Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ayatollahs doen alsof ze God op Aarde zijn

  •  
24-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1347 keer bekeken
  •  
220923-1500pixels-Iran-protest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

onyxcumulus
onyxcumulus25 sep. 2022 - 16:38

""Ayatollahs doen alsof ze God op Aarde zijn"""" Niet alleen Ayatollahs.

Effie2
Effie225 sep. 2022 - 10:39

Afhankelijk zijnde van mijn beperkte blik op de totale werkelijkheid, wat meen ik hier te zien? Een machtige duivel, die op de troon van God heeft plaatsgenomen, en in eigenbelang gelovende jaknikkers heeft gerekruteerd om de in natuurwetten verankerde evolutie van onze planeet met alle hem ten dienste staande middelen te blokkeren/te vertragen. In het bijzonder die van de mensheid. Een duivel, die de erfenis van heilige profeten met ononderhandelbare dogma’s heeft vervuild om de macht te kunnen grijpen. Om als een machtige dictator het leven en de toekomst van een heel volk te kunnen dicteren. Beseffende dat blind geloof als waarheid kan worden verkocht en ingezet. De overeenkomst met een hiërarchisch gevormd dierenrijk, dat uit overlevingsdrang, op basis van het recht van de sterkste, zóveel macht en materie verzamelt, dat de zwakkeren niet in staat zijn te overleven. Het dogma dat het scoren van eigenbelang verheerlijkt en rijkelijk beloont. Dezelfde ideologie als waarmee het westerse neoliberalisme met haar kille dogma’s de westerse wereld heeft veroverd.

Arbeider100
Arbeider10025 sep. 2022 - 10:28

''Ayatollahs doen alsof ze God op Aarde zijn'' En dat zijn ze natuurlijk ook. En hun macht neemt nog hand over hand toe. Het gaat immers echt niet alleen meer gedoe in Iran e.d. waar een CNN journalist wordt gesommeerd een hoofddoek te dragen of anders op te zouten. Kijk ook eens naar ons eigen kikkerlandje waar de tucht van de ayatollahs e.d. goed voelbaar is. Nog even en ook hier loopt de politie e.d. met religieuze symbolen als o.a. hoofddoekjes en is de scheiding kerk/staat voorgoed verleden tijd. Het zijn de discriminerende minderheden die de dienst uitmaken en met de ene na de andere splijtzwam kans zien onze Westerse samenleving te verzieken. https://nos.nl/artikel/2445196-advies-maak-excuses-voor-slavernij-en-sta-hoofddoek-bij-politie-toe

1 Reactie
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks25 sep. 2022 - 12:39

Je schrijft: "En dat zijn ze natuurlijk ook" "Het zijn de discriminerende minderheden die de dienst uitmaken en met de ene na de andere splijtzwam kans zien onze Westerse samenleving te verzieken" Amai, dus jij ziet jezelf als een ayatollah, en dan inderdaad één van het bedenkelijke allooi wat Geert en Thierry aanbidt en ieder kans aangrijpt om desinformatie en opruiende vuilspuiterij te verspreiden. Benieuwd wat je nu weer allemaal uit je groezelige bruine pen weet te fabuleren.

Paul Spijkers
Paul Spijkers25 sep. 2022 - 10:22

Protesten groeien. Delen van Teheran zijn vrij en veel van Oshnavieh. Protesters in Iran worden afgemaakt en verdwenen. Mischien staat eer een slachting te gebeuren in Oshnavieh. Het zou goed zijn als er nu net zo'n reactie was als na George Floyd. Instagram / Facebook dient helaas de Mullahs en er is weinig internet.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe25 sep. 2022 - 13:59

Pas als er een grote algemene opstand is tegen het regime verwacht ik meer belangstelling. De reacties op vrouwenhaat zijn gewoonlijk lauw.

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 23:14

Dat doet elk persoon die de autoriteit van 'god' gebruikt. Het is het basis princiepe van religie dat mannen totalitair opperwezen macht mogen gebruiken. Bijgeloof als arbitraire macht in tegenstelling tot rede, wetenschap, democratie, of natuur. Alle concrete vormen zijn mengsels, maar dat is het princiepe. Religie = theocratie, de vraag is alleen hoeveel ruimte het neemt.

Peace ....
Peace ....24 sep. 2022 - 13:06

deze Khomeini spreekt al goed Nederlands! Dat belooft wat.

TheunT
TheunT24 sep. 2022 - 13:05

Was het maar dat ze propageerden een alwetend, alkunnend wezen als god na te streven. Maar nee ze willen naar lui lekker land in de lucht.

Toussaint de la Serna
Toussaint de la Serna24 sep. 2022 - 11:53

"Ayatollahs doen alsof ze God op Aarde zijn..." - En daarom als zodanig, de ware godslasteraars!