Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Hoe lang nog?

Boris Johnson verder in het nauw: kabinet loopt leeg, ministers vragen premier af te treden
Joop

Arie Slob onder vuur vanwege 'homofobe' tweet

  •  
11-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
slob300_02.jpg
ChristenUnie-voorman komt flink onder vuur te liggen vanwege tweet over uitslag songfestival ... Maar is de tweet echt homofoob of zeggen de reacties eerder iets over vooroordelen?
De afloop van het Songfestival hield zaterdagnacht veel mensen in de greep. De Nederlandse inzending keek, terwijl het een mooie tweede plaats kreeg, hoe de Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst – die ook wel wordt omschreven als de vrouw met baard – er met de eerste prijs vandoor ging. Ook ChristenUnie-fractieleider Arie Slob had naar het songfestival gekeken. Hij was zo teleurgesteld door de uitslag, dat hij tweette: ‘We zijn er uit. Dit jaar niet op vakantie in Oostenrijk.’
Slob kwam na dit bericht flink onder vuur te liggen. Want wat bedoelde hij hier eigenlijk mee? Als christen en als voorman van een conservatieve partij is de link met afkeuring van de geaardheid van Conchita al snel gemaakt. “Een man in een jurk wint, en hij wil meteen niet meer naar Oostenrijk. Hoe duidelijk wil je het hebben?” vraagt een twitteraar zich dan ook hardop af.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2014-05-11_om_10.29.06_01.png
Maar wat bedoelde Slob nu eigenlijk écht? Was het een homofobe reactie, of is Slob gewoon teleurgesteld door de uitslag en had hij hetzelfde geschreven als bijvoorbeeld België had gewonnen? Volgens twitteraar Rob Goossens leest men vooral de eigen vooroordelen in de tweet van Slob. Hij twittert:
Kom, laten we onze eigen vooroordelen over de vooroordelen van christenen even botvieren op Arie Slob
Een uur na zijn tweet laat de ChristenUnie-voorman via Twitter weten:
Welterusten mensen. Had Nederland graag zien winnen. Niet meer en niet minder. #esf14
Slob was overigens eerder op de avond ook al in een ‘grappige’ bui. Zo vroeg hij het twitterpubliek eerder op de avond al of Anouk al aan de beurt was geweest.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

insignia
insignia11 mei 2014 - 8:29

Nu ik heb ook gestemd hoor. Gelijk na het optreden van Ilse en Waylon heb ik deze iPad gepakt en het nummer gekocht via iTunes.

Gogol
Gogol11 mei 2014 - 8:29

Slob mag zijn zegeningen tellen dat hij op vakantie kan en ook nog in het land naar keuze. Dat is voor steeds minder mensen weggelegd. Maar laten we het vooral hebben over songfestivals... veel belangrijker, toch?

nico1943
nico194311 mei 2014 - 8:29

ach ja, humor van de CU.

msj_meijerink
msj_meijerink11 mei 2014 - 8:29

Arie toont juist een gristen met gevoel voor humor te zijn. Waarom moet nu massaal hierover gevallen worden. Het songfestival dreigt immers zo definitief een jaarlijkse freakshow te worden voor de homoscene, dan een internationale liedjeswedstrijd (waar het volgens mij oorspronkelijk om ging). Die kirden op facebook en twitter luid en duidelijk dat ze het gewéldig vonden. Ook de relevantie met zingen van die tredmolen met die zingende hamster, de trampoline bij de Grieken(?) en die scabreuze gebaren makende voluptueuze Poolse dames ontgingen mij ten ene male.

DitBenIk2
DitBenIk211 mei 2014 - 8:29

Grappig, die reactie had ik na de verkiezing van jorg haider.

MichelReiziger
MichelReiziger11 mei 2014 - 8:29

50% politiek statement 50% muzikale klasse...de eerste winnares met een baard op de keel had ergens in de middenmoot moeten eindigen. Dat vinden ook veel homo's.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201411 mei 2014 - 8:29

'Het zal me een Wurst wezen'.: http://www.nrc.nl/heijne/2014/05/11/worst/ ; )

Patrick Faas
Patrick Faas11 mei 2014 - 8:29

Iedereen moet blij zijn dat Oostenrijk gewonnen heeft, gezien de politieke situatie met Rusland. Het kan best zijn dat Slob extreem dol is op plattelandsmuziek, maar het gaat even niet om muziek. Hoe kan een politicus dat niet snappen?

neutralist
neutralist11 mei 2014 - 8:29

Het is wel jammer dat ons liedje verliest van een correct politiek standpunt. Het zijn twee verschillende zaken. Ik had van iedereen willen verliezen maar niet van een act, hoe goed bedoeld ook. Dit is op de eerste plaats een muziekfestival. De marketing heeft gewonnen.

