Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Avondklok in Parijs: vanaf 21 uur niemand meer op straat

  •  
14-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
macron
De Franse president Emmanuel Macron heeft een avondklok afgekondigd voor Parijs en acht andere Franse steden. Bewoners van Parijs, Marseille, Lyon, Lille, Saint-Etienne, Rouen, Toulouse, Grenoble en Montpellier mogen tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends niet zonder geldige reden naar buiten. Wie toch naar buiten gaat, kan een boete van 135 euro krijgen.
De nieuwe maatregel die is bedoeld om het coronavirus weer onder controle te krijgen, wordt zaterdag van kracht en blijft in beginsel vier weken gelden. Mogelijk wordt de avondklok daarna nog met twee weken verlengd. “We moeten wat doen. We moeten het virus afremmen”, motiveert Macron de nieuwe regel.
Er liggen op dit moment meer dan 9.100 coronapatiënten in de Franse ziekenhuizen. Sinds het begin van de epidemie zijn er meer dan 33.000 Fransen aan Covid-19 overleden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks15 okt. 2020 - 11:24

Prima om ook in de Randstad in te voeren, of in ieder geval in de grote steden.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 okt. 2020 - 18:04

Ik doe boodschappen en reis juist 's avonds laat om de drukte te mijden (niet in de Randstad).

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks16 okt. 2020 - 6:44

Ik ook maar, de verstandigen en voorzichtigen daargelaten, lijken de avonden op het geheel de kans op risicovol gedrag nogal te stimuleren dus tja, mss dan allemaal maar een tijdje binnen blijven.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 okt. 2020 - 7:59

Voor mij levert binnenblijven blijvende gezondheidsschade op Brenda.

webmaatje
webmaatje15 okt. 2020 - 11:14

thuis zitten in de winter in een niet goed geventileerde ruimte is volgens viroloog Prof. Hendrick Streeck een veel grotere infectiehaard dan elders vertoevcen met goede hygiëne maatregelen. Daar is de controle veel groter. Hij is daarom geen voorstander van een llockdown of vroeger sluiten van horeca. Zojuist liet het ZDF_journaal beelden zien van televisiekijkeende voetbalfans die thuis allemaal uit dezelfde schaal met chios pakten. Niet doen dus, merkte een viroloog fijntjes op.. Geldt natuurlijk ook voor gebaksdozen, koektrommels enz. Ik snap werkelijk niet wie voor een lockdown in de winter is wanneer ramen amper opengaan. Dat is vragen om nog meer infecties.

1 Reactie
webmaatje
webmaatje15 okt. 2020 - 11:27

chios= chips

Thuru
Thuru15 okt. 2020 - 9:56

Mja, tijdens 2e Wereldoorlog in de bezette landen was er ook een avondklok.

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2020 - 8:16

Ik vind het vervelend vooral voor de mensen in Toulouse. Dat ze dus niet meer naar de Halle des Grains mogen, waat het orkest speelt van het Capitool. Want Beethoven mag niet gespeeld, nota bene is het Beethovenjaar. .Geen Leonore en ook geen ode an die Freude. En ook geen opera dus.. Terwijl er toch van die heel inspirende zijn, als de Lady Macbeth of the Mtsenskdistric die tot nadenken stemmen. . Maar ergens klinkt er toch nog nog een cdtje, je hoort het moem boem boem van de beat dat het zachte snikken overstemt. .

Jerry Bidet
Jerry Bidet15 okt. 2020 - 7:40

Wat mij opvalt in de afgelopen periode, wanneer het echt spannend wordt schittert de geroemde EU weer eens door afwezigheid. Ieder land in de EU, op Zweden na, doet een ad-hoc beleid gebaseerd op emotie. Nu begrijp ik wel en juich ik het ook toe dat ieder land in de EU zelf beleid maakt, geschikt dan wel ongeschikt, maar het wringt bij mij toch wel. Megalomane plannen presenteren mbt het milieu is geen probleem, het eisen dat de grenzen open blijven tijdens een pandemie is geen probleem, de visserij de nek om draaien is geen probleem. Maar wanneer het echt spannend wordt, schittert de EU door afwezigheid, zie bijvoorbeeld ook de vluchtelingenproblematiek. De spanningen met Turkije en dus de coronapandemie. En wanneer het in de nabije toekomst weer wat beter gaat, staan de ongekozen 'declaratie-inklokkers' weer van de hoogste toren te blazen om het plebs te vertellen hoe het moet.

