Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SMN liegt over onheuse beschuldigingen aan Asscher

  •  
23-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Asscher bij toelichting plan van aanpak jeugdwerkloosheid

© Den Haag, 5 maart 2013. Minister Asscher bij toelichting plan van aanpak Jeugdwerkloosheid WAAR: Nieuwspoort, Den Haag Foto : ANP/MARTIJN BEEKMAN

PvdA-minister Lodewijk Asscher is onaangenaam verrast door uitlatingen van de voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) in een interview met Zaman Vandaag. Aissa Zanzen zou – verwijzend naar de affaire met pensioenen van in Israël woonachtige Nederlanders – hebben gezegd:
"Het feit dat Asscher zelf ook een Joodse achtergrond heeft speelt duidelijk een rol. Iedereen neemt het hem kwalijk dat hij zover gaat dat hij zelfs de wet overtreedt voor zijn eigen groepje."
Zanzen ontkende de gewraakte uitspraken te hebben gedaan, waarop Zaman Vandaag de geluidsopname van het interview publiceerde:
Daarin zegt Zanzen, gevraagd naar de gevoelens over de affaire binnen de Marokkaanse gemeenschap:
"Het feit dat hij ook zelf van Joodse komaf is, dat speelt ook een rol. Dat is een sentiment. Kijk, mensen die hoog opgeleid zijn, die laten dat niet mee afwegen. Maar iedereen neemt hem dat kwalijk."
Volgens Asscher zou Zanzen vanochtend in een gesprek met hem glashard ontkend hebben dat hij de nieuwssite überhaupt gesproken heeft. Asscher verwacht dan ook tekst en uitleg van het Samenwerkingsverband, zegt hij tegen BNR Nieuwsradio :
"Ik wacht af wat SMN mij te melden heeft. Wat er in Zaman Vandaag is gepubliceerd, daar was ik niet zo vreselijk enthousiast over. En als je daar niet de waarheid over spreekt, dan is dat niet goed voor het vertrouwen. Ik ben me iedere dag aan het inzetten dat Marokkaanse Nederlanders niet worden aangesproken op hun achtergrond. Daar speelt het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders een rol in. Dan verwacht ik dat zij een voorbeeldrol spelen… Ik ben erg voor kritiek. Maar ik vind dat je mensen niet op hun achtergrond moet beoordelen… Dit is een organisatie die namens Marokkaanse Nederlanders juist een punt maakt van discriminatie. Dan moet je als leider van zo’n organisatie dat niet vergoelijken, dan moet je dat aan de kaak stellen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.