KnarroBult
KnarroBult11 mei 2014 - 8:29

Mug, olifant? Twitter! Dhr Slob kan op het een en ander met recht aangevallen worden, deze Tweet is daar echter zeker geen voorbeeld van, lijkt me.

pakmelk
pakmelk11 mei 2014 - 8:29

Na de verloren WK finale tegen Spanje zag je tal van tweets 'ik ga niet naar Spanje op vakantie' niemand die daar moeilijk over deed, nu ineens.. moet er weer van alles achter gezocht worden, verzinnen mensen allerlei redenen waarom slob dit getweet zou hebben. Die zogenaamde racismediscussie begint de spuigaten uit te lopen. Het gaat helemaal nergens meer over.

spyro1005
spyro100511 mei 2014 - 8:29

Ongelovelijk achterlijk dit. Als we verloren van Duitsland met voetbal, gingen we ook niet meer naar Duitsland en ga zo maar door. Je moet toch wel erg idioot zijn meteen iets slechts te denken over 1 regeltje. Vrijheid hier? HAHAHA laat me niet lachen, als het zo doorgaat mag niet niets meer zeggen of doen zonder dit door de moraal politie te laten controleren. Nog even en je krijgt er 70 stokslagen oid voor.

lembeck
lembeck11 mei 2014 - 8:29

De tweet is alleen maar zielig. Meer niet.

richarrd
richarrd11 mei 2014 - 8:29

Ik weet niet wat Arie Slob precies wilde zeggen maar ik vind de tweet helemaal niet grappig in ieder geval.

agapornis
agapornis11 mei 2014 - 8:29

Simpel, hij tweet het ene, maar bedoelt het andere.....

JanB2
JanB211 mei 2014 - 8:29

Als Oostenrijk in zijn geheel werd bevolkt door mannen in witte jurken zou ik er ook niet heen gaan. Het is per slot van rekening precies een van de redenen dat ik bijvoorbeeld niet naar Saudi-Arabië ga (nare fundamentalisten, die mannen in witte jurken).

Jantje68
Jantje6811 mei 2014 - 8:29

Je moet maar durven hier de kop 'homofoob' aan te koppelen, onvoorstelbaar. Ik had begrepen dat Wurst niet eens bekend heeft gemaakt dat hij/zij homo is. Verder wens ik als homo ubehaupt niet geassosieerd worden met dit soort freakgedoe. Hij/zie moet doen waar hij/zij zin in heeft maar hij/zij moet het vooral bij zichzelf houden.

Florian2
Florian211 mei 2014 - 8:29

De interpretatie van Slob's tweet heeft niets met vooroordelen te maken maar alles met het feit dat hij een conservatieve homofoob is. En daardoor word zo'n tweet al snel anders uitgelegd dan (mogelijk) bedoeld! Slob's anti-homo standpunt(en) vallen niet onder de categorie "vooroordelen" maar onder het "feiten".

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 mei 2014 - 8:29

[De interpretatie van Slob's tweet heeft niets met vooroordelen te maken ...] Juist wel, de interpretatie van deze flauwe grap, die concludeert dat deze tweet homofoob moet zijn heeft alles met vooroordelen over Slob en zijn partij te maken. Het is de tweet zelf die niets met vooroordelen te maken hoeft te hebben.

boeie
boeie11 mei 2014 - 8:29

"De interpretatie van Slob's tweet heeft niets met vooroordelen te maken maar alles met het feit dat hij een conservatieve homofoob is." Dit zegt alles over jouw vooroordelen.. en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de seksuele geaardheid van conchita wurst (bij mij en volgens mij in zijn algemeenheid) niet bekend is.

JongLinks
JongLinks11 mei 2014 - 8:29

Er iets totaal niets met deze tweet!! Deze tweet geeft duidelijkheid aan de Nederlanders. De CU is een homofobe en extremistisch christelijke partij, dat was het al en dat zal niet veranderen nu ze een D66 jasje aan hebben gedaan. De CU verschilt weinig van de SGP en het CDA en dat laat Slob duidelijk merken. Daarvoor dank.

1 Reactie
Jantje68
Jantje6811 mei 2014 - 8:29

Leg eens uit. Hoezo homofoob? Gaag met feiten onderbouwen.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2014 - 8:29

Ik kan me reactie Slob voorstellen, hoewel enigszins hypocriet, omdat het zijn eigen EUrofiele feestje was van stel freaks, ego's en zakkenvullers bij elkaar, ware aard Europa ontluisterend blootgelegd. Wel prima prestatie Nederland op plek 2 met inderdaad mooi origineel en onderscheidend luisterliedje.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink11 mei 2014 - 8:29

Wim, ik begrijp dat je -door emoties overmand- wat moeite hebt om een voor aardse stervelingen begrijpelijk commentaar te typen, maar deze bijdrage is wel heel erg cryptisch geworden. De door jou geuite diskwalificaties bij Arie Slob kan ik niet in verband brengen met het Eurovisie Songfestival. Leuter je maar wat 'in de ruimte'? Van jou verwacht ik dat je absoluut geen genoegen neemt met de tweede plek van onze Vaderlandsche Inzending. Tevens verwacht ik van jou een vlammend (en voor ons begrijpelijk) betoog, waarom Conchita gediskwalificeerd zou moeten worden.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2014 - 8:29

Zo'n gemaakt statement van die griezel uit Oostenrijk werkt homofobe reactie juist in de hand. Aldus wederom foute keuze van onze EUrofiele dwangneuroten. Wie EUroFreakfestival wil b3enutten voor homorechten kan veel beter als man met een veter in bilspleet op podium staan. Ook ranzig, maar tenminste geen travestiet.

1 Reactie
richarrd
richarrd11 mei 2014 - 8:29

Als ik tegen jou zou zeggen; geef me je geld anders sla ik jou, ben jij dan ook zelf degene die dat pak slaag die je dan krijgt in de hand heeft gewerkt?