Joop

Advocaat Asia Bibi krijgt tijdelijke opvang in Nederland aangeboden

  •    •  
07-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
43911814570_04142ab90f_o
UPDATE:
De advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi krijgt tijdelijke opvang in Nederland aangeboden. De man, Saif-ul-Malook, valt daarmee onder het Shelter City-programma, voor mensenrechtenactivisten die in eigen land in gevaar zijn. Hij kan hier volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maximaal drie maanden blijven om op adem te komen. Of de advocaat gebruik gaat maken van het aanbod is nog niet duidelijk.
EERDER:
Asia Bibi, de christelijke vrouw die acht jaar in een dodencel zat omdat ze ter dood was veroordeeld wegens godslastering in de islamitische staat Pakistan, is vrijgelaten. Het hooggerechtshof van Pakistan sprak haar vorige week vrij. Dat leidde tot felle protesten van een extremistische islamitische groepering Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) die Bibi als zondebok gebruikt.
Bibi is een van de meest welkome vluchtelingen ter wereld. Zo bood de extreem-rechtse regering van Italië, die gekozen werd op een anti-vluchtelingenbeleid, haar ongevraagd asiel aan.
De advocaat van Bibi, die eveneens voor zijn leven moet vrezen vanwege de woede van de extremisten, is al in Nederland aangekomen. Hij vluchtte naar Nederland met hulp van de Stichting Hulp Vervolgde Christenen.
In een reactie op het heuglijke nieuws verklaart ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind:
"“Dat Asia Bibi nu toch vrijgelaten is, is onvoorstelbaar goed nieuws. Er is de laatste dagen, maanden, jaren voortdurend voor haar gebeden, vandaag mogen we danken. Nu is het belangrijkste dat Asia Bibi een veilig heenkomen vindt. Waar Nederland iets voor haar kan betekenen, moeten we dat dan ook doen. Daarna is het zaak om de druk op Pakistan nog verder op te voeren om de voor christenen levensbedreigende blasfemiewetten af te schaffen. De slepende zaak van Asia Bibi maakt overduidelijk wat de kwetsbare positie van christenen en andere minderheden in grote delen van de wereld nog steeds is.”"
Of Bibi in Nederland wil blijven is onduidelijk. De VRT meldt :
"“De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada”, bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. “Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.” Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Asia Bibi in 2010. “Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood”, aldus Wilson Chowdhry."
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

Joop den Uil
Joop den Uil8 nov. 2018 - 13:01

Ik begrijp dat Bibi dus 8 jaar in de dodencel heeft gezeten, alleen maar omdat ze water uit een gemeenschappelijke bron heeft gedronken en ze christen was ? Blok ! graag je protest aan dat land en Bibi als slachtoffer 100% begeleiding geven ! Wat een horrorstorie !

1 Reactie
W-74
W-748 nov. 2018 - 14:57

Nee dat is niet de reden waarom ze in de dodencel zat. Het is echter wel de aanleiding tot een idiote woede bij haar islamitische dorpsgenoten die haar vervolgens uit wraak een (zeer waarschijnlijk valse) aanklacht wegens godslastering aan de broek hebben gesmeerd. Gewoon, omdat het kon. Van je buren moet je het maar hebben...

Bernie2
Bernie28 nov. 2018 - 9:30

Naar Nederland. Dát is nog eens een uithangbord om mee te scoren voor Rutte en zijn ultrarechtse club. Die normaliter in doodsangst verkerende buitenlanders terugschopt naar gevarenzones waar voor hun gevreesd kan worden. Maar natuurlijk stelt Rutte zich voortaan naar andere nijpende gevallen ook een stuk barmhartiger op. Toch?

2 Reacties
Van S tot H
Van S tot H8 nov. 2018 - 17:20

@B Trieste reactie.

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen9 nov. 2018 - 0:01

Welk geval vind jij nijpender dan deze Bernie?

Meta  Foor
Meta Foor8 nov. 2018 - 9:08

- als ze maar niet in een van de reguliere azc's terecht komt: van de regen in de drup , als ik de laatste publicaties mag geloven.

W-74
W-748 nov. 2018 - 8:03

Goed om te zien dat we met zijn allen zo druk bezig zijn om uit te vissen waar zij precies heengaat. Fijn dat we zo de extremistische halsafsnijders van de TLP ten dienste kunnen zijn. Nu nog even de verblijfplaats van Salman Rushdie openbaren en dan is het helemaal de moeite waard om een ticket Lahore-Londen te kopen.

