Joop

Avatar wint twee Golden Globes

  •    •  
18-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
avatar-movie-photo.jpg
Beste film en Beste regie
Bij de uitreiking van de Golden Globes heeft de film Avatar twee prijzen in de wacht gesleept. James Cameron kreeg het beeldje voor de beste regie en Avatar werd ook uitgeroepen tot beste film.
Dat meldt de Volkskrant. De Golden Globes gelden als belangrijke graadmeter voor de oscars. Andere prijzen waren er onder meer voor Meryl Streep (beste vrouwelijke hoofdrol komedie) en Sandra Bullock (hoofdrol drama).

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

wowiemina
wowiemina18 jan. 2010 - 7:52

Nou sorry hoor, maar het verhaal is langdradig, dramatisch en fantasieloos te noemen. Ik vond het een simpele Amerikaanse cowboy/indianen film. Maar ja, over 10 jaar word de film waarschijnlijk maandelijks op SBS6 uitgezonden en heeft niemand het er meer over. Bovendien zijn de Golden Globes sowieso niet geloofwaardig, ook daar is sprake van corruptie, machtsmisbruik en vriendjespolitiek.

doeidoei
doeidoei18 jan. 2010 - 7:52

Ik heb Avatar in 3D gezien en was het eerste kwartier onder de indruk van het 3D-effect. Maar, zoals met elk effect, het went snel. Wat je overhoudt is een te lang uitgesponnen verhaal, dat inhoud mist en uitgaat van karikaturen, zowel aan de zijde van de 'goeden' als de slechteriken'. En natuurlijk zijn dat de militairen. Een typering? Dances with Wolves, meet Transformers, meets Harry Potter. In zoverre lijkt dit precies op de huidige politiek van dit kabinet en sommige van de commentaren. Een 'over the top'-benadering werkt nooit.

Nikos2
Nikos218 jan. 2010 - 7:52

In daar is Avatar alweer in het nieuws... Absoluut niet terecht dit! Geef ze dan een prijs voor beste graphics maar niet voor beste film, want dat was het gewoon niet.

1 Reactie
Nikos2
Nikos218 jan. 2010 - 7:52

In moet natuurlijk zijn En...