Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Au! Obama over Bin Laden vs. Trump over Al-Baghdadi

  •  
30-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trumpfrontdoor
Jimmy Kimmel zet de toespraken van Obama en Trump over het doden van Bin Laden en Al-Baghdadi naast elkaar. En dat is net zo pijnlijk (en lachwekkend) als je verwacht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

Tom Meijer
Tom Meijer30 okt. 2019 - 13:08

Vernietigend.

Weelildragon
Weelildragon30 okt. 2019 - 11:35

Jammer dat ze er een lachband overeen pleuren. Mijns insziens niet nodig.

MountEverest
MountEverest30 okt. 2019 - 11:16

Laat Trump zich het komende jaar alleen bezig houden met het uitschakelen van de leiders van islamitische terroristische organisaties. Dat zou een zegen voor Amerika en de wereld zijn.

4 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer30 okt. 2019 - 13:09

Trump?

rvb2
rvb230 okt. 2019 - 14:05

Waarom alleen leiders van islamitische terreur? Waarom niet leiders van alle terreur?

MountEverest
MountEverest30 okt. 2019 - 19:53

Omdat islamitische terreur verreweg het grootste is. Er zijn weinig grote extreemlinkse en extreemrechtse organisaties die duizenden of zelfs tienduizenden zwaar bewapende leden tellen. En er is er geen een die een kalifaat heeft gesticht.

OlavM
OlavM1 nov. 2019 - 1:47

@ MountEverest: [Omdat islamitische terreur verreweg het grootste is.] Dat hangt er nog maar vanaf waar je naar kijkt en gedurende welke periode. Rapport van de Defamation League in de VS deze zomer: “Blanke nationalisten waren verantwoordelijk voor 78 procent van alle moorden in 2018 met een extremistisch motief, aldus het rapport – moslimfundamentalistisch geweld was in datzelfde jaar verantwoordelijk voor 2 procent van de doden.” (Zie: https://www.trouw.nl/buitenland/rechts-extremisme-in-de-vs-groeit-niet-alleen-het-wordt-ook-gewelddadiger~bc467616/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F)

Inhoudelijk_Debat
Inhoudelijk_Debat30 okt. 2019 - 9:21

Men doet hier weer alsof Trump het zo slecht deed (want niet politiek correct), maar de toespraak van Trump is vele malen beter. Overigens weet ik niet of die eer ook naar Trump moet gaan of mensen erachter. Wat Trump doet is namelijk een stukje psychologische oorlogsvoering. Het gebruik van de term hond is namelijk een namelijk een zeer vernederende manier van spreken. Trump praat ook al langer over ‘Loser’ en zet nu ook in deze toespraak het voorval neer als een huilebalk die wordt opgeruimd. Misschien niet politiek correct, maar psychologisch mogelijk heel erg effectief. Er zijn zeker wat lonely wolfes die dit zal triggeren (maar die zouden anders ook triggeren op een ander moment). Echter maakt het het volgen van dit soort figuren niet als iets ‘stoers’ of ‘eervols’. Nee dan loop je achter een stel huilebalken en losers aan en behoor je zelf dus ook daartoe. Dit zou dus een heel positief effect kunnen hebben.

11 Reacties
Katootje2
Katootje230 okt. 2019 - 10:47

"Wat Trump doet is namelijk een stukje psychologische oorlogsvoering." Goh, dat is interessant, dat had ik nou nooit achter hem gezocht. Die jihadisten zullen wel zwaar onder de indruk zijn en zich nu gelijk bloot geven, zonder het eigenlijk te willen. Sneaky, sneaky!

Katootje2
Katootje230 okt. 2019 - 10:53

De Beatles hadden ooit een liedje waarvan de tekst begon met: "We all live in a yellow submarine". Dat was toen ze het begrip "reality show" nog niet hadden uitgevonden.

Karingin
Karingin30 okt. 2019 - 11:13

Tuurlijk joh.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 okt. 2019 - 11:16

'Dit zou dus een heel positief effect kunnen hebben.' Droom fijn verder.

Marcus A.2
Marcus A.230 okt. 2019 - 11:34

Ik kan me wel vinden in wat je schrijft. Door zo over baghdadi te praten val je zijn heldenstatus aan, dat was/ is hij tenslotte voor sommigen. Dat hij als een lafaard stierf zou mij niets verbazen. En dat terwijl er voor martelaren 70 maagden klaar staan in het hiernamaals.  Hulde aan de VS dat ze deze baghdadi hebben uitgeschakeld. Europa stond er bij en keek er naar. En nu maken we er grapjes over en wordt geprobeerd baghdadi een menselijk gezicht te geven. Wie zijn er dan eigenlijk lachwekkend? De stuurlui aan de wal wat mij betreft!