Meta  Foor
Meta Foor8 nov. 2018 - 7:30

- langzaam krijgen we dus de situatie dat grenzen bepaald worden door religie en niet meer door taal .. dan ziet Europa er straks uit als een mooi spinnenweb in een herfstochtend.

2 Reacties
DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 10:31

Volgens het partijprogramma van de PVV is deze christelijke vrouw niet welkom. Geen immigratie uit landen met een moslimmeerderheid... Een moslim uit een land zonder moslimmeerderheid is volgens hen geen probleem...

rvb2
rvb28 nov. 2018 - 10:37

Grenzen zijn maar zeer zelden bepaald door taal. Ik ken geen voorbeelden van grenzen die door taal bepaald worden. Wel zijn grenzen gewoon willekeurige denkbeeldige lijntjes op de kaart, grenzen worden vooral bepaald door willekeur.

Martin108
Martin1088 nov. 2018 - 6:24

Ik zal nooit begrijpen hoe sommige mensen kunnen geloven dat er een almachtig wezen is dat het hele universum en al het leven daarin geschapen heeft. En aan de andere kant er geen vertrouwen in hebben dat dit wezen voor zichzelf op zou kunnen komen als het beledigd wordt.

1 Reactie
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon8 nov. 2018 - 8:15

Sterk!

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon8 nov. 2018 - 6:10

Dit lijken mij nu bij uitstek voorbeelden van echte "verdragsvluchtelingen", doet je wel beseffen hoe ons vluchtelingenbeleid steeds verder is opgerekt. Ik hoop wel dat Asia Bibi weet dat er in ons kikkerlandje 500 extremistische jihadi's rondlopen die haar naar het leven zullen staan.

18 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud8 nov. 2018 - 9:11

Nee dit is de defenitie van een gelukzoeker, eerst een wet overtreden en vervolgens door een aantal veilige landen reis om naar een plek te gaan waar ze haar geluk kan vinden. Het enige reden dat facistische landen haar willen opvangen is vanwege de publiciteit en omdat het om een christenen gaat die de islam heeft beledigt wat hun facisme nog extra ventileert. Maar het toont ook de hypocrisie van de gelukzoeker roepers, want in een vergelijkbaar situatie vanuit africa of middenoosten word nog steeds geroepen dat ze niet welkom zijn ondanks dat ze ook voor hun leven moeten vrezen.

Stuurman aan wal
Stuurman aan wal8 nov. 2018 - 10:32

@Appi Mohamud. Het is nogal een gotspe om iemand die vrijgesproken is door de hoogste rechter in Pakistan en nu vanzelfsprekend het land wil ontvluchten, omdat talloze moordzuchtige geloofsfanatici haar en iedereen die ook maar enigszins met haar geassocieerd wordt, willen lynchen, een gelukszoeker te noemen. Ik hoop van harte dat Asia een veilige plek vindt. Voor de moordzuchtige geloofsfanatici hoop ik dat ze ooit hun ideologie van haat en intolerantie inruilen voor één van liefde en begrip.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 10:43

[...eerst een wet overtreden...] -) Ze heeft geen wet overtreden, ze is vrijgesproken door het hooggerechtshof. -) Als ze wel een wet overtreden zou hebben wat voor een achterlijke wet is dat dan. Je kunt god niet lasteren, die bestaat niet. En als die wel zou bestaan dan straft god zelf wel. -) En als godslastering wel zou kunnen wie maakt zich er hier dan schuldig aan? De moslims die het volgende tegen haar zeggen; "That’s right, you’re just a filthy Christian! You’ve contaminated our water and now you dare speak for the Prophet! Stupid bitch, your Jesus didn’t even have a proper father, he was a bastard, don’t you know that?" Of de vrouw die in een reactie daarop het opneemt voor haar god en twee vragen stelt; "I believe in my religion and in Jesus Christ, who died on the cross for the sins of mankind. What did your Prophet Mohammed ever do to save mankind? And why should it be me that converts instead of you?" Get real man, het is niet per definitie zo dat alles wat moslims doen goed is.

