwijs verrommelt en dat duizenden kinderen en jongeren uitgestoten moeten worden naar vormen van onderwijsapartheid in het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs, getuige de groeiende toestroom van leerlingen in het totaal van het speciaal onderwijs. De naastenliefede van het christendom van U en meneer Rouvoet en de solidariteit van meneer Bos beperken zich in wezen tot de particuliere liefdadigheid via allerlei fondsen en goede doelen. Schaam U.

JoopSchouten
JoopSchouten24 dec. 2009 - 7:18

Hij zal zelf ook eens in de spiegel moeten kijken. De neoliberale herinrichting van dit land in de afgelopen 30 jaar met z'n betutteling, oneerlijke salariëring, 'duurdere' euro en afknijpen van de uitkeringsgerechtigden veroorzaakt ook grote emotionele en economische schade. Ik kan meer dan 700.000 mensen aanwijzen. En wat Wilders aangaat? Ja, dat is ook een probleem. Alle rechtse individuen zijn de rot in de fundamenten van een sociale samenleving.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek24 dec. 2009 - 7:18

Zoals ook alle linkse mensen de rot aan de individuele keuze zijn?

FransGerard2
FransGerard224 dec. 2009 - 7:18

Wie dat nog niet in de gaten heeft, heeft niet verder gekeken dan de "polder". Hier in ZO Azie bruist het van de ambities, plannen en de wil om economisch te groeien. Het dictatoriale roofkapitalistisc China voorop (zie andere relevante artikelen vandaag op joop ! Maar ook: als het "Westren" geen stap terug doet dan zal Gea (de arde, Pacha Mama) daar de prijs voor moeten betalen. En de genus "homo sapiens" met haar ! Ik heb niet de indruk dat de PVV ook daavan voldoende doordrongen is. Sentimentele dierenliefde (emo) lijkt het hoogste ideaal ! Aub corrigeer mij als ik het mis heb en Dion Gaus' zielige gevallen olifantverhaal in de TK te zeer veralgemeniseer.

1 Reactie
Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

---"Aub corrigeer mij als ik het mis heb en Dion Gaus' zielige gevallen olifantverhaal in de TK te zeer veralgemeniseer. "--- Welke ministerpost zou Geert voor Dierenvriend Dion in gedachte hebben? Landbouw? http://www.nrc.nl/binnenland/article1765886.ece/Elf_velletjes_over_het_leven_van_Dion_Graus Leuk om eens te lezen over de betrouwbaarheid, het zal John Galt ook interesseren, het volgende schandaal in spe. De Charles Schwietert van de PVV.

[verwijderd]
[verwijderd]24 dec. 2009 - 7:18

Je kunt toch ook handel met europese landen hebben zonder lid te zijn van de politieke EU. De EU begon ooit met het doel de ondelinge economische drempels (importheffingen en andere protectionistisch maatregelen) te verwijderen. Inmiddels is de EU een bureaucratisch bolwerk geworden. Laten we teruggaan naar vrije handel met alle staten, EU of niet, zonder lid te zijn van dat bemoeizuchtige clubje in Brussel. een wijs man zij ooit:''Commerce with all nations, alliance with none, should be our motto'' Nu las ik vannochtend ook weer dat de EU een importheffing op chinese schoenen heeft, wat is dat nou weer, dat wil ik helemaal niet! ik wil goedkope, goede schoenen, of ze nou uit Italie of China komen laat me koud. Als de EU democratisch zou zijn en we af en toe zouden mogen stemmen, heeft Nigel Farage mijn stem in zijn pocket.

