Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Australische politie doet oproep: doe niet mee aan klimaatprotest

  •  
08-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
bosbrand

© cc-foto: skeeze

Duizenden Australiërs willen vrijdag in Melbourne de straat opgaan om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. De politie van de deelstaat Victoria vraagt de demonstranten nu om af te zien van het protest, meldt The Age.
“Onze agenten zijn aanwezig bij de branden en komen vermoeid terug naar Melbourne”, verklaart Tim Hansen van de politie van Victoria. “We proberen wat rusttijd voor hen in te bouwen.”
Volgens de organisatie van de klimaatbijeenkomst kan het protest ook prima zonder politiebegeleiding plaatsvinden. “Wij hebben de politie helemaal niet gevraagd om bij de demonstratie aanwezig te zijn”, aldus Anneke Demanuele van Uni Students for Climate Justice.
Ook elders in Australië staan vrijdag klimaatdemonstraties gepland. De actievoerders roepen de politiek op om het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen. Ook willen zij meer geld voor de brandweer en overheidssteun voor de gemeenschappen die door de bosbranden zijn getroffen.
cc-foto: skeeze
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.