Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Azarkan is de beste en Hermans is een ramp

  •  
05-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4041 keer bekeken
  •  
kee jole 747548

Kee & Van Jole keken naar het debat in de Tweede Kamer over de jongste verkiezingsuitslag. Politiek duider Peter Kee vertelt dat de oppositie onderling heeft afgesproken gezamenlijk op te trekken tegen het kabinet. Bij dat overleg ontbraken overigens SP, FvD en Van Haga.

De eerste twee uur van het debat verliep zonder noemenswaardige onderbreking. Kee: "Alleen toen Farid Azarkan van Denk de premier beschuldigde van institutioneel racisme volgde een interruptie door Sophie Hermans, fractievoorzitter van de VVD.

Van Jole was onder de indruk van het betoog van Azarkan en noemt hem het beste van de ochtend. Hermans daarentegen deed het "afschuwelijk".

De twee bespreken ook de rol van Caroline van der Plas, de vrouw die met de monsterzege voor haar partij BBB de aanzet gaf tot het debat. Van Jole merkt op dat haar bijdrage doordacht was. "Ze kwam niet alleen op voor de boeren maar somde een waslijst op van de misstanden in Nederland." Kee vertelt dat Van der Pals er alles aan doet om het imago van een one issue partij af te schudden. Zeker nadat die kritiek in De Telegraaf werd geuit.

Bekijk het hele item terug op de site van NPO Radio 1 of beluister hieronder de podcast.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.