2 Reacties
HugoSpanje
HugoSpanje24 dec. 2009 - 7:18

Ik kan mij wel vinden in uw betoog. Daarbij treft het mij dat het kabinet ons vaak laat geloven dat het kabinet de drijvende kracht is voor een goed lopende economie en zich profileert als een overkoepelend orgaan van het Nederlandse bedrijfsleven. Men laat ook geen gelegenheid onbenut zich op de borst te kloppen als er door het bedrijfsleven een grote internationale order wordt binnengesleept. In mijn beleving is deze houding een soort voortzetting van de fratsen die vriend Bernhard van Lippe enz. een halve eeuw geleden uithaalde. De Nederlandse zakenwereld heeft dit eenvoudig niet nodig. De slimmerikken werken bij de bedrijven en niet voor of bij de regering.

CoWiersma
CoWiersma24 dec. 2009 - 7:18

natuurlijk hadden we ook wel zonder EU gekunnen maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we niet zoals de PVV wil zomaar effe op eigen houtje onze bijdrage aan de EU verlagen wat we WEL moeten doen is de bureaucratie aanpakken en de handelspolitiek veranderen

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 dec. 2009 - 7:18

De LPF-amateurpolitici waren ook slecht voor de economie, maar balkenende ging wel met de LPF regeren. Balkenende sluit niemand uit, behalve Nederlandse moslims en belastingbetalers, door te roepen: "Nederland is een Jood-christelijke cultuur''. Wij weten heel goed wie Wilders is en hoe hij is, maar ik weet helemaal niet wie Balkenende is en hoe hij denkt en wie hij is. Balkenende is een enorme X voor mij als Nederlandese moslim die elk dag de kranten leest.

1 Reactie
Janssen3
Janssen324 dec. 2009 - 7:18

Dat je van alles roept waar bijna geen hout van klopt en bij bijna elke post je Joden erbij betrekt is al bijzonder vreemd. Maar deze mag je van mij uitleggen: "Balkenende sluit niemand uit, behalve Nederlandse moslims en belastingbetalers" Ik ben benieuwd

Schaamharing
Schaamharing24 dec. 2009 - 7:18

Nou JP, nu gaan al die potentiele PVV-stemmers eens flink achter hun oren krabben. Man man, zolang er TBS'ers op proefverlof worden gestuurd en vrouwenhandelaren zomaar de gevangenis uitlopen en kinderbijslag geexporteerd wordt en ontwikkelingsgeld naar dictaturen gaat, blijft de PVV het goed doen in de peilingen. JP, verzin iets beters om de PVV klein te krijgen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

De PVV doet het niet zo goed in de peilingen, ze zijn een derde deel (van 22% naar 15%) gedaald in een half jaar. Dat is 1 procentpunt per maand. Deze daling is nog niet gestopt. Als dit zo doorgaat is de PVV in een dik jaar een mini-partij zoals de GPV of de PvdD Het CDA doet het beter. De PVV kan niet in de regering zolang niet openbaar is wie haar financiert. We kunnen nooit politieke partijen die door onbekende mogendheden worden gefinancierd met onze staatsgeheimen in aanraking brengen. De PVV zou als eerste tegen een dergelijke partij protesteren. Ze heeft immers het woord transparantie vaak in de mond. http://www.google.nl/search?q=transparantie+site%3Apvv.nl Van de PVV kan niet worden beoordeeld of het een stabiele partij betreft, immers haar leden hebben geen manier om in discussie te gaan met de partij-top die uit een persoon bestaat. Het is dus riskant om haar als coalitie partij aan te nemen. Je zit al snel in een LPF-achtige toestand. De aprtij kan exploderen in een forse ruzie zonder dat de voortekenen publiekelijk herkend hoeven te worden De PVV heeft geen consistent economisch beleid, ze trekt graag een links jasje aan om haar achterban vast te kunnen houden maar ze is in feite rechts. En ze is ook inconsistent. Want hoe kun je nu voor in stand houden van de AOW zijn op basis van het minimumloon, terwijl je gelijkertijd het minimum loon wilt afschaffen, je kunt dus onmogelijk een richting zetten in economisch beleid. Tevens is de PVV inconsistent op gebied van mensenrechten. Hoe kun je tegen de sharia zijn als je tegelijkertijd criminelen met een bepaalde religieuze achtergrond door de knieën wilt schieten, en weigert afstand te nemen van dergelijk puberaal gezwets. Het is neit zo gek dat buitenlandse staatshoofden weigeren om Wilders te ontvangen. De PVV is inconsistent wat betreft haar ideeën over vrijheid. Ze is de enige partij die godsdienstvrijheid wil inperken. Hiervan zal zeker afstand moeten worden genomen voordat het met het CDA kan regeren. Met andere woorden, de PVV kan niet in de regering, niet omdat anderen dat niet willen, maar omdat het bij lange na nog geen volwassen politieke partij is, en omdat ze haar aanhang gestaag verliest wordt ze ook minder interessant. Maar dat Balkenende ze niet uitsluit is in elk geval het bewijs dat het cordon sanitaire waar Wilders zo veel van houdt niet bestaat.

