Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher verhoogt minimumloon jongeren

  •  
21-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
17400091691_d264c51dcc_k

© cc-foto: FNV Bondgenoten / Rob HUibers

"Minister Asscher wil dat jongeren eerder een volwaardig loon krijgen. Hij wil de leeftijd waarop het minimumjeugdloon afloopt in stappen verlagen van 23 tot 21 jaar. Het minimumjeugdloon voor mensen die jonger zijn gaat omhoog. "
Asscher maakte zijn plannen, die niet alleen gesteund worden door de coalitie maar ook door de sociale partners, donderdagochtend bekend. De minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid komt ook met wetsaanpassingen voor seizoensarbeid. Door strengere regelgeving moeten werknemers na seizoensarbeiders na drie maanden op straat zetten of in vaste dienst nemen. Dat wordt veranderd voor sectoren die afhankelijk zijn van seizoensarbeid, zoals de horeca en tuinbouw.
De verhoging van het minimumloon wordt als een overwinning gevierd door Young & United, de jongerenbeweging van de vakbond FNV die de afgelopen maanden intensief actie heeft gevoerd voor verbetering:
Op de site van de PvdA schrijft Asscher:
"Wie hard werkt, moet daar fatsoenlijk voor beloond worden. Ook als je jonger bent dan 23. Want veel jongeren hebben wel gewoon volwassen uitgaven zoals huur, de energierekening en verzekeringen. En ook de boodschappen zijn niet goedkoper als je jong bent. Het minimumjeugdloon houdt daar geen rekening mee. Het is dus terecht dat jongeren in actie kwamen. Het was hoog tijd om een eind te maken aan die onrechtvaardige situatie."
cc-foto: Rob Huibers / FNV Bondgenoten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.