Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Assad wil volgend jaar nieuwe verkiezingen

  •  
21-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Assad_300_01.jpg
Televisieoptreden Syrische president: 'Alles is onder controle'
De Syrische president Assad is vanavond op de staatstelevisie verschenen. Tienduizenden demonstranten eisen al maanden om zijn aftreden, terwijl ze moeten vrezen voor hun leven, maar Assad meent dat er niets aan de hand is en dat hij ‘alles onder controle’ heeft. Hij is niet bezorgd over de opstand in zijn land. Dat de demonstranten hem weg willen hebben noemt hij ‘waardeloos’. Wanneer buitenlandse troepen zullen ingrijpen zal dat averechts werken, aldus Assad.
Assad kondigde al eerder hervormingen aan, maar voordat die zullen plaatsvinden zullen in februari volgend jaar eerst parlementsverkiezingen worden gehouden. Daaraan zouden meerdere partijen mogen meedoen. Hij wil met name jongeren bij de politiek betrekken.
cc-foto: PAnArmenian
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 aug. 2011 - 20:58

Ze komen er aan!

Bernie2
Bernie221 aug. 2011 - 20:58

Klinkt wel plausibel. Eerst het leger inzetten tegen de morrende bevolking om deze bij bosjes af te laten schieten, nog veel meer van hen zonder vorm van proces in stadions gevangen zetten. En dan spreken over komende vrije verkiezingen? De slager heeft een bizarre vorm van humor. Net zo bizar als de Russische onderdrukkers die de oppositie weghouden van de kiezers, de Birmese en Noord Vietnamese dictators, de Chinezen? Er valt nog veel te doen. Hoopgevend voor de Syriërs is in elk geval de wetenschap dat corrupte en onderdrukkende regimes van binnenuit, door de bevolking zelf, ten val gebracht kunnen worden. Blijkens de grote schoonmaak aan de Noord Afrikaanse kust van afgelopen jaar. Even volhouden en... de Israëliërs en de VS helpen maar wát graag een handje mee :)

JoopSchouten
JoopSchouten21 aug. 2011 - 20:58

'Hij wil met name jongeren bij de politiek betrekken.' Deze sympathieke man zal vast erg veel aanhang onder de jeugd krijgen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos21 aug. 2011 - 20:58

Hahahaha. Geinig. Verkiezingen. Me, myself and I.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 aug. 2011 - 20:58

Assad heeft een goede lange nek voor het lekker ophangen. Onbeschofte crimineel.

dabseltje
dabseltje21 aug. 2011 - 20:58

cameron kan een voorbeeld nemen aan assad relschoppers die het zat zijn wordt naar geluisterd in syrie ;p

Florian2
Florian221 aug. 2011 - 20:58

Deze man moet aftreden: desnoods met de hulp van een internationale troepenmacht. Marteling, verdwijning en moord zijn aan de orde van de dag in Syrie: schande dat deze idoot nog niet gestopt is.

1 Reactie
dabseltje
dabseltje21 aug. 2011 - 20:58

zegt een fan van wilders :|