frankie48
frankie4824 dec. 2009 - 7:18

Nog slechter dan het nu al gaat, kan toch bijna niet. Zal hij bij alle bezuiniggingen die eraan komen, de PVV daar ook de schuld van geven. Dit één tweetje tussen de partijen onderling, om de PVV in een cordon solidaire te plaatsen, doorzien de mensen heus wel. Elke nieuwe maand naar de gemeenteraadsverkiezingen toe, komt er wel een partij naar buiten die het zelfde bedoeld maar dan met andere woorden. De PVV is een GEVAAR voor Nederland. DUS PAS OP MET STEMMEN, U WEET WELK GEVAAR ERAAN KOMT.

1 Reactie
Janssen3
Janssen324 dec. 2009 - 7:18

"De PVV is een GEVAAR voor Nederland. DUS PAS OP MET STEMMEN, U WEET WELK GEVAAR ERAAN KOMT. " Van wereldvreemde politici naar inhoudsloze politiek. Ik zie nergens een verbetering/verslechtering.

Tarak
Tarak24 dec. 2009 - 7:18

Jan Peter Balkenende is de man die de EU doordrukte tegen de wil van de bevolking in door toe te stemmen met het Verraad van Lissabon. Het is Balkenende die zijn eigen land ontrouw is en zijn eigen land en volk heeft verraden, niet de PVV.

1 Reactie
Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

----*Het is Balkenende die zijn eigen land ontrouw is en zijn eigen land en volk heeft verraden, niet de PVV. *---- Hopelijk blijft dat ook zo, hopelijk komt de PVV niet in de gelegenheid om ons land te verraden (want ja, die geheime financiers........)

objectivist
objectivist24 dec. 2009 - 7:18

Ik denk dat de PVV sowieo niet veel goeds zal doen maar hun Europese afkeer onderschrijf ik. We willen een groot machtsblok maken om tegenstand te kunnen bieden tegen Amerika en Het Verre Oosten. Onzin. Europa is een louter politiek construct dat zal leiden tot sterkere nationalistische gevoelens omdat het volk vreest de eigen identiteit te verliezen. En of dat ook zo is doet niet terzake. Culturele vervlakking, inmenging in binnenlandse zaken, het voelt niet goed en dat heeft het ook nooit gedaan. Samenwerking is prima maar we gaan veel te ver. De Russen weten het, de Chinezen ook: een groot gebied is niet te besturen.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO24 dec. 2009 - 7:18