M7
M78 nov. 2018 - 10:55

@ appi Mohamud : " Het enige reden dat facistische landen haar willen opvangen is vanwege de publiciteit en omdat het om een christenen gaat die de islam heeft beledigt wat hun facisme nog extra ventileert." appi, appi , dit meen je toch niet echt , hoop ik? Dus Nederland is een fascistisch land omdat we een door moslims vervolgde christen opnemen.... En wij zijn zo tolerant door honderdduizenden moslims op te nemen , die niet eens vervolgd worden door christenen, maar door hun islamitische , vredelievende broeders. Is Nederland daarom ook een fascistisch land? Gewoon even nadenken, excuus aanbieden voor je mistake en we hebben het er niet meer over.

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 nov. 2018 - 13:03

Stuurman, uw naam past bij u. Goed uitgekozen. Dat gezecht hebben, mag u aan mij vertellen wat het verschil is tussen deze dame die een lynchpartij ontvlucht vanuit de burgers van een land en die mensen die vluchten van lynchpartij door een regering als Egypte Sudan of China die hun vervolgt wegens hun religie? Want kan me herinneren dat ze als gelukzoeker gekwalificeerd werden want dat zijn vijlig landen. Donald. "Get real man, het is niet per definitie zo dat alles wat moslims doen goed is." En met deze zin hebt u uzelf gedisqualiseerd voor discussie, als u niet anders kan reageren dan iemand beoordelen om zijn naam toont u bij voorbaat al uw vooringenomenheid. M. Nederland is het land wat de familie zelf hebben uitgekozen, maar zegt wel veel over Rutte en iedereen die nu voor is om ze vanuit Pakistan over te laten vliegen maar niet bereid zijn om kinderen die hier geboren zijn in Nederland te behouden. Maar landen zoals Hongerije en Italië die met geweld maffia praktijken en slavenhandel vluchtelingen proberen tegen te houden, maar ondertussen wel deze dame willen opvangen spreekt zeker boekdelen en hoef ik echt geen excuses te maken voor iets wat een feit is. Overigens voor iedereen. Ik vind deze dame en haar familie wel degelijk vluchtelingen/gelukzoekers. Een vluchtelingen is per definitie al een gelukzoeker maar hoeft een gelukzoeker geen vluchtelingen te zijn. De term gelukzoeker mag beladen zijn maar dat komt door overtollige en onjuiste gebruik van rechts zelf.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon8 nov. 2018 - 13:17

@ Appi Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties. Je slaat nu echt door, ik mag hopen dat je het verschil ziet tussen vluchtelingen die aantoonbaar vanwege religieuze/politieke overtuiging worden vervolgd, oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen uit veilige herkomstlanden. En leg mij eens uit waarom Nederland vanwege het opvangen van vervolgde andersgelovigen een fascistisch land zou zijn, want hier snap ik geen jota van.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 14:33

[ als u niet anders kan reageren dan iemand beoordelen om zijn naam toont u bij voorbaat al uw vooringenomenheid.] Ik reageer niet op je naam. Ik reageer op de inhoud van jouw bijdrage in combinatie met de inhoud van vele vele eerdere bijdragen van jou alhier. Lees het maar na het heeft niets met jouw naam te maken. Dus als je alsnog de moeite neemt om even te lezen wat ik schrijf neem dan zelf even de moeite om OOK inhoudelijk te reageren.

W-74
W-748 nov. 2018 - 15:05

“De fascistische landen..” Die radicaliseert ook met de dag erger en erger. Man, wordt inmiddels tijd dat de AIVD daar eens een lichtje over laat schijnen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 nov. 2018 - 16:06

Gadfly. Zie miin reactie aan de andere. Donald. Het is niet de eerste keer dat u een commentaar geeft gebaseerd op mij naam. Dat deed u ook al in de bericht over de vermoedelijke liquidatie poging van Iran.  31 oktober 2018 at 09:30Iraanse geheime dienst zou moordplan hebben gehad in Denemarken [Waarom heb ik hier zo een gevoel van een valse vlag?] Misschien omdat jij dat per definitie denkt wanneer iets er niet zo goed uitziet voor een islamitisch land/groepering? Mensen die op naam afgaan en daarbij meteen negatief reageren is geen discussie mee mogelijk.

