Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Bali schakelt internet uit voor 'Dag van de Stilte'

  •  
15-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7023220889_d08cc5eeb0_o

© Cc-foto: trugiaz

Mobiele providers zullen aanstaande zaterdag hun verbinding uit de lucht halen op Bali , ter ere van Nyepi – ook wel Dag van de Stilte genoemd. Op Nyepi vieren hindoe’s nieuwjaarsdag volgens de maankalender van het eiland. De avond voor Nyepi wordt met veel lawaai Ogoh-Ogoh gevierd waarbij goden worden aangeroepen om boze geesten te verdrijven, die op nieuwjaarsdag over het eiland zouden rondwaren. Op de Dag van de Stilte is het stil op straat. Er zijn geen auto’s, brommers of vrachtwagens. Winkels, scholen, banken en zelfs het vliegveld is dicht en de verlichting wordt tot een minimum beperkt. Van toeristen wordt verwacht dat ook zij zich ingetogen gedragen, al gelden de strenge regels vaak niet binnen de grote hotels.
Het is de eerste keer dat het internet zal worden afgesloten op het eiland ter ere van de feestdag. Vorig jaar werd een verzoek daartoe van religieuze groepen nog afgewezen. Voor de wifi-verbindingen van hotels en noodzakelijke verbindingen als die voor veiligheid, luchtvaart en reddingsinstanties wordt echter een uitzondering gemaakt.
Indonesië heeft meer dan 132 miljoen internetgebruikers, maar volgens de Balinese gouverneur Made Pastika kan het geen kwaad om een dagje offline te zijn:
Als het internet wordt uitgeschakeld gaat er niemand dood. Ik zet gewoon mijn gadgets uit tijdens Nyepi, dat is een vorm van respect op een dag dat Balinezen de tijd nemen voor innerlijke reflectie in stilte.
Totale stilte op Bali, cc-fototrugiaz

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

simpson_jr
simpson_jr15 mrt. 2018 - 22:27

Ik vermoed dat velen die hier autoloze zondag meegemaakt hebben zoiets hier ook wel zien zitten.

Joyce Klassen
Joyce Klassen15 mrt. 2018 - 16:24

De Balie kan daarin solidair zijn met Bali.

Thuiszitter
Thuiszitter15 mrt. 2018 - 16:06

Zal druk worden nabij de hotels . Het hindoeïsme behoeft veel offers van de volgelingen . Als priester zit je goed als lage kaste ben je de pineut

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter16 mrt. 2018 - 17:02

Tommy T - Ga heen zeg, het Westen is een grote decadente bende

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap15 mrt. 2018 - 15:39

Wat ook heeeeerlijk zou zijn......een dagje zonder reclame op radio en TV. Ik begin me vooral te ergeren aan het zeer irritant frequente spotje van specsavers en dan heb je ineens ook die Rene Froger die bij een concurrent weer nodig moet bijklussen.

1 Reactie
Joyce Klassen
Joyce Klassen16 mrt. 2018 - 8:32

Hoezo "zou zijn". Zet radio & TV uit en je hebt werkelijk nergens last van. Sommige mensen zoeken kennelijk problemen.