[...] Culturele vervlakking, inmenging in binnenlandse zaken, het voelt niet goed en dat heeft het ook nooit gedaan [...] Het voelt fantastisch, het gemakkelijke reizen, dezelfde munt, het eenvoudiger handel kunnen drijven, en wat de cultuur betreft... een verrijking! Mijn dochter heeft dankzij de EU, een subsidie in het kader van het Erasmus programma, een halfjaar in Berlijn kunnen studeren aan de Humboldt Universität. Dankzij dit soort programma's leren jonge mensen juist andere culturen van nabij kennen en er meer begrip voor opbrengen. Hoezo culturele vervlakking? Eet u er een bord minder boerenkool om? Nee toch? Nou dan! ;-)

matthea
matthea24 dec. 2009 - 7:18

Ik vind dat veel Nederlanders zo eng nationalistisch zijn. We zijn al aardig op weg om een eenheid te vormen binnen Europa. Daar is niks mis mee. Waarom altijd zo narrow minded over Europa? Kijk eens over de grenzen heen. Je kunt als minilandje binnen Europa niet standhouden als je het alleen over je eigen Holland wilt hebben. Balkenende heeft gelijk. De spruitjesgeur van de PVV moet maar eens wegwaaien.

1 Reactie
denmol
denmol24 dec. 2009 - 7:18

Deed Balkenende maar beter zijn best in Europa in plaats van als een brave hond achter baas Amerika aan te lopen. Hij zou hier binnen de unie goede banden en samenwerking met Duitsland en Frankrijk moeten smeden. Dit zijn echte Europese landen die ook mondiaal gewicht in de schaal leggen met een Europees perspectief en dito belangen zonder dat deze nu altijd en eeuwig moet stroken met die van Amerika. Nee, wat Balkenende de afgelopen jaren gedaan heeft is de belangen van Amerika als leidraad voor de Nederlandse buitenlandse politiek laten dienen. Balkenende moet dan hier in de kamer zogenaamd Nederlands buitenlands beleid dat eigenlijk, verbazingwekkend genoeg zonder al te veel moeite, bepaald en gestuurd wordt vanuit Washington met genante vertoningen die we gezien hebben rond de besluitvorming met betrekking tot de inval in Irak als gevolg. Het volgende kabinet zal een meer Europese koers moeten varen, want Nederland is een Europees land en samen staan we sterk.

DikBrix
DikBrix24 dec. 2009 - 7:18

De zonder meer afwijzing door de PVV van de EU is inderdaad niet goed voor onze economie en nu ook zinloos. De zonder meer acceptatie en zelfs bevordering door Balkenende van de EU zoals die zich nu ontwikkelt is echter ook een slechte: Economische samenwerking en ontwikkeling binnen de EU is een noodzaak. Zolang de EU echter bijna ongebreidelde liberalisering, gepaard met steeds verdergaande deregulering voorstaat, door een bijna heilig geloof in de zegeningen van marktwerking, zal die economische samenwerking op een fiasco uitlopen, door de nu al gebleken steeds grotere verschillen tussen arm en rijk. Niet alleen in de EU, ook t.o.v. arme landen. De politieke ontwikkelingen binnen de EU, die zelfs directe invloed van landen als Portugal, Italië, Bulgarije en Roemenië, om er een paar te noemen, mogelijk kunnen maken op ons sociaal en juridisch systeem, zijn gevaarlijk. Dat kan alleen maar leiden naar een lager Europees gemiddelde op ethisch, filosofisch en dus sociaal vlak. Dat lag duidelijk besloten in de EU grondwet. Het is niet voor niets dat Balkenende en zijn volgelingen die afbraak richting dat lagere gemiddelde al hebben ingezet, in de hoop daarmee steun binnen de EU te verwerven. De EU glijdt af naar een religieus/conservatieve unie. Het probleem van de EU is, dat het oorspronkelijke ideaal van de EEG (een sterke economische gemeenschap die iedereen ten goede zou komen, bedrijven en burgers) is verworden tot een politieke gemeenschap op basis van macht. De EU moet nu een wereldmacht worden, hoe precies maakt niet zo veel meer uit schijnt het. De onderliggende doelstelling van de EEG (vrede door gezamenlijk welzijn middels economische samenwerking) wordt door de EU weliswaar nog met de mond beleden, maar in werkelijkheid steeds verder losgelaten. Tegenstellingen worden groter. Daar moet dus nog het nodige aan veranderen. Hoe dan ook: van de PVV zullen we het in ieder geval niet moeten hebben als we willen praten over een sociaal-democratisch Europa, liefst zo groot mogelijk, liefst een sociaal-democratische wereld als doel. Met welzijn voor ieder mens in al zijn verscheidenheid. Het is dan ook werkelijk onvoorstelbaar dat Balkenende samenwerking met de PVV niet bij voorbaat uitsluit. Met als argument 'democratie'. Hoe verzint hij dat in 'gods' naam? Let wel: hij zegt dit als premier. Zou Balkenende ooit samenwerking met de CP niet hebben uitgesloten? Zou Balkenende in Europees verband samenwerking met Front National of Vlaams Blok niet hebben uitgesloten? Ook zonder de PVV daarmee te vergelijken: maakt het voor Balkenende echt níets uit wat de beginselen van een partij of beweging zijn, zolang ze maar genoeg stemmen krijgen? Uit naam van 'de democratie'? Wat een triest beeld.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods24 dec. 2009 - 7:18

