Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arie Boomsma geeft Maarten van Rossem personal training

  •  
02-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4288 keer bekeken
  •  

Emma Wortelboer wil graag dat Maarten van Rossem de 80 haalt. Daarom is het belangrijk om de alledaagse handelingen te blijven trainen en waar kan dat beter dan in de sportschool van Arie Boomsma? Kan Maarten zijn leeftijdsgenoten bijbenen? Arie geeft hem een lesje personal training, en dat valt vies tegen.

In de nieuwe serie ‘Wortelboer en Van Rossem’ onderzoeken Maarten en Emma de verschillen en overeenkomsten tussen de jeugd van vroeger en nu. Wat is er allemaal veranderd? En wat eigenlijk helemaal niet?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Jan Wijn
Jan Wijn3 nov. 2023 - 10:37

Ik wandel net zoals Van Rossem dagelijks mijn rondje van 5 a 10 km en dat is ruim voldoende voor bejaarden om in goede conditie te blijven. Een sportschool is voor mensen met de leeftijd van Van Rossem eerder schadelijk en die opgefokte spierbundels van Boomstra dragen ook niet bij aan een goede lichamelijk conditie het is eerder een cosmetische verslaving.

Break on through
Break on through3 nov. 2023 - 8:07

Heb het gezien, grappig om van Rossem ook eens in deze setting te zien. Maar ik zag allerhande dingen waar ik iedereen behalve van Rossem mee asocieer: - Verzorgingshuizen - Slapen in de auto - Sportscholen Gelukkig was op Nieuwsuur tijd vrijgemaakt voor randdebielen zonder verstand want Therry Baudet was uitgenodigd. En dan kun je makkelijk eens een keer skippen natuurlijk....

Proletarier
Proletarier3 nov. 2023 - 7:46

Maarten van Rossum een van de meest weldenkende mensen in NL. Bijkomend voordeel hij neemt dom rechts NL graag op de hak.

Eric Minnens
Eric Minnens3 nov. 2023 - 7:33

'Tuuk dit, 'tuuk' dat. Mij lijkt het verstandig om als senior naast je geest ook je lichaam een beetje op peil proberen te houden. Van Rossum heeft als speciaal probleem 'tuuk' de hartklep die bij hem geplaatst is, dat zet 'tuuk' een enorme rem op zijn lichamelijke ambities. Wel is hij ooit gestopt met roken en drinken. Heel verstandig. Maar het zou 'tuuk' ook heel verstandig zijn om te stoppen met stroopwafels. Want wat opvalt is 'tuuk' dat hij constant loopt te snoepen. Terwijl hij 'tuuk' beter zijn eigen stopwoordjes in zou kunnen slikken.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 nov. 2023 - 13:27

De sportschool is ook geen noodzaak. Fietsen & lopen is bovendien gratis.

pahan
pahan3 nov. 2023 - 6:30

Bijzonder dat twee types die apart niet heel boeiend zijn samen ineens mooie beelden en gesprekken opleveren.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr3 nov. 2023 - 12:41

Dat je dat bijzonder noemt, is juist bijzonder! Wij zijn kennelijk vergeten hoe normaal het was om door opa en of oma verwend te worden met hun verhalen en wijsheden. Het ontbreekt ons aan deze schakel in de opvoeding. De oudjes zijn tot grijze plaag verklaard. De opvoeding overgelaten aan kinderdagverblijven en jonge professionals…….

Viso
Viso2 nov. 2023 - 21:19

Wat is er allemaal veranderd. Arie Boomsma is de aanbidder van Badr Hari en mocht een poosje geleden in zijn kleedkamer vertoeven bij de voorbereiding van de eerste partij van B.H. tegen R. Verhoeven waarbij hij B.H. op een voetstuk probeerde te plaatsen en ondertussen Johan Derksen probeerde te cancelen.

Thuiszitter
Thuiszitter2 nov. 2023 - 20:56

Je moet er van houden, ik ben 3x in de week in de sportschool te vinden . v Rossum gaat nimmer, is tachtig jaar , ik moet het nog maar zien te halen.

9 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra2 nov. 2023 - 22:05

Deze reactie is verwijderd

linksert
linksert3 nov. 2023 - 2:50

Thanks for the heads up! lol

Molly Veenstra
Molly Veenstra3 nov. 2023 - 14:09

Maarten van Rossum was een veldheer uit de 16e eeuw. U heeft het over een levende historicus, en zijn naam is Maarten van Rossem.

Eric Minnens
Eric Minnens4 nov. 2023 - 9:39

@Molly, 'u' of 'e'? In de ME maakte dit spellingsverschil niks uit, zie de eerste zin in deze link: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Maarten_van_Rossum ● Maarten van Rossum (ook Maarten van Rossem en Marten van Rossem genoemd; ● Maar goed, we leven inmiddels in een gedigitaliseerde wereld, waarin alles om 'zoekresultaten' draait... Google heeft onze parate kennis vervangen, maar wil wél precies weten: hoe spel je dat? En soms geeft zo'n spelfoutje toch een leuke 'bijvangst', want ziedaar, plots zitten we midden in de wereld van een 16e-eeuwse ijzervreter. Google? Béter dan parate kennis! Maar ik dwaal af, geloof ik.

Molly Veenstra
Molly Veenstra4 nov. 2023 - 11:17

@Erik - 'Maarten van Rossum (ook Maarten van Rossem en Marten van Rossem genoemd; ' Op sociale media, hier op JOOP en soms zelfs in de krant wordt ook 'onze' Maarten regelmatig anders genoemd dan hij heet. En voor die Maarten uit de 16e eeuw gold dat kennelijk ook.

Eric Minnens
Eric Minnens4 nov. 2023 - 11:52

@Molly "@Erik" En zelfs voor mij geldt dat! ... ;)

Molly Veenstra
Molly Veenstra5 nov. 2023 - 2:20

Neem me niet kwalijk EriC!

Eric Minnens
Eric Minnens5 nov. 2023 - 15:42

@Molly, Ik ben opgeleid als leraar Nederlands, maar ik vind spelling het minst belangrijke aspect. Natuurlijk is het nuttig en prettig als het allemaal een beetje klopt, maar ik ben de eerste om iemands spelfoutjes te negeren of te vergeven. Dus Eric of Erik is mij om het even. Ik vond het alleen grappig om er in dit kader even op te wijzen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra6 nov. 2023 - 12:32

@Eric- Een taalkundige spelfout vindt ik minder erg dan een spelfout in een naam.