Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AVROTROS schrapt homoseksuele seksscène uit nieuwe familieserie

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
lafamigla
In het AD wordt dramaschrijver Maria Goos over haar nieuwe serie ‘La Famiglia’ geinterviewd. Het is voor het eerst dat Goos, een bekende theaterschrijver, een televisieserie ontwikkelt voor de AVROTROS. In het interview vertelt ze dat ze rekening moest houden met een groot publiek. De omroep zou haar om die reden gevraagd hebben een ‘te expliciete’ homoseksuele seksscène te schrappen.
De serie gaat over een Nederlands-Italiaanse familie die een restaurant runt in een klein dorpje. Ergens in het plot komt er blijkbaar ook een homokoppel voor dat seks heeft, die scène zou te pikant zijn geweest voor de AVROTROS en het Nederlands publiek.
"U deed veel voor de VPRO. La Famiglia is voor een grote omroep (AVROTROS) en voor NPO 1. In hoeverre hield u rekening met een breder publiek? Dat had ik nog nooit gedaan. Ik was bang te horen dat het meer als Flikken Maastricht of Dokter Deen moest. En ik hoorde wel eens de kreet: ‘dit is te abstract’. Als je steeds in gedachten hebt dat dit een miljoen mensen moet aanspreken, wat ze heel graag willen, kan je niet meer schrijven. Dus ik heb toch maar gedaan zoals ik het wilde. Er zat een homoseksuele seksscène in die ze te expliciet vonden. Dat hadden ze liever niet. Jongens wat een dubbele moraal. Alsof al die realitydingen op tv nou zo verheffend zijn. Ach, laat maar. Ik verzin wel wat anders. Ik kon er wel om lachen. Maar ik denk dat ze toch een beetje geschrokken zijn van het resultaat. Het blijft iets van mij: niet lineair verteld, gelaagde karakters, geen makkelijk verhaal en van tijd tot tijd flink absurd in dialogen. Het heeft de gezelligheid van In de Vlaamse Pot en de absurditeit van Fargo. Twee uitersten. Ik geloof dat ze hem bij de NPO wel een beetje zitten te knijpen ja…"
Dat had ik nog nooit gedaan. Ik was bang te horen dat het meer als Flikken Maastricht of Dokter Deen moest. En ik hoorde wel eens de kreet: ‘dit is te abstract’. Als je steeds in gedachten hebt dat dit een miljoen mensen moet aanspreken, wat ze heel graag willen, kan je niet meer schrijven. Dus ik heb toch maar gedaan zoals ik het wilde. Er zat een homoseksuele seksscène in die ze te expliciet vonden. Dat hadden ze liever niet. Jongens wat een dubbele moraal. Alsof al die realitydingen op tv nou zo verheffend zijn. Ach, laat maar. Ik verzin wel wat anders. Ik kon er wel om lachen. Maar ik denk dat ze toch een beetje geschrokken zijn van het resultaat. Het blijft iets van mij: niet lineair verteld, gelaagde karakters, geen makkelijk verhaal en van tijd tot tijd flink absurd in dialogen. Het heeft de gezelligheid van In de Vlaamse Pot en de absurditeit van Fargo. Twee uitersten. Ik geloof dat ze hem bij de NPO wel een beetje zitten te knijpen ja…
foto: screenshot

Meer over:

lhbtq, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.