Dik, Ik ben het helemaal eens met je stuk, op één ding na. Als je nu de PVV uitsluit, krijg je het reboundeffect: men gaat PVV stemmen omdat ze worden uitgesloten. Niet omdat men het met de standpunten eens is. En je moet er toch niet aan denken dat Wilders c.s. de meerderheid gaan krijgen. Ik vrees dat er maar één ding op zit: met de PVV samenwerken. Waarbij ik als coalitiepartij wel zou eisen dat beledigingen richting nog actieve bewindslieden van mijn partij worden teruggenomen. Anders kun je er maar beter niet aan beginnen omdat een huwelijk dat slecht begint meestal al weer snel eindigt.

woorddienst
woorddienst24 dec. 2009 - 7:18

Hiep, hiep, hoera het CDA terug naar 21 zetels. Histotries. Eindelijk is de hypocrisie ontmaskerd van een CDA die nu ook regeren met de PVV niet uitsluit. NSB-ers. Verder wegstemmen a.u.b.!!!

2 Reacties
woorddienst
woorddienst24 dec. 2009 - 7:18

Moet natuurlijk "histories" zijn. Door de geestdrift ga ik stomme schrijffouten maken. Maar nogmaals wat een Kerstavondcadeau. Christus lijkt waarlijk geboren te gaan worden!! Het CDA terug naar 21 zetels!! Zelfs een minder dan de PvdA. "Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel."

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods24 dec. 2009 - 7:18

Nu niet de boel gaan omdraaien, Ies, dat is wel het flauwste argument dat je kunt aanvoeren. Van de PVV is duidelijk dat het de nieuwe NSB is. Daar is geen ontkennen meer aan. [Redactie Joop: Geen linkjes naar je eigen comments elders. Formuleer het dan opnieuw voor deze discussie.]

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 dec. 2009 - 7:18

De bedoeling van de heer Balkenende kan ook zo zijn : PVV is slecht voor de economie, maar goed tegen de islamisering van ons land. Alleen durft Balkenende zijn zin niet af te maken, om zijn complete mening te geven over de PVV en Wilders. Maar wat vergeet ons premier is dat hij ook de premier van 1 miljoen Nederlandse moslims. Profesor Pim Fortuyn zei ooit: ''Balkenende kan niet regeren, hij is nog jong en onervaren.'' Alles wat Fortuyn ooit zei klopt, behalve wat hij over Balkeende zei?

2 Reacties
Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

Het is helemaal niet waar dat alles wat Fortuyn ooit zei klopte. Bij lange na niet. Hij had vaak ongelijk. Fortuyn was een populist, hij had charisma en drukte zich uit in one-liners zonder veel nuance. Dat Balkenende in 2001 te jong was en te onervaren, het kan kloppen, inmiddels is hij 8 jaar ouder en heeft hij 8 jaar ervaring erbij. Er is niemand in heel Nederland die zoveel ervaring heeft in premier zijn als Balkenende. Ik ben helemaal geen fan van Balkenende, maar ik zie kritiek wel graag op een zinvolle manier onderbouwd.

Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

4 dagen voor zijn dood zei Fortuyn dat vrouwen thuis dienen te zijn als de kinderen uit school komen. ik ben benieuwd hoe de Wilders-aanhang dat beoordeelt. Kinderen willen opgevangen worden door hun moeder met een kopje thee, die dan naar hun verhalen luistert. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd. Ik weet nog hoe ontzettend leuk ik dat vond. Een moeder - want het is toch meestal de moeder - moet om halfvier terug van haar werk zijn, zodat ze thuis kan zijn voor haar kinderen. Dat moet je goed organiseren. Maar vrouwen maken heel vaak de keus om dat niet te willen, want daar hebben ze geen zin an. http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article928538.ece/Fortuyn_veel_banen_zijn_niet_geschikt_voor_vrouwen

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 dec. 2009 - 7:18

Een zinnige vraag, denk ik. Wat is de conclusie die de heer Balkenende, Christen democraat, heeft getrokken om wel of niet meer te regeren met een partijd die extreen gedachte goed standpunten heeft over één gemeenschap in de samenleving zoals de LPF?

1 Reactie
Klaas2
Klaas224 dec. 2009 - 7:18

Het CDA sluit de PVV niet uit, dat is niet hetzelfde als het CDA wil met de PVV regeren. Het PVV zal veel moeten inleveren om met het CDA mee te kunnen doen. Dat noemt men ook wel eens doodknuffelen

[verwijderd]
[verwijderd]24 dec. 2009 - 7:18

Balkenende is zelf ook slecht voor de economie. Zijn kabinetten hebben ons het zuur gebracht en daarna kwam het beloofde zoet niet nee toen kwam er nog meer zuur.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 dec. 2009 - 7:18

Zoet ? zuur? Ik denk dat Balkenende kan niets proeven en geen smaak heeft.

[verwijderd]
[verwijderd]24 dec. 2009 - 7:18

Het kabinet heeft ons het zuur gebracht lees ik hier in een stukje. Zoutzuur zul je bedoelen. De PVV krijgt ergens de schuld van waar ze zich nog niet over hebben kunnen buigen. Eigenlijk zinloos om überhaupt iets te zeggen over deze Mijnheer Potter. Het zegt in elk geval genoeg wat hier regeert!

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods24 dec. 2009 - 7:18

WIU, Over de integratiepolitiek, of beter gezegd het gebrek daaraan, ben ik ook niet tevreden. Maar het is weer typisch zo'n Wilderiaanse zwaar-extremistische overdrijving om te spreken van het zoutzuur dat het kabinet de samenleving zou hebben gepresenteerd. Bekijk het volgende rijtje eens: * Daar waar Nederland relatief gezien ook een hele grote financiële sector heeft, draaien we gewoon door en hebben we zelfs al weer economische groei. IJsland is failliet; het eiland wordt zelfs verlaten door velen. * De banken beginnen al weer het hun geleende geld terug te betalen, met flinke rente. In de DSB, die geen bestaansrecht had door de combinatie van amateurisme en klantenbedrog, is terecht geen geld gestoken. * De garantiestelling door de Nederlandse overheid voor de particuliere spaarder is verhoogd van een naar twee ton. * De werkloosheid in Nederland is aanmerkelijk minder snel gestegen dan in vergelijkbare landen, door o.a. deeltijd-ww. * De gezondheidszorg behoort nog steeds tot de beste van de wereld, in gecombineerde termen van kosteneffectiviteit en patiënttevredenheid. En dit typ ik zo even uit het losse handje, zonder gezocht te hebben.