Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher: 'Nieuwe coalitie met VVD onwaarschijnlijk'

  •  
20-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-03-20-om-13.37.28
Volgens vicepremier Lodewijk Asscher is het niet heel waarschijnlijk dat de PvdA opnieuw in een coalitie met de VVD stapt. Dat zei Asscher zondag in het tv-programma Buitenhof. Volgens Asscher was het vormen van de huidige coalitie met de VVD ‘niet leuk, maar wel nodig. Het was geen luxekeuze.’
Het hangt van de kiezer af of er na de volgende verkiezingen weer een coalitie met de VVD komt. Afgaande op de peilingen lijkt die kans klein, de PvdA verliest in hoog tempo zetels, terwijl de VVD nauwelijks inlevert. Asscher blijft echter optimistisch. Hij hoopt nog altijd dat de PvdA de grootste partij wordt. Wie er bij de volgende verkiezingen aan het roer moet staan, houdt Asscher nog in het midden. Hij weet ook nog niet of hij zichzelf verkiesbaar stelt voor de Tweede Kamer.
Ook spreekt Asscher zich uit over het Oekraïne-referendum dat over anderhalve week gehouden wordt. De PvdA is groot voorstander van het associatieverdrag. Volgens Asscher ligt onder het verdrag, dat weliswaar ingewikkeld is, een diepe wens van een natie die zich graag wil inrichten naar Europese normen. Ook is het verdrag voor Europa van groot belang, zo vindt Asscher, omdat het zorgt voor ‘een stabielere buurman’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.