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 nov. 2018 - 21:11

"Die radicaliseert ook met de dag erger en erger. Man, wordt inmiddels tijd dat de AIVD daar eens een lichtje over laat schijnen." Nou zeg maar gerust al geradicaleerd. Maar leg mij is uit wat de AIVD met landen als Italië en Hongerij mee te maken hebben of bedoelt u de NID? Nah grapjes daar gelaten, het is weer is zomaar iets roepen van u kant en zonder enige bewijs weer is iemand beschuldigen van een zwaar misdrijf. Het is niet de eerste keer dat u het doet en zal vast en zeker niet de laaste keer zijn, en wat u duidelijk maakt met u beschuldegingen is dat u iemand als mij met een islamitische achtergrond zijn mening niet gunt, wat juist u weer erg radicaal maakt dan naar wie u de vingers wijst.

M7
M78 nov. 2018 - 22:08

@ appi : " is dat u iemand als mij met een islamitische achtergrond zijn mening niet gunt " Appi, iedereen gunt je je mening en dat geheel los van je islamitisch achtergrond, maar omdat die mening wel buitengewoon bizar is in deze , wordt je daar op aangesproken. Dat heet vrijheid van meningsuiting en dat vinden wij hier in dit ( door jou als fascistisch bestempelde ) land heel gewoon. Hier in Nederland mag je ook God of Allah belachelijk maken , Mohammed de Profeet een pedofiel noemen , Koning Willem Alexander een mafkees vinden, Nederland een fascistisch land noemen etc etc. Maar iemand anders hoeft het daar niet mee eens te zijn en daar een andere mening over hebben. Dat noemen wij een democratische samenleving. Get used to it.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 22:28

@Appie Als jij een cynische reactie op een flagrant onzinnige stelling over false flag operaties interpreteert als een reactie op je naam, dan moet je dat zelf weten, maar ook dat is gewoon onzin. Het was een reacite op je aluhoedje, niet op je naam. Wat niet wegneemt dat je in deze discussie op mijn inhoudelijke reactie nog steeds niet inhoudelijk reageert. Wat is daar nu zo moeilijk aan?

Appi Mohamud
Appi Mohamud9 nov. 2018 - 9:11

M. "iedereen gunt je je mening en dat geheel los van je islamitisch achtergrond, maar omdat die mening wel buitengewoon bizar is in deze , wordt je daar op aangesproken. Dat heet vrijheid van meningsuiting en dat vinden wij hier in dit ( door jou als fascistisch bestempelde ) land heel gewoon." Wat is Dan zo bizar aan min mening dat ik de term "geradicaliseerde dat gevolgd dient te worden door de AIVD" aan verdiend heb, nog heb ik Nederland facist genoemd misschien zou je normaal is moeten lezen wat ik werkelijk heb geschreven. Tevens is dit gebruikelijk van de Heer raam dat hij mij van alles uitmaakt, laadt riep hij nog dat ik een trol was dus kan wen er wel aan langzaam. Maar aub laat me zien waar uit mijn tekst blijkt dat ik geradicaliseerd zou zijn.

M7
M79 nov. 2018 - 10:13

@ appi : je bent een beetje wereldvreemd / hebt een wat verwrongen beeld van de werkelijkheid. Of dat wel of niet wat te maken heeft met je islamitische achtergrond weet ik niet : wel dat jouw opmerkingen over deze mevrouw uit Pakistan die je " gelukszoeker " noemt en nederland een " fascistisch land , op zijn inst de indruk wekken dat je niet helemaal weet hoe de wereld in elkaar steekt . dat is jammer en daar probeer ik en anderen hier jou op aan te spreken en te " enlightenen" . Misschien dat de gevoeligheden in de moslimcultuur tav blasfemie erg hoog ligt, maar dat is een kwestie van tijd . Zo verging het ook in Nederland in de jaren vijftig - zestig. Nog even los van de gevoeligheid tav Mohammed: het is immers een vaststaand wtenschappelijk feit dat hij op zijn 59e jaar een 9 jarig meisje ,Aisha tot zijn vrouw nam. Wellicht is dat in de moslimcultuur normaal , getuige de kindhuwelijken die nog steeds zeer frequent plaatsvinden , maar in de moderne/ beschaafde wereld zijn kindhuwelijken verboden en is pedofilie strafbaar. Ook hier geldt : get used to it !

