Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Assad lacht westen vierkant uit

  •  
08-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
AssadWalters.jpg
Lesbische leerlinge geweerd uit jaarboek vanwege poseren in smoking. Republikein Rick Perry last van homofobie? Een paus die met de tijd mee gaat en ander nieuws
Ander nieuws vandaag
De teller staat inmiddels op zo’n 4000 doden sinds de opstand negen maanden geleden in Syrië is uitgebroken. De Amerikaanse interviewster Barbara Walters van ABC News werd toegelaten tot Damascus om de Syrische president Bashar al-Assad te interviewen. Vergeleken met andere Arabische leiders is hij niet gek, volgens Walters die eerder andere grote Arabische leiders interviewde zoals Saddam Hoessein. “Hij was kalm en sprak beheerst.” Assad meent dat hij nog steeds de meerderheid achter zich heeft staan. “Anders zou ik hier niet meer zitten. De grootste angst van een premier is dat hij het volk niet meer achter zich heeft staan.” De doden die zijn gevallen zijn volgens hem vooral supporters van zijn troepen. Hij vindt dat buitenlandse media de demonstraties opblazen.
Ze zijn zo lief dat je spontaan rotzooi gaat zoeken om ze te voeren. Een aantal milieubewuste mensen versieren prullenbakken met schattige oogjes. Op de site eyebombing kun je zelf een versierkit aanschaffen.
BuzzFeed maakte een overzicht van de meest indrukwekkende foto’s van 2011. “What a year…”, schrijft de redactie er bij. “Hopelijk wordt 2012 een rustigers en minder destructief jaar.”
De foto van een 17-jarige lesbische leerlinge in de Amerikaanse staat Mississippi is uit het jaarboek van de school geweerd omdat ze poseerde in een smoking. Emancipatie-organisaties zette de school van Ceara Sturgis onder druk waarna toch is besloten haar foto in het boek op te nemen. De regels van de Copiah County worden na dit incident wel aangepast. Leerlingen moeten voor de afstudeerfoto voortaan alleen een seksneutrale toga en baret dragen.
Om geen Benetton poster tegen te komen heeft Paus Benedictus XVI vanuit zijn luie stoel de kerstverlichting aangedaan. Met behulp van zijn iPad stak hij de lichten van de grootste kerstboom ter wereld aan die in Gubbio staat, zo’n 230 kilometer van het Vaticaan.
De Republikeinse presidentskandidaat Rick Perry gaat een einde maken aan ‘Obama’s war on religion’ als hij president wordt. Dat maakt hij duidelijk is zijn nieuwe campagnefilmpje. “Het is onbegrijpelijk dat homo’s in het leger openlijk voor hun geaardheid kunnen uitkomen, terwijl onze kinderen niet openlijk kerst mogen vieren op school en niet mogen bidden.” Reddit ziet het probleem van de Republikein niet zo. Perry zou uitstekend een hoofdrol in de film Brokeback Mountain kunnen vertolken.
Wat vond jij opmerkelijk  nieuws vandaag?: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.