Emma Wortelboer wil graag dat Maarten van Rossem de 80 haalt. Daarom is het belangrijk om de alledaagse handelingen te blijven trainen en waar kan dat beter dan in de sportschool van Arie Boomsma? Kan Maarten zijn leeftijdsgenoten bijbenen? Arie geeft hem een lesje personal training, en dat valt vies tegen.
In de nieuwe serie ‘Wortelboer en Van Rossem’ onderzoeken Maarten en Emma de verschillen en overeenkomsten tussen de jeugd van vroeger en nu. Wat is er allemaal veranderd? En wat eigenlijk helemaal niet?
Ik wandel net zoals Van Rossem dagelijks mijn rondje van 5 a 10 km en dat is ruim voldoende voor bejaarden om in goede conditie te blijven. Een sportschool is voor mensen met de leeftijd van Van Rossem eerder schadelijk en die opgefokte spierbundels van Boomstra dragen ook niet bij aan een goede lichamelijk conditie het is eerder een cosmetische verslaving.
Heb het gezien, grappig om van Rossem ook eens in deze setting te zien. Maar ik zag allerhande dingen waar ik iedereen behalve van Rossem mee asocieer: - Verzorgingshuizen - Slapen in de auto - Sportscholen Gelukkig was op Nieuwsuur tijd vrijgemaakt voor randdebielen zonder verstand want Therry Baudet was uitgenodigd. En dan kun je makkelijk eens een keer skippen natuurlijk....
Maarten van Rossum een van de meest weldenkende mensen in NL. Bijkomend voordeel hij neemt dom rechts NL graag op de hak.
'Tuuk dit, 'tuuk' dat. Mij lijkt het verstandig om als senior naast je geest ook je lichaam een beetje op peil proberen te houden. Van Rossum heeft als speciaal probleem 'tuuk' de hartklep die bij hem geplaatst is, dat zet 'tuuk' een enorme rem op zijn lichamelijke ambities. Wel is hij ooit gestopt met roken en drinken. Heel verstandig. Maar het zou 'tuuk' ook heel verstandig zijn om te stoppen met stroopwafels. Want wat opvalt is 'tuuk' dat hij constant loopt te snoepen. Terwijl hij 'tuuk' beter zijn eigen stopwoordjes in zou kunnen slikken.
De sportschool is ook geen noodzaak. Fietsen & lopen is bovendien gratis.
Bijzonder dat twee types die apart niet heel boeiend zijn samen ineens mooie beelden en gesprekken opleveren.
Dat je dat bijzonder noemt, is juist bijzonder! Wij zijn kennelijk vergeten hoe normaal het was om door opa en of oma verwend te worden met hun verhalen en wijsheden. Het ontbreekt ons aan deze schakel in de opvoeding. De oudjes zijn tot grijze plaag verklaard. De opvoeding overgelaten aan kinderdagverblijven en jonge professionals…….
Wat is er allemaal veranderd. Arie Boomsma is de aanbidder van Badr Hari en mocht een poosje geleden in zijn kleedkamer vertoeven bij de voorbereiding van de eerste partij van B.H. tegen R. Verhoeven waarbij hij B.H. op een voetstuk probeerde te plaatsen en ondertussen Johan Derksen probeerde te cancelen.
Je moet er van houden, ik ben 3x in de week in de sportschool te vinden . v Rossum gaat nimmer, is tachtig jaar , ik moet het nog maar zien te halen.
Maarten van Rossum was een veldheer uit de 16e eeuw. U heeft het over een levende historicus, en zijn naam is Maarten van Rossem.
@Molly, 'u' of 'e'? In de ME maakte dit spellingsverschil niks uit, zie de eerste zin in deze link: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Maarten_van_Rossum ● Maarten van Rossum (ook Maarten van Rossem en Marten van Rossem genoemd; ● Maar goed, we leven inmiddels in een gedigitaliseerde wereld, waarin alles om 'zoekresultaten' draait... Google heeft onze parate kennis vervangen, maar wil wél precies weten: hoe spel je dat? En soms geeft zo'n spelfoutje toch een leuke 'bijvangst', want ziedaar, plots zitten we midden in de wereld van een 16e-eeuwse ijzervreter. Google? Béter dan parate kennis! Maar ik dwaal af, geloof ik.
@Erik - 'Maarten van Rossum (ook Maarten van Rossem en Marten van Rossem genoemd; ' Op sociale media, hier op JOOP en soms zelfs in de krant wordt ook 'onze' Maarten regelmatig anders genoemd dan hij heet. En voor die Maarten uit de 16e eeuw gold dat kennelijk ook.
@Molly, Ik ben opgeleid als leraar Nederlands, maar ik vind spelling het minst belangrijke aspect. Natuurlijk is het nuttig en prettig als het allemaal een beetje klopt, maar ik ben de eerste om iemands spelfoutjes te negeren of te vergeven. Dus Eric of Erik is mij om het even. Ik vond het alleen grappig om er in dit kader even op te wijzen.
@Eric- Een taalkundige spelfout vindt ik minder erg dan een spelfout in een naam.