Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Badende biggen op de Bahama's

  •  
18-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkens300.jpg
Klein eilandje in de Bahama's is bevolkt door zwemmende varkens ... Een toeristische attractie of gedumpt door zeelieden? 
Hoe ze er zijn gekomen is niet helemaal duidelijk, maar nu ze er zijn maken ze gretig gebruik van de prachtige omgeving. Een klein eilandje in de Bahama’s is overspoeld door een groep varkens en tjonge jonge wat houden de varkens van het water.
Volgens de legende hebben zeelieden de varkens op het kleine onbewoonde eiland achtergelaten om ze later weer op te halen. Dat laatste zijn ze alleen vergeten te doen. Het gevolg: de varkens heersen over het water en poedelen lekker rond. De varkens werden voor het eerst ontdekt in 2007 door fotograaf Eric Cheng en kapitein Jim Abernathy.
Een minder aantrekkelijke verklaring voor de aanwezigheid is dat de varkens onderdeel uitmaken van een plan om meer toeristen naar de Bahama’s te lokken. Als dat het geval is, dan heeft het plan in ieder geval gewerkt: wie wil hier nu niet heen?
Varkens zijn overigens net zo slim als dolfijnen. Het zijn de dolfijnen onder de boerderijdieren. Dus waarom zou je niet een duik nemen met de knorrepotten?
cc-foto:  albyantoniazzi

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

JoopSchouten
JoopSchouten18 jul. 2013 - 9:48

Leuk. Als ze maar niet in het water schijten.

JanB2
JanB218 jul. 2013 - 9:48

Zat Rutte niet in de caraïben? Hm!

[verwijderd]
[verwijderd]18 jul. 2013 - 9:48

Leuk. In navolging van de Puijila darwini (voorouder zeehond) en de Indohyus (voorouder walvis) kiest nu ook de Sus domesticus voor het ruime sop. Enkele miljoenen jaren met rust laten en we hebben er weer een nieuw zee-zoogdier bij.

1 Reactie
Diantha2
Diantha218 jul. 2013 - 9:48

Jammer dat geen mens er dan getuige van is, gezien de menselijke soort een relatief groot zoogdier is en de overlevingskans beperkt.