Ch0k3r
Ch0k3r30 okt. 2019 - 11:48

Als Obama dat gezegd had, dan had het misschien effect gehad. Nu zegt een dementerende idioot dit. Maakt totaal geen indruk. Zie je Ali en Mohammed met hun bomgordels al met elkaar praten? - "Man, morgen blaas ik mezelf op op de grote markt in Bagdad" Nou, Trump heeft gezegd dat je dan een loser bent die een hond volgt - "Oh shit, nou als Trump het zegt moet het wel waar zijn. Weetje, ik ga nu mooi weer aan het werk als fietsenmaker" Hou toch op man

Recht door Zee
Recht door Zee30 okt. 2019 - 14:45

IS leiders zouden sterk en heldhaftig moeten zijn, dat geeft hun onderdanen kracht en moed, door te laten zien wat deze IS leiders werkelijk zijn, namelijk zwakke en zielige mannetjes, kun je het moraal van deze strijders zeker raken.

Inhoudelijk_Debat
Inhoudelijk_Debat30 okt. 2019 - 14:51

@Katootje "nooit achter hem gezocht." Ik zeg ook niet dat hij de tekst zelf heeft geschreven. @Ch0k3r Nee joh, ze gaan het er niet over hebben wat Trump vertelde. Zo werkt dat niet. Maar Trump zijn verhaal breekt wel wat af van de heldenstatus (Zoals Marcus het zo mooi formuleert). Het maakt het dus gewoon wat minder glorieus om achter zo'n mensen aan te lopen als je wordt geconfronteerd met het feit dat hun 'held' als een huilende bange 'hond' stierf.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 okt. 2019 - 17:16

'Het maakt het dus gewoon wat minder glorieus om achter zo’n mensen aan te lopen als je wordt geconfronteerd met het feit dat hun ‘held’ als een huilende bange ‘hond’ stierf.' Dat denk jij. De terroristen om wie het gaat zullen er niet warm of koud van worden. Zij worden door zo'n vergelijking alleen maar in hun gedachten versterkt dat de Westerse wereld geen enkel respect heeft voor ze heeft.

MountEverest
MountEverest30 okt. 2019 - 20:01

@Inhoudelijk_debat Het moet er bizar uitgezien hebben: Baghdadi die al dan niet jankend een tunnel in vlucht, met onreine honden achter zich aan. Vaak blijken mensen die duizenden de dood insturen en weerloze mensen vermoorden, zelf erg laf te zijn. Jammer dat die kinderen door deze hond zijn meegenomen in de dood. Wat ook bizar is dat sommige mensen van Baghdadi een slachtoffer proberen te maken.

Crunchy Frog
Crunchy Frog1 nov. 2019 - 9:13

Ach gut. Dus volgens de Trumplikkertjes zal een kandidaat IS-lid het verhaaltje dat Trump-van-de-13500-leugens heeft verteld over de dood van hun idool direct geloven. Schattig. De naïeve goedgelovigheid van de Trumplikkertjes is werkelijk aandoenlijk.

Gi Raf
Gi Raf30 okt. 2019 - 8:55

Ongelofelijk dat voor dit soort commerciële vuilspuiterij nog steeds een publiek is. Wat een volk.

3 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog30 okt. 2019 - 9:20

Helemaal mee eens Gi, het is inderdaad ongelooflijk dat die commerciële vuilspuiter in het Witte Huis nog steeds aanhang heeft. Wat een volk.

pk49
pk4930 okt. 2019 - 9:28

Voor het geval dat je dat niet wist: in de VS heb je alleen maar commerciele tv. En ik zie geen vuilspuiterij hier. Pure feiten en duiding over het belachelijk gedrag van Braindead Donny.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof31 okt. 2019 - 8:59

@Kees, U laat elke dag zien dat er ruimte is voor commerciële vuilspuiterij. Sterker nog, elke dag toont u zich de vleesgeworden commerciële vuilspuiterij.

de Boer2
de Boer230 okt. 2019 - 8:29

De verschillen tussen de huidige POTUS en zijn voorganger zijn zo evident dat nadere uitleg niet enkel overbodig is maar ook als een belediging van lezers als opgemelde kan worden opgevat.