Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arjen Lubach duidt hoe die arm van Erdogan zo lang is geworden

  •  
19-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In het programma Zondag met Lubach bespreekt Arjen Lubach de verkiezingsuitslag. Ook neemt hij de ruzie met Turkije onder de loep en legt uit hoe die arm van Erdogan zo lang is geworden.

Meer over:

satire, #video, turkije
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

Kepler
Kepler21 mrt. 2017 - 8:21

Dat doet Lubach goed hoor. Erdogan en Denk zijn minstens zo gevaarlijk als de PVV. En het treurige is zelfs dat ze het bestaansrecht van de PVV rechtvaardigen. Wilders krijgt het gelijk aan zijn kant, notabene aangereikt door de Turken zelf. Dit gaat niet goed maar dat wisten we al.....

Minoes2
Minoes221 mrt. 2017 - 6:06

Eigenlijk hadden velen dit kunnen weten. Er zijn stukken in de media verschenen over de Turkse organisaties in Nederland en waarom die zo stil waren. Mensen stelden dat gelijk aan goed, want niet crimineel zoals probleenjongeren onder de Marokkanen., Het tegendeel bleek...Marokkaanse jongeren hadden juist veel moeite met de maatschappij juist omdat ze beter integreerden en meer last hadden van het inzitten tussen twee culturen, meer naar buiten traden, meer meededen. Verder is er een keer een reportage geweest over een Turks internaat voor meisjes waar nogal wat vraagtekens bij werden gezet. Het zijn niet immer de luidruchtigste mensen die niet of moeilijker integreren.

1 Reactie
Minoes2
Minoes221 mrt. 2017 - 6:11

Waarom dat alles vervolgens weer totaal naar de achtergrond verdween, weet ik niet. Ze deden het heel goed op school was wel vaker een argument. Je hoorde ze ook niet! Op zich zegt dat dus helemaal niets. Stille wateren kunnen diepe gronden hebben. De politiek mag zich weleens wat meer achter de oren krabben lijkt me.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij20 mrt. 2017 - 10:59

Als één der ouders een Turks paspoort heeft dan zijn de kinderen automatisch Turks staatsburger. Dus als Turkse Nederlanders beter integreren en meer met niet-Turkse Nederlanders gaan trouwen, neemt het aantal Turkse staatsburgers in Nederland drastisch toe?

3 Reacties
Haastig
Haastig20 mrt. 2017 - 21:13

Yep. Tenzij ouders beslissen kinderen niet aan te geven of bewust, actief, afstand doen vd turkse nationaliteit. Al worden het na een paar generaties wel "autochtonen" of "Nederlanders zonder migratie achtergrond", ongeacht de dubbele nationaliteit.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer221 mrt. 2017 - 4:39

Als de Turkse en Duitse Nederlanders tijdens het referendum tegen Erdogan stemmen, wat ze uiteraard zullen doen, zal Erdogan korte metten maken met die dubbele paspoorten.

Zandb
Zandb21 mrt. 2017 - 8:08

Bruggenbouwer Dat is nou eens een strak plan. Hoe bundelen we de krachten voor dit goede doel?

[verwijderd]
[verwijderd]20 mrt. 2017 - 9:29

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Don Quichote
Don Quichote20 mrt. 2017 - 13:46

@Monique, De eerste zin kon ik nog plaatsen bij het onderwerp... de rest... heb geen idee wat je wil zeggen en ook niet waarom juist hier.. Maar ik lees jouw duiding graag.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer220 mrt. 2017 - 1:33

Nounounou, het is me toch wat. Die Lubach boort wel wat aan. Rechts-extremisme, intimidatie, indoctrinatie, NSB praktijken, opruiingen, pertinente leugens en bedreigingen vanuit Turkije. Blij dat het nu eindelijk boven tafel komt want ik neem aan dat niemand in Nederland hier weet van had.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 mrt. 2017 - 8:22

@ Bruggenbouwer Jij schrijft: Blij dat het nu eindelijk boven tafel komt want ik neem aan dat niemand in Nederland hier weet van had. Merkwaardig dat jij dat schrijft want iedere inwoner van dit land had dit kunnen weten. Van links tot rechts heeft iedere politicus zijn zorgen uitgesproken over het optreden van erdogan. Alle media besteden hier al jaren aandacht aan. Extreem nationalisme is overal gevaarlijk. De PVV in nederland, de adf in duitsland, FN in frankrijk. Allemaal geestverwanten van erdogan. Landen als turkije laten zien wat er gebeurd als dat soort lui aan de macht komt.

Zandb
Zandb20 mrt. 2017 - 9:11

Bruggenbouwer U had het altijd wel gezegd, natuurlijk. Net als de PVV die hier al sinds haar en dag, gesteund door een feitelijk niet te miskennen onderbouwing, zo indringend aandacht voor vraagt. Dit is natuurlijk sarcastisch bedoeld net als de volgende vaststelling: jammer dat het populisme zich alleen maar bezighoudt met vrijblijvend roepen en idiote maatregelen.

Jo4Hanna
Jo4Hanna20 mrt. 2017 - 0:01

Weer een hoop geleerd over de werkelijk lengte van die arm. Toch ken ik Turken die fantastisch zijn geintegreerd; studeren en zich volledig Nederlander voelen; 2x per dag bidden, met grote tegenzin vasten en soms naar een moskee gaan - met een mind of their own. Het ljjken met name oudere Turken die hier al heel lang zijn die niets hebben met Erdogan -

1 Reactie
Liempt
Liempt20 mrt. 2017 - 14:33

"Het ljjken met name oudere Turken die hier al heel lang zijn die niets hebben met Erdogan " Het lijken met name Turken te zijn die qua kennis en intellect nogal achter zijn gebleven en daardoor als makke schapen achter Erdogan aanlopen. Je geeft het zelf aan, je kent ze als gestudeerd en geïntegreerd. Dit soort voorbeelden ken ik ook en ook bij hen geldt: kennis en intellect is op een dusdanig niveau dat ze niet achter de grote besnorde leider aan lopen en dit hele gedoe met hoofdschudden gade slaan.

Harmen Keizer
Harmen Keizer19 mrt. 2017 - 22:35

Decennia lang redelijk voorstellen en maatregelen wegzetten als 'RACISME!!!!' en 'DISCRIMINATIE!!!!' En stuip-reactie waar nog steeds een heleboel mensen zich niet tegen durven te verzetten. Jammer, van dergelijke angst maakt Nederland er niet leefbaarder op.