Appi Mohamud
Appi Mohamud9 nov. 2018 - 14:49

"@ appi : je bent een beetje wereldvreemd / hebt een wat verwrongen beeld van de werkelijkheid." Ow ik ben zeker geen wereldvreemd en weet dondersgoed hoe de wereld draait, mischien dat uw in uw blanke bubbel zit maar ik ervaar dagelijks hoe de wereld werkt. "dat is jammer en daar probeer ik en anderen hier jou op aan te spreken en te ” enlightenen” ." Hoe door mij te beoordelen door me naam? Is dat nou werkelijk de "inlightment" wat u voor ogen hebt? "Nog even los van de gevoeligheid tav Mohammed: het is immers een vaststaand wtenschappelijk feit dat hij op zijn 59e jaar een 9 jarig meisje ,Aisha tot zijn vrouw nam." Aha nou merk ik wat u bedoelt met "inlightment". Uw versie is weer is een moslim beledigen met leugens die al bewezen zijn, voor u informatie niemand weet de leeftijd wat de profeet (pboh) zijn sterfte leeftijd was maar het was zeker niet boven de 50. Informeer uw zelf nogmaals voordat uw mij probeert te beledigen met iet waar de discussie niet over gaat en klink klare leugens zijn. "Wellicht is dat in de moslimcultuur normaal , getuige de kindhuwelijken die nog steeds zeer frequent plaatsvinden , maar in de moderne/ beschaafde wereld zijn kindhuwelijken verboden en is pedofilie strafbaar. Ook hier geldt : get used to it !" Ha geweldig. De "blanke" man is de man met de meeste pedofiele neiging plus dat de westen al eeuwen een podifielie netwerk kenden en mischien wel nog steeds kent, en ook een zwaar eppedemie is in sommige poletieke arena, vergeet niet dat onze Pim Fortuyn ook al van jonge jongens hield. Maar nogmaals wat heeft dit weer met de discussie te maken wat we nu hier hebben of de dame een vluchteling is of een gelukzoeker? Ps. Laten we duidelijk zijn dat het beledigen niet van mijn kant als eerste kwam maar wil hem wel afmaken. En heb Nederland nog nooit een facistische land genoemd, wel racistisch maar dat is een ander verhaal. Maar aangezien uw mij probeert te beledigen door mijn profeet te beledigen inplaats van dat u met een bewijs aankomt van wat ik geschreven zou hebben dat uw mij van beschuldigt. Mocht u dit tavareel "inlightment" noemen dan mag u zeker ver weg van mij houden.

M7
M79 nov. 2018 - 17:31

I rest mij case : tegen zoveel domheid ( en ondermaats gebruik van de nederlandse taal ) , ignorantie en impliciet fascisme , ben ik niet opgewassen. Of anders gezegd , ik kan het niet opbrengen om hier nog energie in te steken. Mislukte integratie in de Nederlandse maatschappij ; hier is het rol model

Appi Mohamud
Appi Mohamud9 nov. 2018 - 20:44

"Mislukte integratie in de Nederlandse maatschappij ; hier is het rol model" Het dunkt me goed dat dit vanuit uw kant komt, het enige wat je hiermee zegt is dat de assimilatie is mislukt bij en ik zou het niet anders willen zien.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks10 nov. 2018 - 19:51

[Maar aub laat me zien waar uit mijn tekst blijkt dat ik geradicaliseerd zou zijn.] Ik zou zeggen lees je eigen bijdragen nog eens terug van de tijd dat je hier voor het eerste reageerde en van nu. En kijk dan eens in de spiegel, en probeer eerlijk te zeggen dat er zelfs geen heel klein stapje in die richting is gezet, en beoordeel dan of je spiegelbeeld wel of niet de waarheid spreekt...

Hiltermann
Hiltermann8 nov. 2018 - 4:34

Droevoig voorbeeld van godsdienstextremisme. Hoe kan Nederland met dit land diplomatieke betrekkingen onderhouden. Wat hier gebeurd is barbaars.

3 Reacties
Sam V
Sam V8 nov. 2018 - 7:50

Waarom we nog diplomatieke betrekkingen onderhouden met dit land? Om dezelfde reden als waarom we nog praten met salafistische moskeebesturen. Hoe erg het nu al is, het kan altijd nog erger. Dus ja, dan kijken we weg en binden wij in om erger te voorkomen. De redelijkheid wordt gegijzeld door het extremisme Zolang we niet extremisme met extremisme willen beantwoorden, moeten we maar veel thee drinken en toegeven en hopen dat de redelijkheid in de extremist wakker wordt.