5 Reacties
itsme3
itsme315 okt. 2020 - 9:01

EU bashen is natuurlijk een leuke hobby. Maar het is de schuld van de lidstaten dat de Unie geen bevoegdheden heeft op medisch gebied. Daarvan afgezien, ook in VS werken de staten voor een groot deel langs elkaar heen. Daar is het juist op federaal niveau dat goed beleid wordt gefrustreerd, met veel onnodige doden tot gevolg

Zandb
Zandb15 okt. 2020 - 9:32

Jerry U zegt: "Nu begrijp ik wel en juich ik het ook toe dat ieder land in de EU zelf beleid maakt, geschikt dan wel ongeschikt, maar het wringt bij mij toch wel." Misschien wanneer u eens wat minder dom generaliserend framet, dat het dan ook wat minder wringt. Maak eens een keuze bv: Bent u nu voor of tegen nationaal beleid als het om het bestrijden van corona gaat? Ik wil bv niet weten hoe u moord en brand schreeuwt, wanneer de vertegenwoordigers in Europa voor heel Europan het in hun hoofd zouden halen om verplichte coronaregels gaat instellen. En wat heeft het bestrijden te maken met de wijze waarop - als in de Eerste kamer - afgevaardigden gekozen worden? En wat heeft het feit, dat afgevaardigden (van alle partijen) een prima inkomen 'genieten'. Bedoelt u nu echt, dat het geen probleem zou zijn, dat vertegenwoordigers hetzelfde inkomen hebben, als ze direct worden verkozen? Wat een onzin! En wat heeft het Europees regelen van andere zaken van doen met mensen die wel eens even vertellen hoe het moet? Dat is gewoon hun werk. Alain Als de zaak instort zal dat de schuld zijn van die "declaratie inklokkers". Natuurlijk beste man. Een vervelend framepje meer of minder...... U moet uw ei - "Niets deugt en zelfs dat niet" - kwijt; tegen die natuurlijke aandrang is niets bestand.

MaxMax2
MaxMax215 okt. 2020 - 12:44

@Zandb Die 'inklokkers' zijn er toch gewoon? Staat gewoon op beeld. De EU is een leuke 'gravy train', tenminste; als je er op kunt komen.

Zandb
Zandb15 okt. 2020 - 13:53

Alain U maakt er al zo'n zooitje van. Eerst beweert u dat u het met Jerry Bidet eens bent. En nu spreekt u dat tegen. Lekker bezig. Max Mensen klokken in. Nou, en?

Zandb
Zandb16 okt. 2020 - 6:16

Alain Ach. Het kost me weinig moeite om u door de mand te laten vallen als slachtoffer van een bepaalde opvoeding waar u blijkens uw rancuneuze reacties nog steeds slachtoffer van bent.

Zandb
Zandb15 okt. 2020 - 7:21

Overdag heeft zo'n virus natuurlijk veel minder effect. Maar zou het toch nog effect hebben, dan is dat te wijten aan schuldeloze mensen.

1 Reactie
rosarosa
rosarosa15 okt. 2020 - 8:46

ja maar, aan de tijd van de " baas" kan niet geraakt worden dus worden mensen aangepakt in hun eigen tijd.

Joop Schouten
Joop Schouten14 okt. 2020 - 23:19

Andere sectoren laat hij met rust terwijl daar ook veel besmettingen zijn. Als gevolg neemt het dan iets af om daarna elders dubbel hard toe te slaan. Wat een sufferd.

ton14024
ton1402414 okt. 2020 - 21:34

Mensen die willen feesten gaan dan veelal eerder feesten. Beter een lockdown.

3 Reacties
Fredje3
Fredje315 okt. 2020 - 3:46

Mee eens, kijk maar naar dat feest in Den Haag vlak voor 22.00 uur gisteren. Stelletje dwazen...

Bouwman2
Bouwman215 okt. 2020 - 8:33

Als ik niet zo verschrikkelijke democraat was, zou ik haast zeggen wat die pater montfortaan ooit zei: Begin es bij jezelf met die knockdown. Ton en zij die in Ton zijn als vroeger de mensen in Lou waren. Herinner je Ien Dales,, die met die handtas, die zei: en nu gaat de voorzitter eens de hand in eigen boezem steken. Dat vjnd ik een grappige en ongemeen(d) geestige opmerking, van Ien. Dales. Wat jammer dat ze die nu uit het politieke leven is verdwnen. Wat zou ze nog zeggen als ze nog bij ons was? Ik denk iets als de freule Wttemwael: Gekkenwerk. Voorbij, voorgoed voorbij. Ik word er melancholisch van. .En dat is allemaal jouw schuld, Ton.

ton14024
ton1402415 okt. 2020 - 12:42

B, Veel geschreeuw en weinig wol.

harmmeijer
harmmeijer14 okt. 2020 - 20:43

Ben ik helemaal voor. Dat zet pas zoden aan de dijk.

GoudenBergen
GoudenBergen14 okt. 2020 - 20:15

Is Macron ook een populist?

1 Reactie
Zandb
Zandb15 okt. 2020 - 9:43

Alain U denkt. 't Is wat. En wat denkt u dan? "Ik denk dat met name socialisten hem een populist vinden." En waarom denkt u dat? "Omdat hij islamitisch separatisme aan te pakken", antwoordt u dan met graagte. Maar een heel klein beetje onderzoek zou meteen de idioterie aantonen, dat uw denken hier oplevert. Want u denkt dus werkelijk, dat 'links' gedrag wat rechtstreeks in strijd is met wet- en regelgeving - want dat is het islamisme - niet wil aanpakken? Arme stumperd toch. Wat moet u lijden onder uw denkwijze.