Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Automobilist rijdt in op klimaatdemonstranten, politie arresteert activisten

  •  
27-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1941 keer bekeken
  •  
autoklimaatprotest

Een automobilist is maandagmorgen ingereden op klimaatactivisten die demonstreerden in Sydney. Op beelden is te zien hoe de auto verschillende mensen raakt.

De politie heeft zeker 11 klimaatactivisten aangehouden. De automobilist is niet opgepakt De politie laat wel weten onderzoek te doen naar de situatie, en roept getuigen op informatie te delen.

Er vond maandagochtend een groot klimaatprotest plaats in de grootste stad van Australië. Op verschillende plaatsen in de stad werden blokkades opgeworpen. Een deel van de demonstranten blokkeerde de Harbour Tunnel. Een 22-jarige vrouw, Mali, had zichzelf met een slot vastgemaakt aan het stuur van haar auto om zo andere automobilisten te beletten door de tunnel te rijden, meldt The Sydney Morning Herald.

Tijdens het protest werd de vrouw herhaaldelijk uitgescholden door een agressieve man. Mali die haar protest live uitzond, zei begrip te hebben voor de woede. “Ik snap dat het vervelend is om mee te maken, maar klimaatverandering is ook vervelend om mee te maken.”

Mali is afkomstig uit Lismore, bijna 800 kilometer ten noorden van Sydney. Lismore werd eerder dit jaar getroffen door zware overstromingen. Als gevolg daarvan werden vierduizend huizen onbewoonbaar. “Ik ben getuige geweest van twee overstromingen die vroeger maar eens per honderd jaar zouden voorkomen. Ik kan niet langer stil blijven”, aldus Mali.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Willem van der Decken
Willem van der Decken27 jun. 2022 - 16:36

Kom op zeg. Het gaat met een slakkengangetje, en ze springen er zelf voor. Beetje overdreven koo. Als het boeren waren geweest was de kop waarschijnlijk ‘Extremistische boeren brengen automobilist in gevaar’.

PGS
PGS27 jun. 2022 - 12:58

Ik ben benieuwd of mensen hier ook geen begrip hebben voor deze activisten die door hun protest een gevaarlijke situatie creeren zoals de boeren vorige week hier in Nederland.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 jun. 2022 - 14:33

PGS Dan ben ik benieuwd of u begrip hebt voor diegene die in reed op die demonstranten.