JohnVKR
JohnVKR8 nov. 2018 - 8:17

De wet tegen godslastering stamt uit de tijd dat de Britten nog de koloniale heersers waren. Het zijn de Britten die die wet ooit hebben ingevoerd, net zoals b.v. homoseksualiteit nog in de jaren zestig strafbaar was in Groot-Brittannië en eind jaren zeventig nog liedjes door de BBC werden geboycot omdat deze over homoseksuele relaties gingen. Uiteindelijk heeft het recht toch gezegevierd, want Asia Bibi is vrijgesproken. Waar het gaat om de fanatici die Asia Bibi door willen: dat is een luidruchtige maar wel gevaarlijke minderheid van vrijwel uitsluitend mannen.

W-74
W-748 nov. 2018 - 15:11

JohnVKR Het mogen dan wel de Britten zijn geweest die die wet hebben ingevoerd maar het zijn toch echt de Pakistani’s die deze wet al zeventig jaar handhaven. Doodstraf incluis. Blijkbaar zijn ze er erg van gecharmeerd. En blijkbaar vindt u die wet wel een ‘whataboutism’ waard, ook dat zegt iets!

Thuiszitter
Thuiszitter7 nov. 2018 - 23:06

Wat een eng gegeven omdaar christen te zijn . Laat ze inderdaad de druk maar opvoeren.

4 Reacties
korheiden2
korheiden28 nov. 2018 - 9:50

@Thuiszitter : ik zou eigenlijk geen enkel islamitisch land kunnen noemen waar het voor christenen zorgeloos leven is. Maleisië wellicht? Asia Bibi zou de wet overtreden hebben en de islam beledigd, stelt Appie. De overtreding bestond uit het drinken van water uit dezelfde bron als moslims. Daar krijg je dan de doodstraf voor. Laat deze volledig onschuldige vrouw naar Nederland komen en geeft haar een nieuwe identiteit, want er zullen altijd idioten zijn die haar, waar ook ter wereld, willen ombrengen. En verbreek de betrekkingen met Pakistan.

Appi Mohamud
Appi Mohamud9 nov. 2018 - 3:35

Korheiden. Legt u hier zomaar woorden in mijn mond? Of hebt u moeite dr feiten onder ogen te zien? Mevrouw heeft 8 jaar in het gevangenis gezeten en door wel twee rechters veroordeelt. Nou kan je iets hebben tegen de wet godslastering, maar dan vecht je het aan zonder ze te breken. Wat u doet is ook hier valsheden verkondigen, de ruzie is ontstaan bij een waterbron en gevoed door de caste systeem van Pakistan maar dat is zeker niet de reden dat ze veroordeelt is maar juist de reden dat ze de profeet (pboh) heeft beledigt en Jezus/iisah ook, Haar vrijspraak zit ook een poletieke achtergrond, ze is vrijgesproken door de hoogste rechter na een poletieke druk van verschillende organisatie, landen, en de paus. En om zomaar een islamitische land te noemen waar Christenen veilig zijn............ mischien Brunei wat telkens weer vergeten word maar toch voor het grootste gedeelte islamitisch is, maar u wilt zeker een die niet bij iedereen in de achterhoofd zit maar meteen naar voren komt. Wat dagt u van Dubai, UAE of Marroco? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Asia_Bibi_blasphemy_case

Ozon
Ozon9 nov. 2018 - 23:09

Appie Brunei behoort helaas tot de landen die meer en meer fundamentalistisch is geworden. Introductie van het sharia-strafrecht in 2014/2015. Met in (eind) 2015 ook het nieuw geïntroduceerde wettelijk verbod op kerst-uitingen. -voor zover je kerst, kerstbomen, kerstballen en kerstliedjes christelijk noemt natuurlijk....

Ozon
Ozon9 nov. 2018 - 23:14

Appie Grappig, je noemt NL om de haverklap “facistisch”, maar je vind het volkomen verdedigbaar als je in een land ter dood veroordeeld kan worden omdat je iets gezegd zou hebben over een God of diens afgezanten. We hebben kennelijk een ander beeld bij “facistisch”....