Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baas betaalt medewerkers extra uit als ze beter slapen

  •  
19-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
14849766858_74fbbbf5f4_z
Winston Churchill ging er prat op met maar vijf slaap uur per nacht uit te kunnen. Margaret Thatcher sliep altijd maar vier uur en Silvio Berlusconi zei dat hij aan twee uur slaap genoeg had. Maar ze zijn de uitzondering die de regel bevestigen: een goede nachtrust is goed voor je.
Daarom heeft een zakenman in Amerika besloten zijn zijn medewerkers te gaan betalen voor hun nachtrust, schrijft de Sydney Morning Herald. “Slaap is erg belangrijk. Je personeel aanmoedigen meer te slapen is goed voor je bedrijf”, zegt Mark Bertolini van zorgverzekeringsmaatschappij Aetna in Connecticut.
Als zijn medewerkers kunnen aantonen dat ze gedurende twintig dagen achter elkaar minimaal zeven uur per nacht hebben geslapen, krijgen ze vijfentwintig dollar per nacht, wat kan oplopen tot vijfhonderd dollar per jaar. Daarvoor gebruikt Bertolini de draadloze Fitbit Flex, een bewegingstracks waarmee zijn personeelsleden hun slaaptijden kunnen bijhouden.
Voordat hij zijn beslissing nam, bestudeerde Bertolini verschillende onderzoeken die aantonen hoe belangrijk slaap is voor je productiviteit. Daaruit blijkt onder andere dat dat werknemers 69 minuten langer productief zijn per maand als ze investeren hun eigen welzijn en in mindfulness.
Professor Ian Hickie van het ‘Brain and Mind centre’ aan de universiteit van Sydney zegt daarover in het artikel:
"Het is een grote mythe te denken dat je productiever bent naarmate als je langer achter je bureau blijft zitten. Slapen is goed voor je. Kijk ook naar tieners: hoe minder ze slapen, hoe minder productief zijn gedurende de dag. Dat geldt ook voor volwassenen."
Helaas zijn de meesten van ons niet gezegend met een baas die betaalt voor langer slapen. Maar omdat het sowieso goed voor je is, volgen hier wat tips voor een goede nachtrust:
 
CC foto: Bill Smith
 

Meer over:

gezondheid, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.