Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arnon Grunberg: Schaamteloze racist Mona Keijzer 'bedrijft symboolpolitiek over de ruggen van zes miljoen vermoorde joden'

  •  
18-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22128 keer bekeken
  •  

Vrijdag zat BBB-Kamerlid Mona Keijzer aan tafel bij Sophie en Jeroen om te praten over het extreemrechtse hoofdlijnenakkoord. In dat plan staat onder meer dat er strengere eisen moeten worden gesteld aan integratie. Niet alleen verlangen de coalitiepartijen dat inburgeraars Nederlands spreken, maar ook dat ze verplicht kennis opdoen over de Holocaust.

Die opmerking leidt direct tot meewarige blikken van de joodse schrijver Arnon Grunberg aan de andere kant van de tafel. Mona Keijzer laat zich echter niet van de wijs brengen door de inbreng van Grunberg en gooit er nog een schepje bovenop. Volgens Mona Keijzer zijn veel immigranten afkomstig uit moslimlanden "waar jodenhaat bijna onderdeel is van de cultuur". Een herhaling van ronduit racistische zetten van wat haar partijleider Caroline van der Plas eerder ook al verkondigde dat "de mensen uit Syrië, Eritrea en Yemen jodenhaat diep in hun ziel" hebben.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.