Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Attje Kuiken nieuwe fractievoorzitter PvdA: ‘Ik ga niet op de winkel passen’

  •  
22-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2097 keer bekeken
  •  
attjekuiken

© DEN HAAG - Demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondo

De Tweede Kamerleden van de PvdA hebben Attje Kuiken vrijdag aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. Ze kreeg meer steun dan haar tegenkandidaat Henk Nijboer, meldt de NOS. Vanaf eind 2016 was Kuiken ook al eens fractievoorzitter, nadat Diederik Samsom uit de politiek was vertrokken.

Kuiken zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. Net als enkele andere oudgedienden in de fractie is ze sceptisch over al te innige samenwerking met GroenLinks. In haar sollicitatiebrief schreef ze: “Met onze partij moeten we de komende periode in gesprek over hoe die samenwerking eruit moet zien.”

Hoewel de nieuwe partijleider van de PvdA pas op een later moment zal worden gekozen en menigeen ervan uitgaat dat Kuiken een tussenpaus zal zijn, heeft ze zelf grotere ambities. “Op de winkel passen is niet aan de orde.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.