Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Baby zeehond wil ook een golfje pakken

  •  
04-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SurfingSeal.jpg
'We hebben de kustwacht nog gebeld om te vragen of deze zeehond wel oké is, maar blijkbaar wel, want hij surft als een pro'
De twee vrienden Mathew Stanley en Andrew Flounders wilden een dagje ongestoord genieten van de zomergolven in het Britse Cardiff, toen deze jonge zeehond plots langskwam. De pup sprong voortdurend bij één van de jongens op het board om een ritje op de golven te maken.
“Ik was met mijn vriend Andrew Flounders wat zomergolfjes aan het pakken totdat deze jonge gast ineens voorbij kwam. In eerste instantie joeg hij Andrew de stuipen op het lijf omdat hij langs zijn voet zwom en we niet wisten wat het was”, vertelt Mathew.
Na een uur was de jonge zeehond nog steeds niet uitgespeeld. Toen de jongens terug naar de kust paddelden volgde de pup hen naar het strand. “Bij thuiskomst hebben we nog de kustwacht gebeld en uitgelegd wat er was gebeurd om er zeker van te zijn of de pup wel ‘ok’ was. Maar, het lijkt voortreffelijk met hem te gaan want hij surft als een pro!

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

DitBenIk2
DitBenIk24 aug. 2014 - 15:49

En daarom surf ik. Je bent dicht bij de natuur en blijft fit.

MichelReiziger
MichelReiziger4 aug. 2014 - 15:49

Lief zo'n surfhond.

msj_meijerink
msj_meijerink4 aug. 2014 - 15:49

Mooi hè!

Nikos2
Nikos24 aug. 2014 - 15:49

Waar is de haai of orca?

1 Reactie
Dehnus
Dehnus4 aug. 2014 - 15:49

Orca's eten geen mensen, de keren dat ze een mens doden was per ongeluk of in gevangenschap na veel treiteren. JE staat gewoon niet op het menu, "Getver Mens... nee dank je...";). Witte haai daarentegen hehe, die wil nog wel eens een "Proefbijtje" maken :P. Niet dat die wel mens eet, maar die kan alleen maar kijken hoe iets smaakt door te proeven, en tja.. dan zijn we ineens heel kwetsbaar :).